Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας πρώτος Έλληνας μαραθωνοδρόμος

Ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες στον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο Μιχάλης Παρμάκης με επίδοση 2:21:56, ήρθε  9oς στη γενική κατάταξη.

Ακολούθησαν ο Χριστόφορος Μερούσης του Φ.Ο. Βροντάδου με 2:22:10 (δέκατος) και ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:27:17 (δωδέκατος).

Στιγμές αφότου τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Μιχάλης Παρμάκης υποστήριζε ότι οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους ξένους αθλητές.

Κάρυστος: Όχι στην ανέγερση κλινικών από το ΣτΕ

Δεν επιτρέπεται η κατασκευή κλινικών σε περιοχές που βρίσκονται εντός γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.) και έχουν χαρακτηριστεί ως «γενικής κατοικίας», εάν προηγουμένως δεν αλλάξει το Γ.Π.Σ. της περιοχής, έτσι ώστε να προβλέπει την κατασκευή αυτών των μονάδων υγείας.

Αυτό αποφάνθηκε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και ανέβαλε την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε την τροποποίηση των χρήσεων γης στην περιοχή του Δήμου Καρύστου Ευβοίας, του οποίου το ρυμοτομικό σχέδιο εγκρίθηκε με προγενέστερα διατάγματα του 1990 και του 1993.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην υπ' αριθμ. 182/2012 γνωμοδότησή του (πρόεδρος, ο σύμβουλος Επικρατείας Δ. Κυριλλόπουλος και εισηγήτρια η πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) επισημαίνει ότι το άρθρο 11 του Ν. 2052/1992 (περί πολεοδομικών ρυθμίσεων), ανεξαρτήτως της συνταγματικότητάς του, δεν έχει την έννοια ότι επιτρέπει την ανέγερση κλινικών σε περιοχές «γενικής κατοικίας» χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί στη συγκεκριμένη περιοχή η προβλεπόμενη στο άρθρο αυτό χρήση, είτε με Γ.Π.Σ., είτε με πολεοδομική μελέτη, είτε με ειδικό διάταγμα χρήσεων γης.

Κατά συνέπεια, επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, απαγορεύεται η εγκατάσταση κλινικής σε περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως «γενικής κατοικίας» σε Γ.Π.Σ. προγενέστερο του ν. 2052/1992 και, κατ' ακολουθία, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση αυτή (κλινική), δεν αρκεί η τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης ή του ειδικού διατάγματος χρήσεων γης της περιοχής, αλλά απαιτείται τροποποίηση του Γ.Π.Σ..

Έτσι, προ της τροποποιήσεως του ισχύοντος Γ.Π.Σ. της Καρύστου δεν είναι δυνατή η τροποποίηση των χρήσεως γης για να παρασχεθεί η δυνατότητα εγκαταστάσεως κλινικής στην περιοχή γενικής κατοικίας, αναφέρει το ΣτΕ.

Αποστόλου: 'Η ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχθεί άλλους εκβιασμούς"

"Δε μπορεί πλέον η ελληνική κοινωνία να ανεχθεί άλλους εκβιασμούς ούτε να υπηρετήσει πολιτικές, σαν αυτές που προβλέπει ο προϋπολογισμός", τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπεύθυνος της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και βουλευτής Εύβοιας.


Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

"Συζητάμε τον προϋπολογισμό του 2013 που λόγω της ενσωμάτωσης του 3ου μνημονίου θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή των συμπολιτών μας για πολλά χρόνια.

Είναι κρίμα ακόμη κι αυτή η κορυφαία διαδικασία για ένα Κοινοβούλιο να διεκπεραιώνεται κατ΄ εντολήν και με διλήμματα. Δε μπορεί πλέον η ελληνική κοινωνία να ανεχθεί άλλους εκβιασμούς ούτε να υπηρετήσει πολιτικές, σαν αυτές που προβλέπει ο προϋπολογισμός, γιατί το μέγεθος των περικοπών ξεπερνά κάθε φαντασία, γιατί τον οδηγούν σε εξαθλίωση

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στον ασθενέστερο κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας, στον αγροτικό. Η επιβάρυνση από το τρίτο μνημόνιο των συνταξιούχων αγροτών και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ξεπερνά το 1 δις ευρώ, ακόμη κι αυτό το ελάχιστο δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδεία τους περικόψατε.

Άλλο 0,5 δις τους παίρνετε με τη μείωση της επιστροφής φόρων και την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης του εισοδήματός τους, και συνολικά περισσότερα από 1,5 δις,

δηλαδή τα 2/3 των άμεσων ενισχύσεων, που αντιστοιχεί στο 20% της αξίας της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας .

Παρότι η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί το εργαλείο εκείνο που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής περιφέρειας τα νούμερα του προϋπολογισμού δείχνουν παντελή έλλειψη των κονδυλίων εκείνων που θα υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές.

Οι Δαπάνες Τακτικού Προϋπολογισμού κατά φορέα δείχνουν για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μείωση 20,3 %.

Η τρίτη μεγαλύτερη σε ποσοστό.

Στις Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις οι προβλέψεις σας είναι αόριστες και ανυπόστατες.

Θα σταθώ σε 3 περιπτώσεις:

1)Στην ενίσχυση της συμβολής της έρευνας και της καινοτομίας των Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων του ΥΠΑΑΤ.

Η πρόβλεψη αυτή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία ευχή, διότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αφού δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι φορείς της έρευνας και της καινοτομίας.

2)στην εξοικονόμηση με το μηδενισμό των ενοικίων από τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων οργανισμών στο νέο κτίριο «Κεράνης» .

Για ποια εξοικονόμηση μιλάτε,αφού σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο θα ιδιωτικοποιηθεί με προίκα συγκεκριμένο μίσθωμα χρήσης. Και

3)στην αξιοποίηση πόρων από την περιουσία του ΥΠΑΑΤ

Ως βασικό παράδειγμα αναφέρεται η αξιοποίηση του πολλαπλασιαστικού υλικού όταν η υπόθεση αυτή είναι στον εισαγγελέα που διερευνά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και του ΚΕΣΠΥ. για τα έσοδα.

Τι είδους αγροτική πολιτική είναι αυτή που τελικά δεν προβλέπει δαπάνες προσανατολισμού και διαρθωτικών αλλαγών και αφήνει τη στήριξη της γεωργικής δραστηριότητας μόνο στις μειωμένες έτσι κι αλλιώς κοινοτικές ενισχύσεις;

Είναι δυνατόν μετά την εκχώρηση της ΑΤΕ και το σημερινό ύψος των επιτοκίων δανεισμού στα τραπεζικά ιδρύματα να υλοποιηθεί οποιαδήποτε πολιτική ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής και του αγρότη;

Αποτελεί μέγιστο έγκλημα κατά του αγροτικού χώρου αυτό που έγινε με την ΑΤΕ . Δε δίνουν εγγυητικές επιστολές οι τράπεζες με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές επενδύσεις να έχουν κυριολεκτικά κολλήσει, σχέδια βελτίωσης να μην υλοποιούνται και πολλά προγράμματα να μην παρουσιάζουν απορροφητικότητα .

Όλοι οι έλληνες παραγωγοί ξέρουν τι μπορούν να καλλιεργήσουν και σε ποια προϊόντα υπερτερεί η περιοχή τους

Μας λένε θέλουμε χρήματα για να σπείρουμε .

Ποιός να τους χρηματοδοτήσει όταν καταργήσατε την αγροτική πίστη .

.Ποιος θα τους προσφέρει εξειδικευμένη στήριξη όταν χιλιάδες γεωτεχνικοί είναι άνεργοι και η αγροτική έρευνα έχει εγκληματικά υποβαθμιστεί.

Μετά από 3 δεκαετίες αδιαπραγμάτευτης προσήλωσης στις επιταγές των Ευρωπαϊκών πολιτικών για τη γεωργία αλλά και ανορθολογικής διαχείρισης των κοινοτικών πόρων καταφέραμε να μετατρέψουμε την παραδοσιακά αγροτική Ελλάδα σε αιμορραγικά εισαγωγική χώρα τροφίμων και την αγροτική της γη σε πλήρη εγκατάλειψη .

Βιώνουμε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση που γρήγορα θα μας αναδείξει και μια άλλη της μορφή ,την επισιτιστική. Ήδη άρχισαν να πέφτουν ιδέες για κατανάλωση ληγμένων.

Φανταστείτε πόσο σκληρή θα είναι η κατάσταση τη στιγμή που έρχεται και σε μια περίοδο διατροφικής εξάρτησης από εισαγωγές αλλά και ανεξέλεγκτης ασυδοσίας στη διακίνηση των βασικών διατροφικών αγαθών Επείγει λοιπόν άμεσα να παράξουμε ξανά αγαθά που θα υποκαταστήσουν όσο γρηγορότερο και όσο περισσότερο γίνεται το διατροφικό μας έλλειμμα .

Οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθείτε δε θα αργήσουν να μας οδηγήσουν και στην επισιτιστική κρίση .

Γι αυτό όχι μόνο καταψηφίζουμε το προϋπολογισμό σας αλλά και ζητάμε να απαλλάξετε τη χώρα από τη διακυβέρνησή σας".

ΑΡΤΑΚΗ: Βρήκε το παιδί της νεκρό στο μπάνιο!

"Πάγωσε" η Αρτάκη από το κακό μαντάτο...

Μια μάνα γύρισε στο σπίτι της και βρήκε τον 38χρονο γιό της νεκρό στο μπάνιο!
 
Τον τελευταίο καιρό ο νεαρός που ήταν  πατέρας ενός παιδιού. ζούσε με την μητέρα του.

Χθες το μεσημέρι όταν η μητέρα του πήγε στο σπίτι άρχισε να τον αναζητεί.

Έψαξε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μέχρι που άνοιξε την πόρτα του μπάνιου και τάχασε.

Μόλις συνήλθε τηλεφώνησε στο 166 και ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σπίτι του άτυχου νεαρού.

Ήταν όμως αργά μιας και το άτυχο παλικάρι ήταν ήδη νεκρό.

Η ιατροδικαστική εξέταση και η αστυνομική έρευνα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στα πολλά ερωτηματικά που έοχυν προκύψει...

Σε νέο κτήριο το Ειδικό Σχολείο της Χακίδας

Η Ελένη Αϊδίνη, με τη διευθύντρια, Βάνα Παλαιού και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Νίκο Μαργαρίτη
Μεταστεγάστηκε το Ειδικό Σχολείο, σε νεόδμητο κτίριο και "ανέπνευσε" το 4ο Δημοτικό, στη Νεοφύτου, που για χρόνια το φιλοξενούσε.

Το Ειδικό Σχολείο, στεγάζεται, πλέον, στο  διδακτήριο στη γωνία των οδών  Μπαλαλαίων & Ψαρρών.  

Με τη μεταστέγαση -που ήδη πραγματοποιήθηκε, αφού εξασφαλίστηκε η άδεια ηλεκτροδότησης και έγινε η σύνδεση με το δίκτυο υδροδότησης- το Ειδικό Σχολείο αποκτά αποκλειστικά δική του στέγη, σε νεόδμητο κτήριο στο κέντρο της πόλης, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών και του έργου που επιτελείται.

Παράλληλαε, απελευθερώνονται στο κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, χώροι αναγκαίοι για τη λειτουργία του.

ΑΔΕΔΥ Εύβοιας: ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα - Στάση εργασίας την Τρίτη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Ευβοίας, καλεί τους Δημ. Υπάλληλους να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προβούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 13/11. Η απόφαση ελήφθη μετά την συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην οποία δεν έλαβε καμία διαβεβαίωση, αντιθέτως υπάρχει εκτίμηση ότι θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο,

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

"Στη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!
ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!

Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που περιγράφει σαφώς τη διαδικασία απόλυσης των Δημοσίων υπαλλήλων

Σε λίγο καιρό, δυστυχώς θα τον διαψεύσει με τραγικό τρόπο και η πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε να απολυθεί ούτε ένας συνάδεφός μας!

Είναι ντροπή σε μια χώρα με ενάμισι εκατομύριο ανέργους να πετιούνται στο δρόμο της εξαθλίωσης και της ανεργίας άλλοι 2.000 εργαζόμενοι  μέσα στο 2012 και άλλοι 25.000 στη συνέχεια, όταν μάλιστα είναι γνωστή η τεράστια έλλειψη προσωπικού που μαστίζει πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ( Βασ. Σοφίας 15).
Συναδελφοι, εργαζόμενοι της Εύβοιας

Σήμερα είναι οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου ΥΕ και ΔΕ, αύριο θα είστε εσείς!!!!
Στηρίξτε μαζικά τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ  ΓΙΑΜΑ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...