Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος η Neoset - Τι λέει για τους εργαζόμενους

Πανικό έχει σπείρει στους εργαζόμενους της Neoset η εντολή της διοίκησης της εταιρίας επίπλων να μην δεχτούν άλλες παραγγελίες.

Όπως τους ενημέρωσαν «παγώνουν» όλα, καθώς ακόμα δεν κατέστη δυνατό να βρουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Το γεγονός έχει θορυβήσει και πελάτες, που ήδη έχουν πληρώσει προκαταβολή για παραγγελίες που αναμένουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το εργοστάσιο της εταιρίας πλέον δεν λειτουργεί ενώ η αναστολή λήψης παραγγελιών έρχεται μια ημέρα μετά την επιστολή του επικεφαλής της εταιρίας προς το προσωπικό, με την οποία τους ενημερώνουν ούτε λίγο – ούτε πολύ για «λουκέτο».

Η εταιρία τον Νοέμβριου του 2012 είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Η υπόθεση όμως θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου του 2013 (!), γεγονός που αφήνει την εταιρία επίπλων εκτεθειμένη στους πιστωτές της…

Διαβάστε την επιστολή που εστάλη στο προσωπικό:
«Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταβάλαμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να βγει η εταιρεία από το οικονομικό αδιέξοδο για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επί τέσσερα χρόνια εντεινόμενη κρίση στην Αγορά, σας ενημερώνω ότι δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο ακέραιο».

Έφεση του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, για την καταδίκη επειδή δεν έκλεισε καφετέρια

Φωτό αρχείου
Έφεση έκανε ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την ολιγοήμερη καθυστερημένη εντολή κλεισίματος καφετέριας στην Κύμη, όπου ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για την υπερβολική ένταση της μουσικής.  

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

"Τον Απρίλη του 2007 το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης ειδοποίησε τον Δήμο Κύμης ότι κατάστημα «Καφέ» της πόλεως είχε τρεις παραβάσεις σε σχέση με την λειτουργία των μουσικών του οργάνων.

Λόγω της υπεραπασχόλησης εκείνη την χρονική περίοδο των υπηρεσιών του Δήμου και με την προετοιμασία της διοργάνωσης της «Ανάβασης Κύμης», ο Δήμος σφράγισε το κατάστημα στο τέλος Μαΐου. Δηλαδή με καθυστέρηση 20 ημερών από την προθεσμία που προβλέπει η  σχετική Νομοθεσία.

Το δικαστήριο στις 12/2/2012 έκρινε πρωτόδικα ότι η ολιγοήμερη αυτή καθυστέρηση στην σφράγιση του καταστήματος συνιστά παράβαση καθήκοντος του Δήμαρχου, παρά το γεγονός ότι η οριζόμενη προθεσμία από το Νόμο είναι ενδεικτική και όχι αποκλειστική.
Εναντίον της απόφασης ασκήθηκε έφεση".

Η μοιχεία στην... μπουλντόζα και η διαπόμπευση των εραστών προκάλεσαν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ξεσήλωσε τις φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, η είδηση που δημοσίευσε η "ΓΝΩΜΗ", σύμφωνα με την οποία σε χωριό της Εύβοιας άντρας ένιωσε απατημένος και αποφάσισε παρέα με ομοϊδεάτες του να υπερασπιστούν την «τιμή» του και να λύσουν τις διαφορές της σχέσης του με αυτό που νομίζουν πως ξέρουν καλύτερα: βία και διαπόμπευση.


Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία με την... μπουλντόζα, όπου μια παντρεμένη έκανε έρωτα με τον εραστή της. Ο άντρα της την ανακάλυψε μαζί με φίλους του (ακροδεξιά στοιχεία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) τους διαπόμπευσαν στην πλατεία του χωριού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

"Το περιστατικό που έλαβε χώρα σε χωριό της Εύβοιας και βγήκε στη δημοσιότητα,  αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός που προστίθεται στα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξισμού. Σε αυτό προστίθεται ένας υποβόσκων φασισμός-καθώς οι θύτες φέρεται να σχετίζονται με την ακροδεξιά-, αλλά και η σιωπή μιας μικρής κοινότητας, όπου διαπράττεται μπροστά στα μάτια της ένα έγκλημα και προτιμά να απέχει ή να σιωπά-πιθανώς λόγω φόβου ή τουλάχιστον αδιαφορίας.
Η μοιχεία έχει πάψει να αποτελεί –νομικά αλλά και συνειδησιακά- θέμα κατηγορητηρίου εδώ και 30 χρόνια. Οι εποχές της ταπείνωσης των ανθρώπων που ξέφευγαν από τους όρκους της μονογαμίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και δεν θα έπρεπε παρά να αποτελούν ιστορικές αναφορές σε μια κοινωνική πραγματικότητα του παρελθόντος, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τις αντιλήψεις και τις αξίες που ακολουθούμε τη σύγχρονη εποχή.
Όμως η πατριαρχία καλά κρατεί. Και φυσικά βρίσκεται ιδιαίτερα ενισχυμένη στους κόλπους της ακροδεξιάς ιδεολογίας, όπου η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως υποκείμενο μόνο στο ρόλο της αναπαραγωγής και «οφείλει» σύμφωνα με τους νοσταλγούς των ναζί, να βρίσκεται στο σπίτι για να μεγαλώνει τους γόνους της φυλής. Το δεχόμαστε; Ε, όχι!
Η διαπόμπευση και η χρήση ψυχικής και σωματικής βίας αποτελούν εγκλήματα και το σύστημα δικαιοσύνης οφείλει να επαγρυπνεί ώστε να προστατεύσει τα θύματα και να τα δικαιώνει. Οι γυναίκες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός- είτε πρόκειται για τις συζύγους/συντρόφους είτε για συγγενείς είτε για υπαλλήλους/συνεργάτιδες. Ο κάθε άνθρωπος είναι κύριος/ια του εαυτού του/της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ορίζει τις επιλογές των συντρόφων του.
Όμως η κοινωνική πραγματικότητα απαριθμεί πολλαπλές σκληρές ιστορίες γυναικών που πέφτουν θύματα της πατριαρχικής ιδιοκτησιακής αντίληψης των αντρών-συντρόφων τους. Ορισμένες από αυτές βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και πάλι δεν είναι δεδομένη η δικαίωση του θύματος.
Πολλές φορές σιωπά λόγω ντροπής-λες και φταίει για την άσκηση βίας πάνω της ή λόγω φόβου. Η κοινωνία μας οφείλει να προστατεύει τα θύματα, να ενοχοποιεί τους θύτες και να τους απομονώνει, αλλά και  να αντιδρά στα όσα συμβαίνουν στο διπλανό σπίτι.

Είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι χειραφετημένες, ώστε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να μην εξαρτάται η επιβίωσή τους από κάποιον που δε θα μπορούν να αποδεσμευτούν. Στην Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας, όπου το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι σε υψηλότατα επίπεδα και ειδικά των νέων φτάνει στο 65%, η οπισθοδρόμηση βγαίνει στη  επιφάνεια.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, χωρίς σεξιστική βία, με θεσμούς, υποδομές και κοινωνικά αντανακλαστικά που θα καταδικάζουν κάθε είδους «αντριλίκι» και θα στρέφουν την ντροπή στο δράστη. Δε θα δείξουμε καμία ανοχή στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως της αυτονομίας του σώματος, της ελευθερίας επιλογών και της ζωής χωρίς φόβο και καταπίεση. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει και οι συμπολίτες μας στο περιστατικό που περιγράφηκε, πόσο μάλλον το σύστημα δικαιοσύνης".
Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στη Λαμία Ο Καμμένος για το Προσυνέδριο


Ο Πρόεδρος των  Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Προσυνέδριο  των Ανεξάρτητων  Ελλήνων  Στερεάς  Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ν.Φθιώτιδας  (Λαμία)  με κεντρικό θέμα:

Ανάπτυξη – Ανταγωνισμός – Νέες Τεχνολογίες.

Στο προσυνέδριο θα πάρουν μέρος όλες οι τοπικές οργανώσεις των Ανεξάρτητων  Ελλήνων  Στερεάς  Ελλάδας

Αναγνωστάκης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για υποβάθμιση, αλλά για ενίσχυση και αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας


Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, είχε  ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για το ζήτημα του ΤΕΙ Χαλκίδας. Η συνάντηση με τον υπουργό, πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και ύστερα από την επίσκεψη φορέων στον υπουργό για το ίδιο θέμα.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία  των φορέων και των σπουδαστών για τα όσα συζήτησαν με τον υπουργό.

Μετά το πέρας των επαφών ο  βουλευτής δήλωσε: «Το ΤΕΙ, δεν μπορεί να αποτελέσει ζήτημα ρουσφετολογικής προσέγγισης και διαχείρισης, από την στιγμή που πληροί τις προϋποθέσεις και τους όρους που θέτει το σχέδιο Αθηνά. Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για υποβάθμιση, αλλά για ενίσχυση και αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας».

Κίνδυνος τραυματισμού για τα παιδιά μπροστά στο Ηρώο

Τεράστιες λακκούβες εκεί που παίζουν καθημερινά μπάλα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Τα παιδιά που κατοικούν στο κέντρο της Χαλκίδας δεν έχουν πολλούς διαθέσιμους χώρους για να παίξουν, καθώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο ή πάρκο, για να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους.

Ένας από τους αγαπημένους παιδότοπους του κέντρου είναι η πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου το πλακόστρωτο τμήμα μπροστά στο Ηρώο αποτελεί εδώ και χρόνια το γήπεδο ποδοσφαίρου της γειτονιάς.

Εκεί έχουν παίξει μπάλα γενιές και γενιές μικρών Χαλκιδέων. Μάλιστα επί της τελευταίας θητείας του Γιάννη Σπανού στη Δημαρχία ( 1994-1998) είχαν τοποθετηθεί και τέρματα με δίχτυα, αφού ο τότε Δήμαρχος ως κάτοικος της γειτονιάς και πατέρας μικρών παιδιών (τότε) γνώριζε τη λαχτάρα των παιδιών για παιχνίδι.

Δυστυχώς το ...γήπεδο έχει γίνει ακατάλληλο για αγώνες, αφού παραμονεύει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού για τα παιδιά. Αιτία οι τεράστιες λακκούβες, που βλέπετε στη φωτογραφία. Λίγο να στραβοπατήσει κάποιο παιδάκι στη λακκούβα και το διάστρεμμα είναι ο πιο ελαφρύς τραυματισμός, που μπορεί να υποστεί.

Το θέμα έχει ξαναγραφτεί στο παρελθόν στο egnomi.gr αλλά δυστυχώς δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Ελπίζουμε να διαβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση ο Δήμαρχος και να δώσει εντολή να επισκευαστούν οι λακκούβες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...