Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Διάκριση της Παναγιώτας Μπακούτη σε διαγωνισμό τέχνης στη Νέα Υόρκη!

Η ζωγράφος Παναγιώτα Μπακούτη έλαβε μέρος στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό Καλών Τεχνών Chelsea 2011 και επιλέχτηκε μέσα από πλήθος συμμετοχές, στους τελικούς 30 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση τον Αύγουστο του 2011 στην Chelsea Art Gallery District, διάσημο κέντρο παγκόσμιας τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Agora Gallery στη Νέα Υόρκη και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα προβολής και προώθησης νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν εξέχοντες τεχνοκριτικοί και επιμελητές από γνωστά μουσεία. Στο φετινό διαγωνισμό, κριτής ήταν η Ms. Elisabeth Sherman, επιμελήτρια στο μουσείο Whitney Museum of American Art .

Σύμφωνα με τα λόγια της διευθύντριας Angela Di Bello ‘’ όποιος, απλά μπαίνει στους τελικούς του διαγωνισμού, είναι ένας νικητής ’’.

Η καλλιτεχνική διάκριση της Παναγιώτας Μπακούτη στη Νέα Υόρκη, αποτελεί για την ίδια κατάκτηση μιας μοναδικής ευκαιρίας για καταξίωση και διεθνή προβολή στο χώρο της τέχνης και παράλληλα χαρίζει σε όλους μας μια νότα αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό μας ως Έλληνες.
Τα έργα της διακρίνονται για την πρωτοτυπία και τον σύγχρονο τρόπο γραφής, αξιοποιώντας δημιουργικά τα παραδοσιακά μέσα του σχεδίου, του κολάζ, της φωτογραφίας και τα ηλεκτρονικά μέσα επεξεργασίας σε υπολογιστή.
Η Παναγιώτα γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου ζει και διατηρεί το εργαστήριο της. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και συνέχισε σπουδές ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Κατάνιας της Ιταλίας με καθηγητή τον Prof. Antonio Bruno.
Το 2002 απέκτησε πτυχίο ζωγραφικής από την Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης με καθηγητή τον Prof. Nunzio Solendo.
Το 2003 - 04 παρακολούθησε Παιδαγωγική και Διδακτική της τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
Από το 2000 έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπόσια και φεστιβάλ τέχνης.
Συνεργάζεται ως καθηγήτρια ζωγραφικής με το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων Art Evia και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών NAUTE.
Στο διεθνή διαγωνισμό Chelsea 2011 επιλέχτηκαν οι καλλιτέχνες:
Goseong Choi, Juancho Arregui Lopez, Marisa Ollero, Lyn Ashby, Andreas Tschersich, Christian Weber, Vlad Antonov, Panagiota Bakouti, Len Bernstein, Olivia Coffey, Alfredo De Matteis, Mark Hedengren, Vohei Kichiraku, Emma Topping, Chloe Vallance, William Tarnowski, Carlo Piemonti, Jorge Rivas, Filip Matic, Judi Lederman, Jessica Houston, Sarah Intemann, Mio Garcia, Romulo Goncalves, Petra Fahringer, Matthew Allen, Ilse Bormann, Barbara Groot.
eviaportal.gr
Enhanced by Zemanta

Ως και 50% πιο ακριβά τα εισιτήρια του ΟΣΕ για Χαλκίδα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στον γκισέ τους επιβάτες που ταξίδεψαν με τρένο την Τρίτη καθώς επιβλήθηκαν αυξήσεις-φωτιά που αγγίζουν ακόμη και το 50% στα εισιτήρια
συγκεκριμένων  γραμμών του ΟΣΕ, μετά τις πιέσεις της Τρόικας για ανατιμήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα.


Οι αυξήσεις αφορούν τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επέρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων και σε άλλα δρομολόγια, με σημαντική επιβατική κίνηση.

Η εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αυξήσει τις τιμές. Ενδεικτικό του βιαστικού και πρόχειρου τρόπου με τον οποίο έγιναν οι αυξήσεις ήταν το γεγονός ότι στον κεντρικό σταθμό της Αθήνας υπήρχε ανηρτημένη μόνον μια πρόχειρη χειρόγραφη ανακοίνωση ενώ δεν διέθεταν αντίγραφα προκειμένου να προμηθεύουν τους επιβάτες που ζητούσαν τον κατάλογο με τις νέες τιμές.
Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε η ιστοσελίδα της εταιρείας είχε ενημερωθεί αφού στην αναζήτηση των δρομολογίων της γραμμής Αθήνα – Χαλκίδα εως αργά το βράδυ εμφανίζονταν οι παλιές, φθηνότερες, τιμές.

Η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα εξυπηρετεί και ουσιαστικά αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη και οικονομική συγκοινωνία όλων των προαστίων έως τη Χαλκίδα, ενώ καθημερινά μετακινούνται πολίτες που, και για λόγους οικονομίας, έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους και επιλέγουν το σιδηρόδρομο.

Οι αυξήσεις

Ειδικότερα
  • το εισιτήριο από Αθήνα για Χαλκίδα από 5,1 ευρώ πλέον θα κοστίζει 6,50 (αύξηση 27,4%),
  • για Αυλώνα από 2,70 αυξήθηκε στα 4 (αύξηση 48,14%)
  • για Αυλίδα από 3,60 πάει στα 5,30 (αύξηση 47,22%).

Χαλκίδα: Σύλληψη 29χρονου για κατοχή ηρωίνης

Σύλληψη 29χρονου για προμήθεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Χαλκίδα. Ο νεαρός οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα, ενώ αύριο θα παραπεμφθεί στον Ανακριτή. Ο 29χρονος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης.

Τη Τρίτη 10-05-2011 και ώρες πρωινές, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλκίδας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 29 ετών για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστης κατελήφθη σε οικία στη περιοχή της Χαλκίδας να έχει στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 28 γρ., την οποία είχε προμηθευτεί από το Μενίδι - Αττικής προ δυο (2) ημερών και στη συνέχεια επρόκειτο να διατεθεί προς πώληση έναντι χρηματικών ποσών σε διάφορους χρήστες της περιοχής μας. Συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή για την 12-05-2011.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Χαλκίδα

Στις φλόγες «τυλίχτηκε» χθες το βράδυ διαμέρισμα στη Χαλκίδα.

Αρχικά η φωτιά ξέσπασε στη κουζίνα του διαμερίσματος που βρίσκεται επί της οδού Ωρίωνος. Τις φωνές της ιδιοκτήτριας, άκουσε ένας γείτονας, ο οποίος με πυροσβεστήρα μπήκε στο σπίτι και κατάφερε να περιορίσει τις φλόγες.

Η έλευση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και ευτυχώς η φωτιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. Από τις αναθυμιάσεις ωστόσο, ο 20χρονος γιος της γυναίκας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Aντί για πρωινό του έβαλαν ...χειροπέδες!

Ήταν νωρίς το πρωί όταν οι άνδρες της ασφάλειας έπιασαν λαβράκι.
Στόχος τους ένας 29χρονος στον οποίον φόρεσαν χειροπέδες με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 29χρονος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε μαγαζί και ετοιμάζονταν να «σπρώξει» 28 γραμμάρια ηρωίνης σε Χαλκιδέους χρήστες. Μάλιστα τα ναρκωτικά τα αγόρασε από το Μενίδι και τα έφερε στην Χαλκίδα χωρίς να τον καταλάβει κανείς.
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...