Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Εκθεση με «βυζαντινή αγιογραφία, ζωγραφική, χειροτεχνία και κόσμημα»

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων διοργανώνει την 3η κατά σειρά έκθεσή του με θέματα «βυζαντινή αγιογραφία, ζωγραφική, χειροτεχνία και κόσμημα». 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 29 Σεπτεμβρίου στη Χαλκίδα, στην έδρα της Εστίας Γνώσης, στο Κόκκινο Σπίτι.

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων καλεί τα μέλη του και τους καταγόμενους από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή της φίλους του, που θέλουν να συμμετάσχουν με έργα τους στην έκθεση αυτή να επικοινωνήσουν με την ταμία του Συλλόγου κ. Μιμίκα Παπακηρύκου στα τηλέφωνα (22210) 84382, 6983904464 το αργότερο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2013. Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Αντιπρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Κατερίνα Καζάνη                   Κων/νος Σταματίου

Σίμος Κεδίκογλου: Διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί διορισμού της αδερφής μου

Ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος έκανε την παρακάτω δήλωση: 

"Με λύπη μου  διαπιστώνω ότι αναπαράγονται ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία ήδη έχουν διαψευσθεί από την περασμένη Κυριακή.

Για μία ακόμα  φορά επαναλαμβάνω ότι διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί διορισμού της αδερφής μου, η οποία είναι δικηγόρος ειδικευμένη στο Δημόσιο Δίκαιο και ήδη τα τελευταία 10 χρόνια απασχολείται από τη ΓΕΑ ΟΣΕ".

Εύβοια: Πάρτι αισχροκέρδειας σε ταβέρνα! 2 ευρώ το νερό και 4,5 η μπύρα!

Ο Φ.Π.Α. έπεσε στο 13% αλλά κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, ανεβάζοντας μάλιστα στα ύψη τις τιμές. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πελάτες της ταβέρνας, μόλις πήραν στα χέρια τους τον λογαριασμό. Ένα μπουκαλάκι νερό κόστισε 2 ευρω! Δεν ήξεραν τι να απαντήσουν οι σερβιτόροι.

Πικρή γεύση άφησε στον κόσμο σύμφωνα με το EVIAZOOM, η βραδινή έξοδος σε χωριό κοντά στην Ν. Αρτάκη. Ήταν πριν λίγα βράδια όταν επισκέφθηκαν την ταβέρνα του χωριού για να γλεντήσουν με ζωντανή ορχήστρα και το γέλιο μετατράπηκε σε οργή στο τέλος, όταν ζήτησαν τον λογαριασμό.

Παρόλο που ο Φ.Π.Α. έχει μειωθεί κιόλας σε 13%, οι τιμές γενικά ήταν ιδιαίτερα "τσιμπημένες", αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι χρέωναν ένα μπουκαλάκι νερό με 2 ευρώ και την μπύρα 4.50.

Απορημένοι οι πελάτες ρωτούσαν τους σερβιτόρους γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά απάντηση δεν έπαιρναν..

Οι μουρμούρες έδιναν και έπαιρναν λέγοντας χαρακτηριστικά "αίσχος, ένα μπουκαλάκι νερό το πληρώσαμε χρυσό", ενώ αρκετοί φώναζαν ότι δεν πήραν και απόδειξη, κανοντας λόγο και για φοροδιαφυγή.

Ερέτρια: Τον πρόδωσε η καρδιά του ενώ κολυμπούσε

Θρήνος για 66χρονο που βρέθηκε νεκρός από λουόμενους στην Ερέτρια


Σοκ έπαθαν οι λουόμενοι ενός ξενοδοχείου στην Ερέτρια, όταν αντίκρυσαν στην θάλασσα να επιπλέει δίπλα τους το άψυχο σώμα του 66χρονου.

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σήμερα (6/8) το πρωί και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του, ο οποίος οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, το πτώμα του πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ερέτριας.

Έκθεση τοπικών προϊόντων στην παραλία Καρύστου

Ο Πολιτιστικός, Αθλητικός και Τουριστικός Οργανισμός Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες», καλεί όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν στην έκθεση τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Καρύστου από την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2013 έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, στα πλαίσια της «Γιορτής Κρασιού 2013», να υποβάλλουν αιτήσεις στο Δήμο Καρύστου έως 16 Αυγούστου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00. 

Απαραίτητο είναι να αναγράφεται στην αίτηση το είδος της έκθεσης, καθώς και αν διαθέτετε πάγκο για την παρουσίαση των προϊόντων σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλ. 6936552693 Κώστας Δρόσος.

Με... λαϊκό γλέντι "απαντούν" στις απολύσεις στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας

Με... λαϊκό γλέντι "απαντούν" στις απολύσεις στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας 

Το λαϊκό γλέντι διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στα "Τσιμέντα Χαλκίδας" την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι μαζί με όσους τους συμπαρίστανται  θα γλεντήσουν  με κρητικά, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια από τα μουσικά συγκροτήματα του Αχιλλέα Δραμουντάνη και του Σταύρου Κάργα.

Η Διοίκηση του εργοστασίου κρατάει κλειστό το εργοστάσιο και κάθε μήνα προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων με το νόμο του 5%, αφού απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι ομαδικές απολύσεις όλων των εργαζομένων.

Μοτο παρέσυρε 74χρονη πεζή στο δρόμο Ερέτριας-Αμαρύνθου

Χθες το απόγευμα δίκυκλη μοτοσικλέτα παρέσυρε στο δρόμο Ερέτριας-Αμαρύνθου και τραυμάτισε σοβαρά 74χρονη πεζή.

Η γυναίκα προσπάθησε να περάσει τον κεντρικό δρόμο και ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με το δίκυκλο.

Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός ενώ και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Πυρκαγιά απείλησε το Βασιλικό

Οι ανησυχίες και οι φωνές των κατοίκων του Βασιλικού προς το Δήμο Χαλκιδέων να μαζέψει τα ξερόχορτα στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Βασιλικό (στο δρόμο μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού που οδηγεί στη θάλασσα) πριν πιάσει καμία φωτιά, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Νωρίς σήμερα το πρωί ξεφύτρωσαν φλόγες μέσα από το βουνό με τα ξερόχορτα που έχει δημιουργηθεί στην Αγίου Γεωργίου εδώ και ένα μήνα. Οι γείτονες σηκώθηκαν στο πόδι και με λάστιχα και κουβάδες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που πιθανόν να προκλήθηκε από αποτσίγαρο.

«Μέσα στην ατυχία μας ήμασταν τυχεροί γιατί η φωτιά δεν ξέσπασε βράδυ να καεί όλη η περιοχή» είπε αγανακτισμένος στο egnomi.gr κάτοικος της περιοχής και κάνει παράκληση στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να μαζέψει επιτέλους το βουνό από τα ξερόχορτα.

http://egnomi.gr/

ΓΥΜΝΟ: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΝΕΩΝ 2013


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  ΝΕΩΝ 2013 διοργανώνονται στο Γυμνό από τη Δευτέρα. Το ενδιαφέρον πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013.
Έλα να παίξουμε.
Πλατεία Ηρώων, ώρα έναρξης 20:00.
Επιτραπέζια παιχνίδια , παιχνίδια δεξιοτεχνίας σας περιμένουν , και σεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον αντίπαλό σας και να παίξετε όποιο παιχνίδι θέλετε.
Έπαθλο νικητή το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ του Συλλόγου Νέων και πολλά αναμνηστικά δώρα.
Έπαθλο Νικητών μετά από κλήρωση ένα ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
Στη συνέχεια…
Ένας αστείος και απρόβλεπτος κλόουν θα σας διασκεδάσει με εντυπωσιακά, κωμικά, πρωτότυπα, ομαδικά παιχνίδια όπου σε όλα θα είστε οι βασικοί συντελεστές.
Στη συνέχεια………

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ με πολλά είδη μουσικής θα μας κρατήσουν συντροφιά οι Νέοι καλλιτέχνες , δίνοντας μια διαφορετική πνοή στο Φεστιβάλ ΝΕΩΝ 2013.
Και στο τέλος ετοιμάσου να τραγουδήσεις :
KARAOKE PARTY.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Πλατεία Ηρώων, ώρα έναρξης 20:30.

Συμμετέχουν:
1. Αδελφότητα Προκοπιέων Χαλκίδος «ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ»
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκού Χαλκίδος « Η ΑΝΟΙΞΗ»
3. Μορφωτικός Εξωραιστικός Σύλλογος Πάλιουρα « Η ΑΓΑΛΗ»
4. Σύλλογος Ομάδας Νέων Γυμνού.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 13/08/2013 θα μοιράζονται ΔΩΡΕΑΝ Λουκουμάδες.
Στο διήμερο εκδηλώσεων θα μαζέψουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ - Θερμό χειροκρότημα για τον ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ


Πλημμύρισε το λιμάνι της Νέας Αρτάκης  από τραγούδια του ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ εχθές το βράδυ, στα πλαίσια των  εκδηλώσεων ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013 του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. αφού συνεχίστηκαν με αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν μουσικοσυνθέτη.



Αγαπημένα και αξέχαστα τραγούδια  σιγοτραγούδησαν οι εκατοντάδες  Αρτακιανοί, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο του λιμανιού ΑΝΕΜΟΜYΛΟΣ, όπου και πραγματοποιήθηκε η συναυλία. Τον καλλίτερο τους εαυτό έδωσαν οι μουσικοί, που εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα από το κοινό.


Την υπέροχη λαϊκή μπάντα αποτελούσαν οι μουσικοί : στο μπουζούκι ο Δημήτρης Δερδενές, στο πιάνο η Νίκη Πανταζάτου, στα τύμπανα ο Έκτορας Μάγος, στο μπάσο ο Φώτης Αποστολάρας, στην κλασική κιθάρα ο Δημήτρης Κικίδης και τραγούδησαν : ο Αντώνης Γρέκ, η Κική Ρέμπελου και Δήμητρα Κελεκίδη.  


ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Θυμηθείτε ότι το βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα.

Έρωτας & προδοσία… Η χαμένη αθωότητα… Το καλοκαίρι της πρώτης αγάπης, όλα αυτά στο μυθιστόρημα: «ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΝ ΘΗΛΙΑ» ΤΟΥ GUY COFFETTE. (Μεγάλο βραβείο Γαλλικής Ακαδημίας για το σύνολο του έργου του).

«Ο ΠΥΡΙΤΟΛΙΘΟΣ» ένα μαγευτικό και μεταφυσικό διήγημα, μια μύηση στη γοητεία της αρχαιολογίας, στη σκοτεινή αναγκαιότητα να βεβηλώσεις για να γνωρίσεις.

“ΙΖΑΜΠΕΛ και τα ύδατα του διαβόλου» του Mircea Eliade   «…Η δημιουργία του διαβόλου είναι εξίσου εκτενής με τη θεία δημιουργία»

Ένα πακέτο από 3 υπέροχα μυθιστορήματα που θα σας συντροφεύσουν στις διακοπές σας και θα σας ταξιδεύσουν πολύ πιο μακριά απ΄ όπου μπορείτε να φανταστείτε.

ΤΙΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ € 10.00 !

Επίσης πολλοί άλλοι τίτλοι σε τιμές έκπληξη!

Θυμηθείτε ότι το βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα. Μια παρέα που δεν θα σας στενοχωρήσει ποτέ!
Διαλέγοντας τη συντροφιά σας σ΄ ένα δροσερό και όμορφο βιβλιοπωλείο προσφέρετε στον εαυτό σας μία ακόμη μέρα διακοπών.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στις επιλογές σας.

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335,  2221080107, 2221076394
FAX  2221080102

Χαλκίδα: Σύλληψη για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Σωρεία διαρρήξεων αυτοκινήτων είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνας ένας 30χρονος που συνελήφθη  στη Χαλκίδα.


Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της Κυριακής ο 30χρονος αφού παραβίασε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ αφαίρεσε από το εσωτερικό του μία συσκευή πλοήγησης (GPS), ένα ρολόι χειρός καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τον 30χρονο την ώρα που κινείτο πεζός, κοντά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας και τον ακινητοποίησαν προκειμένου να τον ελέγξουν.

Σε σακίδιο που είχε στην κατοχή του ο δράστης βρέθηκαν μεταξύ άλλων τρεις συσκευές πλοήγησης, ένα ράδιο CD, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα πορτοφόλι και τρία ρολόγια, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνα ακόμη επτά διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Παράλληλα σε βάρος του 30χρονου είχε σχηματισθεί τον περασμένο Απρίλιο δικογραφία για ακόμη 24 περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων που είχε διαπράξει το διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές ενώ είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί από τα καταστήματα κράτησης της Λάρισας, του Ναυπλίου και του Αυλώνα.

Η φώκια βγήκε να λιαστεί και έκανε τον κόσμο να "κολλήσει" μαζί της!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι στον Νέο Πύργο στην Βόρεια Εύβοια όταν αντίκρισαν μία απρόσμενη επισκέπτρια, μια φώκια που είχε βγει στην ακτή και λούζονταν τον ήλιο.

Την είδαν να βγαίνει έξω και άρχισαν να την...χαζεύουν!

Για να μην την ενοχλήσουν, απομακρύνθηκαν και άρχισαν να την τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά.

Για αρκετά λεπτά, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πλατσούριζε στα νερά μέχρι που αντιλήφθηκε την παρουσία του κόσμου.

Δεν πήγαν να την ενοχλήσουν απλά έβγαλαν τα κινητά και άρχισαν να την αποθανατίζουν.

Η ίδια έδειξε να μην ενοχλείται αλλά λίγα λεπτά αργότερα κουράστηκε και ξαναμπήκε στα νερά του Ευβοϊκού συνεχίζοντας το ταξίδι της.

eviagreen.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...