Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρας Σοφίας στην Ξηρόβρυση


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρας Σοφίας που βρίσκεται στην συνοικία Ξηρόβρυσης Χαλκίδας.
Θείο Κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο, Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, Αρτοκλασία και Ευλογημένο φαγητό, απόλαυσαν και πάλι χιλιάδες πιστών.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι : Σταμάτης Καπελέρης, Θανάσης Ζεμπίλης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντώνης Αφράτης, Βασίλης Τουχτίδης, Χρήστος Παγώνης, Διαμαντής Καρκαντελίδης, Σωτήρης Ανυφαντής και άλλοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Λίμνη: Τα σάρωσε όλα η κακοκαιρία στο πέρασμα της!

Κάτοικος της Λίμνης, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι μετά τη θεομηνία που έπληξε τη βόρεια Εύβοια, την περασμένη Παρασκευή, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στο σπίτι της, από πεύκα που έσπασαν και έπεσαν πάνω στη στέγη της.

Καταγγέλλει ότι τα συνεργεία του δήμου δεν καθάρισαν την περιοχή και ζητάει  βοήθεια, προκειμένου η ΔΕΗ να στείλει τεχνικούς να επιδιορθώσουν παρακείμενο στύλο με κομμένα καλώδια.

Χαλκίδα: Χαίρεται όταν βλέπει μανάδες να βρίσκουν ρούχα στα παιδιά τους

Βλέποντας μία γυναίκα να βρίσκει ρούχα για τα παιδιά της προκειμένου να τα πάει στο σχολείο, η κυρία Σταυρούλα ένιωσε μία ικανοποίηση 

Κάθε Σάββατο είναι στο ίδιο σημείο με πολλά ρούχα που δεν τα πουλά αλλά τα χαρίζει! Η κυρία Σταυρούλα μαζί με αρκετούς συμπολίτες της, πριν μήνες είχε την ιδέα να μαζεύουν ρούχα και κάθε Σάββατο να τα δίνουν δωρεάν σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

"Αυτό που θέλουμε από τον κόσμο είναι να μας δώσει ρούχα που δεν τα φορούν πια προκειμένου να τα δώσουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη." Στο χαριστικό παζάρι της κυρίας Σταυρούλας μπορείς να βρεις από κάλτσες μέχρι και μπουφάν.

Η ανταπόκριση του κόσμου κάθε Σάββατο είναι μεγάλη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας

"Αντί να φυλάμε σε ντουλάπες και αποθήκες, πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε πια, μπορούμε να τα ανταλλάξουμε με κάτι άλλο ή να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Αντί να τα φάει ο σκόρος στον πάτο μιας ντουλάπας, να τα κάνουμε να διανύσουν ένα δεύτερο κύκλο ζωής."
evianews.com

Η Γλύφα βάφτηκε με αίμα: Νέο τροχαίο - ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαρε με άλλα δύο

Η Γλύφα βάφτηκε με αίμα: Νέο τροχαίο έγινε το Σαββατόβραδο όταν ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαρε με άλλα δύο.

Ένας νεκρός, ένα σοβαρά τραυματίας και ένας ελαφρά είναι ο απολογισμός του φοβερού  τροχαίου, που έγινε στις 9:45 το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, στο 15ο χιλιόμετρο του παλιού δρόμου Χαλκίδας- Σχηματαρίου στην Γλύφας Χαλκίδας.

Το ατύχημα έγινε όταν μπήκε στο αντίθετο ρεύμα αυτοκίνητο που εκινείτο με κατεύθυνση προς Σχηματάρι και οδηγούσε ο 23χρονος Ο. Σ. κάτοικος Χαλκίδας.

Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δύο αυτοκίνητα, που είχαν κατεύθυνση προς Χαλκίδα. 
 
Πρώτα συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε ο 67χρονος Ι. Ζ. του Αντωνίου, κάτοικος Χαλκίδας και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο  ΙΧ που οδηγούσε ο 24χρονος Χ.Π. από την Αθήνα.

Επιτόπου έχασε τη ζωή του ο 67χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά ο 23χρονος Ο.Σ. Τραυματισμένος είναι και ο 24χρονος οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου.

"Βουτιά" στο γκρεμό για οικογένεια στην Εύβοια - Νεκρή η γιαγιά

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή του Πεθαμένου και συγκεκριμένα στη θέση Πανόραμα. 

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένα ζευγάρι, το παιδί τους και η γιαγιά του έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αμάξι εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων περίπου.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα η Πυροσβεστική και μέλη των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν τα μέλη της οικογένειας από το αυτοκίνητο και τα κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα.

Δυστυχώς, όμως, η γιαγιά του παιδιού δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ζευγάρι και το μικρό παιδί δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Συγχρόνως το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει:

-Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.

-Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

-Επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κλπ.

Περιφέρεια Στερεάς: Έρχονται οι... Κινέζοι για business

Συμφωνίες με τους Κινέζους θα υπογράψει ο Περγαντάς
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργανώνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 6-8, Λαμία) την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:30  συνάντηση με θέμα:

« Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της Βιομηχανίας της Πληροφορίας ( information industry) & στον τομέα του Πολιτισμού (culture sector) μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας »

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011, όπου σφραγίστηκε το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011 στη Λαμία μεταξύ των δυο Περιφερειών, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας που θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι:

1) Liu Shangyang, Αντιπρόεδρος της «CPPCC Jiangxi Επαρχιακής Επιτροπής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του κινέζικου λαού»

2) Zhang Lili, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εξωτερικών και Διεθνών Υποθέσεων της Επαρχίας Jiangxi (Γραφείο Κινέζικων Υποθέσεων)

3) Leng Qing, Υπάλληλος της «CPPCC Jiangxi Επαρχιακής Επιτροπής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του κινέζικου λαού»

4) Wang Hui, Εκδότης Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης εφημερίδας στην επαρχία «Jiangxi Καθημερινή»

5) Xu Mingxin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Jiangxi branch of China Unicom» με αντικείμενο την Επικοινωνία, την Κινητή Τηλεφωνία και το Internet

6) Long Henan, Αντιπρόεδρος του σταθμού «Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Jiangxi»

Μετά τη συνάντηση θα υπάρξει δυνατότητα για απευθείας συνεργασία των επιχειρηματιών της Κίνας με επιχειρηματίες και επιμελητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μετωπική θανάτου - 32χρονη ξεψύχησε στην άσφαλτο

Χθες το απόγευμα στις 7:30΄ στο 16ο χλμ Λιβαδειάς - Άμφισσας, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά.
Το ένα από αυτά στη συνέχεια εξετράπη και ανετράπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 32χρονη οδηγός του. Ελαφρά τραυματίστηκε ο 45χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.

Την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε, ενώ τα ακριβή αίτια του τροχαίου ερευνά η τροχαία Λιβαδειάς.

Εκδήλωση του Συλλόγου των εν Χαλκίδι Κυμαίων

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων πραγματοποιεί τη 2η έκθεσή του με θέματα «βυζαντινή αγιογραφία, ζωγραφική, χειροτεχνία και κόσμημα».

Η έκθεση φιλοξενείται στην έδρα της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού, στο Κόκκινο Σπίτι.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε κι ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης. Στο σύντομο χαιρετισμό του επαίνεσε τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο για τις πετυχημένες δράσεις του όσο και τους συμμετέχοντες στην έκθεση, που αναδεικνύουν ευαισθησίες και ανησυχίες.

«Οι αφοσιωμένοι εραστές της Τέχνης απέδειξαν πως ακόμα και στη ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία, υπάρχει κουράγιο, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία».

Ο βουλευτής εξήρε τέλος την ανεκτίμητη αξία της προσπάθειας του Συλλόγου και ευχήθηκε τη μετεξέλιξη της έκθεσης σε έναν μόνιμο πολιτιστικό θεσμό.

«Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια»

Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ διοργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19:45 με θέμα : «Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια».

Θα μιλήσουν η Δρ Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος – Ψυχίατρος, ο Δρ Ιωάννης Παπατριανταφύλλου Ψυχίατρος και η ζωγράφος- Φαρμακοποιός κα Εύη Σαραντέα
Θα ακολουθήσει μπουφές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...