Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Φάκελος για τη διαχείρηση απορριμάτων της Κύμης - Αλιβερίου στον Αναγνωστάκη

Στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με θεσμικούς φορείς, που έχει ξεκινήσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Αγ. Γεωργίου - Τραχηλίου - Αγ. Λουκά - Παρθενίου -Αγ. Ιωάννη- Παραμεριτών - Θαρρουνίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και η προγραμματισμένη συνάντηση με τον βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Αναγνωστάκη. 

Τα μέλη της Επιτροπής του παρέδωσαν φάκελο με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία συγκροτούν τη δική τους θέση και άποψη, σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την ανάγκη μιας σύγχρονης, βιώσιμης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με έργα φιλικά προς το περιβάλλον, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αναδείχθηκε η αποδοχή του έργου, που πρόκειται να δημιουργηθεί στα όρια του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, το οποίο θα πρέπει να χωροθετηθεί και να εγκατασταθεί σε θέση, που δεν θα δημιουργήσει περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα.

Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τόσο της απαραίτητης κοινωνικής συναίνεσης όσο και των ανοιχτών, δημοκρατικών, διάφανων διαδικασιών, που θα διασφαλίσουν και θα κατοχυρώσουν το έργο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.

Η Εύβοια, με το ρεκόρ ανεργίας οδηγείται στην καταστροφή

Η Εύβοια, με το ρεκόρ ανεργίας που "έπιασε" οδηγείται στην καταστροφή. Αυτό επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία στη χώρα μας. Από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ξεπέρασε το 25,4% στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού , στον ιδιωτικό τομέα δε έχει φτάσει στο 33% και τραβάει την ανηφόρα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί  οι γυναίκες εργαζόμενες (50,4%) και οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών  (55,7%). Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που καταθέτουν  τα χαρτιά τους προς συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί κατά 300%!!!

Συγκεκριμένα στο ΙΚΑ του Νομού  μας από 150 καταθέσεις  για σύνταξη έχουν ξεπεράσει πλέον τις 600 το μήνα!!! Όταν το ασφαλιστικό σύστημα για να είναι βιώσιμο πρέπει  να έχει αναλογία τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι 1 συνταξιούχος και έχει φτάσει στο 1 προς 1 βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Ακόμα το ΚΟΥΡΕΜΑ στα εισοδήματα  των εργαζομένων  έχει φτάσει στα 5,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Αυτό οφείλεται στη μείωση των μισθών  κατά 15,1% κατά 9,5% στις κοινωνικές παροχές  και την αύξηση των φόρων  κατά 37,3%.  Σύνολο 61,9% απώλειες εισοδημάτων.

Εντέλει είναι γεγονός ότι όλοι αυτοί οι κυβερνώντες πατριδοκάπηλοι έχουν οδηγήσει την χώρα και την κοινωνία στην καταστροφή   με τις διαταγές των έξωθεν δυνάμεων.  Ξεχνούν όμως ότι ανελλιπώς η ιστορία έχει τιμωρήσει τους επίδοξους απορυθμιστές της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Οι κερκόπορτες ανοίγουν για όλους και θα τσακίσουν τα χέρια αυτών που γυρίζουν τον τροχό της ζωής προς τα πίσω."

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου καταλήγει με τη γνωστή φράση του Μαρξ "Η Ιστορία παίζεται την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα."

ΑΡΤΑΚΗ: Η Αννίτα Πάνια βρήκε στέγη στο ζευγάρι που ζει σε αυτοκίνητο ΒΙΝΤΕΟ


H Αννίτα Πάνια έδωσε λύση στο ζευγάρι που ζει σε αυτοκίνητο λόγω οικονομικής κρίσης. Συγκλονίζει η ιστορία τους (Vid)


Ο 46χρονος Παρασκευάς, αποφάσισε σε καιρό κρίσης για το επάγγελμα του υδραυλικού να αναζητήσει δουλειά στην περιφέρεια, έχοντας στο πλευρό του και την επίσης άνεργη, 26χρονη σύντροφό του Ιωάννα.

Η Αννίτα τους κάλεσε στην εκπομπή , μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αμέσως δύο θεατές, μια από τον Βύρωνα και ένας από τη Σαλαμίνα πρόσφεραν στέγη στο ζευγάρι.

Η Αννίτα τους "αντάμειψε" και με 2.000 ευρώ!

Την πλέον σκληρή όψη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την οικονομία μας αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες, που πλέον ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο.

"Οι λίστες ανέργων γιγαντώνονται καθημερινά, περιπτώσεις ωστόσο σαν αυτή που θα σας παρουσιάσουμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, δεν μπορούν παρά να μας ταρακουνήσουν", αναφέρει το lamiastar.gr.

Ο Παρασκευάς, υδραυλικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να ψάξει για δουλειά στην Εύβοια. Μαζί του η 26χρονη σύντροφος του, Ιωάννα, που είναι επίσης άνεργη. Οι ίδιοι μιλούν στην κάμερα του "STAR Κεντρικής Ελλάδας".

Η οδύσσεια του κατατρεγμένου, λόγω διαφοράς ηλικίας, ζευγαριού αρχίζει πριν ένα χρόνο στους Παξούς και κορυφώνεται τους τελευταίους 3,5 μήνες στην Αρτάκη Εύβοιας όπου και διαμένουν χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους για κύρια κατοικία.

Παράλληλα, ξεπουλάνε ό,τι πολύτιμο διαθέτουν για λίγη βενζίνη για να ζεσταίνονται και για λίγο αλεύρι για να τρέφονται.

O έρωτας στα χρόνια της κρίσης από LAMIASTARGR Πηγή: lamiastar.gr

Δ. Αναγνωστάκης: Τώρα εξαρτώμεθα από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ

«Αυτό που με ταλαιπωρεί είναι ότι δεν υπάρχει με σαφήνεια ένα στρατηγικό σχέδιο», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δικό της, είναι της Ευρώπης και τόσο οι δυσκολίες του Eurogroup όσο και οι δυσκολίες στη Σύνοδο Κορυφής επιτείνουν τα αρνητικά συναισθήματα... Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε, αυτά που είχαμε δεσμευτεί με βάση το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τώρα δυστυχώς εξαρτώμεθα από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που με ταλαιπωρεί είναι ότι δεν υπάρχει με σαφήνεια ένα στρατηγικό σχέδιο...»
Enhanced by Zemanta

Ερέτρια: Τον έπιασαν με το τσεκούρι στα χέρια


Με το τσεκούρι στα χέρια έπιασαν οι αστυνομικοί της Ερέτριας έναν 22χρονο.

Ήταν 9 μισή το βράδυ όταν μπήκε σε ένα παλιό εργοστάσιο Δεν πήγε να κλέψει αλλά του γυάλισαν οι ευκάλυπτοι που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρα.

Πήρε το τσεκούρι και ξεκίνησε την δουλειά!

Τα δέντρα άρχισαν να κουνιούνται και αυτό ήταν που παραξένεψε τους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Αμέσως πήγαν να δουν τι συμβαίνει και βρήκαν τον 22χρονο μαζί με μισό τόνο ξύλα από τους ευκαλύπτους. Η συνέχεια της υπόθεσης εκτυλίχθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται.

Αλιβέρι: Χιλιάδες πουλιά έκαναν επιδρομή στα χωριά!

Bird - Blue Jay
 (Photo credit: blmiers2)
Χιλιάδες πουλιά έχουν εμφανιστεί από νωρίς το πρωί στα χωριά του Αλιβερίου.

Πιο συγκεκριμένα τα πτηνά έκαναν το ταξιδάκι τους από το Αυλωνάρι μέχρι και το Βέλος.

Οι κάτοικοι των χωριών είναι συνηθισμένοι από το φαινόμενο καθώς κάθε χρόνο τους επισκέπτονται χιλιάδες πουλιά πριν χειμωνιάσει για τα καλά.

"Αυτό είναι μαγεία, να ξυπνάς κάθε πρωί και να ακούς χιλιάδες τιτιβίσματα πάνω από το κεφάλι σου. Αυτό είναι φύση, αυτό είναι παράδεισος" μας είπε κάτοικος της περιοχής.


 evianews.com
Enhanced by Zemanta

Βρετανία: Πηγή έμπνευσης ο ερευνητής Γ. Παπανικολάου πενήντα χρόνια μετά

Φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από το θάνατο του πρωτοπόρου γιατρού και ερευνητή Γιώργου Παπανικολάου, από την Κύμη της Εύβοιας.
Μια επέτειος η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Έτσι έχει οργανωθεί και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση στην καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας, στο Ελληνικό Κέντρο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Ηνωμένου Βασιλείου και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Μιλώντας ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας επεσήμανε:

«Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από το θάνατο του πρωτοπόρου ερευνητή και γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου, του οποίου η επιστημονική συμβολή στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου αναγνωρίζεται παγκόσμια.Γι αυτό άλλωστε και τα «Βραβεία Παπανικολάου», που θα απονεμηθούν φέτος από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία με την ευκαιρία της επετείου, σε νέους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές, έχουν μια ξεχωριστή αξία. Ούτως ή άλλως καταδεικνύουν ότι το έργο του έχει βρει άξιους διαδόχους. Πρόκειται για επιστήμονες που συνεχίζουν άοκνα στο δρόμο του και τιμούν το όνομα της χώρας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον η παρουσία του Προέδρου της Βασιλικής Εταιρείας Γυναικολογίας Δόκτωρος Τόνι Φάλκονερ τιμά την εκδήλωση και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδεται στο έργο του Γεωργίου Παπανικολάου από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.»

Για την εκδήλωση μίλησε αποκλειστικά στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Μεγάλης Βρετανίας δρ. Δημήτρης Πάσχος «Η Ελληνική Ιατρική Εταιρία δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία. Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνεται και η βράβευση νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει υψηλής ποιότητας εργασίες στον τομέα των ιατρικών επιστημών. Έτσι κάθε χρόνο δίνουμε το βραβείο Παπανικολάου. Φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Παπανικολάου δεν θα μπορούσε παρά το καθιερωμένο μας βραβείο να είναι συνδεδεμένο και με μια ειδική-τιμητική εκδήλωση. Έτσι οι διαγωνιζόμενοι νεαροί επιστήμονες του χώρου της ιατρικής θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους από όπου θα βραβευθεί η καλύτερη. Επίσης, θα έχουμε μια παρουσίαση για το τεστ Παπανικολάου, για την σημαντικότητα του και πως έχει σώσει την ζωή εκατομμυρίων γυναικών τα τελευταία 60 χρόνια. Την παρουσίαση θα κάνει η δρ Μάργκαρετ Σταύρου. Πρόκειται για μια εξαιρετική παθολογοανατόμος, η οποία έχει μακρά και εξέχουσα καριέρα στην Μεγάλη Βρετανία».

Αλήθεια ποιος είναι ο λόγος της καθιέρωσης αυτού του βραβείου ρωτήσαμε τον κ. Πάσχο.

«Ο λόγος που έχουμε καθιερώσει αυτό το βραβείο είναι ότι θέλουμε ο Παπανικολάου να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ιατρικής. Η αλήθεια είναι βεβαίως πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που αριστεύουν στο εξωτερικό και συχνά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε τους καλύτερους μέσα από τους καλούς».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και ένα βίντεο με την ιστορία της ζωής του Παπανικολάου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο. Την παραγωγή του βίντεο έκανε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Ο Παπανικολάου γεννήθηκε τον Μάιο του 1883 στην Κύμη της Εύβοιας. Υπήρξε διάσημος γιατρός, παθολογοανατόμος, βιολόγος και ερευνητής. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας στην Γερμανία. Το 1913 πήγε στις ΗΠΑ όπου εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Κόρνελ της Νέας Υόρκης. Δίδαξε ανατομία και ιστολογία ενώ άνοιξε νέους ορίζοντες στην ιατρική έρευνα, στη γενετήσια φυσιολογία και ενδοκρινολογία των οργάνων αναπαραγωγής. Θεωρείται ο θεμελιωτής του κλάδου της «αποφολιδωτικής κυτταρολογίας»

Παγκοσμίως έγινε γνωστός για την μέθοδο που ανέπτυξε για την έγκαιρη διάγνωση των νεοπλασιών, ιδιαίτερα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η μέθοδος αυτή γνωστή ως «Τεστ Παπ» ή «Μέθοδος Παπανικολάου» ή «Τεστ Παπανικολάου», έχει σώσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ο Παπανικολάου τιμήθηκε επανειλημμένα κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Μεταξύ άλλων και με το μετάλλιο τιμής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 ενώ είχε προταθεί δύο φορές και για το βραβείο Νόμπελ ιατρικής.

Μητροπολίτης Παύλος: Να... μεσολαβήσουν οι Άγιοι στο Θεό για να σωθεί η Ελλάδα!


Ο Ευβοιώτης, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την μεσολάβηση των Αγίων ώστε ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση!

Ο Ιεράρχης μιλώντας σε τοπικό κανάλι δήλωσε ότι την ημέρα άφιξης των ιερών λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ στην Κοζάνη, «παρακάλεσα τους Αγίους να... μεσιτεύσουν προς το Θεό ώστε η χώρα και ο λαός μας σύντομα να βγει από τη δίνη, την οποία εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε και περιήγαγε εαυτόν».



Πηγή:  | iefimerida.gr

Και πάλι κατολισθήσεις στο Δερβένι

Φωτό αρχείου

Για ακόμη μία φορά ισχυρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή "Δερβένι", που βρίσκεται στο δρόμο Χαλκίδας-Αιδηψού, λόγω έντονης καταιγίδας.

 Επί ποδός βρέθηκε τόσο η πυροσβεστική όσο και η αστυνομία αλλά και ένα μηχάνημα από τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την απομάκρυνση των βράχων ώστε να μην σημειωθεί κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

Από την πλευρά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας συντόνισε τις ενέργειες ο αντιδήμαρχος κος Γιάννης Καντζούρας, ενώ από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων δεν υπήρχε ούτε Αντιδήμαρχος ούτε κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι θα πρέπει και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων να ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο σημείο, όπου εκεί τελειώνουν τα διοικητικά του όρια, και σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο να βρεθεί τρόπος ώστε να προστατευθεί η συγκεκριμένη περιοχή και να μην υπάρξει πάλι ο κίνδυνος πτώσης βράχων και  τροχαίου δυστυχήματος.

messapianews.gr

Διέρρηξαν 9 καταστήματα στη Κύμη

Στόχος αγνώστων, εννέα καταστήματα στην Κύμη. Ήταν Πέμπτη πρωί όταν οι καταστηματάρχες ένας ένας, άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι τα μαγαζιά τους είχαν γίνει στόχος διαρρηκτών, σε κάποια απλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα. 

Συνολικά από τα καταστήματα πήραν ελάχιστα χρήματα, σε συνδυασμό μάλιστα και με των αριθμό των διαρρήξεων. Μεγαλύτερη ζημία έκαναν σε κατάστημα ρούχων μιας και αφαίρεσαν παντελόνια, φόρμες και χρήματα.

Οι περίεργες αυτές διαρρήξεις ελέγχονται διεξοδικά από το αστυνομικό τμήμα της Κύμης και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι άμεσα θα έχουμε νεότερα...
kimanews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...