Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οπλοστάσιο στο βυθό της Βάρκιζας προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική

A 357 Magnum pistol.
A 357 Magnum pistol. (Photo credit: Wikipedia)

Έντονος προβληματισμός στην ελληνική αστυνομία για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή στη Βάρκιζα καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει αν τα όπλα σχετίζονται με τη δράση της Σέχτας Επαναστατών

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ερασιτέχνης δύτης εντόπισε μέσα στην θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από απόμερη παραλία της Βάρκιζας, τρία καλάσνικοφ, τρία όπλα glock και περίπου 300 σφαίρες, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και μια ηλεκτρονική πλακέτα.

ΣYNEXEIA  ΕΔΩ

Οι δήμαρχοι βάζουν λουκέτο την Τρίτη στους Δήμους της Αττικής

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη, οι Δήμοι Αττικής από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ στις 12:00 οι δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η BMW ανακαλεί 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα!

BMW 530d (F10)
BMW 530d (F10) (Photo credit: Wikipedia)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί παγκοσμίως περίπου 1,3 εκατομμύρια μοντέλα 5 Series και 6 Series που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2003 και του 2010 και τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα στα καλώδια της μπαταρίας.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δενδροφύτευση στη Ριτσώνα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων Χαλκίδας

Στα πλαίσια των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και το Δασαρχείο Χαλκίδας οργάνωσαν δενδροφύτευση στη Ριτσώνα (20/3/2012).

Συμμετείχαν οι περιβαλλοντικές ομάδες των 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων Χαλκίδας και του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου , που εκπονούν παιδαγωγικά προγράμματα σχετικά με τους δασικούς χώρους.

Στην Εθνική Τράπεζα οι καταθέσεις των πολιτών από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, η Εθνική Τράπεζα, θα ενημερώσει τους δικαιούχους των λογαριασμών αυτών για την ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης των λογαριασμών τους από τα καταστήματά της.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

O Τόνι Μαυρίδης αποκάλυψε γιατί χώρισαν με την Έλενα Παπαρίζου

Για τους λόγους που χώρισε με την Έλενα Παπαρίζου, αλλά και την αντιδικία που ακολούθησε το χωρισμό τους, μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Τόνι Μαυρίδης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΔΩ

23 χρονος νεκρός στη Ληλαντίων...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σύγκρουση δύο μοτο στην οδό Ληλαντίων της Χαλκίδας είχε τραγικά αποτελέσματα: Ένας 23χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο...

Το παλικάρι οδηγούσε τη μηχανή του με κατεύθυνση προς Αλάτσατα και μπροστά προπορευόταν ένας άλλη μοτο που οδηγούσε νεαρός 22 χρονών.
Ο ένας δικυκλιστής επιχείρησε να στρίψει αριστερά, αλλά ο 23χρονος δεν τον είδε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω του.

Από την πρόσκρουση, το σώμα του 23χρονου, που καταγόταν από τη Ρουμανία, εκσφενδονίστηκε και χτύπησε πάνω σε τσιμεντένιο τοιχίο.

Το ασθενοφόρο μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά...

Ο άλλος οδηγός, ο 22χρονος Έλληνας, ήταν  τυχερός και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του ... με τις χειροπέδες!

Στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή του ο 27χρονος ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του με τις χειροπέδες. Επί ώρες προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να τον συνεφέρουν...

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Κουβέλης παρουσίασε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης τονίζοντας ότι η συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές προέκυψε από την ανάγκη μετακίνησης της πολιτικής προς μία προοδευτική κατεύθυνση. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μητέρα με τα δύο παιδιά της και μια οδηγός θύματα τροχαίου στο Αλιβέρι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μητέρα με τα δύο παιδιά της και μια οδηγός θύματα τροχαίου στο Αλιβέρι.


Σε τραγωδία κινδύνεψε να εξελιχθεί τροχαίο που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Αγιο Γεώργιο Αλιβερίου.


Αυτοκίνητο Ι.Χ. που οδηγούσε η 39χρονη μητέρα από άγνωστη αιτία ξέφυγε από την πορεία του και βγήκε από τον δρόμο.

Σοβαρά τραυματίστηκε η 36χρονη που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ τραυματίστηκαν η 39χρονη μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της καθώς και μία ακόμη νεαρή γυναίκα.
Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν η 39χρονη οδηγός, ο 6χρονος γιος της και η 7χρονη κόρη της που (ευτυχώς) βρίσκοταν στο πίσω κάθισμα.

Ο Αριστοτέλης για πρώτη φορά... ολόκληρος!

Επί αιώνες οι αρχές που είχε θεσπίσει παρέμεναν αναλλοίωτες τόσο για την επιστήμη όσο και για τη φιλοσοφία. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με το όνομα της Ελλάδας, κι όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν μεταφραστεί στη νέα ελληνική τα έργα του. Ο λόγος για τον Αριστοτέλη, τα Άπαντα του οποίου εκδίδονται από την Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΜΕΑ).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φωτιές ανάβει δημοσίευμα της Milliyet για άνοιγμα της Αμμοχώστου υπό τουρκική διοίκηση

Στο άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Ιουλίου, θα προχωρήσουν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-"φάντασμα"». 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντρικής Ελλάδας

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ) και η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας σας προσκαλούν στο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι, στο σχολικό συγκρότημα Ανθέων, (12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο Λαμίας), Αμπλιανίτη 20-22 στη Λαμία.

Δικαίωμα συμμετοχής πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Περιφ. Ενοτήτων (Νομών) Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 Εγγραφές 09:30 – 10:00
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 Τελετή Έναρξης Έναρξη 10:15
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 10:45

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Κυριακή 1 Απριλίου 2012 Εγγραφές 09:30 – 10:00
Κυριακή 1 Απριλίου 2012 Τελετή Έναρξης Έναρξη 10:15
Κυριακή 1 Απριλίου 2012 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 10:45

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου τους, μέχρι και την Τετάρτη 28 Απριλίου 2012 και ώρα 13.00 στην Γραμματέα της ΕΣΣΚΕ κ. Γιώτα Βαϊοπούλου στο fax: 22310-26417 με τη σημείωση «υπ’ όψη κ. Βαϊοπούλου» ή στο e-mail: vaiopouloug@gmail.com.
Τηλ. επικοινωνίας: 6977419923

Για περισσότερες λεπτομέρεις στο ενημερωτικό έντυπο που έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της περιοχής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και βρίσκεται και στην ηλ. δ/νση www.esske.net και solamias@blogspot.com

Η Οργανωτική Επιτροπή εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή σκακιστική γιορτή.

Που σκόνταψε το deal ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις υψηλές απαιτήσεις των εμπλεκόμενων πιστωτών φαίνεται να «σκοντάφτει», προς το παρόν τουλάχιστον, η πολυσυζητημένη συμφωνία εξαγοράς – συγχώνευσης μεταξύ των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ, από την οποία θα προέκυπτε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας στο χώρο των τροφίμων και ποτών. 


Η συμφωνία παραμένει σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς, λόγω και της επιδείνωσης των χρηματοοικονομικών όρων για σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις, οι εμπλεκόμενες τράπεζες έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους σε σχέση με μία διετία πριν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καλά νέα για τον τουρισμό της Εύβοιας από την αγορά της Ρωσίας

Με ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μηνύματα επέστρεψαν από τη Μόσχα όσοι Ευβοιώτες είχαν μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα για την έκθεση τουρισμού MITT.

Η Εύβοια είχε μία ικανοποιητική παρουσία στη Μόσχα, με την αντιπροσωπεία να λαμβάνει ικανοποιητικά μηνύματα για τη φετινή χρονιά.

Ανάμεσα σε άλλους στη ρωσική πρωτεύουσα παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ερέτριας, Βασίλης Βελέντζας, ο αντιδήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, Γιάννης Γούτας, το μέλος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Καρύστου, Γιάννης Μανώλης, και πολλοί ξενοδόχοι.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ανάγκη για καλύτερο προγραμματισμό όλων των φορέων και για συντονισμό των προσπαθειών, ώστε η Εύβοια να διεκδικήσει με καλύτερο τρόπο μεγαλύτερο μερίδιο από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Tην επαναλειτουργία της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό μετά τη συνάντησή τους στη Σεούλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άνω Βάθεια

CPG flag
CPG flag (Photo credit: karpidis)

Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ  κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στην Άνω Βάθεια.


Στις 7.30 μμ στο καφενείο του Καραβά Κώστα θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Enhanced by Zemanta

Λιάγκας στη Σταμάτη: "Πριν σε πάρουμε στο πρωινό δεν σε ήξερε κανείς"!

Σταμάτη στον Λιάγκα: "Σε λυπάμαι"!

Η έξοδος του Αντώνη Ρέμου με την Υβόνη Μπόσνιακ στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός στάθηκε αφορμή για έναν διαπληκτισμό μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα και της Σάσας Σταμάτη.

Όταν η Σάσα είπε ότι κανείς δεν γνώριζε την Μπόσνιακ πριν τη σχέση της με τον Ρέμο, η απάντηση του Γιώργου ήταν άμεση:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ

Ο Μετρ των αποδράσεων ζωσμένος με εκρηκτικά μέσα στο Jumbo

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε δέκα λεπτά πριν τις δέκα στο Μοσχάτο στην οδό Λευκάδας όπου βρίσκονται τα γραφεία της πασίγνωστης αλυσίδας Jumbo.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν περίοικοι είδαν ένα άτομο να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο .

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΥΛΙΔΑ:Συνέλαβαν... "οικολόγους" για μόλυνση του περιβάλλοντος

Δύο νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας ανακύκλωσης συνελήφθησαν από την Αστυνομία στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 43 και 46 ετών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Όπως δημοσιεύει το news247.g, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακύκλωσης και εντός του περιφραγμένου χώρου της, έκτασης 16 στρεμμάτων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, καθώς επίσης διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων.

Στην έκταση αυτή εντοπίστηκαν τέσσερις εδαφοδεξαμενές, οι οποίες περιείχαν υγρά και στερεά επικίνδυνα απόβλητα, ενώ σε μία από αυτές διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα που περιείχε, μέσω υπόγειου αγωγού, συνέρρεαν σε γειτονικό αγρόκτημα, μολύνοντας με αυτό τον τρόπο τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, σε παρακείμενη εδαφική έκταση απόθεσης, ενός στρέμματος περίπου, υπήρχαν επικίνδυνα απόβλητα (λυματολάσπη), ενώ από πρόχειρες εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν, σε χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων περίπου, βρέθηκαν θαμμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, καθώς επίσης κατασχέθηκαν τέσσερις κάμερες κλειστού και ανοιχτού χώρου και ένα σύστημα καταγραφής, τεχνικά μέσα τα οποία λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

32 γελοιογράφοι από όλο τον κόσμο δηλώνουν: "Είμαστε όλοι Έλληνες"

Οι σκιτσογράφοι είναι μαζί μας.

Ευρώ που πέφτουν στο κενό πάνω από την Ακρόπολη, η Αφροδίτη της Μήλου να κάνει μια άσεμνη χειρονομία και αρχαία αγάλματα-ζητιάνοι.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε συχνά από τα σκίτσα που δημοσιεύονται σε έντυπα Μέσα του εξωτερικού και έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Η εικόνα, όμως, φαίνεται πως σιγά σιγά αλλάζει με πολλούς Ευρωπαίους να δηλώνουν «Είμαστε όλοι Έλληνες».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Πειρατές αποδυναμώνουν τον συνασπισμό της Μέρκελ

Merkel-citronpresser
Merkel-citronpresser (Photo credit: hoppetossen)

Τέσσερις ακόμη βουλευτές για τους Γερμανούς Πειρατές.


Με 7,4% στο αγροτικο-βιομηχανικό Σάαρλαντ οι Πειρατές ξαναμπαίνουν σε κοινοβούλιο, έξι μήνες μετά τη νίκη τους στο Βερολίνο και δυόμισι χρόνια μετά την εκλογή δύο Σουηδών Πειρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πολύ μικρή προεκλογική περίοδος στο Σάαρλαντ,  που προκλήθηκε από την πρόωρη διάλυση της τοπικής βουλής τον Ιανουάριο του 2012, έδειξε ότι είναι εφικτή μια πετυχημένη καμπάνια, χωρίς πολύ χρόνο προετοιμασίας και χωρίς μεγάλες δαπάνες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γυμνάσιο Αλιβερίου: «Φάε, πιες, ανακύκλωσε»

Η Ομάδα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Αλιβερίου και οι συντονίστριες καθηγήτριες Γλάρου Κονδυλία και Μακρίδου Χριστίνα ανέλαβαν μια πρωτότυπη εκστρατεία και την έφεραν σε  πέρας με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε πως την περιγράφουν οι ίδιοι:

"Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούμε στο σχολείο μας, Γυμνάσιο Αλιβερίου, με θέμα «Φάε, πιες, ανακύκλωσε» πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΚ ότι ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένων νερών με σκοπό την παράδοσή τους σε Εταιρεία Ανακύκλωσης, η οποία αντί για χρήματα τους αγοράζει ηλεκτρονικά αμαξίδια και διάφορα άλλα ορθοπεδικά είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Με την συλλογή 10.000 πλαστικών καπακιών - περίπου τρεις με τέσσερις τόνοι καπάκια - ένα αναπηρικό καρότσι εντελώς δωρεάν θα δοθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας "Η Αγία Ειρήνη".

Θέλοντας να ενισχύσουμε κι εμείς αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του Συλλόγου αναλάβαμε τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών στο σχολείο μας. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 συσκευάσαμε σε τέσσερα χάρτινα κιβώτια εκατοντάδες πλαστικά καπάκια.

Το πρακτορείο μεταφορών του κ. Κουρνιάτη ανέλαβε να μεταφέρει δωρεάν το φορτίο στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παραδοθεί στα Γιαννιτσά από άλλο πρακτορείο μεταφορών με το οποίο έχει έρθει σε συνεννόηση ο κ. Σίμωσης Α. από το Σωματείο της ΒΙΟΜΕΚ".

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθησαν, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 31χρονος ομογενής και δύο 25χρονοι αλλοδαποί, ως οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος  57χρονου ομογενή, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Μενεμένης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ήθελαν να μπουν στο γήπεδο με μαχαίρι

Με μαχαίρια ήθελαν να μπουν στο γήπεδο δύο άτομα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


Ο λόγος για ένα 26χρονο και ένα 30χρονο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκού, αρνήθηκαν τον έλεγχο ενώ άρχισαν μάλιστα να βρίζουν και τους αστυνομικούς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τεστ αίματος που προβλέπει το έμφραγμα

Μπορεί να αποδειχτεί ενδεχομένως μια σημαντικότατη ανακάλυψη στο χώρο της Υγείας. Πρόκειται για ένα τεστ αίματος που θα προβλέπει με ακρίβεια και έγκαιρα πότε ένας άνθρωπος θα πάθει έμφραγμα. 
 
Το τεστ θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο σε ενάμιση χρόνο, και εάν τελικά η αισιοδοξία των ερευνητών επιβεβαιωθεί, θα σωθούν εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, που πεθαίνουν από το έμφραγμα.  

Επιβλέπουν τις εργασίες της νέας τους μεζονέτας Xατζηγιάννης-Μακρυπούλια

Μια έκπληξη επιφύλαξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Ζέτα Μακρυπούλια και το ερωτευμένο ζευγάρι βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πάρο επωφελούμενο από το χαλαρό πρόγραμμα που έχει τον τελευταίο καιρό. 

 
Η ηθοποιός και ο τραγουδιστής εκτός του ότι αλλάζουν παραστάσεις και ηρεμούν στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί, παράλληλα, επιμελούνται την ολοκλήρωση της νέας τους μεζονέτας. 
 
Περνούν αρκετές ώρες με τον αρχιτέκτονα και τα συνεργεία, ενώ τα βράδια απολαμβάνουν ρομαντικά δείπνα στην Παροικιά και τη Νάουσα και απολαμβάνουν την εικόνα της θάλασσας και το ηλιοβασίλεμα.
 
 

H παρέλαση του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη! (φωτογραφίες)

Δεκάδες σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις πήραν μέρος στην παρέλαση

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Ελληνισμός της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης με πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Θύμα διάρρηξης και ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας έπεσε θύμα διάρρηξης, λίγο μετά από συναυλία του, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.


Ο ίδιος βέβαια λίγο μετά το συμβάν, ενημέρωσε τον κόσμο για το γεγονός, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Twitter και στο Facebook.

 
Συγκεκριμένα έγραψε πως βρήκε το αυτοκίνητο του παραβιασμένο και ότι από μέσα έλειπαν το σαντούρι του και το ακορντεόν συνεργάτη του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το Γυμνάσιο Αλιβερίου στο Βέλγιο

Έντεκα μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αλιβερίου (Α’ τάξη: Ρούμπου Εβελίνα, Σαμαράς Τάσσος. Β’ τάξη:Αθανασίου Λένα, Αθανασίου Σοφία, Γούνια Λίλα, Γ’ τάξη: Γανωτής Στράτος, Ελευθερίου Απόλλωνας, Κιούση Μαρία, Κούκης Νικόλαος, Μπαϊρακτάρης Γιώργος, Παλαιοδήμου Λυδία) επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση Comenius TeenTV» το σχολείο KOGEKA στην πόλη Γκιλ (Geel) του Βελγίου όπου οι Βέλγοι μαθητές από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών έως και είκοσι μαθαίνουν και εξασκούνται σε μία τεχνική κατεύθυνση.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δημιουργία μιας ταινίας που να περιλαμβάνει και τις οκτώ χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ισλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία Ελλάδα) με θέμα την επικοινωνία και τα μέσα που χρησιμοποιούνται γι’αυτήν κατά τη διάρκεια τριών γενεών (παππούδες, γονείς, παιδιά).

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν μαθητές και καθηγητές στα εργαστήρια αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής, κέιτερινγκ, ξύλου, οικοδομής, διακοσμητικής, ηλεκτρολογίας, περιποίησης και συντήρησης ζώων, καλλιεργειών κ.α. Οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων καθώς και από την καθαριότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις για την οποία υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι μαθητές στα εργαστήρια τους. Φάγαμε όλοι μαζί στο άνετο εστιατόριο του σχολείου στη προσιτή τιμή των €5,00 και διαπιστώσαμε ότι στο Βέλγιο το πρώτο πιάτο είναι πάντα σούπα και ότι τα γλυκά τους είναι εξαιρετικά.

Το ελληνικό σχολείο διέμενε στην Αμβέρσα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας θάλασσας και πόλη της κατεργασίας διαμαντιών, σε ξενώνα νεότητος για προσκόπους. Γνωρίσαμε την πόλη μέσα από το Μουσείο Διαμαντιών, το σπίτι του ζωγράφου Ρούμπενς, το Μουσείο Μοντέρνας Τεχνης Μάας και τον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως της Παναγίας. Η αποτελεσματικότητα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών και τα ομαδικά εισιτήρια μας έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθούμε την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το μουσείο κόμικς και το Ατόμιουμ στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες.

Συνοδοί καθηγήτριες ήταν οι: Γλάρου Κονδυλία, Μακρίδου Χριστίνα, Πηλιχού Μαρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι  μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα: http://www.comenius-teen-tv-aliveri.blogspot.com/

Επίσημη ιστοσελίδα προγράμματος: http://comeniusteentv.eu/

Εμφυλίου συνέχεια στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία - Επεισόδια, δακρυγόνα και τραυματισμοί

Με τις αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν περίπου 400 άτομα, κάτοικοι της Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι στις Επιτροπές Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί έκαναν εκτατεμένη χρήση χημικών όταν οι συγκεκτρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο στη περιοχή Χοντρό Δέντρο της Μεγάλης Παναγίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απεργούν την Τετάρτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου, αποφάσισε η ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ διαμαρτυρόμενη για τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...