Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πόντιοι και Καζαντζίδης ξεσήκωσαν την Ερέτρια

Πάνω από 1200 άτομα στην Ερέτρια, χάρηκαν, ανάμεσα στους χορούς και τα ποντιακά τραγούδια, τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, τραγουδισμένα από τον έξοχο τραγουδιστή και λάτρη του Στέλιου Καζαντζίδη, Αποστόλη Τσιτόγλου. "Τέτοιο γλέντι και νεκρούς ανασταίνει" έλεγαν ...

Ο Πρόεδρος των ποντίων Ερέτριας, Γιώτης Γυριχίδης, αξιοποίησε το ρητό που λέει : μάθε τέχνη κι άστηνε, μιας και έπιασε το μικρόφωνο και θυμήθηκε παλιές καλές στιγμές του.

Μικροί οργανοπαίκτες, μικροί χορευτές, αλλά και μεγάλοι, έγιναν ένα μιας και το κέφι περίσσευε.

Αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι συλλόγων που παρευρέθηκαν, εκτός από τον Χρήστο Κουτσαύτη του συλλόγου φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας, που συμμετείχε στην οργάνωση.

Όπως πάντα ο ποιητής του συλλόγου, μπορεί να μην ήταν παρόν στην εκδήλωση, αλλά έστειλε τους στίχους του μέσω του προέδρου.


Δεν θάταν Στέλιο δυνατόν
οι Πόντιοι να λείψουν
από ετούτη τη γιορτή
για σένανε  πούχει στηθεί
και μόνο να σ΄ αφήσουν.
Και η λίρα τους με τη φωνή
να φτάνουν στα ουράνια 
να τραγουδήσουνε γλυκά 
τραγούδια απ΄ τα Ποντιακά
γεμάτοι περηφάνια.
Τους Πόντιους παρακαλώ
δηλώνω και το γράφω 
τους έχουμε μες την  καρδιά
ναι ! του συλλόγου τα παιδιά
της Εύβοιας ΥΠΑΡΧΩ.
Φωνάζουν πάντοτε παρόν 
οι Πόντιοι λαζίδες
για να γιορτάσουν με ψυχή
όπως σαν βρίσκονταν εκεί
στου Πόντου τις Πατρίδες.
Γόνοι εμείς της προσφυγιάς
που φύγαν  απ΄ την πόλη
θα θυμηθούμε απόψε  εδώ 
τον Τούρκικο φρικτό σφαγμό
και θα δακρύσουμ΄ όλοι.
Για να γιορτάζουμε μαζί
τον μέγα Ευπατρίδη 
που με την σκέψη μας σ΄ αυτόν πηγαίνουμε στον ουρανόν
τον Στέλιο Καζαντζίδη. 

Καλή διασκέδαση Καλές αναμνήσεις Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ»

Αλλαγές δρομολογίων Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα από Δευτέρα 6/8

A Proastiakós Stadler GTW-2/6 DMU train in Ath...
A Proastiakós Stadler GTW-2/6 DMU train in Athens Central Railway Station (Photo credit: Wikipedia)
Αλλαγές δρομολογίων Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα από την Δευτέρα 6/8, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Καταργούνται τα ενδιάμεσα δρομολόγια που εκτελούσαν τη διαδρομή Ρέντης - Οινόη - Ρέντης
Τα δρομολόγια Πειραιάς - Οινόη, Ρέντης - Χαλκίδα και Πειραιάς - Χαλκίδα - Πειραιάς παραμένουν αμετάβλητα.

Δηλαδή καταργούνται τα εξής: 3530, 3531, 4539, 1537, 4530, 4531
Enhanced by Zemanta

Ο τραπεζίτης παραδέχεται ότι έβγαλε τα 8 εκ. στο εξωτερικό

ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ έγιναν νόμιμα, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Θ. Πανταλάκης που  έβγαλε "έξω" τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν πρόεδρος της ΑΤΕ. Ο κ.Πανταλάκης που κατάγεται από το Ηράκλειο έχει διατελέσει κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος σε διάφορες τράπεζες.ο κ. Θ. Πανταλάκης υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν το ΠΑΣΟΚ τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ. Κι αυτή η σχέση του με τον κ.Σάλλα έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής.

 "Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί απάντησε στην Real ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας  που έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η κίνηση του λογαριασμού, αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.

Πάντως τω ζήτημα Πανταλάκη του πρώην διοικητή της ΑΤΕ δεν είναι νομικό είναι ηθικό.

Εδώ και 2,5 μήνες ήταν γνωστό το θέμα, οι συναλλαγές, πως χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος, πως μεταφέρθηκαν χρήματα στο εξωτερικό. Η ΤτΕ επίσης γνώριζε το ζήτημα έφθασε μάλιστα να διερευνά την υπόθεση…και στο Λονδίνο. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο Πανταλάκης όπως και κάθε έλληνας είχαν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε κανείς μπορεί να αμφισβητήσει την νομιμότητα των κεφαλαίων.  Το μείζον ζήτημα Πανταλάκη είναι ηθικό. Δεν μπορεί να είναι διοικητής της ΑΤΕ, μιας χρεοκοπημένης τράπεζας, να ζητάει από τους έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν την τράπεζα και ο ίδιος να μεταφέρει 8 εκατ στο εξωτερικό.
 cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Η "δευτερη ζωή" της Sila!

Μπορεί και οι πιο φανατικοί τηλεθεατές της τουρκικής σειράς «Sila» να μην καταλάβατε ποια είναι;


Κι όμως είναι η πρωταγωνίστρια, η ηθοποιός Cansu Dere. Πέρα από το χώρο της υποκριτικής η Cansu ασχολείται με το μόντελινγκ κάνοντας φωτογραφίσεις και παίρνοντας μέρος σε επιδείξεις μόδας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ


Enhanced by Zemanta

Ο Μποράν της «Sila» όταν φωτογραφιζόταν ως μοντέλο!

Ο Μποράν, ο πρωταγωνιστής της τουρκικής σειράς «Sila» ή ο κατά κόσμο Mehmet Akif Alakurt πέρα από ηθοποιός έχει υπάρξει και μοντέλο.

Το καλογυμνασμένο σώμα, το ύψος και οι γωνίες του προσώπου του τον έκαναν περιζήτητο στο χώρο του μόντελινγκ και υπήρξε το πρόσωπο σε μεγάλες καμπάνιες οίκων μόδας. Δείτε τον Μποράν αγά να φωτογραφίζεται με την ιδιότητα του μοντέλου!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Γονείς 15χρονης: Σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια και την συμπαράσταση

Tις ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης εκφράζει με μια λιτή ανακοίνωση της μέσω του συνηγόρου της η οικογένεια της 15χρονης Μυρτούς.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα.
Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.
Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.
Δημήτριος Κουσιουρης Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς»

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Θανατηφόρο τροχαίο στην Πλατάνα Kύμης

Mε αίμα βάφτηκε πριν λίγη ώρα ο δρόμος στην Πλατάνα της Kύμης. Mηχανάκι συγκρούστηκε με IX που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Eπι τόπου βρεθηκε ασθενοφόρο, αλλά ήταν ήδη αργά για τον οδηγό της μηχανής.
Πρόκειται για 40άρη που κατάγεται από χωριό της Kύμης και επέστρεφε στο σπίτι του. Mεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Τον πυροβόλησε 4 φορές και εξαφανίστηκε!

To περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες. 

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Μαλεβιζίου, ένας 39χρονος άνοιξε πυρ εναντίον ενός νεαρού 28 ετών πυροβολώντας τον τέσσερις φορές.

Φαίνεται πως ο 28χρονος νεαρός είχε κυριολεκτικά άγιο, καθώς τη γλίτωσε με έναν τραυματισμό στο δεξί του πόδι.

Ο δράστης όπως αναφέρει το prismanews.gr μόλις σταμάτησε να πυροβολεί εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Νέος έρωτας για τον Απόστολο Γκλέτσο!

Τον έρωτα στο πρόσωπο της μελαχρινής γυμνάστριας Κατερίνας Φαλιά φαίνεται πως βρήκε ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο δήμαρχος Στυλίδας είναι στην καλύτερη περίοδο της ζωής του και δεν το κρύβει.
Μιλώντας πριν λίγες μέρες στο lamiareport, ο Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυψε: “Το παραδέχομαι, είμαι... ένοχος, αλλά δεν θα πω πολλά. Μόνο ότι είμαι 40 ετών, είναι μικρότερη από εμένα και εργάζεται στη μέση εκπαίδευση”.
Ποια είναι όμως, η μελαχρινή καλλονή που γοήτευσε τον “σκληρό” της Στυλίδας;
Όπως διαβάζουμε στην “Real Life”, η Κατερίνα Φάλια είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο γυμνάσιο και το λύκειο Στυλίδας, όπου είναι και η έδρα του Απόστολου Γκλέτσου. Η όμορφη Κατερίνα τελείωσε το σχολείο στη Λαμία και το 1993 αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ενώ το 2008 πήρε ένα ακόμη πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα εργάζεται στη Στυλίδα και γρήγορα ήρθε η πρώτη συνάντηση, η γνωριμία και ο έρωτας με τον δήμαρχο.

Το ΣΔΟΕ στο πάρτυ της Άννας Βίσση!

Λαβράκι έβγαλε το σαφάρι του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας σε κεντρικό club διασκέδασης που τραγούδησε η Άννα Βίσση την Κυριακή 22 Ιουλίου. Διαπιστώθηκε πως 580 άτομο βρέθηκαν στο χώρο, χωρίς να κόψουν εισιτήριο.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού “White Pearl” πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ. Τη βραδιά που ανέβηκε στη σκηνή η Άννα Βίσση και αποθεώθηκε από το κοινό, οι άνδρες του κλιμακίου είχαν πάρει θέση κοντά στην είσοδο του club και παρακολουθούσαν τον κόσμο που έμπαινε μέσα.
Γύρω στις 6 τα ξημερώματα αποκάλυψαν τις ταυτότητές τους και ζήτησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι περίπου 580 άτομα είχαν μπει χωρίς το απαραίτητο θεωρημένο εισιτήριο. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είχαν τη δική τους εξήγηση υποστηρίζοντας ότι δεν υπέπεσαν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής.
“Εμείς κόβαμε είσοδο από την ταμειακή κι εκεί που ήταν να χρεωθούμε 13% ΦΠΑ, χρεωθήκαμε 23%”, δήλωσε ο ένας από τους ιδιοκτήτες, προσθέτοντας: “Δεν είχαμε τη δυνατότητα να κόψουμε θεωρημένα εισιτήρια, παρόλο που παρακαλάμε την Εφορία εδώ και 10 μέρες. Γι\' αυτόν το λόγο αναγκαστήκαμε να χτυπήσουμε στην ταμειακή.”

Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα στην χώρα

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες, καθώς από Δευτέρα θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που μέσα στην εβδομάδα θα αγγίξουν και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τους 41 και πιθανώς τοπικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρες που κορυφώνεται ο καύσωνας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη, ενώ μόνο στα βόρεια της χώρας θα σημειωθεί μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο έξυπνος Έλληνας... κλέφτης, πιάστηκε από την μύτη

Άλλοι (συνήθως Ρομά και αλλοδαποί) ξηλώνουν χαλκό από το δρόμο, τον ΟΣΕ, τα αντλιοστάσια. Ο έξυπνος Έλληνας πήγε κατευθείαν στην... "πηγή" και -όπως όλα τα έξυπνα πουλιά - πιάστηκε από την μύτη.

Για να κλέψει χαλκό έκανε νυχτερινή εισβολή σε αποθήκη ένας 22χρονος Έλληνας την Παρασκευή, το βράδυ. 

Έκλεψε καλώδια χαλκού και η ηλεκτρικά σποτάκια και το έσκασε με πλούσια λεία.


Έγινε αντιληπτός, όμως,  από τον 42χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Άντρες της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν έπιασαν τον κλέφτη ,ε την ... "πραμάτεια" του  και παρέδωσαν τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χαλκίδας και ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και η ύπαρξη συνεργών του.

Έφτασε στη Σύρο ο αδίστακτος Πακιστανός. Έντονες αποδοκιμασίες στο λιμάνι

Στη Σύρο έφτασε πριν από λίγη ώρα ο αδίστακτος 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού και της κακοποίησης της 15χρονης Μυρτώς σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Χρυσής Ακτής Πάρου.
Ο δράστης, ο οποίος ήταν παράνομος μετανάστης έφτασε στις 20:30 με τοHigh Speed 6, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του που κι αυτοί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και όλοι τους είχαν βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής στο οποίο και συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκεί βρίσκονταν τόσο ο νέος Γενικος Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, κ. Λυγιδάκης, όσο και ο επικεφαλής της ασφάλειας Σύρου κ. Δεληγιάννης. Υπό το φόβο μάλιστα μην δημιουργηθούν κάποια επεισόδια από οπαδούς της Χρυσής Αυγής (βρίσκονταν στο λιμάνι 20-25 άτομα) οι αστυνομικοί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι, επιβιβάστηκαν άμεσα σε περιπολικό της Ασφάλειας Σύρου, ενώ έξω από το πλοίο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και τους αποδοκίμασε έντονα. Στο χώρο βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής. Το όχημα της Αστυνομίας έφυγε από την πύλη του λιμανιού που βρίσκεται στην πλευρά του ΚΤΕΛ για να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το χώρο. Ο δράστης και οι ομοεθνείς του οδηγήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων και στη συνέχεια θα μεταβούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.


Β. Χαραλαμπόπουλος: «Δεν ξέρω εάν θα κάνω ξανά τηλεόραση!» (video)

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε για την οικονομική κρίση, την πετυχημένη σειρά «Βαγγέλη» που πρωταγωνίστησε και την πορεία του στην ελληνική τηλεόραση!

Μάλιστα όπως ο ίδιος αποκάλυψε αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες με ένα πλατύ χαμόγελο...

Ο ηθοποιός νιώθει χαρούμενος από την απήχηση που είχε στον κόσμο η τηλεοπτική σειρά που συμμετείχε «Με λένε Βαγγέλη», τονίζοντας πως ήταν μια σειρά που έδινε διέξοδο σε αυτούς που ήθελαν να ξεφύγουν λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα.

«Ο Βαγγέλης μας τελείωσε και δεν ξέρω πότε και εάν κάνω ξανά τηλεόραση με αυτή την κατάσταση που επικρατεί» είπε χαρακτηριστικά!

Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετωπίζει την ζωή με αισιοδοξία και χαμόγελο και δεν σταματά να υπηρετεί αυτό που αγαπά με όλες του τις δυνάμεις κρατώντας μια σταθερή πορεία στο χώρο 20 χρόνια τώρα.

6 καλοκαιρινά προβλήματα στα μαλλιά ζητούν λύση

Ήλιος, ζέστη, υγρασία και θάλασσα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τα μαλλιά μας που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Δείτε, ποια είναι τα συνηθέστερα προβλήματα των μαλλιών... αυτή την εποχή και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.

Φριζάρισμα: λόγω ζέστης και υγρασίας

Ένας βασικός καλοκαιρινός εχθρός των μαλλιών είναι το φριζάρισμα. Ειδικά για όσους έχουν κυματιστά ή σπαστά μαλλιά, το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη υγρασία, το φριζάρισμα αποτελεί Νο 1 αντίπαλο… Και επειδή, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που το styling στα μαλλιά δεν είναι τόσο «στημένο», θα πρέπει να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην περιποίησή τους, επομένως επιλέξτε spray με βάση την σιλικόνη για να καταπολεμήσετε το αντιαισθητικό φριζάρισμα.

Χλώριο: οι βουτιές στην πισίνα θέλουν προσοχή

Όχι, δεν θα βγείτε με μαλλιά…μπλε από την πισίνα, όπως πίστευαν παλιότερα. Το χλώριο της πισίνας βλάπτει τα μαλλιά αλλά σίγουρα δεν τα αποχρωματίζει. Τα εξωτερικά στρώματα της τρίχας με το χλώριο αρχίζουν και σηκώνονται-φανταστείτε όπως σηκώνονται από τον αέρα τα κεραμίδια σε μια παλιά στέγη. Και έτσι το χλώριο εισχωρεί στο βάθος της τρίχας και την κάνει περισσότερο εύθραυστη. Όσοι λοιπόν κολυμπούν συχνά σε πισίνες ίσως διαπιστώσουν πως τα μαλλιά τους γίνονται με τον καιρό πιο άτονα και εύθραυστα. Ποια είναι η λύση: πριν βουτήξετε στην πισίνα βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης που «θωρακίζει» την τρίχα. Τέλος, μην ξεχνάτε ποτέ το conditioner και τη μάσκα αναδόμησης που θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά.

Λιπαρότητα: ένα-όχι μόνο-καλοκαιρινό πρόβλημα

Πολλοί υποστηρίζουν πως το καθημερινό λούσιμο δεν ωφελεί την τρίχα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχουμε λιπαρά μαλλιά και είναι καλοκαίρι; Το απλό ξέβγαλμα με νερό δεν αρκεί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που το αντηλιακό της πλάτης μας, λερώνει τα μακριά μαλλιά με αποτέλεσμα να φαίνονται άλουστα και βαριά. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; Να μην λουζόμαστε το καλοκαίρι πολύ πιο συχνά από ότι κάνουμε συνήθως. Απλά να είμαστε προσεκτικοί στα προϊόντα styling που μπορεί να επιβαρύνουν χωρίς λόγο τα μαλλιά μας.

Ήλιος: ο εχθρός των μαλλιών

Αντηλιακό για το σώμα σας διαλέγετε και μάλιστα με υψηλό δείκτης προστασίας. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά σας; Ο ήλιος είναι εξίσου καταστροφικός για τα μαλλιά, όπως είναι και για το δέρμα. Καταστρέφει την κερατίνη που προστατεύει τα μαλλιά και ξεθωριάζει το χρώμα, αν είναι βαμμένα. Ποια είναι η λύση; Αρχικά το καπέλο, που προστατεύει επαρκώς τα μαλλιά και έπειτα τα εξειδικευμένα αντηλιακά μαλλιών που για να είναι αποτελεσματικά όμως, θα πρέπει να τα εφαρμόζετε όπως το conditioner ώστε να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες.

Έγκαυμα και στο κρανίο;

Πολλοί δερματολόγοι μετά από προσεκτική εξέταση των ασθενών τους παρατηρούν σοβαρά εγκαύματα στο κρανίο εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά, δηλαδή στο μέτωπο ή στο σβέρκο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι από εμάς σπάνια βάζουν αντηλιακό στα σημεία αυτά και έτσι μπορεί να προκύψουν σοβαρά ηλιακά εγκαύματα. Ποια είναι η λύση; Αρχικά, να φορέσετε καπέλο για να προστατέψετε τα μαλλιά και το δέρμα σας και κατόπιν να βάλετε αντηλιακό σε όλο το δέρμα με έμφαση εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά. Και αν τύχει και πάθετε κάποιο έγκαυμα αποφύγετε περαιτέρω έκθεση στον ήλιο, πλυθείτε με κρύο νερό και χρησιμοποιήστε καταπραϋντικές κρέμες με αλόη.

Ψαλίδα: η «αγαπημένη» του καλοκαιριού

Η ζέστη του καλοκαιριού λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν το πιστολάκι που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Ρουφά την υγρασία των μαλλιών και ουσιαστικά τα αφυδατώνει προκειμένου να στεγνώσουν. Αυτό όμως δημιουργεί ψαλίδα στα μαλλιά και αδυνατίζει τις τρίχες. Μια καλή λύση πέρα από τα αντηλιακά μαλλιών και το καπέλο είναι το συχνό κούρεμα, ειδικά στις άκρες των μαλλιών ώστε να κόβεται η ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί και να δυναμώνει η τρίχα.
beautetinkyriaki.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...