Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οδηγίες για το σκαθάρι των φοινικοειδών

Τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικές φυτοπροστασίας για την πρόληψη και καταστολή του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Όπως επισημαίνεται, τα περισσότερα από τα προσβληθέντα φυτά που δέχτηκαν θεραπεία αναρρώνουν και έχουν ξεκινήσει νέα βλάστηση. Ωστόσο, εκεί όπου δεν πάρθηκαν προληπτικά μέτρα καταστολής, τονίζει η ανακοίνωση, το έντομο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και αυτό οφείλεται αφενός στις υψηλές (ευνοϊκές για την ανάπτυξη του εντόμου) θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά την καλοκαιρινή – φθινοπωρινή περίοδο και αφετέρου στον μεγάλο χρόνο που απαιτείται για την εκδήλωση των συμπτωμάτων με αποτέλεσμα την καθυστερημένη λήψη έκτακτων μέτρων.

H Σταρ Ελλάς 2005 Ευαγγελία Αραβανή, "κινδυνεύει" να γίνει... Κουμιώτισσα!

H Σταρ Ελλάς 2005 Ευαγγελία Αραβανή, που ξεχωρίζει στο φετινό Dancing With The Stars, "κινδυνεύει" να γίνει... Κουμιώτισσα!


Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1985 στη Λευκάδα, το γνωστό μοντέλο είναι σφόδρα ερωτευμένη με τον Ηλία Βρεττό, τον ανερχόμενο τραγουδιστή..
 
Ο Ηλίας Βρεττός κατάγεται από την Κύμη και η Ευαγγελία Αραβανή είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν. Η μητέρα του Ηλία είναι από την Κύμη. Αν και η μόνιμη κατοικία τους είναι στην Αθήνα, συχνά πυκνά πηγαίνουν στην Κύμη μιας και εκεί έχουν το εξοχικό τους.

Η παράσταση “...από μόνος του” καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη “Οδό Ονείρων”

Η παράσταση “...από μόνος του” καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη “Οδό Ονείρων”, χθές, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. 


Οι Χαλκιδέοι -και όχι μόνο- που παρακολούθησαν την παράσταση με αφορμή την εξαιρετική αφήγηση του Κώστα Παπαγεωργίου προβληματίστηκαν για όσα συμβαίνουν στο σήμερα, στο αύριο και στο χθες, στον κόσμο μας, συγκρινήθηκαν  με τη μουσικό ταξίδι του Δημήτρη Ιωάννου κιθάρα και του Νίκου Τουλιάτου στα κρουστά, παρέα με τη φωνή της Χριστίνας-Αλίκης Δεληβοριά και παρασύρθηκαν από τη θεατρική χορογραφία της Σάντρας Λειβαδάρα. Το σύνολο ολοκληρωνόταν ιδανικά με την παράλληλη προβολή βίντεο και σλάιτς. 

Συνελήφθησαν δύο νεαροί με ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Ένας 38χρονος συνελήφθη στη Χαλκίδα γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,3) γραμμαρίου.

Αναγνωστάκης: «Αδιανόητη η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας».

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανοιχτή επιστολή  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας αλλά και ψήφισμα διαμαρτυρίας του 9ου Περιφερειακού τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, σχετικά με την εκ νέου εγκατάσταση διοδίων στο δρόμο ¨Σχηματαρίου – Χαλκίδας¨.

Οι πολίτες της Εύβοιας βιώνουν σήμερα, με ιδιαίτερη σκληρότητα, τις συνέπειες της συνεχιζόμενης ύφεσης και αδυνατούν πρακτικά να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους. Η επιπλέον επιβάρυνση με αυξημένο κόστος διοδίων, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα, για βελτίωση των οδικών έργων στο νομό, είναι παράλογη και απορριπτέα από όλους και θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψη του το Υπουργείο.

Επιβράβευση λεηλασιών δημόσιας γης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου Βουλευτή Εύβοιας, Υπεύθυνο τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ 


Στην απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτησή μου (2991/22-10-2013) για τις παράνομες παραχωρήσεις δημόσιας γης, στα πλαίσια του από 24/4/1985 Π.Δ.(Δ΄239) και του ν.4061/2012, για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών διαπιστώνεται ότι η λεηλασία της δημόσιας γης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αλλά και επιβραβεύεται κιόλας.

Αναφέρεται και μάλιστα προκλητικά στην απάντηση:
«Η Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της οικείας Περιφέρειας είναι αρμόδια να ανακαλεί τις αποφάσεις των Επιτροπών Απαλλοτριώσεων λόγω παράβασης των όρων του εν λόγω Π.Δ/γματος.

Χαλκιδέοι δημιουργοί στην art Αρέθουσα

Ο γνώριμος χώρος της Οδού Ονείρων, φιλοξενεί και φέτος Χαλκιδέους δημιουργούς που δίνουν μορφή στην έμπνευσή τους!


Η art Αρέθουσα είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12.00μμ 

Στην παρέα θα προστεθούν και Χαλκιδέοι μουσικοί, με σκοπό να ντύσουν μουσικά την ημέρα και να ενισχύσουν την εύθυμη διάθεση!

Οι χαλκιδέοι δημιουργοί που θα συμμετάσχουν είναι οι: Sofiani, my silver, Create, Kalia Xa, Argento, Think Pink, Εφτάχρωμη πολιτεία, Charm, Τα στολίδια της Klo-Klo, Puzzle και οι La Vita e Bella Crafts.

Μπούρτζι: Χαροπαλεύει 18χρονη έπειτα από τροχαίο

Ωρες αγωνίας για 18χρονη κοπέλα που χαροπαλεύει ύστερα από τροχαίο ατύχημα στο Μπούρτζι της Χαλκίδας


Ήταν πρωινές ώρες της Κυριακής όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το μηχανάκι της συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, σύμφωνα με το evianews. 

Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε μία μάντρα. 

«Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ΚΑΛΕΙ τους κατοίκους των Δήμων, Ερέτριας, Καρύστου, και Κύμης-Αλιβερίου, που πληρούν μια από τις παρακάτω προϋποθέσεις

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και Bazaar στο Γηροκομείο Χαλκίδας


















Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτήριο - διαμάντι της «Αρέθουσας»

Το εργοτάξιο στο κτήριο της «Αρέθουσας» επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ -παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού της Δ/νσης Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού- για την εκκίνηση και την πορεία των εργασιών του έργου επισκευής και μετατροπής του σε Διαχρονικό Μουσείο. 
[ Το έργο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (στο Ε. Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Αναγνωστάκης για την στελέχωση σχολείων Ειδικής Αγωγής

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με τα προβλήματα και τις αδικίες στελέχωσης των σχολείων ειδικής αγωγής.


Με τη συγκεκριμένη ερώτηση, το Υπουργείο Παιδείας καλείται να απαντήσει πως θα καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά, που προέκυψαν για τις περιφέρειες Ν. Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, μετά την απένταξή τους από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...