Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Και οι Περιφερειάρχες κατά της Κυβερνησης - "Θέλουν να μας καταργήσουν"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη πολιτική απόφαση:
«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.
Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού  Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο τον θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει  ξεκάθαρα.
Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα  ότι επιδιώκει την κατάλυση του  θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.
Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία  θα υπακούει στη λογική του πολιτικού  κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.
Οι Περιφερειακές Αρχές  της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν  θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση  την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.
Το άλλοθι της Τρόικας και  των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει  είτε την ανικανότητα της πολιτικής  ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε  αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε  το θεσμό.»

"Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Το "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ" σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση "Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" του ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ  σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη-Βαλέρη στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Οι ημέρες και ώρες των παραστάσεων είναι Κυριακή 18, Δευτέρα 19, Τετάρτη 21 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ..

Τηλ. επικοινωνίας: 22210-55 451 και 69 83 83 22 63.

Παιδικό: 6 €
Ενηλίκων: 9,80 €

Πολυτέκνων,Ανέργων: 5 €
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Βασιλείου Ρία (Χανς-σκιουράκι)
Γιαννούκου Νάνσυ (Βασίλισσα)
Δεληβοριά-Δημαρέλου Χριστίνα-Αλίκη (Ακόλουθος β’, Οντίλ-μαύρος κύκνος)
Κούκουζα Έμιλυ (Οντέτ-λευκός κύκνος)
Κουράκη Ελίζα (Ακόλουθος α’)
Λεοντή Φρόσω (Πρίγκιπας Ζίγκφριντ)
Στάθη Χαρά (Μαργαρίτα-σκιουράκι)
Τραμπάζαλη Κατερίνα (Μάγος Ρόθμπαρντ)

ΣΚΗΝΙΚΑ: Βασίλης Βαλέρης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ευθυμία Τραμπάζαλη -  Μήνα Παντιέρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δέσποινα Πιλάτη-Ιωάννου

Tα Υπόγεια Ρεύματα στη Χαλκίδα

Υπόγεια Ρεύματα ξεκινούν την  χειμερινή  περιοδεία τους  από τη Χαλκίδα την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

Τα Υπόγεια Ρεύματα στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. “Νέα μέρα” ανατέλλει από το παρελθόν, μαζί με νέο ήχο και νέο μέλος στη μπάντα, τον Νίκο Γιούσεφ στο ηλεκτρικό μπάσο και το μουσικό πριόνι.

Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.

Ηλεκτρικός στίχος και λυρικός ήχος, άγριο συναίσθημα και “Όνειρα Μικρά”, υπόγειες διαδρομές και “Εικόνες στα Σύννεφα”, “Μάγοι” και “Παράξενες κοπέλες”, σε μια παράσταση ταξίδι στο χρόνο, ακόμα κι αν αυτός δεν υπάρχει…

Οι “Τσαλακωμένες Μέρες” δεν θα μπορούσαν να μην σταθούν στην συνάντηση με τον Θάνο Μικρούτσικο και το δίσκο «Τους έχω βαρεθεί». Πολιτικά τραγούδια που αποδεικνύονται πιο διαχρονικά στις μέρες μας από ποτέ...

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Ώρα εισόδου 22.00μμ
Οδός Oνείρων
Τσιριγώτη 6
Τηλέφωνο : 22210 20504
Κινητό : 6978117100 / 6978117103

Enhanced by Zemanta

Μυταράς: "Θα γίνουμε τα σκουπίδια της Ευρώπης"

Ο  εικαστικός καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός, Δημήτρης Μυταράς, μέσω μίας επιστολής που στέλνει στα ΜΜΕ, κάνει έκκληση στους βουλευτές να σώσουν την παρακμάζουσα παιδεία της χώρας.

Ο ίδιος προτείνει τη δημιουργία νόμου, ο οποίος να καθορίζει με ακρίβεια τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι αν η παιδεία συνεχίσει την ίδια πορεία, θα καταντήσουμε "τα σκουπίδια της Ευρώπης".

Η επιστολή του Δημήτρη Μυταρά:

"Είναι γεγονός γνωστό σε όλους ότι τα πανεπιστήμια μας είναι υποβαθμισμένα διεθνώς χωρίς ελπίδα ανάκαμψης. Τα προβλήματα από ότι έχω διαπιστώσει είναι κυρίως δύο:

To ένα είναι τα συμφέροντα των καθηγητών οι οποίοι εξελίσσονται με δικά τους κριτήρια ψηφίζοντας ο ένας τον άλλο χωρίς αξιολογήσεις, και δεύτερο τα συμφέροντα των κομμάτων τα οποία ψαρεύουν ψηφοφόρους μέσα από φοιτητές και μαθητές.

Επειδή έζησα 40 χρόνια σαν δάσκαλος στην ΑΣΚΤ, στους χώρους του Πολυτεχνείου, πιστεύω ότι το πρόβλημα πρέπει να τεθεί υπ' όψιν της Βουλής και μετά από μελέτη να ψηφιστεί νόμος, ο οποίος θα καθορίζει με ακρίβεια τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ας μελετηθούν οι ήδη υπάρχοντες τρόποι λειτουργίας των μεγάλων ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής και να εφαρμοστεί ένας νόμος αυστηρός ο οποίος να καθορίζει τις υποχρεώσεις φοιτητών και δασκάλων. Είναι αδιανόητο οι καθηγητές να εξελίσσονται χωρίς σύστημα αξιολόγησης.

Είναι αδιανόητο παγκοσμίως με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου να διακόπτουν τα μαθήματα επ' αόριστον και να δημιουργούνται τεράστια κενά στη διδασκαλία.

Είναι αδιανόητο να γίνεται κατάληψη με πλήθος κλοπές και βιαιοπραγίες εναντίον του εκπαιδευτικού προσωπικού και κάθε είδους ποινικά αδικήματα, όπως ξυλοδαρμοί καθηγητών και έλεγχος των φοιτητικών συλλόγων, με κομματικές εντολές. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο σε λίγο θα έχουμε καταντήσει τα σκουπίδια της Ευρώπης.

Η νομοθετική εξουσία, που είναι η Βουλή, να αναθέσει σε μια πανεπιστημιακή Επιτροπή, έξω από κομματικά κριτήρια και υποχωρήσεις, να συντάξει ένα νόμο που να εγγυάται τη σωστή λειτουργία και τη σωστή εξέλιξη των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Πιστεύουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει υποχρέωση να σώσει σε αυτή τη δύσκολη φάση την παιδεία που είναι το μέλλον των νέων ανθρώπων διότι κάποια στιγμή θα υποχρεωθούμε να σκουπίσουμε τις αυλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού δεν θα βρίσκουμε πουθενά δουλειά, όπως γίνεται τώρα με τους εξαθλιωμένους μετανάστες.

Έλληνες Βουλευτές σώστε τα παιδιά μας, διότι το κόστος θα είναι τεράστιο αν δεν βιαστούμε. Η Βουλή των Ελλήνων να σώσει την Παιδεία. Ψηφίστε νόμο για τη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα. Συμβουλευτείτε τα μεγάλα ξένα πανεπιστήμια και οργανώστε τα δικά μας. Το μεγάλο συμφέρον και το μέλλον είναι η παιδεία", καταλήγει η επιστολή.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Οινόη -Χαλκίδα -Οινόη

Αναστέλλεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Οινόη–-Χαλκίδα–-Οινόη, λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη, στις ώρες των υπό αναστολή δρομολογίων.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς Καλοχωρίου , Παντειχίου και Αυλίδας.
Enhanced by Zemanta

"Αφήστε το στο ταμείο" τώρα και στη Χαλκίδα!

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας πραγματοποίησε δράση σε σουπερμάρκετ στην οποία συμμετείχαν και μέλη από άλλες συλλογικότητες της πόλης με σκοπό τη μείωση των τιμών των αγαθών 

Στόχος των δράσεών   είναι κανένας συνάνθρωπος να μην στερηθεί τα κοινωνικά αγαθά.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ θα φέρει αποτελέσματα!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πέρσι γεννήθηκε σε όλη τη Χώρα ένα πρωτόγνωρο κίνημα. Το κίνημα των τοπικών συνελεύσεων ενάντια στα χαράτσια. Δόθηκαν πολλοί αγώνες οι οποίοι έφεραν μια νίκη έστω και μικρή. Ανάγκασαν τους κυβερνώντες να αποσυνδέσουν την πληρωμή του χαρατσιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σήμερα ένα τεράστιο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων έρχεται να μας σαρώσει και να μας πετάξει στον γκρεμό της απόλυτης εξαθλίωσης. Είμαστε ήδη στο και τέταρτο. Οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, η χαρατσοληστεία, οι περικοπές σε υγεία, παιδεία κλπ, θα προκαλέσουν στο εγγύς μέλλον καταστάσεις εφιαλτικές για όλους μας. Πρέπει να αντισταθούμε και στη συνέχεια να επιτεθούμε για να τους ανατρέψουμε. Απαιτείται να μπει ενεργητικά στον αγώνα ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η ενεργοποίηση περισσότερων σημερινών πολιτών μπορεί να γίνει μέσα στα σωματεία ή μέσα από τις συνελεύσεις κατά της εξαθλίωσης, στους Δήμους ή στις γειτονιές.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην αδιαφορία, την απογοήτευση και την απάθεια. Χρειάζεται αγώνας, αντίσταση και αλληλεγγύη. Να αντιδράσουμε στη βίαιη χειροτέρευση της ζωής μας. Να αντισταθούμε στη καταστροφή. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε κανείς να μη πεινάσει.

Προτείνουμε για ενωτικό σκοπό τον πιο κάτω:
«Σκοπός της συνέλευσής μας είναι η συλλογική αντίσταση ενάντια σε κυβερνητικές ενέργειες ή παραλείψεις που έχουν ΑΜΕΣΗ επίπτωση στην ποιότητα του βιοτικού επιπέδου του λαού και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε κάθε πληγέν μέλος της κοινωνίας μας».
Ο σκοπός αυτός πρέπει να συνοδεύεται από κάποιους δημοκρατικούς κανόνες πρακτικής λειτουργίας για περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Αμεσοι στόχοι μας είναι κανένας συνάνθρωπος μας να μην στερηθεί τα κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα ,το νερό ,την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την θέρμανση και για αυτά θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και δράσεις. Η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα φέρει αποτελέσματα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Κάρυστος: Το ένοχο μυστικό τους αποκαλύφθηκε σε έναν τυχαίο έλεγχο

Ξαφνικά όμως, είδαν μπροστά τους αστυνομικούς να τους κάνουν σήμα να σταματήσουν, για να τους ελέγξουν.

Αντί να σταματήσουν "άνοιξαν" ταχύτητα και προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας η μηχανή τελικά ακινητοποιήθηκε.

Μάλιστα όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί, άρχισαν να τους κλωτσούν ενώ ξαναπροσπάθησαν να φύγουν, μάταια.

Τους πέρασαν χειροπέδες Από την έρευνα που έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, προέκυψε ότι τα δύο άτομα, το χρονικό διάστημα από 03-10-2012 έως και 27-10-2012, είχαν κάνει τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια στη Κάρυστο και στο Μαρμάρι Ευβοίας...
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...