Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Μπούρτζι: Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος έδινε ρεσιτάλ και οι αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος έδινε ρεσιτάλ και οι αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες. Το γλέντι στο Μπούρτζι κράτησε μέχρι το πρψί αλλά δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Ήταν 6 το πρωί και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος ξεσήκωνε τα πλήθη που παρακολουθούσαν το πρόγραμμά του αλλά προκάλεσε και την αγανάκτηση πολυάριθμων κατοίκων που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, έγιναν συστάσεις, αρχικά, αλλά η δυνατή μουσική δεν σταματούσε , το γλέντι συνεχιζόταν και  άρχισαν οι συλλήψεις.

Το χωριό είναι χωρισμένο στα δύο με την μία πλευρά να ισχυρίζεται ότι "μια φορά το χρόνο γίνεται γλέντι" και η άλλη να επιμένει ΄το "όλα έχουν κάποια όρια" και "έπρεπε να σταματήσει η μουσική από μια ώρα και μετά".

Ένας υπάλληλος συνελήφθη την πρώτη φορά και ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια. ¨οπως γράφει το eviazoom οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι...

Τάμτα, Καλλίρης, "Μέλισσες", στη Κύμη!

Η Τάμτα ετοιμάζει βαλίτσες για την Κύμη.

Και δεν θα είναι μόνο της αλλά παρέα με τον Θάνο Καλλίρη και τις "Μέλισσες"  !

Η μεγάλη συναυλία του Γυμναστικού συλλόγου Κύμης θα γίνει  αυτή την Παρασκευή 9 Αυγούστου στο λιμάνι της Κύμης!

Με εισιτήριο 12 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά αναμένεται και φέτος κοσμοσυρροή!

Άλλωστε ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Γυμναστικός Σύλλογος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά τις εκάστοτε προβλέψεις.


Έγκλημα στο Σχηματάρι

Το νόμο στα χέρια του πήρε ένας ιδιοκτήτης εργοταξίου μηχανημάτων στο Σχηματάρι, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άντρες που επιχείρησαν να τον ληστέψουν.

Ο 55χρονος πήρε την καραμπίνα που είχε στο γραφείο του και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο δράστες στο πόδι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ταυτόχρονα ακινητοποίησε και τον νεαρότερο δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που έχασε την ζωή του ονομάζεται Ερμόλαος Σκλιάς.

Χαλκίδα: Έπιασαν κλεφτρόνι 13 χρόνια μετά τις κλοπές!

Συνελήφθη, την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 31χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 03-01-2007 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση που διέπραξε, μαζί με άλλους συνεργούς του, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2000.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: H "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη από το Θέατρο Χαλκίδας


ΔΥΟ, ακόμη, παραστάσεις  της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ θα δώσει το θέατρο Χαλκίδας Κυριακή και αύριο Δευτέρα 4 ΚΑΙ 5 Αυγούστου,  στο  Θέατρο ΑΥΛΙΔΕΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 

Στις προηγούμενες παραστάσεις έγινε το αδιαχώρητο και η προσέλευση έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. 

Την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, το κλασικό αριστούργημα του αρχαίου Έλληνα κωμωδιογράφου για τη διαμάχη των δύο φύλων με φόντο το Πελοποννησιακό Πόλεμο, έχει ανεβάσει το Θέατρο Χαλκίδας .



Σε μετάφραση του Κώστα Ταχτσή και σκηνοθεσία της Μαρίας Βαρδάκας η παράσταση θα ανέβει στο  Υπαίθριο "θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας", όρμος Μικρό Βαθύ.


Η Ζωή Λιβανίου, πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας: λέει:

Πέρσι το καλοκαίρι το θέατρο Χαλκίδας με την αρωγή πολλών  συμπολιτών και φίλων επιχειρηματιών μετέτρεψε ένα ανενεργό λατομείο στον όρμο Μικρό Βαθύ Αυλίδας σε ανοιχτό θέατρο.


Πέρσι, εν Αυλίδι, η τραυματισμένη γη του λατομείου δέχτηκε στη ζεστή αγκαλιά της την ευριπίδεια Ιφιγένεια, την πρώτη παράσταση του θεάτρου Χαλκίδας στο ανοιχτό θέατρο που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό και μάλιστα πολύ κοντά στο ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Φέτος προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Δώσαμε το λόγο σ’ όλες τις γυναίκες της Ελλάδας που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου και της οικονομικής κρίσης. Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου Χαλκίδας Μαρίας Βαρδάκα θα μας κάνει να σκεφτούμε γελώντας. Θα μας ξαναθυμίσει πως, όταν οι άντρες τα κάνουν θάλασσα, οι γυναίκες κρατούν πάντα στα χέρια τους το μεγαλύτερο σωσίβιο της ζωής: τον έρωτα.


Η Μαρία Βαρδάκα, Καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Χαλκίδας, επισημαίνει:

Η Λυσιστράτη γράφτηκε και παρουσιάστηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το αθηναϊκό κράτος και την αθηναϊκή δημοκρατία. Τα πράγματα είχαν οδηγηθεί σε ένα τέλμα και ο ποιητής φαίνεται να αναζητά τη λύση στην ουτοπία.

Ο Αριστοφάνης κάνει μια ουτοπιστική, αλλά ταυτόχρονα εντελώς πρωτοποριακή πρόταση για την εποχή του: βάζει τις γυναίκες -που δεν είχαν καν δικαίωμα ψήφου- να «παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους» με στόχο να δώσουν λύση στο πρόβλημα της πόλης τους, μα και όλων των ελληνικών πόλεων συνολικά, και να τα καταφέρνουν.


Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η ενεργοποίηση του ατόμου και των κοινωνικών ομάδων σε τομείς και πεδία που, κάτω από ομαλές συνθήκες, δεν θα τους περνούσαν καν από το μυαλό, θα φέρει τη λύση. Και όχι, αυτό δεν είναι ουτοπία. Και ναι, αυτό είναι διαχρονικό.

Info:
Αριστοφάνους Λυσιστράτη
Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρδάκα
Σκηνικά: Μαίρη Μουρσελλά
Κοστούμια: Βασιλική Λευκούδη
Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Λαθούρα
Φωτισμοί: Βελισσάριος Σκοπελίτης
Βίντεο: Σταύρος Ιωάννου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεόφιλος – Ιάσονας Τσουκαλάς
Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται)
Λυσιστράτη: Ζωή Λιβανίου
Κλεονίκη: Δέσποινα Κολιοβέτα
Θεονόη: Βούλα Κοκονού
Φιλομήλα: Αννα Οταπασίδου
Μυρρίνη: Ελένη Αλεξανδρή
Διοτίμα: Χαρά Γεωργιάδη
Εριφύλη: Ματούλα Αναστασίου
Αρσινόη: Τώνια Γεωργιάδου
Λαμπιτώ: Σουζάνα Ζαχαριάδου
Συμέλη: Βιβή Χαλκιά
Αγιδώ: Ειρήνη Καράβα
Φερενίκη: Κωνσταντίνα Πολυδώρου
Κλεισιθύρα:Αντζελα Ξύδη
Χορός Γερόντων: Νίκος Σιακανδάρης, Κώστας Καλόγηρος,
ΓιώργοςΑνδρ-ιώτης, Κλέαρχος Παπασωτηρίου,
Γιάννης Μωυσίδης, Θοδωρής Τσιρόπουλος
Πρόβουλος: Κώστας Ντεγιάννης
Κινησίας: Γιάννης Μωυσίδης
Λάκωνας: Κώστας Καλόγηρος
Ειρήνη: Κατερίνα Ζάκκα
Και τα παιδιά: Βασίλης – Οδυσσέας Σιάτος
Θεόφιλος – Ιάσονας Τσουκαλάς

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από την «Τελευταία Π.Α. Εκατονταετία» του Γιάννη Ρίτσου και από το « Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη. Απαγγέλλει ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας:Πέτρος Χριστούλιας
Ραφή κοστουμιών: Μαριάνθη Σπύρου
Επιμέλεια προγράμματος: Γιάννης Κατσάνος
Ευχαριστούμε την κ. Ελλη Αρτέμη – Ταχτσή για την ευγενική
παραχώρηση των δικαιωμάτων της μετάφρασης του έργου.

Η υπόθεση της Λυσιστράτης

Η Αθηναία Λυσιστράτη, κουρασμένη από τις κακουχίες του πολέμου, συγκεντρώνει τις γυναίκες όλων των αντιμαχόμενων περιοχών και όλες μαζί αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα
χέρια τους, με σκοπό να πείσουν τους λίγους αλλά ισχυρούς άνδρες να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη  στον τόπο τους.

Αν και αρχικά αρκετές από αυτές αντιδρούν, στο τέλος πείθονται από τη Λυσιστράτη και τη Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, συσπειρώνονται και καταστρώνουν ένα σατανικό σχέδιο για να πετύχουν τον  σκοπό τους: την αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα. Καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου βρίσκονται τα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτείται ο πόλεμος, εκβιάζουν τους άνδρες, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τελικά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, καταφέρνουν τον σκοπό τους.

Ο πόλεμος ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες σταματά και υπογράφεται ανακωχή.



ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Λυσιστράτη Clip (1280 x 720) from anysis on Vimeo.

Χειροκρότησαν τις "Aντιγόνες" - Σήμερα και αύριο η πετυχημένη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ


Ο θίασος Κνωσός του Λάμπρου Τσάγκα, παρουσίασε με επιτυχία την παράσταση "Aντιγόνες" στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στη Χαλκίδα, εχθές Σάββατο 3 Αυγούστου 2013





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ" ΕΔΩ

Σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν ακόμη δύο παραστάσεις της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ από το ¨θέατρο Χαλκίδας¨

Έναρξη  παραστάσεων 21:30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ ΚΑΙ  ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ

 Το νοσοκομείο της Κύμης

Διπλό έμφραγμα στην περίθαλψη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Οταν πέφτει το σκοτάδι στο Κάβο Ντόρο, τίποτα άλλο δεν υπάρχει σαν παρηγοριά στη νότια Καρυστία, παρά μόνο αυτό το νοσοκομείο. Γιατί αν ένα παιδάκι, ο μη γένοιτο, χτυπήσει στην αμυγδαλιά, ή πάθει μια σκωληκοειδίτιδα, ή μια παρωτίτιδα, πού θα το πάνε οι γονείς του, αν το νοσοκομείο της Καρύστου δεν λειτουργεί κανονικά;

Αν ένας άνθρωπος, ο μη γένοιτο, πάθει ένα έμφραγμα στον Πλατανιστό, πού θα τον πάνε; Αν μια γιαγιά σπάσει τη λεκάνη της, πού θα την πάνε; Στη Χαλκίδα, 150-180 χιλιόμετρα μακριά και χωρίς ΕΚΑΒ; Ο αδερφός μου Δημήτρης αποφάσισε επιτέλους να προχωρήσει σε μια ορθοπεδική επέμβαση που έπρεπε ήδη να έχει γίνει από αρκετό καιρό. Το νοσοκομείο που έγινε η επέμβαση λέγεται Περιφερειακό Νοσοκομείο Καρύστου. Ομως δεν ξέρω αν θα λέγεται έτσι για πολύ καιρό ακόμα, το χειρότερο είναι πως δεν ξέρω αν θα υφίσταται καν».

Αφιέρωμα καρδιάς από τη Σ.Μ. προς τους λειτουργούς του Νοσοκομείου Καρύστου, το οποίο δυστυχώς απειλείται με «λουκέτο», αφού σχεδιάζεται ο υποβιβασμός του σε Κέντρο Υγείας, τη στιγμή που παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη σε εκατοντάδες κατοίκους της νότιας Εύβοιας.

«Βραχείας νοσηλείας»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια να μετατραπεί το νοσοκομείο σε μονάδα «βραχείας νοσηλείας». «Αντί να κλείσει το νοσοκομείο, από τον εξορθολογισμό που θα γίνει σε αστικές μονάδες καλό θα ήταν να μετακινηθεί εδώ ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί και να βελτιωθεί το έργο μας» τονίζει ο Αλκιβιάδης Βόσσος, διευθυντής Ορθοπεδικής. Να σημειωθεί ότι εδώ καταφθάνουν από πολλές περιοχές, όχι μόνο της Εύβοιας, ασθενείς με κατάγματα, με προβλήματα στα άνω και τα κάτω άκρα, που χρήζουν ολικής ορθοπλαστικής, βρίσκοντας λύση στο πρόβλημά τους.

Ενα άλλο ιστορικό νοσοκομείο, αυτό που φέρει και το όνομα του παγκόσμιου Γεωργίου Παπανικολάου, με αξιόλογη συνεισφορά στην προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων μιας εκτεταμένης γεωγραφικά περιοχής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου), με κακό οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης θεραπευτικής αντιμετώπισης, κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας της μνημονιακης πολιτικής.

Το νοσοκομείο της Καρύστου
Στο Νοσοκομείο Κύμης υπάγονται 6 περιφερειακά ιατρεία και ένα πολυδύναμο της νήσου Σκύρου. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι 86 άτομα. Διαθέτει όλα τα βασικά τμήματα και κλινικές (Παθολογικό, Χειρουργικό, Καρδιολογικό, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό), εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, έχοντας τη δυνατότητα και για περαιτέρω ανάπτυξη. Από την 1η/8/2008 διαθέτει μονάδα τεχνητού νεφρού, με 5 μηχανήματα αιμοκάθαρσης που μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον 30 νεφροπαθείς. Μια σημαντική βοήθεια για όσους πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Οπως τονίζουν οι τοπικοί φορείς, με αυτά τα δύο νοσοκομεία εξυπηρετούνται πάνω από 60.000 άνθρωποι, όχι μόνο στους δήμους Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου, αλλά και στη Σκύρο, που εκτός των άλλων πρόκειται για τουριστικές περιοχές και το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 150.000, ενώ απέχουν από 2 έως 5 ώρες από το πλησιέστερο γενικό νοσοκομείο, που είναι το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Εξασφαλίζουν τη νοσηλεία ασθενών δίχως την ανάγκη μετάβασής τους σε άλλα νοσοκομεία, στη Χαλκίδα ή την Αθήνα, με τον όποιο κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους, αλλά και με την ταλαιπωρία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Δικαίωμα

Εκφράζοντας την αγωνία τους για την πορεία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, τα δημοτικά συμβούλια Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου επισημαίνουν την αναγκαιότητα όχι μόνο διατήρησης, αλλά και αναβάθμισής τους και καλούν τους δημότες τους να είναι σε εγρήγορση για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους για δημόσια Υγεία, αλλά και τη ζωή τους στις απομακρυσμένες αυτές (προβληματικές και άγονες) περιοχές της Εύβοιας.

Ειδικά για το νησί της Σκύρου, με 4.000 κατοίκους, πληθυσμός που την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται επταπλάσιος και πλέον από τους τουρίστες, στο οποίο υπάρχει μόνο ένα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο (ούτε καν Κέντρο Υγείας) με σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υποδομής, το Νοσοκομείο Κύμης είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου λοιπόν για δεκάδες χιλιάδες πολίτες των δήμων της περιοχής όχι μόνο η διατήρηση του Νοσοκομείου Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου, αλλά και ο εμπλουτισμός και εκσυγχρονισμός του με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, εργαστήρια, τμήματα και μονάδες.

Για την αναγκαιότητα λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου τονίζει: «Η κυβέρνηση, όπως μας έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα, ακολουθεί πιστά τη μνημονιακή πολιτική της, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλούν οι αποφάσεις αυτές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Μετά τα πολλά πλήγματα που έχει υποστεί η περιοχή της νότιας Εύβοιας, ακόμα μία απόφαση για την υποβάθμιση των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον τόπο, υποβαθμίζοντας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...