Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φρίκη στην Πολεμική Αεροπορία- Ανθυπασπιστής κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Σοκ στην Πολεμική Αεροπορία από τη σύλληψη 34χρονου ανθυπασπιστή που υπηρετούσε στη μοίρα ΓΕΑ στο ΥΕΘΑ,με τη κατηγορία του βιασμού και της παιδοφιλίας!


Ο ανθυπασπιστής συνελήφθη το μεσημέρι από τους αστυνομικούς με την κατηγορία ότι βίασε έναν 16χρονο!


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο ανθυπασπιστής γνώρισε τον ανήλικο μέσω ιστοσελίδας και πριν λίγες ημέρες κατόρθωσε να τον πείσει να πάει στο σπίτι του στη Παλλήνη.

"Παρέμβαση" στην πολιτική ζωή με τα "καυτά" χαρτιά του Άκη

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.


Αυτή την Πέμπτη στο επίκεντρο της εκπομπής Παρέμβαση, οι πολιτικές εξελίξεις, τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, η φορολογική καταιγίδα που αναμένεται, οι κραδασμοί στο πολιτικό σκηνικό από τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ.

Στο στούντιο της εκπομπής, μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, οι Κωστής Χατζηδάκης από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και Σπύρος Λυκούδης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 24 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Η ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΑΕΙ … EUROVISION

Η Ελεονώρα Μελέτη, εντελώς ανανεωμένη, πάντα όμορφη και από σήμερα ξανθιά, θα παρουσιάζει μέσα από τη μεσημεριανή εκπομπή της πάρτι, παρασκήνια, δηλώσεις, ευτράπελα, συνεντεύξεις από το Μπακού, όπου πραγματοποιείται ο 57ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Προγνωστικά και στοιχήματα για τις νεαρές και λαμπερές εκπρόσωπους της Ελλάδας και της Κύπρου. Ακόμα πολλές συζητήσεις για τη νύχτα του Σαββάτου (26/6) : Ποια ευρωπαϊκή χώρα θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και θα φιλοξενήσει την επόμενη χρονιά τον διαγωνισμό.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται ήδη η αποστολή του Star, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Γιώργο Βότσκαρη. Κάθε μεσημέρι θα συνδέεται με την εκπομπή, θα μεταδίδει όλα τα νεότερα και θα συζητεί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κασπίρη και τον πολύτιμο αρχισυντάκτη της «Μεσημεριανής Μελέτης», Θέμη Μάλλη. Και οι δύο τους, άρτια ενημερωμένοι για το θεσμό του διαγωνισμού με αρχεία, στατιστικά στοιχεία, φωτογραφίες αλλά και προσωπικές εντυπώσεις μια και έχουν παρακολουθήσει από κοντά αρκετές διοργανώσεις.

Η Ελεονώρα πάντως, δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της και τη στήριξή της στην ελληνική συμμετοχή.

Χαλκίδα: Ψάρευε και είδε δίπλα του την χειροβομβίδα!

"Βρήκα χειροβομβίδα μέσα στην θάλασσα" φαίνεται να είπε ένας ψαράς στο τηλέφωνο με τους λιμενικούς της Χαλκίδας.


Μια χειροβομβίδα, πιθανόν από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης στον Φάρο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το evianews το πολεμικό υλικό -που κλήθηκε να παραλάβει πυροτεχνουργός- βρέθηκε στον θαλάσσιο χώρο της περιοχής, όταν ένας ψαράς την είδε και επικοινώνησε αμέσως με το λιμεναρχείο. Ήταν 7 το απόγευμα όταν άνδρες του λιμενικού έφτασαν στο σημείο και με την βοήθεια πυροτεχνουργού την εξουδετέρωσαν αφού εκκενώθηκε για αρκετή ώρα η γύρο περιοχή.

ΔΗΜΑΡ: «Οι συντάξεις αυτές είναι συντάξεις φτώχειας και ντροπής»

Την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται και να στηριχθούν άμεσα τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας τις νέες μειώσεις των συντάξεων. 

 
«Σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων οι συνταξιούχοι της χώρας παίρνουν σήμερα μειωμένη και την κύρια και την επικουρική σύνταξη. Οι συντάξεις αυτές είναι συντάξεις φτώχειας και ντροπής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Διαψεύδει το Επιμελητήριο Ευβοίας συμμετοχή στο 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο,

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα και επιβεβαιώνεται το blog μας με τον πιο απόλυτο τρόπο για το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο,

Οι ψίθυροι γίνονται φωνές και το Επιμελητήριο Εύβοιας, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει ότι έχει οποιοαδήποτε σχέση.


Περιμένουμε εξηγήσεις από τους οργανωτές και παρακολουθούμε στενά το θέμα γιατί θα βγουν... πολλές μπαμπούσκες!


Το Επιμελητήριο Ευβοίας για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης και παρεξήγησης ενημερώνει τα μέλη του και τους Φορείς του Νομού ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στο φερόμενο σύμφωνα με δημοσιεύματα 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο.

Ο Φορέας μας έχει αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία για το «άνοιγμα» των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων του Νομού με την αγορά της Ρωσίας και συνεργάζεται με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, την Ρωσική Πρεσβεία και άλλους φορείς, όπως ήδη γνωρίσετε. 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να προσποριστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως συμμετοχή στο Ελληνορωσικό Κέντρο «ΕΡΜΗΣ», διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Ρωσία κτλ. 

Για την εν λόγω εκδήλωση δεν είχαμε καμία απολύτως πρόταση ή ενημέρωση από κανέναν θεσμικό φορέα ούτε υπάρχει θέμα υπογραφής πρωτοκόλλου για αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων Εύβοιας  και Μόσχας όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει από τους διοργανωτές του εν λόγω Συνεδρίου.

Λόγω δεοντολογίας και διαφύλαξης του κύρους του Φορέα μας αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε τις ανωτέρω διευκρινήσεις. Κατά τα άλλα ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του εν λόγω Συνεδρίου.

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο Μπακού!

Ο Κωσταντίνος Ρήγος κινδύνεψε να χάσει τον ημιτελικό της Eurovision.


O χoρορογράφος του Aphrodiasiac συνελήφθη τη Δευτέρα από τις αρχές του Μπακού. Ο λόγος; Το γεγονός ότι φωτογράφησε κάποια δημόσια κτίρια πράγμα που απαγορευόταν!

Ο κ. Ρήγος προφανώς δεν το γνώριζε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Παρόλα αυτά με την άμεση παρέμβαση της ελληνικής αποστολής και της EBU αφέθηκε ελεύθερος και έφτασε εγκαίρως στην πρόβα τζενεράλε της Ελευθερίας Ελευθερίου.

Τελικά, ΔΕΝ αυτοκτόνησε από την Ψηλή Γέφυρα

"Θα πέσει - δεν θα πέσει" έλεγαν για πολλές ώρες Χαλκιδέοι που παρακολουθούσαν  έναν άντρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από την Ψηλή Γέφυρα.
  
Τελικά  το θρίλερ  είχε αίσιο τέλος και οι οι αστυνομικοί, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, τον έπεισαν να  μην πραγματοποιήσει την απειλή του.

Οι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον του και η Εύβοια  γλίτωσε από μία ακόμη τραγική αυτοκτονία στα πολλά κρούσματα που έχει ο νομός τους τελευταίους μήνες.

Formula 1 την Κυριακή, 27 Μαΐου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Μονακό

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον έκτο αγώνα της χρονιάς, το GP Μονακό.

Το GP του Μονακό αποτελεί τον πιο λαμπερό αγώνα του πρωταθλήματος. Από τη μία τα υπερπολυτελή σκάφη με τους πλουσιότερους και διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη, και από την άλλη οι σπουδαιότεροι πιλότοι του κόσμου που ιδρώνουν προσπαθώντας να αποφύγουν τα σπιναρίσματα και τις μπαριέρες και να υπερνικήσουν τους φόβους τους πατώντας γκάζι στο rollercoaster των δρόμων του Μόντε Κάρλο.

Πέρυσι, τον αγώνα παρακολούθησαν παγκοσμίως περισσότεροι από 1,2 δισ. τηλεθεατές, ενώ στην Ελλάδα τον αγώνα παρακολούθησαν στον Alpha, μισό εκατομμύριο τηλεθεατές.

Η αντίστροφη μέτρηση στο στούντιο ξεκινά μια ώρα πριν την εκκίνηση με τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών, τα τελευταία νέα από τον τερματισμό του Ράλι Ακρόπολις αλλά και ένα μοναδικό θέμα με τους Χάκινεν και Ρόσμπεργκ να συζητούν ως… γηγενείς στο Μονακό.

Στην παρουσίαση της εκπομπής και τον σχολιασμό του αγώνα, τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Τρακουσέλλης. Ακόμη, αποστολή στη Βαρκελώνη όπου οδηγούμε για πρώτη φορά σε πίστα αλλά και στον δρόμο το νέο Toyota GT86.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

Highlights δοκιμών: 14:00

Εκκίνηση αγώνα: 15:00

Πώς 100 iPad βοήθησαν την Ελλάδα να απαλλαγεί από 140 δισ. δολάρια χρέους

Ένα παρασκήνιο για το πώς η Ελλάδα «γλύτωσε» από 140 δισ. χρέος, χάρις σε 100 iPad, περιγράφει σε δημοσίευμά του το Fortune.

Όπως γράφει ο Μπομπ Άπφελ, αυτός ήταν ο ειδικός που ανέλαβε τον συντονισμό για την διαδικασία του κουρέματος του ελληνικού χρέους, και έπρεπε μέσα σε λίγο χρόνο να έρθει σε επαφή με περισσότερους από 100.000 κατόχους ελληνικών ομολόγων. Οι κάτοχοι αυτοί όπως ήταν φυσικό δεν βρίσκονταν κοντά του, αλλά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπως την Ρωσία, την Νότιο Αφρική, το Καζακστάν και πολλές άλλες χωρες, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε αυστηρά χρονικά πλαίσια να υπογράψουν την συμφωνία.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, επρόκειτο για έναν «εφιάλτη», καθώς όλοι οι άνθρωποι αυτοί ζώντας σε διαφορετικές ζώνες ώρας και έχοντας ο καθένας τα δικά του ωράρια και υποχρεώσεις δεν μπορούσαν στον ίδιο χρόνο να βρίσκονται σε ένα γραφείο και να υπογράψουν. Άλλοι βρίσκονταν σπίτι τους, άλλοι στην εργασία τους και άλλοι στον δρόμο. Έτσι όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έπρεπε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Αγόρασε 100 iPad λοιπόν.

Σε καθένα από αυτά εγκαταστάθηκε μία ειδική εφαρμογή και δόθηκαν σε ανθρώπους τόσο της εταιρείας στην οποία εργάζεται ο Άπφελ, σε παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και των τριών τραπεζών που είχαν αναλάβει να κινήσουν τα νήματα της διαδικασίας: τις Deutsche Bank, HSBC και Lazard.

Όπως περιγράφεται στο άρθρο, κάθε tablet, είχε με τις εφαρμογές αυτές, εργαλεία ανάλυσης, αλλά και ασφαλείς συνδέσεις με τα συστήματα εκκαθάρισης και τα γραφεία υποστήριξης των τραπεζών, ώστε να έχουν άμεση εικόνα των οικονομικών δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Άπφελ, «δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή δίχως το δίκτυο των 100 iPad».

«Ηταν η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία του κόσμου», λέει ο Απφελ: «Και δεν θα μπορούσαμε να την βγάλουμε εις πέρας χωρίς το iPad».

2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο στην Εύβοια - Πολύ φασαρία για το τίποτα;

Ο κ. Βασιλιέφ Μαξίμ
Πολύ φασαρία για το τίποτα; Αυτό αναρωτήθηκαν   αρκετά αάτομα, μετά το τέλος της
παρουσίασης του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου με θέμα «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας», που έγινε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Λόγια, πολλά λόγια, ακούστηκαν από τους ομιλητές μια και στη συνέντευξη τύπου μίλησαν για το Ελληνορωσικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Νίκος Πέππας, ο Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Κων/νος Ρουσόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ. Ζλακώνη Λίλιαν.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Κάτια Τσιμπλάκη.

Από κοντά και οι χορηγοί του συνεδρίου όπως, ο κ. Νίκος Μπατιστάτος (BATISTATOS CONSTRUCTION), ο κ. Νίκος Στράτης (ιδιοκτήτης του Negroponte και του Μiramare),ο κ. Σ. Πετρώφ (ιδιοκτήτης του Olympic Star), o κ. Kαρλής (BUDGET CAR RENTAL), ο κ. N.Αγγελής ιδιοκτήτης του Star99fm, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του FAMOUS SOTIRIOU TRAVEL. Τέλος την συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σέττας.

Ο  δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας είπε: . "Για τον Δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του σημαντικού Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση.
Το άνοιγμα του δίαυλου επικοινωνίας με την Ρωσία, με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά, σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς".

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν υπογράμμισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα, η Εύβοια αποτελεί το ιδανικό νησί προκειμένου να πραγματοποιηθεί το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο. Η Ρωσία έχει μεγάλες δυνατότητες προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, από τον τουρισμό, μέχρι τις κατασκευές και τα αγροτικά προϊόντα. Το σύνθημα της εκστρατείας που κάνουμε στη Ρωσία για την Ελλάδα είναι: «Ξεκουραστείτε στην Ελλάδα, βοηθήστε την Ελλάδα». Και στους Έλληνες λέμε: Ελάτε στη Ρωσία, βοηθήστε τα προϊόντα σας».


Ο εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Νίκου Πέππα είπε:

Είναι γεγονός ότι η Εύβοια δεν είναι γνωστή στις ξένες τουριστικές αγορές σαν τουριστικός προορισμός αφού το νησί μας μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε οργανωμένα τη διαφημιστική προβολή του και τη συμμετοχή του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Από τις συζητήσεις με τους Ρώσους ειδικούς διαπιστώθηκε ότι οι Ρώσοι αγαπούν την Εύβοια, τον πολιτισμό της, τις ομορφιές της, τα παραδοσιακά φαγητά της, τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά προ πάντων επιθυμούν να επενδύσουν σε αγορά γης και ακίνητα. Επίσης θεωρούν ιερή υποχρέωση να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν κυρίως τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο στο Προκόπι αλλά άλλες Ευβοϊκές μονές.
Στη Μόσχα υπάρχει εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ρώσου και σύλλογος «Άγιος Ιωάννης Ρώσος», στον οποίο ο κ. Σκριάμπιν είναι αντιπρόεδρος και για το Σεπτέμβριο ετοιμάζει συνέδριο για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο.
Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, αποτελεί έναν ιδανικό και εξαίρετο προορισμό διακοπών τόσο για τους Έλληνες όσο και τους επισκέπτες του εξωτερικού.
  
Ο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ τόνισε:
«Ο εμπορικός-οικονομικός τομέας της Ρωσίας είναι παραδοσιακά ένας από τους βασικούς εταίρους στην Ελλάδα. Ο όγκος του κύκλου εργασιών του εμπορίου το 2011, εκτιμάται έφτασε στις ΗΠΑ 7 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κοντά στα προ της κρίσης επίπεδα, με σημαντική αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία, με ανάλογες αυξήσεις των ναύλων και των τουριστικών ανταλλαγών. Αναμένουμε ότι η Ελλάδα φέτος θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο .
Ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής συνεργασίας μας ανήκει, φυσικά, στον στρατηγικής σημασίας τομέα της ενέργειας. Σήμερα, η Ρωσία καλύπτει περισσότερο από το 50% της ελληνικής ζήτησης για φυσικό αέριο και περίπου 30% - του πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων. Μαζί, έχουμε εμπλακεί σε μεγάλης κλίμακας έργα, όπως το «South Stream», τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και το ρόλο της Ελλάδα ως ένα σημαντικό ενεργειακό κόμβο».

Τέλος ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνος τουριστικής προβολής τ, κ. Κων/νος Ρουσόπουλος και η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.Ζλακώνη Λίλιαν, αναφέρθηκαν στους τρόπους τουριστικής ανάπτυξης της Εύβοιας και της Χαλκίδας και στην ανάγκη να εξευρεθούν πρωτότυποι τρόποι προώθησης των τουριστικών προϊόντων.

Εσεις από αυτά που διαβάσατε τι καταλάβετε; Θα δούμε κάποια προκοπή ή απλώς πρόκειται για συνέδριο δημοσίων σχέσεων των προσώπων που μετέχουν;

ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Οι διεθνείς συνεργασίες δεν οικοδομούνται πάνω σε καταστροφικές πολιτικές

Απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, για την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ευβοίας περί των δηλώσεων του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι.

Είναι φυσικό να αναρωτιέστε εσείς την ΝΔ γιατί δεν έχετε μάθει από αξιοπρεπή στάση απέναντι στους Ευρωπαίους παρά μόνο σε δουλοπρεπή στάση, αν θυμηθούμε μάλιστα την πρόσφατη επιστολή του αρχηγού σας Σαμαρά που επιβεβαίωνε το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τρόικα για την συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών για τον λαό που στηρίξατε και θέλετε να συνεχίσετε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Οι διεθνείς συνεργασίες δεν οικοδομούνται πάνω σε καταστροφικές πολιτικές για τους λαούς δείχνοντας υποτακτικότητα και ραγιαδισμό αλλά σε βάσεις ισοτιμίας, εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Γιουροβίζιον: 2 ΒΙΝΤΕΟ - Πως Ελλάδα και Κύπρος πέρασαν στον τελικό

Η Ελλάδα και η Κύπρος εξασφάλισαν χθες το βράδυ το εισιτήριο για τον τελικό της Γιουροβίζιον, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 
- Δείτε τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ελευθερία Ελευθερίου, κυπριακής καταγωγής, η οποία ερμηνεύει το τραγούδι «Aphrodisiac». Εισιτήριο εξασφάλισε και η Κύπρος με τη νεαρή ερμηνεύτρια Ήβη Αδάμου και το τραγούδι «La La Love».

Προκρίθηκαν επίσης άλλες οκτώ χώρες: η Αλβανία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Ρωσία.

Αύριο, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός. Οι υποψήφιες χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά:

1. Σερβία
2. ΠΓΔΜ
3. Ολλανδία
4. Μάλτα
5. Λευκορωσία
6. Πορτογαλία
7. Ουκρανία
8. Βουλγαρία
9. Σλοβενία
10. Κροατία
11. Σουηδία
12. Γεωργία
13. Τουρκία
14. Εσθονία
15. Σλοβακία
16. Νορβηγία
17. Βοσνία Ερζεγοβίνη
18. Λιθουανία

 

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν συνολικά 20 τραγούδια για τον τελικό του Σαββάτου.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι «big five» δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.

Οι έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό, θα εμφανιστούν στις παρακάτω θέσεις:

1. Ηνωμένο Βασίλειο
9. Γαλλία
10. Ιταλία
13. Αζερμπαϊτζάν
19. Ισπανία
20. Γερμανία



Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της.

Στον πρώτο ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Οι Ελληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον δεύτερο ημιτελικό.

Το site της Eurovision 2012: www.eurovision.tv/page/baku-2012

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Κοκκίνη

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν χθές Τρίτη, τα εγκαίνια της τέταρτης ατομικής έκθεσης της Μαρίας Κοκκίνη, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου.


Η έκθεση είχε τον τίτλο «η άλλη Εύα και ο χάρτινος κόσμος της» και αποτελείτε από δύο ενότητες, α) πορτρέτα γυναικών, β) και σπίτια γεωμετρικά δοσμένα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτά για το κοινό, κάθε μέρα από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και από της έξη το απόγευμα, έως της εννέα και μισή το βράδυ.
 

Σε θεραπεία οι καστανιές της Δίρφυς

Ένα από τα σπάνια φυτά που φυτρώνουν στο όρος Δίρφυς είναι και το σπάνιο είδος καστανιών που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν γίνει αρκετές μελέτες από βοτανολόγους τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού για τα δέντρα αυτά. Οι καστανιές της Δίρφυς κάνοντας μία έρευνα βρήκαμε ότι απαντώνται ακόμη και στον Αισχύλο.
Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας και ειδικότερα στο δημοσίευμα που κάναμε για την επίσκεψη των Grrenιάρηδων στην περιοχή της Δίρφυς, αναφέραμε ότι πολλές από τις καστανιές αυτές έχουν προσβληθεί από κάποιο ιό και βρίσκονται σε θεραπεία. 
Το συγκεκριμένο είδος καστανιών είναι υπό εξαφάνιση και ε΄ναι είδος προστατευόμενο από ελληνικές και διεθνείς συμβάσεις ακόμη και από το Natura 2000. Για αυτό οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πρόσληψης ιών τόσο για αυτό το είδος αλλά και για όλη την προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυς, αφού υπάρχουν είδη που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αιματηρή ληστεία στην Ηλιούπολη – Άρπαξαν αυτοκίνητο και ταξί οι δράστες – Σε εξέλιξη καταδίωξη

- Πυροβόλησαν ταξιτζή στο πόδι οι δράστες
- Άρπαξαν τρία αυτοκίνητα από πολίτες
- Ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες της ΔΙΑΣ
- Δεκάδες αστυνομικοί καταδιώκουν τους δράστες 


Ένα απίστευτο σκηνικό τρόμου έχει στηθεί στα νότια προάστια της Αθήνας. Όλα ξεκίνησαν στις έντεκα όταν οι δύο δράστες που εισέβαλαν με πιστόλι και καλάσνικοφ στο υποκατάστημα της Εθνικής στην πλατεία Κανάρια στην Ηλιούπολη και αφού άρπαξαν τα χρήματα προσπάθησαν να διαφύγουν.

Επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο, όμως λίγα μέτρα πιο μακρυά εντοπίστηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους και με τα όπλα στα χέρια απέιλησαν μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο.

Την ανάγκασαν να κατέβει από το αυτοκίνητό της και συνέχισαν με αυτό.

Λίγο πιο μακρυά όμως η ομάδα ΔΙΑΣ τους εντόπισε και πάλι. Οι δράστες αυτή τη φορά δεν δίστασαν να βγάλουν τα όπλα και να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς, ευτυχώς χωρίς να βρουν στόχο.

Στο ύψος της Αμφιθέας οι ληστές για να κρύψουν τα ίχνη τους αποφάσισαν να αλλάξουν και πάλι αμάξι.

Αυτή τη φορά επέλεξαν ένα ταξί. Ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ο ένας από τους ληστές τον πυροβόλησε στο πόδι ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο δρόμο.

Άπραξαν το ταξί και άρχισαν να κινούνται στην παραλιακή προς Πειραιά.

Στο ύψος του ΣΕΦ οι δράστες ακινητοποίησαν ακόμη ένα ταξί. Με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει και άρπαξαν το όχημα.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες μηχανές και περιπολικά τους αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή.

8 νέοι υγρότοποι στη βόρεια Εύβοια και την Κάρυστο θα ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας

Κι όμως, παρά τη δυσμενή συγκυρία, η οποία αναμφίβολα επηρέασε και την πρόοδο κάθε ζητήματος προστασίας του περιβάλλοντος, τις ημέρες αυτές είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη θέσπιση του πρώτου πλαισίου για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγρότοπων ζητώντας ελάχιστες αλλαγές.
Αν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «τρέξουν» την υπόθεση και δεν την αφήσουν στην τύχη της, μέχρι τα μέσα του χρόνου το νέο πλαίσιο θα μπορεί να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Και γιατί η είδηση αυτή είναι σημαντική, θα αναρωτηθείτε. Οι 380 νησιωτικοί υγρότοποι που πρόκειται να προστατευθούν είναι μικροί πολύτιμοι παράδεισοι βιοποικιλότητας.

«Οι περισσότεροι βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές και μαζί με τις γειτονικές τους παραλίες είναι οάσεις ζωής», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, ο υπεύθυνος προγραμμάτων νησιωτικών υγρότοπων του WWF που βρίσκεται πίσω από αυτή την προσπάθεια. «Μιλάμε για έναν τύπο οικοσυστήματος μοναδικό σε κάθε νησί. Είναι ενδιάμεσοι σταθμοί για τα μεταναστευτικά πουλιά, έχουν πλούσια υγροτοπική βλάστηση -φυτά που ζουν με τις ρίζες τους μόνιμα μέσα στο νερό- και πολλά είδη ζώων, συχνά ενδημικά: για παράδειγμα ο βάτραχος της Κρήτης απαντά μόνο στους υγρότοπους του νησιού και πουθενά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η σημασία τους όμως δεν είναι μόνο οικολογική. Οι υγρότοποι εμποδίζουν την υφαλμύρυνση των υπόγειων υδροφορέων, ως έξοδοι γλυκού νερού που “διώχνουν” το αλμυρό. Επίσης είναι σημαντικοί και ως τουριστικοί πόροι, αφού χαρίζουν ένα σπάνιο μωσαϊκό στο τοπίο».

Τι θα αφορά, λοιπόν, αυτό το νέο πλαίσιο προστασίας; Θα αφορά υγρότοπους έκτασης μέχρι 80 στρέμματα που βρίσκονται αποκλειστικά στη νησιωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και της Εύβοιας). Στις περιοχές αυτές, οι οποίες καθορίζονται σε χάρτη, θα απαγορεύεται εντελώς η δόμηση (μονίμων ή πρόχειρων κατασκευών - βλέπε... καντίνα που μετατρέπεται σε beach bar), η διάνοιξη δρόμων, η αποξήρανση και τα αποστραγγιστικά έργα, το μπάζωμα, η βόσκηση, οι αμμοληψίες και κάθε παρέμβαση που αλλοιώνει το τοπίο.
Το μόνο που επιτρέπεται

Το μόνο που θα επιτρέπεται είναι η διατήρηση (αλλά όχι επέκταση) υφιστάμενων καλλιεργειών, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκάστοτε καλλιεργητές θα χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον λιπάσματα (μια μάλλον... ευχολογικής φύσης πρόβλεψη), η δημιουργία ελαφρών υποδομών για την προστασία και διατήρηση των υγρότοπων και η αντιμετώπιση των κουνουπιών με βιολογικά φάρμακα.

Τέλος, χάρη στην παρέμβαση του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η Ολγα Παπαδοπούλου) έκλεισε το μοναδικό «παράθυρο» του πλαισίου προστασίας, το οποίο εξαιρούσε από την απαγόρευση «δημόσιο ή ιδιωτικό έργο εθνικής σημασίας». Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο όρος «εθνικής σημασίας» είναι αόριστος και ζήτησε να αντικατασταθεί με «εθνικής άμυνας» ή να διαγραφεί εντελώς.
8.472 στρέμματα

Και λίγα λόγια για τις περιοχές που πρόκειται να προστατευθούν. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 380 περιοχές, συνολικής έκτασης 8.472 στρεμμάτων σε 58 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Οι περισσότεροι μικροί υγρότοποι, 104 στον αριθμό, βρίσκονται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 99 και η Περιφέρεια Κρήτης με 69.

Τα νησιά με τους περισσότερους υγρότοπους είναι βέβαια η Κρήτη (66) και ακολουθούν η Λέσβος (48) και η Εύβοια (27). Οι μεγαλύτεροι σε έκταση υγρότοποι είναι ο υγρότοπος Καρδαμά Περάντου στη Λέσβο, με έκταση 80 στρέμματα, το έλος Αχλα στην Ανδρο και η εκβολή του ποταμού Μανικιάτη στην Εύβοια, αμφότεροι από 79 στρέμματα και οι μικρότεροι -με προστατευόμενη έκταση μόλις ενός στρέμματος- η λίμνη Κλησιδίου στο Ρέθυμνο, η πηγή Βρέικου στο Λασίθι και ο υγρότοπος Παλιού στη Λέσβο.


Η καταγραφή τους έχει ξεκινήσει από το 2004

Η υπογραφή ενός πλαισίου για τους νησιωτικούς υγρότοπους είναι σίγουρα ένα λαμπρό νέο. Το ζητούμενο όμως θα είναι η εφαρμογή του. Και μέχρι στιγμής τόσο η πολιτεία όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έδειξαν ιδιαίτερα διατεθειμένες να συγκρουστούν για να προστατεύσουν αυτούς τους πολύτιμους για τα νησιά τόπους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος βρίσκεται «στον αέρα» για περισσότερο από ένα έτος, χωρίς να έχει επιβληθεί αναστολή δόμησης στις υπό προστασία περιοχές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τύχη τους.

«Παλιά, οι εκτάσεις αυτές, συχνά βαλτώδεις, ήταν στα “αζήτητα” ή απλά καλλιεργούνταν. Αυτά, μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες» εξηγεί ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF. «Μετά ήρθε η τουριστική ανάπτυξη, “εμφανίστηκαν” τίτλοι ιδιοκτησίας και άρχισε η καταστροφή. Υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 70 - 80 μικροί υγρότοποι σε νησιά έχουν σήμερα εξαφανιστεί».

Η καταγραφή των υγροτόπων ξεκίνησε το 2004 με πρωτοβουλία του WWF από τα νησιά του Αιγαίου και το 2007 επεκτάθηκε στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Το 2009 η τότε υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του WWF για τη δημιουργία του πρώτου πλαισίου προστασίας νησιωτικών υγροτόπων. Το πλαίσιο προωθήθηκε στο ΣτΕ επί υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Το πρόγραμμα του WWF τελειώνει στο τέλος του 2012 και ακόμα ανακαλύπτουμε νέους υγρότοπους. Για παράδειγμα, πρόσφατα ενσωματώσαμε στον κατάλογό μας 8 νέους υγρότοπους στη βόρεια Εύβοια και την Κάρυστο, άλλους 4 στη Λήμνο και 2 στη Λέσβο. Τα στοιχεία θα σταλούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου και οι υγρότοποι αυτοί να ενταχθούν στο ίδιο πλαίσιο προστασίας. Ταυτόχρονα οργανώνουμε ένα δίκτυο για την παρακολούθηση (περίπου 60) υγρότοπων στην Κρήτη και σε άλλα νησιά», λέει ο κ. Παραγκαμιάν.

«Από το 2004 έχουμε δημοσιοποιήσει περισσότερες από 70 περιπτώσεις υποβάθμισης υγροτόπων, έχουμε στείλει περισσότερες από 1.500 επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ μία με δύο φορές τον μήνα μας καλούν σε δικαστήρια και ανακριτές. Ελπίζω ότι το νέο πλαίσιο θα ανασχέσει την καταστροφή, πρέπει όμως να επιτηρηθεί η εφαρμογή του από τις τοπικές κοινωνίες».

Επίθεση κατά του Θ. Πλεύρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Επίθεση προς τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θάνο Πλεύρη, έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πλεύρης βρισκόταν μαζί με συνεργάτη του στα δικαστήρια για επαγγελματικούς λόγους.

O βουλευτής της ΝΔ και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: «Αντιεξουσιαστές άνανδροι επιτέθηκαν και κτύπησαν τον Θάνο Πλεύρη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων πριν από λίγο. Η Ελλάδα της Ακρας Αριατεράς»

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Διεθνή Έκθεση SIAL 2012



Η ιδιαίτερη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύει τα τελευταία χρόνια η εθνική οικονομία , κάνει επιτακτική την ανάγκη μιας ενισχυμένης προσπάθειας για την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου.


Η ουσιαστική και αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά είναι μονόδρομος για τις ελληνικές εξαγωγές.

Καταπολέμηση των κουνουπιών με ψεκασμούς και με ενημέρωση

Ochlerotatus notoscriptus, Tasmania, Australia
(Photo credit: Wikipedia)
Με επίγνωση της σημασίας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χαλκιδέων συνεχίζει το πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης των κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα (που ξεκίνησε έγκαιρα, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, την καταλληλότερη περίοδο, αφού τα κουνούπια βρίσκονταν στο στάδιο της προνύμφης), από ειδικευμένο συνεργείο, με εφαρμογή σύγχρονων μέσων και χρησιμοποίηση εγκεκριμένων σκευασμάτων, στην πλέον φορτισμένη περιοχή του Ληλαντίου.

Ο δεύτερος ψεκασμός (ακμαιοκτονία) στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, πραγματοποιήθηκε από το ειδικό συνεργείο, με τη συνοδεία δημοτικού υπαλλήλου, σήμερα (Τρίτη, 22 Μαΐου)

Αφορούσε και πάλι στις περιοχές: δεξιά και αριστερά των εκβολών του Λήλαντα σε μήλος 300 μ., στον οικισμό «Όαση», στις μύτες της παραλίας του Λευκαντί, στην παραλία της Νέας Λαμψάκου έως και το εργοτάξιο του Δήμου, στη λίμνη στις «Βαθειές Χωματερές» των Φύλλων, στα χοιροστάσια στο Αφράτι και στο Λινοβρόχι.

Στα μέσα Ιουνίου θα ακολουθήσει ο τρίτος ψεκασμός (υπολειμματική ακμαιοκτονία), αφού στο ενδιάμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δειγματοληψίες, μέσω των οποίων θα αξιολογηθεί η πορεία και του δεύτερου ψεκασμού και εντοπιστούν νέες ακόμη μικρότερες εστίες για την εφαρμογή της καταπολέμησης.

Σημειώνεται επίσης, ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το δυναμικό του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διοργανώνει αύριο (Τετάρτη, 23 Μαΐου) στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Κατάστημα στο Βασιλικό, επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «προληπτικά μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ενημέρωση για την ελονοσία».
Enhanced by Zemanta

Με 29 θέματα θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

Την Τετάρτη, 23 Μαΐου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (στην οδό Φαρμακιδου 15Α), πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Περί ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χαλκιδέων
2. Περί έγκρισης καταβολής επιδόματος υπαλλήλων, από τα έσοδα των παράβολα για τη χορήγηση αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών κατά το έτος 2011.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
3. Περί έγκρισης συμμετοχής σε Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την ονομασία ΕΥΒΟΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τον διακριτικό τίτλο «Α.Σ ΕΥΒΟΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» για υποβολή πρότασης υλοποίησης ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Δράση 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» 2007-2013 .
Εισηγητής: Λαγός Κωνσταντίνος (Γεν. Γραμματέας) .
4. Περί προσθήκης προσωνυμίας στο 9ο και 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Εισηγητής: Αϊδίνη Ελένη (Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας)
5. Περί ορισμού εκπροσώπων για τη γενική συνέλευση του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
6. Περί ορισμού εκπροσώπων για καθορισμό πολυσύχναστων παραλιών .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
7. Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικής άδειας .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος) .
8. Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικής άδειας .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
9. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 68/2012 απόφαση της ΔΕΥΑΧ
Εισηγητής: Βάκα Ελένη (Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. Περί έγκρισης τρόπου επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για το έργο: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
11. Περί έγκρισης τρόπου επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για το έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΤΟΙΧΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Δ.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
12. Περί έγκρισης εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση εισόδου και κοινοχρήστων χώρων Βασιλικού» .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
13. Περί έγκρισης τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
14. Περί έγκρισης 3ου ΑΠΕ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (ΜΠΑΤΑΡΙΑ).
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
15. Περί του 3ου ΑΠΕ και του ΠΚΤΜΝΕ : ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΔΡΟΣΙΑΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ του Δήμου Χαλκιδέων.
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
16. Περί έγκρισης του 2ου ΑΠΕ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 1090-1085 της Συν. Η΄.
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
17. Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ – ΤΜΗΜΑ Α΄ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ 58 .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
18. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την λειτουργία ραδιοφωνικής κεραίας εκπομπής παραβολικού κατόπτρου ονομαστικής ισχύος 5 W, του σταθμού ΣΟΚ FM που εκπέμπει στην συχνότητα 1.701,ΜΗΖ στην Χαλκίδα και ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλης Χαλκίδας στο ΟΤ 303 της Συνοικίας Α΄ στην οδό Θηβών 53Α. .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου).
19. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την λειτουργία εργοστασίου κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) και μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ΤΣΟΚΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. στη θέση ΑΛΙΒΕΡΙ, Δοκού του Δήμου Χαλκιδέων .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου).
20. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) βιομηχανίας παραγωγής βιοκαυσίμων της εταιρείας ΚΑΤΟΙΛ Α.Ε.Β.Ε. στη θέση ΜΝΗΜΑ ΚΑΤΗ στα Διοικητικά όρια Δ.Κ. Βαθέως Δ.Ε. Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
21. Περί έγκρισης τοποθέτησης πινακίδας αναγγελίας έργου.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
22. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 34/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
23. Περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
24. Περί έγκρισης ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
25. Περί επικύρωσης Πρακτικών Συμβιβαστικής Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
26. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 133/2012 ΑΔΣ της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την έκθεση τριμηνιαίων απολογιστικών στοιχείων A΄ τριμήνου οικ. ετ. 2012 του Δήμου.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
27. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
28. Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
29. Περί καθορισμού κωδικών προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012, δεκτικοί έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής .
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)

Καταπολεμήστε το άγχος με γυμναστική!

Τριάντα λεπτά άσκησης την ημέρα βοηθά στη μείωση του άγχους και σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή ενισχύει... την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία συνεισφέρει στην ανεβασμένη διάθεση και την ευεξία.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η εξειδικευμένη σε θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας ψυχολόγος Φρόσω Μήτσιου.

«Κάποιες φορές, ωστόσο, το κίνητρο που ωθεί ένα άτομο να ασκηθεί είναι τα, κυρίως αρνητικά, σχόλια που κάνουν για την εμφάνισή του άτομα τα οποία θεωρεί σημαντικά. Τα σχόλια αυτά, σε συνδυασμό με την πίεση των ΜΜΕ για μια ιδανική εικόνα, όπως για παράδειγμα, αψεγάδιαστες φωτογραφίες σε περιοδικά, επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση του ατόμου, δημιουργώντας πρόσθετο άγχος. Βέβαια, το άγχος προκαλείται και ενισχύεται κυρίως από τις σκέψεις που κάνουμε γύρω από διάφορα θέματα και καταστάσεις και όχι από τις καταστάσεις αυτές καθ΄ αυτές. Γι’ αυτό και η καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους στοχεύει στην τροποποίηση των σκέψεων» επισημαίνει η κ. Μήτσιου.

Βασικός παράγοντας στην αντιμετώπιση και καλύτερη διαχείριση του άγχους είναι η αναγνώριση των συμπτωμάτων του. Συμπτώματα του άγχους, όπως εξηγεί η κ. Μήτσιου, είναι ο φόβος, η ανησυχία, η νευρικότητα, η ταχυκαρδία, ο ιδρώτας, οι γρήγορες αναπνοές, η ενόχληση στο στομάχι, η γρήγορη ομιλία, το τρέμουλο, η ονυχοφαγία, το κούνημα των ποδιών, το χασμουρητό και η επιθετική συμπεριφορά.

Πώς, όμως, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος; Τι πρέπει να αποφύγουμε; «Αποφύγετε να κριτικάρετε και να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ό,τι συμβαίνει, να έχετε τύψεις γιατί δεν ανταποκριθήκατε σ’ αυτό που περίμεναν οι άλλοι, να έχετε αυξημένες προσδοκίες για τον εαυτό σας και τους άλλους και να ‘εκφράζεστε’ αρνητικά» λέει η κ. Μήτσιου.

Σύμφωνα με την ίδια, για την αποφυγή του άγχους θα πρέπει κανείς να αλλάξει τρόπο σκέψης, να κάνει αυτοδιάλογο, να νιώθει ευτυχής με όσα έχει καταφέρει, να παίρνει βαθιές αναπνοές και να βάλει δραστηριότητα και κίνηση στη ζωή του.

«Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αρνητικά μόρια, όπως «μην» ή «δεν», και λέξεις με αρνητική χροιά, όπως το «πρέπει». Οι σκέψεις σας συνδέονται άμεσα και επηρεάζουν τα συναισθήματά σας και τη συμπεριφορά σας. Μιλήστε στον εαυτό σας είτε εξωτερικά, δηλαδή φωναχτά, είτε εσωτερικά, δηλαδή από μέσα σας, προσπαθώντας να τον χαλαρώσετε και να τον αποπροσανατολίσετε από αρνητικές σκέψεις. Βρείτε αφορμές να γελάσετε ή παρακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση που σας κάνει να γελάτε. Αυτομάτως πηγαίνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είστε καλά. Θυμηθείτε να παίρνετε βαθιές αναπνοές, εκπνέοντας προς τα έξω κι έχοντας στο μυαλό σας μια όμορφη σκέψη ή εικόνα. Και, φυσικά, γυμναστείτε ή βάλτε κάποια δραστηριότητα και κίνηση στη ζωή σας» συνιστά η κ. Μήτσιου.

Επί τόπου βίζα σε Τούρκους τουρίστες - Διευκολύνουν τη διαδικασία για να αυξήσουν τον τουρισμό

Αποτελέσματα φέρνει η προσπάθεια των περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και πολλών φορέων και πολιτών, να αυξηθούν... στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι τουρίστες από την Τουρκία μέσω της διευκόλυνσης τους για την έκδοση βίζας.

Όπως έγινε γνωστό, με τη στήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προωθείται η έμμεση κατάργησή της βίζας, αφού η έκδοση της θα γίνεται πλέον στις πύλες εισόδου. Αντί, δηλαδή, να χορηγείται στους Τούρκους, με τη γνωστή πολυήμερη ταλαιπωρία, από τις αρμόδιες προξενικές αρχές, οι επισκέπτες θα την παίρνουν στα ελληνικά λιμάνια.

Πιλοτικά δίνεται το πράσινο φως για την έκδοση βίζας για διακοπές έως 15 ημερών σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Κω.

Η νέα αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις ισχύουσες ήδη απαλλαγές στην έκδοση βίζας για Τούρκους πολίτες μέλη συλλόγων, αθλητικών σωματείων και νέους έως 18 ετών, ερμηνεύεται ως "πράσινο φως" για την επίσκεψη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πολύ μεγαλύτερου αριθμό επισκεπτών.

"Μέχρι σήμερα για να εκδώσει ένας Τούρκος υπήκοος βίζα και να έρθει στα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι το προξενείο στη Σμύρνη, αν ανήκει στην περιφέρεια του Δικελί, ή και μέχρι την Κωνσταντινούπολη, αν είναι από την περιοχή για παράδειγμα του Αϊβαλί. Εκεί θα υποβάλλει το αίτημα και θα πρέπει να επιστρέψει μετά από δυο τρεις μέρες ή μια βδομάδα για να πάρει την έγκριση και, έτσι, έχοντας βίζα, θα ταξιδέψει στα νησιά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πάρα πολλοί δυνητικοί επισκέπτες να ματαιώνουν τα σχέδιά τους, μόνο και μόνο για να μην υποστούν όλη αυτή την πολυήμερη ταλαιπωρία και τα πήγαινε – έλα", είπε ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, προσθέτοντας πως μαζί με τον ομόλογό του από το Νότιο Αιγαίο Γιάννη Μαχαιρίδη ζήτησαν από το υπουργείο Εξωτερικών να αρθούν εμπόδια για τον τουρισμό από την Τουρκία.

"Κάναμε επαφές με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία όμως εξέφραζαν ενδοιασμούς για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα. Τελικά μετά και από την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική εφαρμογή της έκδοσης βίζας στο λιμάνι εισόδου, για τρία νησιά του βορείου Αιγαίου και δύο του νοτίου", ανέφερε ο κύριος Μαχαιρίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από την περασμένη Τετάρτη έκανε αυτοψία στο λιμάνι της Ρόδου, έτσι ώστε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να αναζητήσουν τους κατάλληλους χώρους ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές.

Επίσης ο κύριος Γιακαλής, σε συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη, εξέτασε, υπό το ίδιο πρίσμα, το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι ελληνικές αρχές πέτυχαν να πάρουν το "πράσινο φως" της έγκρισης από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, πείθοντας πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την είσοδο μεταναστών.

"Μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας"

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ειπώθηκε, ότι "η έγκριση δόθηκε από το Στρασβούργο με πολύ μεγάλη γκρίνια. Και γι΄ αυτό θα πρέπει να πετύχει το εγχείρημα, ώστε να κλείσουμε τα στόματα κάποιων κακότροπων που θεωρούν πως η χώρα μας δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της".

Όπως περιέγραψε ο κύριος Μαχαιρίδης, μόλις διαμορφωθεί η υποδομή σε κάθε λιμάνι, θα εγκατασταθούν τα σχετικά συστήματα ελέγχου των διαβατηρίων. Το πιο πιθανό, για να αποφεύγονται και οι ατέλειωτες ουρές, είναι τα τουριστικά πρακτορεία να φωτοτυπούν ή να "σκανάρουν" μια μέρα πριν τα διαβατήρια όσων πρόκειται να ταξιδέψουν από την Τουρκία, και με φαξ ή ηλεκτρονικά να ενημερώνουν τις υπηρεσίες στα λιμάνια εισόδου, ώστε να προβαίνουν σε προέλεγχο κι έτσι να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι τουρίστες.

Οι περιφερειάρχες επισήμαναν πως μόλις οριστικοποιηθεί το πότε και πώς θα λειτουργήσει το πιλοτικό σύστημα, θα γίνει και ενημερωτική καμπάνια στην Τουρκία ώστε να το πληροφορηθούν οι πολίτες και έτσι άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση προς τα νησιά.

"Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, να εκμεταλλευτούμε στα νησιά όσο πιο σύντομα γίνεται το νέο δρόμο που ανοίγεται για τον τουρισμό μας", κατέληξε ο κύριος Γιακαλής.

Αλ. Τσίπρας: Ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ η εκλογή της Αριστεράς

«Η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το ευρώ κινδυνεύει από τη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά. «Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, αλλάζοντας τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και θα διεκδικήσει «να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και για αλλαγή στρατηγικής». «Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής, διευκρίνισε ωστόσο ότι «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή», διότι, όπως τόνισε, μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα. «Βεβαίως σχεδιάζουμε, αλλά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Δεν πρέπει μέσα από επιμονή ή λάθος να οδηγηθούμε στην καταστροφή», δήλωσε και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τον λαό για τις θέσεις του αλλά και για τις δυσκολίες.

«Ο δρόμος που καλούμε τον λαό να βαδίσει δεν είναι εύκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Θα τηρήσουμε αυτά που λέμε προεκλογικά. Δεν θα γίνουμε όπως ο κ. Σαμαράς, που άλλα έλεγε πριν, εναντίον του μνημονίου, διέγραψε μάλιστα και στέλεχος για αυτόν τον λόγο και τώρα είναι υπέρμαχος του μνημονίου και το επαναφέρει. Η δύναμή μας είναι η συνέπεια, το γεγονός ότι μιλούμε τη γλώσσα της αλήθειας και ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε.

Συρρίκνωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων

Το 20%-25% των κτηματομεσιτών έχει αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό.       Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η συρρίκνωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων. Πρόκειται για μια τάση που άρχισε να παρατηρείται από το 2008, συνεχίστηκε το 2011 με σχετικά ελεγχόμενο ρυθμό, αλλά τείνει να επιταχυνθεί στους πρώτους μήνες του 2012.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε πάνω από 6.000 υπολογίζονται οι μεσίτες, σε Αθήνα και περιφέρεια, που έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν επάγγελμα τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, ποσοστό 20%-25% των κτηματομεσιτών έχει αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Σημειώνεται πως την περίοδο 2006 -2008 πανελλαδικά απασχολούνταν 20.000-25.000 μεσίτες και 3.000 μόνο στην Αττική.

Αναφορικά με την αγορά ακίνητων παρατηρείται πολύ σημαντική πτώση της προσφοράς και της ζήτησης νεόδμητων διαμερισμάτων και κατοικιών, αλλά και αύξηση της προσφοράς παλαιών ακινήτων. Προκύπτει έτσι υπερβάλλουσα προσφορά οικιστικών ακινήτων η οποία εκδηλώνεται με το σημαντικό και αυξανόμενο απόθεμα αδιάθετων και προς πώληση ακινήτων και αφετέρου από την πολύ χαμηλή ζήτηση.

Η πτώση της ζήτησης και της προσφοράς στην αγορά νέων κατοικιών αντικατοπτρίζεται και στην πτώση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια, των οποίων το υπόλοιπο μειώθηκε κατά -3,4% τον Μάρτιο του 2012 Μάρτιος 2011: -1,3%, από -2,9% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο του 2011 από -0,3% τον Δεκέμβριο του 2010, έναντι αύξησής τους κατά +3,7% τον Δεκέμβριο του 2009 και +11,2% τον Δεκέμβριο του 2008.

Κατά γεωγραφική περιοχή, οι τιμές στην Αθήνα μειώθηκαν κατά -9,9% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε ετήσια βάση πρώτο τρίμηνο 2011: -6,2%, στη Θεσσαλονίκη μειώθηκαν κατά -10,1% πρώτο τρίμηνο του 2011: -7,8% , στις μεγάλες πόλεις κατά -8,8% πρώτο τρίμηνο του 2011: 4,3% και στις λοιπές περιοχές της χώρας κατά -8,2% πρώτο τρίμηνο του 2011: -3,8%.
sofokleous10.gr

BINTEO - Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός παίζει σε θρίλερ με ζόμπι στο Hollywood!

Από πρωταγωνιστικό ρόλο σε σίριαλ του MEGA πρωταγωνιστής σε αμερικανικό, ρετρό θρίλερ. Ο ίδιος επέλεξε να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και το γλυκό ύφος του ζεν πρεμιέ, έτσι όπως τον γνωρίσαμε σε δημοφιλή ελληνική σειρά, άλλαξε εμφανισιακά και τόλμησε να παίξει κάτι τελείως διαφορετικό. "Δεν θα γίνω σερβιτόρος ποτέ!", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του και αποφάσισε τελικά να ...κυνηγήσει ζόμπι!

VIDEO KAI Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  ΕΔΩ

Επίθεση εναντίον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δημοσιογράφου

Επίθεση εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη εξαπέλυσαν απόψε άγνωστα άτομα έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Σούπερ Μπι» στην Πάτρα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Επίσης οι δράστες χτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ελληνικό κατεστημένο έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες»

«Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αντ. Σαμαρά για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας... έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση των δηλώσεων Σαμαρά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται από τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι μετά από δεκαετίες αμφισβητείται ο μονόδρομος των νεοφιλελεύθερων συνταγών και των αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας.

Ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα για την ακύρωση και την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου συναντιέται με τον αγώνα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και των ευρωπαίων εργαζομένων ενάντια στη σημερινή Ευρώπη της τραπεζοκρατίας, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των μεγάλων ανισοτήτων.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αντ. Σαμαρά για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (κυρίως τροφίμων) συνεχίζεται

Με την πολύτιμη βοήθεια σας και την άμεση ανταπόκριση στις εκκλήσεις μας, σήμερα παραδώσαμε 16 σακούλες με τρόφιμα, 3 σακούλες με ρούχα και παπούτσια σε 10 οικογένειες!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας άφησαν ρούχα, τρόφιμα και γλυκά στη μέντα (οδός Αντωνίου Δούνα και Βαρατάση, απέναντι από τα ΚΕΠ).
Επίσης, τον Ευβοιώτικο Φούρνο στο 4 χλμ. Χαλκίδας-Αρτάκης, καθώς και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων, που με την συνεχή ανταπόκριση τους είναι πλέον αποδεδειγμένα σύμμαχοί μας στη δύσκολη αυτή δουλειά!
Να ευχαριστήσουμε επίσης την Εύη και το Μανώλη που βοήθησαν και πάλι στην οργάνωση της αποθήκης μας, καθώς και το Νικόλα που όχι μόνο βοήθησε στην αποθήκη, αλλά γύρισε μαζί μας όλη τη Χαλκίδα οδηγώντας και συνέβαλε στην παράδοση!
Τέλος, ένα διακριτικό ευχαριστώ στο Νίκο για τις 2 κούτες με κρουασάν που έκαναν πολλά παιδιά, μικρά και μεγάλα, να χαμογελάσουν!
Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (κυρίως τροφίμων) συνεχίζεται!

Στην "εντατική" το εμπόριο και στο Καρπενήσι [video]

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι μόνο η Εύβοια έχει μεγάλο πρόβλημα διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε το βίντεο.

Η πολιτική αστάθεια μαραζώνει την αγορά που σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας έχει οδηγήσει τους εμπόρους σε απόγνωση.


Ήταν ο μόνος υγιής κλάδος που τον κατέστρεψαν οι πολιτικές πρακτικές, δηλώνει ο πρόεδρος του εμπορικού κόσμου στο Καρπενήσι, οργισμένος ακόμη περισσότερο, για την αδιαφορία που επιδεικνύουν όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται να κυβερνήσουν τον τόπο.


Στην "εντατική" το εμπόριο στο Καρπενήσι από LAMIASTARGR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...