Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ο Νίκος Σκαλκώτας.

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή, το 1904, ο σπουδαιότερος κατά πολλούς, Έλληνας συνθέτης κλασικής μουσικής, ο Νίκος Σκαλκώτας. 
Πέρασαν ήδη 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα (19 Σεπτεμβρίου 1949), του σπουδαιότερου, ίσως, συνθέτη –της λεγόμενης «κλασικής» μουσικής- που γέννησε ποτέ ο τόπος μας, μα μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η αξία του στη χώρα μας. Όσο ζούσε, ελάχιστοι τον είχαν εκτιμήσει –όπως ο αείμνηστος μουσικοκριτικός της Καθημερινής Μίνως Δούνιας- τόσο ελάχιστοι, όσο και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο Νίκος Σκαλώτας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1904. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1920 παίρνοντας χρυσό μετάλλιο και υποτροφία. Πηγαίνει στο Βερολίνο για να περαιτέρω σπουδές.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΚΑΛΚΩΤΑ, ΕΔΩ

Ο Λιάσκος δεν πήγε στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Εύβοιας

Απών ο πρώην υπουργός από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Νομαρχιακής της ΝΔ. 

Εντονο φλερτ με τον ΛΑΟΣ είχε ο Τάσος Λιάσκος, το οποίο όχι μόνο δεν έγινε γάμος, αλλά κατέληξε σε ναυάγιο με πολεμικές ανακοινώσεις.
Παρά την παραμονή του, όμως, στη γαλάζια παράταξη, ο πρώην βουλευτής δεν παραβρέθηκε στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Εύβοιας που έγινε χθες βράδυ σε γνωστό κοσμικό κέντρο.
Απών ήταν και ο Σίμος Κεδίκογλου, αλλά για λόγους υγείας. Στην εκδήλωση πήγε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και χειροκροτήθηκε περισσότερο από τον επίσημο ομιλητή Κώστα Τασούλα, πρώην υπουργό και γενικό γραμματέα της Κοινοβουλετικής Ομάδας του κόμματος.
Ασορτί με το κλίμα των καιρών ήταν εκδήλωση. Ο κόσμος δεν είχε όρεξη για τρελά γλέντια και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας Βασίλης Δεμερτζής ήταν ευχαριστημένος που τουλάχιστον δεν υπήρχαν πάρα πολλά άδεια καθίσματα στη σχετικά μικρή αίθουσα.
Στη χοροεσπερίδα έδωσαν το παρών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Χειμάρας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Γκάβαλης, ο δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης, περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της ΝΔ από τη βόρεια και νότια Εύβοια

http://www.egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...