Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Χαλκίδα: Οι απαγωγείς ελευθέρωσαν τον 15χρονο μαθητή!

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της απαγωγής του 15χρονου μαθητή από αγνώστους στην Χαλκίδα, καθώς οι δράστες τον άφησαν ελεύθερο.

 Αυτήν την ώρα ο 15χρονος μαθητής είναι στην οικογένειά του. Δεν υπάρχουν ωστόσο νεώτερα μέχρι στιγμής για τις συνθήκες απελευθέρωσής του και για το εάν πήραν τελικά λύτρα. 
 
Οι απαγωγείς ζήτησαν από τον πατέρα του ανήλικου που είναι διευθυντής σε τράπεζα, αριθμούς λογαριασμών καταθετών με μεγάλα χρηματικά ποσά.
 

Το ιστορικό

 
Η οικογένεια το έμαθε μία ώρα μετά απο σχετικό τηλέφωνο που έγινε και οπως αντιλαμβάνεστε είμαστε όλοι σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη ψυχολογικά και αναστατωμένοι. Σε μια ήσυχη συνοικία μιας επαρχιακής πόλης έγινε κάτι που για τα δεδομένα της Χαλκίδας είναι μοναδικό και για τα δεδομένα της χώρας μας σπάνιο. Ενα παιδί, μαθητής, απήχθη επειδή ο πατέρας του είναι υπάλληλος σε μια τράπεζα και με την  επαγγελματική του διαδρομή κοσμεί και την υπηρεσία του και την πόλη μας.

Η μητέρα του παιδιού είναι σε κακή κατάσταση γιατι οπως καταλαβαίνετε το παιδί της βρίσκεται ξένα χέρια. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι σε ολη την οικογένεια. Ελπίζουμε όλοι να έχει μια θετική κατάληξη η ιστορία αυτή γιατί ένα 15χρονο παιδί δε φταίει τίποτα νομίζω, πηγαινε στο σχολειό του.

Κάνουμε έκκληση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους εάν είναι γονείς να καταννοήσουν σε ποια θέση μπορεί να βρισκόμαστε. Πρέπει το συντομότερο δυνανατόν αυτή η ιστορία να τερματιστεί
" είπε τέλος ο θείος του 15χρονου Βαγγέλη.

Οι απαγωγείς που έχουν επικοινωνήσει ήδη με την οικογένειά του 15χρονου φέρονται να έχουν ζητήσει λύτρα αλλά και κωδικούς λογαριασμών  απο τον πατέρα του.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη στη Χαλκίδα για να συντονίσει τις έρευνες, την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως συνέβη αυτό στην ήσυχη πόλη τους.

Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τον Στάθη Κουτμερίδη του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες

Ακόμα ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη να καταγγέλλει πως μέλη της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκαν.

Ο κ. Κουτμερίδης όπως υποστήριξε πως την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν σε περιοδεία στην αγορά του Σιδηροκάστρου Χρυσαυγίτες του επιτέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικήτας Σιώης.

Μετά την επίθεση, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και υπέβαλε μήνυση.

Έθνος: Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος τους ενημέρωσε, όπως είπαν, για την πιθανότητα να παύσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Χθες άκουσαν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τις άδειες του εργοστασίου, το οποίο εντοπίστηκε στη λήξη παραχώρησης του οικοπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά και στις άδειες που έχουν σχέση με την εναπόθεση της σκουριάς - έχει δοθεί παράταση δύο ετών για να σταματήσει η επιχείρηση να ρίχνει τη σκουριά στη θάλασσα.

«Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας κ. Κάζας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο κλείνει στο τέλος του μήνα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων ως επιτάχυνση «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών».

Αύριο αναμένεται συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.

ΕΘΝΟΣ

Ρεπόρτερ της Τζερούζαλεμ Ποστ θύμα ακροδεξιών στην Αθήνα

Επίθεση από είκοσι άγνωστους κρανοφόρους που επέβαιναν σε μηχανάκια στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου δέχτηκε την Τρίτη σύμφωνα με την εφημερίδα Τζερούζαλεμ Ποστ, ο ρεπόρτερ της Τζιλ Σέφλερ. Η αστυνομία ήταν απούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας -που είναι η βασική πηγή πληροφόρησης της εβραϊκής διασποράς- ο Σέφερ βρισκόταν στην περιοχή όταν η ομάδα με τα κράνη και λοστούς επιτέθηκε σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους επί ένα 15λεπτο.

Οπως αναφέρει ο Σέφερ δεν γνωρίζει την πολτιική ταυτότητα των δραστών και αν προέρχονταν «από την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά», ενώ η εφημερίδα πιθανολογεί ότι αυτοί μπορεί  να ήταν «αναρχικοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κυνηγούσαν εμπόρους ναρκωτικών ή μέλη της Χρυσής Αυγής, μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, γνωστής για επιθέσεις και χτυπήματα σε ξένους».

Πάντως, η επίθεση κρανοφόρων με μηχανάκια σε μετανάστες είναι κλασική πρακτική της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας και δεν προσομοιάζει σε τίποτα με τις δράσεις των αναρχικών.

Ο Σέφλερ βρισκόταν στην Ελλάδα ακριβώς για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι στάθηκε  τυχερός που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά. Αναφέρει εξάλλου ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσε σε ανεξέλεγκτη δράση ακραίες ομάδες ομάδες  που επιχειρούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Αναφέρει ωστόσο ότι οι αρχές της χώρας οφείλουν να παρέμβουν για να προστατεύσουν τους μετανάστες, τους τουρίστες και τους δημοσιογράφους από το κύμα βίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Δήμος Αθήνας δεν απάντησε χθες σε σχετικές διαμαρτυρίες δημοσιογράφων γιατί, όπως είπε, δεν λειτουργούσε η υπηρεσία  e-mail.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Τζερούζαλεμ Ποστ

"Η ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ έκανε πλιάτσικο στους μισθούς των εργαζομένων"

Αποκάλυψε, με το πλιάτσικο που έκανε στους μισθούς των εργαζομένων του εργοστασίου της στη Χαλκίδα ότι ανήκει στους εργοδοτικούς κύκλους οι οποίοι, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα, διαμόρφωσαν τη σκληρή της θέση σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, τις οποίες επέβαλαν μέσω του 2ου μνημονίου στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε σημερινή τριμερή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, ύστερα από αίτημα του σωματείου για το εν λόγω θέμα, η ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαίωσε με τις θέσεις της ότι παραβιάζει ακόμη και… τις μνημονιακές διατάξεις για να στηρίξει το πλιάτσικο των μισθών μας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις από τις επτά περικοπές που πραγματοποίησε αφορούν σε όρους αμοιβής που περιέχονται στην ΙΣΧΥΟΥΣΑ Κλαδική Σ.Σ.Ε. Τσιμεντοβιομηχανίας.

Κατάργησε δηλαδή, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ και πέρα από κάθε «μνημονιακή λογική» για τους εργαζόμενους του εργοστασίου της στη Χαλκίδα ακόμη και όσα ισχύουν, με βάση την Κλαδική Σ.Σ.Ε. Τσιμεντοβιομηχανίας, για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου στην Ελλάδα !

Τα πιο πάνω διαπίστωσε και ο αρμόδιος επιθεωρητής εργασίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εφαρμογή των προβλεπομένων εκ του νόμου κυρώσεων κατά της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για μη εφαρμογή όρων Σ.Σ.Ε

Συμφωνήθηκε, τις αμέσως επόμενες μέρες, το σωματείο μας να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα με τις θέσεις του καθώς το ίδιο θα πράξει και η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα η Επιθεώρηση Εργασίας.

Τις θέσεις του σωματείου μας στήριξαν με πρόσθετες παρεμβάσεις το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και η Ομοσπονδία δια των Προέδρων και Γ. Γραμματέων τους. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τριμερούς σύσκεψης μπροστά στα γραφεία της Επιθεώρησης, στήριξαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιώργος Μαρίνος και της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης καθώς και αντιπροσωπείες των σωματείων Τσιμέντων ΧΑΛΥΨ, ΤΙΤΑΝ Καμαρίου και του σωματείου Ψηστών-Μυλωνάδων Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Φερεντίνος: Φώναζε ότι θα'ρθει με 100 να μας πλακώσει! - Στεφανίδου: Ξεφτίλα! - Τι είπαν επώνυμοι

Δηλώσεις, tweet, ποσταρίσματα και σχόλια. Η ελληνική showbiz παίρνει θέση και δηλώνει τρομοκρατημένη μπροστά σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη, της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένα Δούρου στο «Πρωινό ΑΝΤ1».
Εν αρχή ο Χρήστος Φερεντίνος, που φαίνεται πραγματικά να βγήκε έξω από τα ρούχα του «Με το ξύλο θα τα λύσουμε όλα; Δεν έχω καταλάβει. Φώναζε έξω ότι θα έρθει με 100 να μας πλακώσει στο ξύλο; Τι είναι αυτά ρε; Και καθόμαστε τώρα και μιλάμε; (...) Να τα βλέπει η ελληνική κοινωνία. Έχω γνωστούς ανθρώπους που λένε ότι είναι περήφανοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Ε, όχι να πούμε. Όλα έχουν και κάποιο όριο. Όλοι οι πολιτικοί έχουν κάνει τραγικά λάθη και υπάρχουν αιτίες. Για όλους έχουμε να τους καταλογίσουμε πολλά πράγματα, αλλά αυτό δε συγχωρείται. Νομίζω ότι κάποιοι λογικοί άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή από αντίδραση πρέπει να το δουν. Ότι υπάρχουν και τα πολύ χειρότερα και υπάρχει και ο φασισμός που δε συγχωρείται».
Και στην συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι, όπως οι παρακάτω
Τατιάνα Στεφανίδου: «Θεέ μου, έχω ανατριχιάσει!!!! Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα πριν από λίγο στον Παπαδάκη!!!!!!!!!!!!!! Ξεφτίλαααααααα! Η κρίση της δημοκρατίας. Τρέμω από αυτό που είδα (...) Να το δείξουμε όλοι το βίντεο. Να δούνε αυτοί που τους ψήφισαν, ποιους εγκληματίες έβαλαν στη Βουλή».
Σίσσυ Χρηστίδου: «ΣΟΚ... Χριστέ μου!»
Εύη Φραγκάκη: «Μισό εκατομμύριο επικίνδυνοι. Μπράβο. Να τους χαιρόμαστε».
Γιάννης Κότσιρας: «Ο ανδρισμός δεν εξαρτάται από τα παντελόνια αλλά από το ήθος»
Έλενα Ακρίτα: «Τα λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής δεν βοηθάν μόνο γριούλες στα ΑΤΜ,ε; Δέρνουν αλλοδαπούς, "κομμούνια" & όποιον δεν ανήκει στην αρία φυλή; Ποιος θα το'λεγε».
Μαριά Κορινθίου: «Πόσο μεγάλη ντροπή και θλίψη! Τι κρίμα!Μια τόσο υπεροχή χώρα με μεγάλη κληρονομιά και ιστορία έχει καταντήσει περίγελος σε όλο τον κόσμο!».
Μαριάννα Τουμασάτου: «Πόση μαγκιά θέλει για να χτυπήσεις δυο γυναίκες;».
Ζέτα Δούκα: «Ο,τι συνέβη σήμερα, πραγματικά ξεπερνάει κάθε σχολιασμό! Έχει όμως ανοίξει παράθυρο ανείπωτης βίας για την κοινωνία μας εδώ και πολύ καιρό».
Ντορέτα Παπαδημητρίου: «Καλημέρα. Σοκαρισμένη. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Στις 17 Ιουνίου θα φανεί..»
Βάσια Τριφύλη: «Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο η Χρυσή Αυγή από αυτό για να πέσει στα μάτια του κόσμου. Από μία πλευρά είναι ηρωικό αυτό που έπαθε η Λιάνα Κανέλλη και ευχάριστο σε εισαγωγικά για την επιλογή ψήφου». 
Ελένη Γερασιμίδου: «Η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα σκοτεινές δυνάμεις».
Βασίλης Δρυμούσης: «Το λέγαμε από την αρχή: βγάλτε τους Χρυσαυγίτες στην τηλεόραση να τους δούμε, μήπως και καταλάβουμε τι πάμε να κάνουμε».
Άκης Πετρετζίκης: «Πού ζούμε ρε γμτ;»
Τέλος, ιδιαίτερα ομιλητικός ήταν ο Γιώργος Λιάνος, με τελικό tweet το «Θέλει να αποφύγει το αυτόφωρο μέσα σε κελί γεμάτο μετανάστες και Κυριακάτικες εφημερίδες με ένθετα..5κιλα η καθεμιά»
Ενώ σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η Άντι Σαμίου, δηλώνοντας  «Ευκαιρία τα χαστούκια του Κασιδιάρη, να αγιοποιηθούν τα κόμματα της διαφθοράς και της καταστροφής της χώρας;;; Όχι βέβαια. ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!»

Ετοιμάζονται για τις εκπτώσεις και τις εκδηλώσεις οι έμποροι της Χαλκίδας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χθεσινή ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με θέμα τη διοργάνωση εορταστικού δεκαημέρου προσφορών και εκδηλώσεων στην πόλη μας.


Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου βρήκε σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Ζλακώνη και ο Αντιπρόεδρος κύριος Γεραντώνης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Καθαροσπόρης και Ρουσσόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Φραντζής, ο περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Βεργέτης, ο Αστυνομικός Δ/ντής κύριος Γρηγοράκης, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κύριος Αναστασίου, ο κύριος Πάνος ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κύριος Μπασινάς, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κυρία Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Βιοτεχνών κύριος Θαλάσσης, ο Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κύριος Φρουδαράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης καταναλωτών κύριος Μητροπέτρος, ο Πρόεδρος των Βιβλιοπολών κύριος Σαμαρτζής, ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών κύριος Μαντέσκας, ο Πρόεδρος Αρτοποιών κύριος Τσαρδακλής, ο Πρόεδρος των ΤΑΞΙ κύριος Τσεκούρας, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ κύριος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος των Αστικών Λεωφορείων κύριος Τζάρας, η Πρόεδρος των κομμωτών κύρία Παναγιώτου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν θερμά για την παρουσία τους όλους τους παραπάνω εκπροσώπους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίησης της προσπάθειας του Συλλόγου που μοναδικό σκοπό έχει την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Γυαλιά για... αδυνάτισμα έφτιαξαν ιάπωνες επιστήμονες - BINTEO

Ένα ζευγάρι γυαλιά τα οποία μεγεθύνουν τις μερίδες του φαγητού και δημιουργούν την ψευδαίσθηση κατανάλωσης μεγαλύτερης μερίδας, δημιούργησαν ιάπωνες επιστήμονες. Τα γυαλιά με τη βοήθεια μίας κάμερας μεγαλώνουν έως 50% μόνο τις ποσότητες του φαγητού και όχι το πιάτο, το πιρούνι ή το χέρι.
Δείτε το βίντεο


Το κέικ για παράδειγμα στο χέρι φαίνεται πιο μεγάλο, ενώ το χέρι παραμένει στο φυσικό του μέγεθος.
«Εθελοντές πήραν μέρος στο πείραμα, κατανάλωσαν 10% λιγότερο φαγητό», λέει ο Takuji Narumi από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο που συμμετείχε στην έρευνα.
Αυτό συμβαίνει διότι ο εγκέφαλος πιστεύει περισσότερο στην οπτική πληροφορία, παρά στην πληροφορία για την ποσότητα του φαγητού που λαμβάνει από το στομάχι.


Στην Αιδηψό καθαρίζουν τις ακτές το Σάββατο

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.00 στο Λιμάνι Αιδηψού καθαρίζουμε τις ακτές μας. Συναντιόμαστε στο Λιμάνι, στο Λιμεναρχείο, μοιραζόμαστε σε ομάδες και ξεκινάμε από το Λιμάνι και φτάνουμε ως τη Ριβιέρα.

Συνδριοργανώνουν:
Κίνηση πολιτών Αιδηψού
Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, γυναικών Αιδηψού, Εμπορικός Σύλλογος Αιδηψού, Ξενοδοχειακός Σύλλογος, σύλλογος Αλιέων και Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Ανέλιξη.
Υπό την Αιγίδα του Δικτύου Μεσόγειος SOS

Ενοπλη συμπλοκή κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

 Έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των ελληνο-αλβανικών συνόρων πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό ομάδας εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Τσιφλίκι των Αγίων Σαράντα που βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τα σύνορα.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω τους οκτώ σακούλες που περιείχαν 300 κιλά χασίς.

Εκπρόσωπος της αλβανικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι αλβανικές αρχές

Πάμε Πακέτο: Τρεις ιστορίες που θα σας συγκλονίσουν απόψε

Το Πάμε Πακέτο, η εκπομπή των μεγάλων συναισθημάτων και μία από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση επιστρέφει, ανανεωμένο και ακόμα πιο δυναμικό για την έβδομη σεζόν του. Και αυτή τη χρονιά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει πακέτα γεμάτα έρωτα, αγάπη, ευγνωμοσύνη, μεταμέλεια, αναμνήσεις, ελπίδα αλλά και πικρία και απογοήτευση.


Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα ανοίξει μαζί μας τρία πακέτα που θα συγκινήσουν και θα ξαφνιάσουν με τις αποκαλύψεις και τις συγκλονιστικές εξομολογήσεις των πρωταγωνιστών.

Η αποστολέας του πρώτου πακέτου, η Λουίζα, είναι τελείως μόνη στον κόσμο. Όλοι οι δικοί της άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή ή έχουν απομακρυνθεί. Από μικρή ζούσε στη σκιά του εαυτού της και παραμέριζε τις επιθυμίες της μπροστά στα σχέδια που έκαναν οι άλλοι για εκείνη. Για τη Λουίζα όλες οι μέρες είναι ίδιες και στέλνει αυτό το πακέτο με την ελπίδα να αλλάξει την καθημερινότητά της, και να έρθει κοντά στον μοναδικό άνθρωπο που την στήριξε στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της και ξεκλείδωσε όλα τα συναισθήματά της. 25 χρόνια μετά θα είναι το ίδιο δυνατά τα συναισθήματα και για τον παραλήπτη;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου θα δώσει τη δυνατότητα σε μια μητέρα να λυτρωθεί από τις τύψεις που την καταδιώκουν μια ζωή για την επιλογή της να βάλει την κόρη της σε ίδρυμα σε νηπιακή ηλικία. Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε, μητέρα και κόρη δεν κατάφεραν ποτέ να έρθουν κοντά. Πάντα τα αναπάντητα ερωτήματα της κόρης ύψωναν τείχος στην επιθυμία της μητέρας για αναθέρμανση της σχέσης τους. Ποια θα είναι η αντίδραση της παραλήπτριας όταν συνειδητοποιήσει ότι η μητέρα της είναι ο αποστολέας του πακέτου; Η συγνώμη της μητέρας της θα είναι αρκετή για να επουλώσει όλα τα τραύματα που κουβαλάει μέσα της η νεαρή κοπέλα;

Η Κατερίνα θέλει να στείλει πακέτο στον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της. Για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια σχέσης είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον χώρο της και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στο γάμο τους. Η ίδια υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον προηγούμενο γάμο του συζύγου της κι η επιλογή της αυτή της είχε στοιχήσει τόσο ηθικά όσο και συναισθηματικά, αφού για χρόνια ήταν το «μαύρο πρόβατο». Η αποστολέας αισθάνεται ότι έχει δώσει περισσότερα από όσα έχει πάρει σε αυτόν τον γάμο και πως η υπομονή της εξαντλείται. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχεται ότι τα περισσότερα χρόνια είχε τάση φυγής. Τα συναισθήματα εναλλάσσονταν και πολύ συχνά η αγάπη γινόταν οργή κι αγανάκτηση. Για ποιο λόγο θέλει η Κατερίνα να κάνει αυτή την έκπληξη στον σύζυγό της; Ποια είναι η απόφαση που έχει πάρει για τον γάμο της που θα ξαφνιάσει τον παραλήπτη;

Το Πάμε Πακέτο επιστρέφει, δυνατότερο από ποτέ. Κάθε Πέμπτη, στις 21:00.

Στο 21,9% εκτοξεύθηκε η ανεργία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο 21,9% εκτοξεύθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2012, από 15,7% που ήταν το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012.

Συγκεκριμένα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.075.081 άτομα.

Παράλληλα οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 342.134 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (μείωση 0,6%) και διαμορφώθηκαν σε 3.843.905 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%) και διαμορφώθηκαν σε 3.372.144 άτομα.

Κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ για να την "αξιοποιήσουν"!

Η απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, φανερώνει με τον πιο σαφή τρόπο τι είδους αξιοποίηση έχει προγραμματίσει η τρόικα και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της για την δημόσια περιουσία.

Πρώτα την απαξιώνουν και στην συνέχεια θα εμφανισθεί ένας ιδιώτης- σωτήρας να την αποκτήσει έναντι πινακίου φακής. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί πολλές φορές στην χώρα, αλλά πλέον παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Η ίδια η ΛΑΡΚΟ, χρεώθηκε τα τελευταία χρόνια με σκανδαλώδεις πολιτικές αποφάσεις που της προκάλεσαν τεράστιες ζημίες, χωρίς κανείς ποτέ να απολογηθεί.

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, η αξία της ΛΑΡΚΟ στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η επιχείρηση έχει μεταλλευτικά δικαιώματα σε τεράστιες περιοχές στην  Εύβοια και στη Στερεά. Η εκποίησή της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο στο εργατικό δυναμικό της περιοχής, όσο και στην οικονομία και την φυσιογνωμία ευρύτερων περιοχών, αφού είναι γνωστές οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τόσο στην περιοχή των Μεσσαπίων Εύβοιας όσο και στον Ευβοϊκό, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας της Πολιτείας και της σκόπιμης απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ΛΑΡΚΟ είναι ανεκτίμητη δημόσια περιουσία.

Δέσποινα Σπανούδη / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Στο χειρουργείο ο Χ.Σιμαρδάνης

Aπό το σπίτι του στο... χειρουργείο βρέθηκε ο Χρήστος Σιμαρδάνης, που ανησύχησε συγγενείς και φίλους όταν ένιωσε αφόρητους πόνους στην κοιλιά!

Ο γνωστός ηθοποιός και «φωνή» πολλών διαφημιστικών σποτ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Κυανούς Σταυρός», όπου οι γιατροί τον εξέτασαν και διέγνωσαν πως οι πόνοι προέρχονταν από οξεία φλεγμονή στη χοληδόχο κύστη.

Στον Χρήστο Σιμαρδάνη χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για να υποχωρήσει η φλεγμονή, ενώ την Τετάρτη πέρασε το κατώφλι του χειρουργείου. «Έγινε εισαγωγή μετά από έντονους πόνους στην κοιλιά. Τώρα είμαι καλύτερα και θα υποβληθώ σε επέμβαση χολής δια της λαπαροσκοπικής μεθόδου», δήλωσε ο ίδιος, πριν χειρουργηθεί.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, η χορεύτρια και χορογράφος Ελπίδα Νίνου, μία από τις καλύτερες φίλες του.



              Πηγή: Εφημερίδα «Espresso» 

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Το Ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί»

Ανακοίνωση της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Το Ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί»

Όπως έγινε γνωστό, χτες (5/6), σε συνάντηση εκπροσώπων  του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ  με εκπρόσωπο του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε κλείσιμο και εκκαθάριση μετά τις 30 Ιουνίου, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου των μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Η απόφαση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ με συνέπεια να πεταχτούν στο δρόμο  1500 οικογένειες , προκαλεί αναστάτωση,  αγανάκτηση και έκπληξη στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία γιατί:

Πρώτον,  γνώριζαν ότι το Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε ν' αναστείλει τις εργασίες του. Όπως αναγράφτηκε στον τύπο, «στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον.

Δεύτερον γιατί παρά το γεγονός ότι η πώληση της ΛΑΡΚΟ περιλαμβανόταν στις δεσμεύσεις του Μνημονίου το πολιτικό σύστημα της Φθιώτιδας καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι δεν «τρέχει τίποτα».

Είναι βεβαίως γνωστό το γεγονός ότι στην σχετική απόφαση αναστολής των εργασιών δεν ήταν σύμφωνος ο πρόεδρος του Ταμείου κ.Μητρόπουλος που φαίνεται ότι προσπαθεί να την παρακάμψει.

Εκφράζουμε την οξεία αντίδρασή μας σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα κάνουμε το παν να ανατραπούν.

Το μήνυμα που στέλνουμε στον ελληνικό λαό , με βάση και  το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πρόσφατα, είναι, πως στο δίπολο ιδιωτικοποιήσεις ή ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων,  εμείς επιλέγουμε την Ανάπτυξη τους σε όφελος του τόπου και της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, σε αντίθεση με τις θέσεις των κομμάτων του μνημονίου ,προτείνει μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματός του για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής  για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την ίδρυση ταμείου εθνικού πλούτου.

Εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί με αυτή ξεπουλιέται ένας σημαντικός  εθνικός  μας πλούτος, ενώ προκύπτει τεράστια ζημιά και για την τοπική  κοινωνία με την  κατάργηση θέσεων εργασίας σε μια τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο, για τεράστιο χτύπημα της τοπικής και εθνικής αγοράς, για πέταγμα χιλιάδων ανθρώπων στον καιάδα του κέρδους των αγορών.

Είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα επιχειρήσεων εθνικής σημασίας και συγκεκριμένα της ΛΑΡΚΟ και θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό  για την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής με στόχο την ανακούφιση του κόσμου της εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας  κοινωνίας.

Από ανίατο σύνδρομο υποφέρει η Britney Spears

Ένα πρόβλημα με την υγεία της φαίνεται πως έχει η Britney Spears κάτι που δυσκολεύει την συμμετοχή της στο Χ Factor.


Η ποπ σταρ ήδη προκάλεσε αναστάτωση όταν την πρώτη μέρα έφυγε από το πάνελ και άφησε την καρέκλα της για αρκετή ώρα.

Υποφέρει από ένα ανίατο ιατρικό σύνδρομο το οποίο ονομάζεται Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και το πρόβλημα που της δημιουργεί είναι ότι δεν μπορεί να μείνει συγκεντρωμένη σε ένα πράγμα για πολύ ώρα.

Ο παραγωγός της σειράς Simon Cowell έχει συμφωνήσει με τον όρο να κάνει όσα διαλείμματα θέλει καθώς είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάστασή της.
Enhanced by Zemanta

Ο Ποντικός... δύσκολα θα δει μαγιό - Δείτε το βίντεο!

Η θερμοκρασία μπορεί να ανεβαίνει, αλλά όπως φαίνεται δύσκολα θα δούμε φέτος εικόνες, σαν και αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία...


Μία από τις λίγες παραλίες που κάνουν τα μπάνια τους οι κάτοικοι στο Αλιβέρι, φέτος όπως φαίνεται δεν θα είναι στη διάθεσή τους. Οι εργασίες για το φυσικό αέριο ξεκίνησαν και μάλλον αυτό δυσαρεστεί τους λουόμενους αφού περιφράχτηκε ένα μέρος της ακτής και έκαναν την εμφάνιση τους τα μηχανήματα.

H πρώτη αντίδραση για την κατάσταση στην παραλία του Ποντικού ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Σιαγιάννη και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Δημότες. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως: "Ο δήμος, η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΗ συνεχίζουν να προκαλούν και να περιφρονούν τους κατοίκους και παραθεριστές του Αλιβερίου.
Οδηγούν μέσα στο καλοκαίρι σε εξαφάνιση την μοναδική παραλία του Αλιβερίου (Ποντικού), μολύνουν την υπόλοιπη θάλασσα με τόνους λάσπη και ουσιαστικά κλείνουν την καλοκαιρινή σεζόν πριν ανοίξει. Στερούν από την οικογένεια μια από τις λιγοστές απολαύσεις (μπάνιο) και οδηγούν σε απόγνωση και οικονομική καταστροφή επαγγελματίες. Ανάλγητη και προκλητική η στάση του Δήμου και των εξαφανισμένων και άφωνων τοπικών παραγόντων.
Δείτε στο βίντεο του evianews.gr, τι λένε για το θέμα λουόμενοι...

Τι έγινε όταν έκλεισαν οι κάμερες στο στούντιο του ΑΝΤ1

Μετά την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου που  εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση, στο στούντιο του ΑΝΤ1 - όπως ήταν αναμενόμενο - προκλήθηκε πανικός.
Η τηλεοπτική εκπομπή διεκόπη και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε από το στούντιο σε ένα άλλο δωμάτιο, ωστόσο -όπως είπε ο Γιώργος Παπαδάκης- έσπασε την πόρτα και ετράπη σε φυγή.
Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, το ξύλο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τόσο εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, όσο και κατά του Α. Δελλατόλα και του Γ. Παπαδάκη που επιχείρησαν να συγκρατήσουν το θυμό του βουλευτή.
Floor manager και cameramen επιστρατεύτηκαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ τον κυνηγούσαν στους διαδρόμους του τηλεοπτικού στούντιο.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης κλειδώθηκε σε ένα καμαρίνι και λίγο αργότερα διέφυγε στα χωράφια της γύρω περιοχής, ενώ ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.
Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ήταν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της Α' Αθηνών της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωσε: "Ο κ. Κασιδιάρης δραπέτευσε ακόμα και από το δωμάτιο που παρέμεινε για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσει. Σχεδόν έσπασε την πόρτα και έφυγε, τρέχοντας".
Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, εξέδωσε εντολή για τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση, αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Στην περίπτωση μάλιστα, της σωματικής βλάβης εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα, ενώ στην περίπτωση της επίθεσης εναντίον της Ρένας Δούρου, δίωξη μπορεί να προκύψει μόνο κατόπιν ενδεχόμενης μήνυσης.
Το αυτόφωρο λήγει το Σάββατο το πρωί.

Πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στην Ιστιαία

Πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ στην αίθουσα του κυνηγετικού συλλόγου Ιστιαίας. (1ο χλμ Εθνικής Οδού Ιστιαίας - Χαλκίδας, εντός του μουσείου φυσικής ιστορίας)


Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις, για όσα συμβαίνουν και αφορούν τις ζωές μας.

Πολίτης σκότωσε ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του και απείλησε τη μητέρα του

Νεκρός έπεσε ένας 43χρονος ληστής από τη σφαίρα όπλου ιδιοκτήτη σπιτιού στην Παιανία.


Ένας 23χρονος στην προσπάθεια του να προστατεύσει την οικογένεια του και την περιουσία άρπαξε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τον διαρρήκτη που που είχε εισβάλει στο σπίτι του.

Ο νεαρός έχει συλληφθεί από την αστυνομία ενώ ο ληστής φέρεται πως είχε απείλησε τη μητέρα του ιδιοκτήτη.

Χθες τη νύχτα λίγο μετά τις δύο και μισή τρεις ληστές εισέβαλαν σε ένα σπίτι, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή. Δεν πήγαν όμως μακριά και προσπάθησαν να εισβάλουν σε γειτονικό σπίτι.

Μάλιστα αν και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός εκείνοι δεν πτοήθηκαν καθόλου και απείλησαν την ιδιοκτήτρια, ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τους γιους της, οι οποίοι τους καταδίωξαν.

Οι δράστες ξέφυγαν, ωστόσο δεν απομακρύνθηκαν και μία ώρα αργότερα ξαναχτύπησαν. Ένας όμως από τους πολίτες είχε πάρει το κυνηγετικό του όπλο και όταν είδε ξανά τους ληστές τους καταδίωξε και πυροβόλησε μια φορά, με τη τη σφαίρα να πετυχαίνει και να σκοτώνει τον ένα ληστή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 43χρονος αλβανικής καταγωγής.

H ΔΗΜΑΡ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. με αφορμή τη δολοφονία αλλοδαπού στην Παιανία:


Η δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών από την αύξηση της εγκληματικότητας και την αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών να την αντιμετωπίσουν, σε καμία περίπτωση δε μπορεί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την αυτοδικία και την ένοπλη προστασία στο όνομα της «νόμιμης άμυνας».

Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, κάνοντας τους πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια.

Τα φαινόμενα παραβατικότητας από την αυξημένη και ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στη χώρα μας απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις που φυσικά δεν μπορεί να είναι ούτε η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ούτε η γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας.

Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας.

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη ομάδας δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη ομάδας δραστών, οι οποίοι σήμερα νωρίς το πρωί, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας.

Ειδικότερα, περίπου στις 03:45΄ σήμερα νωρίς το πρωί, οι δράστες ενεργώντας σε δύο υποομάδες, κάθε μία από τις οποίες απαρτιζόταν τουλάχιστον από τρεις δράστες, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας 80χρονου, έχοντας όλοι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μαύρες κουκούλες τύπου «FULL-FACE».
 
Στην συνέχεια η κάθε υποομάδα εισήλθε σε δύο επιμέρους δωμάτια του ξενοδοχείου στα οποία διέμεναν ο 80χρονος ιδιοκτήτης και ένας 75χρονος φιλοξενούμενος του και με την απειλή μαχαιριού και άσκηση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν, τους φίμωσαν και τους έδεσαν με μονωτική ταινία στα χέρια και στα πόδια.

Ακολούθως οι δράστες αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, τα κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των παθόντων καθώς και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο της κόρης του 80χρονου, που ήταν σταθμευμένο έξω από το ξενοδοχείο και με αυτό διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 80χρονος αποχώρισε, ενώ ο 75χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.    

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού

ΧΑΛΚΙΔΑ: 10ήμερο εκπτώσεων με μουσικές και εκδηλώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας προκειμένου να τονώσει την αγορά και να βοηθήσει καταστήματα και καταναλωτές της πόλης μας, ετοιμάζει 10ήμερο εκπτώσεων με παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντρο της Χαλκίδας, με τη στήριξη και σύμφωνη γνώμη όλων των τοπικών φορέων.


Σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, χθες, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων, ο Πρόεδρος Νίκος Γεωργάτος παρουσίασε την ιδέα και κάλεσε όλους να τη στηρίξουν.

Αρχές Ιουλίου, αναμένεται να υλοποιηθεί το 10ήμερο εκπτώσεων και οι εμπορικοί δρόμοι της Χαλκίδας θα γεμίσουν απο μουσικές και όχι μόνο εκδηλώσεις.

Να συλληφθεί ο Κασιδιάρης ζήτησε η Εισαγγελέας - Χτύπησε την Κανέλλη on air και πέταξε νερό στη Δούρου. - ΒΙΝΤΕΟ

Την άμεση σύλληψη του Κασιδιάρη και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο διέταξε η Εισαγγελέας. Ο Χρυσαυγίτης που είναι υπόδικος χτύπησε on air τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε νερό στη Ρένα Δούρου.

Το απίστευτο σκηνικό έγινε στα πλατό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που πέταξε ένα ποτήρι νερό σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησε στο πρόσωπο τη Λιάνα Κανέλη!

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρένα Δουρου από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ηλία Κασιδιάρη για τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος του. Τότε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πέταξε ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

 Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλη, που αμέσως σηκώθηκε από τη θέση της, είπε στον κ. Κασιδιάρη «φύγε από ‘δω κωλόπαιδο» και τον αποκάλεσε «γερμανοτσολιά» και «φασισταριό» κι εκείνος την έσπρωξε, τη χτύπησε στο πρόσωπο και την είπε «παλιοκουμούνι».

Σύμφωνα με τη Λιάνα Κανέλη και τον Αντώνη Δελατόλα, χτύπησε επίσης τον αρχισυντάκτη και άλλους συντελεστές της εκπομπής.

Όπως είπε ο Αντώνης Δελατόλας, ενημερώθηκε ότι η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ραΐκου πρόκειται να ζητήσει τη σύλληψη του κ. Κασιδιάρη.


Enhanced by Zemanta

To Πανελλήνιο πρωταθλημα Μπάσκετ Νεανίδων στην Κύμη

Την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων θα φιλοξενήσει η Κύμη από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.
 
Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο κλειστό δημοτικό γήπεδο "Νίκος Μαρίνος".
 
Αθλήτριες, μέλη της διοίκησης, συνοδοί και γονείς από την Πτολεμαϊδα, την Τρίπολη, το Ρέθυμνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν τις μέρες αυτές στην Κύμη και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και την κουμιώτικη φιλοξενία. 
 
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος είναι οι: Γ.Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, Γ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΑΜΙΛΛΑ 2000»,Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Α.Ε. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, Α.Ε.Σ. ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,  Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Σάββατο με NiVo στα Πολιτικά

Σάββατο με NiVo στην Εύβοια!


Το Σαββατοκύριακο θέλει fun και η Εύβοια μάς καλεί.


Ο δημοφιλής rapper Νίκος Βουρλιώτης παίρνει το καπελάκι του και αναχωρεί για τα Πολιτικά, προκειμένου να δώσει το τέμπο μ’ ένα μοναδικό DJ set, όπως εκείνος ξέρει, στο beach bar Estrella.


Σ’ ένα hip σκηνικό, δίπλα στο κύμα, ο NiVo θα τα σπάσει αυτό το Σάββατο στα dexx, ακριβώς τα μεσάνυχτα, πυρπολώντας τις νύχτες της Εύβοιας!


Be there!

Πότε τα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να δείχνουν λάθος αποτέλεσμα;

Διαβάστε σε ποιές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε το τεστ εγκυμοσύνης και γιατί είναι πιθανόν να μην προκύψει έγκυρο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Αν είμαι άρρωστη ή παίρνω φάρμακα, μπορώ να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης;

Απ. Αν παίρνετε φάρμακα που σχετίζονται με την αύξηση της γονιμότητας είναι πιθανό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του τεστ. Ακόμη το ίδιο ισχύει αν ακολουθείτε θεραπεία με ορμόνες, όπου και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστεί το τεστ και να μην είναι ακριβές το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα φάρμακα, συνήθως δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμά του, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να διαβάζετε και τις οδηγίες για μεγαλύτερη σιγουριά.

ΔΗΜ.ΑΡ. - Δημήτρης Αναγνωστάκης: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και των Τσιμέντων Χαλκίδας

Συνάντηση με το Σωματείο και τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ πραγματοποίησε το στέλεχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  Δημήτρης Αναγνωστάκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Θανάση Γιαπλέ αλλά και από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέλυσε τις θέσεις της παράταξης για τα εργασιακά και τόνισε τις άμεσες δεσμεύσεις που αφορούν:
  • Πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου για τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στο ύψος, πριν από την περικοπή και προστασία του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Φρένο στις περικοπές μισθών και ημερομισθίων.
  • Φραγμός στις περικοπές δαπανών για τι κοινωνικό κράτος.
  • Πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.
  • Εξασφάλιση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες μετά από την ανακεφαλαιοποίηση.
  • Άμεση παροχή ρευστότητας στην αγορά.
Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις. που αφορούν τόσο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζόμενών της όσο και γενικότερα για τις προοπτικές της ελληνική οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. διαβεβαίωσε οτι το κόμμα θα βρίσκεται πάντα κοντά στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή αμοιβή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση και να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε μεταξύ των εργαζόμενων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με στόχο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

2. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων των Τσιμέντων Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/6/2112, μπροστά από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, συμμετείχε το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στον αγώνα των εργαζόμενων να αποκρούσουν την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας για μείωση μισθών.

BBC: Μεγάλη πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα καταρρέει. Το BBC βρέθηκε στη Ζάκυνθο και αυτά που μεταδίδει δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Όπως αναφέρει... ο απεσταλμένος του καναλιού στο ελληνικό νησί, οι Άγγλοι τουρίστες είναι φέτος λιγότεροι κατά 20%, ενώ οι Γερμανοί κατά 50%.

Σημαντικό είναι, επίσης, πως πολλοί Έλληνες που είχαν βρεθεί στο παρελθόν σε χώρες του εξωτερικού αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν γυρίσει στην Ελλάδα, σκέφτονται να επιστρέψουν εκ νέου στις χώρες που βρίσκονταν παλαιότερα, καθώς, όπως λένε, δεν βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία στη χώρα μας, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, και η ανεργία γιγαντώνεται.

Εκτός αυτών, πολλοί τουρίστες, όπως ισχυρίζεται το βρετανικό δίκτυο, διστάζουν να επισκεπτούν τη χώρα μας καθώς επικρατεί ένας γενικευμένος φόβος αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ, ενώ αρκετοί ισχυρίζονται πως φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι και να μην μπορούν, ύστερα, με ευκολία να γυρίσουν στις πατρίδες τους!

Παρόλα αυτά, μερικοί -λίγοι έστω- τουρίστες δηλώνουν θαυμαστές του τόπου μας, και είναι "πιστοί" στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με την Ελλάδα, καθώς την επισκέπτονται πολύ συχνά.

Κλείνοντας, ο απεσταλμένος του BBC τονίζει πως ο τουρισμός αποφέρει στη χώρα μας, περίπου, το 20% των συνολικών εσόδων του κράτους, και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να βρεθεί γρήγορα κάποια λύση προκειμένου να μην καταρρεύσει ο προϋπολογισμός μας.

Οι μαθητές του 11ου Δημοτικού καθάρισαν τις ακτές της Έξω Παναγίτσας

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στην Έξω Παναγίτσα, συμμετείχε με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ τάξεων, στην πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων, για τον καθαρισμό των ακτών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και καθάρισαν τις παραλίες της περιοχής Ορφανοτροφείου και Μάνικα. 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι του Σχολείου, κ.κ. Γιάννης Σακαβάρας και Βάσω Κουσκούτη.

 

Πρώτοι στις αγορές ακινήτων στο Λονδίνο οι Έλληνες!

Βασικοί αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο είναι πλέον οι Έλληνες αφού μόνο τον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο κατά 4% της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά... 40%. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίφα "Τα Νέα", υπολογίζεται ότι οι Έλληνες αγοραστές δαπάνησαν 130 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 για την απόκτηση κατοικίας στο Λονδίνο.

Ακολουθούν οι Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι, φαινόμενο που ίσως συνδέεται με το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ευρωζώνη, δεδομένο ότι σεε περιόδους κρίσης παρατηρείται φυγή κεφαλαίων σε πιο ασφαλιστικούς επενδυτικούς προορισμούς όπως είναι το χρυσό, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο.

Η αγορά κατοικιών στο Λονδίνο από Έλληνες ιδίως σε περιόδους κρίσης είναι παλιά τακτική και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εκατομμυριούχος Έλληνας επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 1990, αγόρασε πολυτελές ακίνητο στο Τσέλσι, το οποίο θεωρείται σήμερα η ακριβότερη κατοικία του Λονδίνου και αποτιμάται πάνω από 12 εκα. ευρώ.

Από την άλλη μεριά, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν μέχρι και 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία προς αναζήτηση υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.

Bloomberg: Τριτοκοσμική η Ελλάδα μετά την έξοδο

Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η Ελλάδα με την αβεβαιότητα να τη «χτυπάει» από παντού σε μια περίοδο πολιτικοοικονομικής κρίσης.Τα σενάρια των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και των οικονομολόγων πιέζουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα μια ελληνική έξοδο από την νομισματική ένωση.

Τριτοκοσμική θα γίνει η χώρα μας σε ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ υποστηρίζει το Bloomberg.

«Σε περίπτωση που φύγουμε από τη ζώνη του ευρώ, θα έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον, είμαι σίγουρος γι' αυτό» δηλώνει στο αμερικανικό πρακτορείο Έλληνας επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με οικονομολόγους, καθηγητές και αναλυτές, μερικά από τα φαινόμενα που θα δούμε στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, περιλαμβάνουν οικονομικό μαρασμό, «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, άνοδο των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων, μέχρι και βίαια επεισόδια στους δρόμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει πως το «ιστορικό» της Αργεντινής λίγο έχει να κάνει με την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία σίγουρα θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Γκιγιέρμο Νίλσεν, τον άνθρωπο που έγινε υπουργός Οικονομικών μερικούς μήνες αφότου η Αργεντινή πτώχευσε, «η Ελλάδα θα γίνει τριτοκοσμική χώρα», και το Bloomberg προσθέτει ότι «οι τραπεζικές καταθέσεις θα εξαφανιστούν, αλλά και οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Μπορεί να αδυνατίσει κάποιος μέσω ίντερνετ;

Το Διαδίκτυο κάποιες φορές μοιάζει με μία ξελογιάστρα «σειρήνα», που μας υπνωτίζει και καθόμαστε απαθείς μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, βλέποντας το σώμα μας να...
αυξάνεται δυσανάλογα.

Τα όσα δελεαστικά μας προσφέρει, μας κρατούν μακριά από εκείνα που θα έπρεπε να κάνουμε, όπως για παράδειγμα η άσκηση και η υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα, όμως, με μία νέα έρευνα, το Διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Η νέα μελέτη, που διενεργήθηκε σε χρονική περίοδο δυόμιση χρόνων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο συχνά έμπαινε κάποιος σε μία ιστοσελίδα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να χάσει βάρος. Φυσικά, δεν αφορά μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα αλλά αυτή των ερευνητών του Kaiser Permanente Center for Health Research (KPCHR), η οποία σχεδιάστηκε για να βοηθάει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν.

Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν πως η επιτυχία της ιστοσελίδας έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει τη συνέπεια με την κοινωνικότητα. Οι χρήστες έπρεπε να εισέρχονται μία φορά την εβδομάδα για να καταγράφουν το βάρος τους και τον όγκο της άσκησης που είχαν κάνει. Εάν δεν εισέρχονταν τακτικά, ενημερώνονταν με e-mail και στη συνέχεια με αυτοματοποιημένη κλήση. Όταν εισέρχονταν, οι χρήστες μπορούσαν να μιλήσουν με άλλους συμμετέχοντες στην μελέτη, μέσω μίας υπηρεσίας παρόμοιας με αυτής του Facebook.

Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε για να μιμηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα προγράμματα αδυνατίσματος, που προσφέρουν εξατομικευμένη παρακολούθηση και συμβουλευτική. Φυσικά, η ιστοσελίδα δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα με την διαπροσωπική επαφή, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερα από το τίποτα.

«Παρόλο που η εξατομικευμένη συμβουλευτική θεωρείται η καλύτερη, εντούτοις δεν είναι πρακτική για όλο τον κόσμο,» όπως υποστήριξε η Kristine Funk, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Medical Internet Research.

Η μελέτη ξεκίνησε με 1.600 υπέρβαρους και παχύσαρκους συμμετέχοντες, εκ των οποίων οι 350 περίπου έχασαν αρκετό βάρος -κατά μέσο όρο 9 κιλά- τους έξι πρώτους μήνες της μελέτης. Μέχρι το πέρας των δυόμιση χρόνων, οι χρήστες που εισέρχονταν πιο τακτικά στην ιστοσελίδα -τουλάχιστον μία φορά το μήνα για 28 μήνες- κατάφεραν να διατηρήσουν τα περισσότερα από τα κιλά που είχαν χάσει -κατά μέσο όρο 4 κιλά. Οι συμμετέχοντες που εισέρχονταν σπανιότερα στην ιστοσελίδα, διατήρησαν κατά μέσο όρο 1,5 κιλό. «Το κομμάτι της συνέπειας είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε να μην ξαναπάρει κάποιος το βάρος που έχασε,» όπως τόνισε η Funk.

Κανένα από τα ανωτέρω αποτελέσματα δεν φαίνεται να προκαλεί έκπληξη στη Nancy Makin, που έχασε περισσότερα από 240 κιλά, όταν η αδερφή της τής αγόρασε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή για τα γενέθλιά της το 2003. Μην μπορώντας να βγει έξω λόγω των 319 κιλών της, η Nancy μπήκε στην ιστοσελίδα και ανακάλυψε πως μπορεί εύκολα να κάνει φίλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να την δουν.

«Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο δεν ήξεραν πως είμαι εμφανισιακά για να με απορρίψουν,» αναφέρει η Makin, που σήμερα ζυγίζει 77 κιλά. «Όλο αυτό με τροφοδοτούσε με δύναμη και το άτομο που μιλούσα κάθε φορά γνώριζε τον πραγματικό μου εαυτό και την προσωπικότητά μου και όχι την εξωτερική μου εμφάνιση. Κατάφερα να αντικαταστήσω την υπερβολικά χαμηλή αυτοεκτίμηση που είχα με μία δραστηριότητα που με γέμιζε πραγματικά.»

Μόλις η Makin απέκτησε φιλίες στο Διαδίκτυο, άρχισε να χάνει βάρος, και αυτό όχι γιατί πεινούσε λιγότερο αλλά γιατί είχε βρει μια άλλη, νέα ασχολία που την ευχαριστούσε, πέραν του φαγητού, αλλά και γιατί και η ίδια αισθανόταν καλύτερα με τον εαυτό της.

Η αρχική ιστοσελίδα του KPCHR δεν υφίσταται πλέον αλλά η Funk υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές άλλες που κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα.

Η Makin υποστηρίζει πως, παρόλο που η συνέπεια είναι σημαντική για τα υπέρβαρα κυρίως άτομα, το αίσθημα της ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο είναι πολύ πιο σημαντικό για τα παθολογικά παχύσαρκα άτομα, όπως η ίδια.

«Το κλειδί είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να του δώσεις αξία, βγάζοντάς τον προς τα έξω, και η απώλεια βάρους θα έρθει σιγά σιγά,» τόνισε, ολοκληρώνοντας η ίδια.

ΣΟΚ! Προσπάθησε να αρπάξει μωρό από καρότσι

Σοκ για μια νεαρή μητέρα στην Πυλαία. Άγνωστος προσπάθησε να αρπάξει το μωρό της από το καρότσι. 


Το περιστατικό συνέβη...σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Πυλαία. Άγνωστος πλησίασε τη μητέρα με το καρότσι και της είπε ότι έχει κάτι στο πόδι της.

Η ίδια έσκυψε για να δει και ο άντρας προσπάθησε να αρπάξει το μωρό από το καρότσι. Ευτυχώς το παιδί ήταν δεμένο και ο άγνωστος δεν μπόρεσε να το αρπάξει.

Η μητέρα πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει. Ο άντρας εξαφανίστηκε. Περίοικοι έχουν τρομοκρατηθεί, ενώ επί ποδός βρίσκεται και η αστυνομία.

Πυροβόλησε γυναίκα με καραμπίνα, επειδή είχε διαφορές με τον... γιο της

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει έναν 31χρονο άνδρα ο οποίος σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε την 58χρονη γειτόνισσά του.

Όπως δημοσιεύει το cretalive.gr, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κροκίδα, στην πόλη των Χανίων. Ο δράστης φέρεται να είναι τοξικομανής και μάλλον είχε διαφορές με τον γιο της γυναίκας που πυροβόλησε, ο οποίος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με αυτόν.

Γι άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πήρε την καραμπίνα του και πήγε στο διαμέρισμα της 58χρονης, την ώρα που ο γιος της δεν ήταν εκεί. Τότε άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά με αποτέλεσμα να τραυματίσει την άτυχη γυναίκα στην πλάτη.

Μετά την πράξη του ο 31χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ οι γείτονες ειδοποίησαν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την ζωή της.

New York Times: "Προς χρεοκοπία η Ελλάδα"

Η γνωστή αμερικανική εφημερίδα New York Times σε άρθρο της με τίτλο «Προς χρεοκοπία η Ελλάδα καθώς τα έσοδα από φόρους εξαντλούνται» αναφέρεται ότι... η Ελλάδα χρειάζεται να βάλει στα ταμεία της 1,7 δις ευρώ καθώς πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον φοροδοτική ικανότητα και εκτιμά πως τον Ιούλιο η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο επικεφαλής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας κάνει λόγο για εμπόδια εκ μέρους των τραπεζών στους ελέγχους. Όπως επισημαίνει έως σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν από το 2010 παρακωλύσει περίπου 5.000 αιτήσεις για παροχή στοιχείων σε λογαριασμούς. «Οι τράπεζες καθυστερούν να στείλουν στοιχεία από 8 έως 12 μήνες. Και όταν το κάνουν στέλνουν τεράστιες ποσότητες εγγράφων για να δημιουργήσουν σύγχυση. Μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, το χρήμα έχει πετάξει», αναφέρει. Μάλιστα χαρακτηρίζει «μεγάλο ψάρι» 18.300 υπεράκτιες επιχειρήσεις που ανήκουν σε πλούσιους.

Μία από τις επιπτώσεις της κρίσης είναι ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αναφέρει ο Νίκος Μάιτος, στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ελέγχων που διενεργούσε με την ομάδα του στη Νάξο, τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός προειδοποιούσε τους κατοίκους για τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Κατασχέθηκαν 237 κιλά χασίς

Νέο μεγάλο φορτίο αλβανικών ναρκωτικών εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, σήμερα στον επαρχιακό δρόμο Σταυροσκιαδίου - Δρυμάδων Ιωαννίνων, σε δύσβατο και δασώδες σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 237 κιλά και 490 γραμμάρια κάνναβης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ναρκωτικά μετέφεραν Αλβανοί διακινητές από δύσβατη περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων και τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο για να τα παραλάβουν συνεργάτες τους και να τα προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Από την Αργεντινή αντέγραψε η Νέα Δημοκρατία το προεκλογικό της βίντεο;

Ολοένα και πληθαίνουν τα σχόλια για το νέο προεκλογικό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας. Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορεί πως πρόκειται για αντιγραφή από ένα αντίστοιχο προεκλογικό βίντεο της Αργεντινής.

Στο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζεται μία τάξη Δημοτικού, να διδάσκεται τις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες ο δάσκαλος δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Τότε μία μαθήτρια τον ρωτάει «και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι»;

Στο αντίστοιχο λοιπόν βίντεο της Αργεντινής, του οποίου την ιδέα φαίνεται να έχει αντιγράψει η Νέα Δημοκρατία, απεικονίζονται παιδιά νηπιαγωγείου να ρωτώνται τί είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τι είναι το ΔΝΤ» είναι λοιπόν η ερώτηση για τα παιδιά της Αργεντινής;

«Νομίζω ότι το ΔΝΤ μοιάζει με ένα κοπάδι άλογα», λέει ένα μικρό κοριτσάκι.

«Το ΔΝΤ είναι ένας δορυφόρος ο οποίος έπεσε στο φεγγάρι», λέει ένα άλλο αγοράκι.

«Το ΔΝΤ είναι μια χώρα όπου είναι τα πάνω - κάτω», λέει ένας άλλος.

Ένα άλλο κοριτσάκι δείχνει μια ζωγραφιά. «Αυτό είναι το ΔΝΤ και έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του».
«Το ΔΝΤ είναι ένα μέρος που έχει πολλά ζώα», λέει ένας ακόμη μπόμπιρας.

Και τότε ακούγεται ο εκφωνητής. «Θα κάνουμε τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας να μην έχουν ιδέα τι είναι ΔΝΤ. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλα δάνεια, αλλά επενδύσεις. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε».

Και τότε μπαίνει στο πλάνο η Κριστίνα Κίρσνερ για λογαριασμό της οποίας είχε φτιαχτεί το βίντεο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...