Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για τα μέτρα προστασίας για εγγυητές δανειοληπτών


Το Υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων απάντησε στην υπ’  αριθμό 8126 ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη  Αναγνωστάκη με θέμα την ανάγκη εφαρμογής μέτρων προστασίας για εγγυητές δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα το  Υπουργείο αναφέρει πως σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, τις Ενώσεις Καταναλωτών, τον Τραπεζικό Μεσολαβητή, τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς επιδιώκει την επικαιροποίηση και τον εξορθολογισμό του πλαισίου για τους δανειολήπτες , λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη δυσμενή οικονομική συγκυρία όσο και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Στα πλαίσια αυτά, αναφέρει το Υπουργείο, έχουν τεθεί και εξετάζονται  μια σειρά από θέματα όπως το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού  με συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν  το 50+1% των απαιτήσεων της οφειλής, η ευθύνη του εγγυητή καθώς και η καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση προκειμένου να μην τίθεται σε ομηρία ο οφειλέτης.


ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη το πρόγραμμα με τις χοροστασίες του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας:

· Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος.

· Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ροβιών.

· Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2012 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

· Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Σπαθαρίου Κηρέως, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

· Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ασμηνίου Ιστιαίας, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

· Τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013 το απόγευμα και ώρα 5.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού.

· Τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Βουτά Ιστιαίας, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.

· Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

· Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

· Τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 το πρωί, θα χοροστατήσει στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

· Τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

· Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.

· Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2013 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ξενώνα της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.

· Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2013 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

· Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2013 το πρωί και ώρα 11.00, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

· Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου 2013 το πρωΐ θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων.

· Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου 2013 το πρωΐ θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Βορείου Ευβοίας.

· Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2013 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Τσούκας Κηρέως.

· Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος.

· Το Σάββατο της Διακαινησίμου 11 Μαΐου 2013 το πρωί και ώρα 11.00, θα προεξάρχει στην Δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

· Την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Γηροκομείο Χαλκίδος και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα στους εθελοντές και συνεργάτες του Ιδρύματος.

· Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερέτριας.

Σίμος Κεδίκογλου: Σημαντικά έργα σε 8 σχολεία της Εύβοιας


Σε  εξέλιξη έργα κτιριακών υποδομών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης δραστηριότητας της ΟΣΚ Α.Ε όσον αφορά στην εξέλιξη έργων μελέτης – επίβλεψης κτιριακών υποδομών σχολικών συγκροτημάτων της Εύβοιας, καθώς και αιτημάτων χρηματοδότησης για την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών για το Δήμο Χαλκιδέων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου για την πορεία των έργων ανακοινώνονται τα εξής:
  1. Νηπιαγωγείο Ιστιαίας: η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 03/09/2012. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εκσκαφής, η τοποθέτηση οπλισμού θεμελίωσης, η τοποθέτηση γείωσης και κυψελών. Εξοφλήθηκε ο 1ος Λογαριασμός και αναμένονται τα δικαιολογητικά για το 2ο, ενώ εκκρεμείη έγκριση παράτασης του έργου για 72 ημέρες.
  2. Νηπιαγωγείο Φάρου Αυλίδος και προσθήκη Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Μίστρου Δήμου Διρφύων: Ολοκληρώθηκε ηδημοπράτηση και μετά την αδυναμία του πρώτου μειοδότη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αναμένεται η έγκριση της ανάθεσης τουέργου στη δεύτερη μειοδότρια εταιρεία από το ΔΣ της ΟΣΚ Α.Ε. Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει από το δάνειο τηςΕυρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
  3. 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου: Ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο της ΟΣΚ ΑΕ οι μελέτες εφαρμογής, εκδόθηκε ηοικοδομική άδεια του έργου και δημοπρατήθηκε στις 19.2.2013. Αναμένεται η έγκριση της ανάθεσης του έργου. Αναμένεται η έγκριση τηςανάθεσης του έργου από το Δ.Σ της ΟΣΚ Α.Ε
  4. Ενίσχυση Αποκατάσταση φέροντος Οργανισμού στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες εφαρμογής του έργου καιεγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο της ΟΣΚ ΑΕ. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 2/4/2013 και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίαςανάθεσής του.
  5. 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης και 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδαςστο χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου : Ολοκληρώθηκε η έκδοση τωνοικοδομικών αδειών και η σύνταξη-έγκριση των τευχών δημοπράτησης. Τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν μαζί. Εκκρεμούν τα ΦΕΚ ίδρυσης τωνσχολικών μονάδων, τα πρακτικά καταλληλότητας και το ΦΕΚ χαρακτηρισμού του χώρου (για το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης).
  6. 1Ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας: Απαιτείται η αποστολή των ΦΕΚ ίδρυσης, ΦΕΚ χαρακτηρισμού, πρακτικού καταλληλότητας και τηςβεβαίωσης υψομέτρων. Επίσης, πρέπει να προηγηθεί εδαφοτεχνική έρευνα για την εκπόνηση της στατικής μελέτης του έργου.
  7. Νηπιαγωγείο Λουκισίων Ανθηδώνος1ο Νηπιαγωγείο και 3ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας: Υπογράφηκε σύμβαση στις 5/9/2013 για κοινήεργολαβία με τρία νηπιαγωγεία του Περιστερίου. Ο Ανάδοχος λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί οικονομικά, υπέβαλε αίτημα διάλυσης τηςεργολαβίας, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΚ ΑΕ στις 15-2-2012. Επιστράφηκαν οι εγγυητικές καλήςεκτέλεσης στον Ανάδοχο. Θα γίνει κατάτμηση της ενιαίας εργολαβίας και θα ανατεθούν σε ξεχωριστό ανάδοχο τα 3 Νηπιαγωγεία της Εύβοιας.

Επίσης, εγκρίθηκαν από το Δ.Σ της ΟΣΚ Α.Ε  οι χρηματοδοτήσεις για την προμήθεια συνολικά 12 προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του Δήμου Χαλκιδέων.

Χαλκίδα: Συνελήφθη γιος εργολάβου για χρέη προς το Δημόσιο


Ένας 31χρονος επιχειρηματίας γιος γνωστού εργολάβου, συνελήφθη χθες στο Ληλάντιο, από τη Β’ Ομάδα ΔΙΑΣ, για χρέη προς το Δημόσιο.Οι οφειλές του αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ και ανέρχονται στις 122.000 ευρώ.

Σήμερα ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.


Πηγή: egnomi.gr

Ψαχνά: Βγήκαν στον δρόμο και είδαν τον 22χρονο αναίσθητο στον δρόμο - Φωτό!


Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής στα Ψαχνά της Εύβοιας...

Ήταν χθες στις 19.00 το απόγευμα όταν στο κέντρο των Ψαχνών έγινε η σύγκρουση. Ο θόρυβος ήταν δυνατός και όλοι πετάχτηκαν έξω για να δουν τι συμβαίνει. Στο δρόμο ήταν πεσμένο ένα 22χρονο παιδί το οποίο είχε χτυπήσει.

Είχε προηγηθεί σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτου και της μηχανής που οδηγούσε ο νεαρός. Στην φωτογραφία του psaxniwtis.blogspot.gr, βλέπετε τον κόσμο που μαζεύτηκε στο σημείο.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ψαχνών αλλά λόγω του τραύματος του στο πρόσωπο διακομίσθη στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύνεδροι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Εύβοιας για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο


Στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Φάληρο στο Σ.Ε.Φ. 26/27/28 Απριλίου 2013, την Εύβοια θα εκπροσωπήσουν ως Σύνεδροι 24 μέλη του κινήματος και οι  πολιτευτές του νομού που συμμετέχουν αυτοδίκαια.

Τα  μέλη του Κινήματος που θα συμμετέχουν ως Σύνεδροι είναι οι εξής:

Βαρελά Χριστίνα
Γεωργίου Κωνσταντίνος
Γκάβαλης Δημήτριος
Δάβρη Αντωνία
Δαύρης Αλέξανδρος
Δήμου Κωνσταντίνος
Δομπάζη Παρασκευή
Δουραμάνης Αντώνιος
 Ζαρείφη Ελένη
 Θεοδουλίδης Χρήστος
Καμαράτου Τριανταφυλλιά
Καραμούζης Γεώργιος
Λύκος Κωνσταντίνος
Μαλακέλη-Πετρίδου Ευαγγελία
Μαυραγάνης Νικόλαος
Μιχελάκος Κυριάκος
Μπρατζιώτης Απόστολος
Ρουμελιώτου Ελισσάβετ
Σούρας Ηλίας
Στάμος Μιχάλης
Τζεμπελίκος Μελέτιος
Τσιότρας Ζήσης
Τσιότρας Παναγιώτης
Χρυσάγη Ευδοξία
Όλοι μαζί και ενωμένοι μπορούμε να διώξουμε το χθες ,να ανατρέψουμε το σήμερα, να αποτρέψουμε ένα μελλοντικό Εθνικό έγκλημα.

Όλοι  μαζί μπορούμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και ελπίδα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.

Προχωράμε χωρίς διχαστικά  διλήμματα και εκβιασμούς, χωρίς ταμπέλες και αγκυλώσεις αλλά με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο με λύσεις ανατροπής, ρήξης και ανάπτυξης, με Εθνικό σχέδιο δράσης και Εθνική συνείδηση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...