Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ιστιαίας

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, στον χώρο του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) Ιστιαίας, τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Μητρόπολης για την εξυπηρέτηση των ανέργων και ανασφαλίστων της Βορείου Ευβοίας.

Το δεύτερο αυτό Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Τοπικής μας Εκκλησίας, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου και την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας.

Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιστιαίας αρχιμ. Ιγνάτιο Καπνίση και τους δύο Κληρικούς – υπευθύνους για την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στην Ιστιαία, π. Γεώργιο Χαιρόπουλο και π. Ιωάννη Θάνο.

Στην προσφώνησή του, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου αποτελεί «οφειλή αγάπης» προς τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρούς και φάρμακα.Τόνισε δε ότι και αυτό το έργο της Εκκλησίας είναι καρπός συνεργασίας, γεγονός που φανερώνει την «δύναμη» της Εκκλησίας, περί της οποίας γίνεται λόγος συχνά, και δεν είναι άλλη από την ΕΝΟΤΗΤΑ των ανθρώπων στο Όνομα του Χριστού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει:

· Τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Βράκα, στο πρόσωπο του εκπροσώπου του κ. Αλεξάνδρου Δαύρη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και τους έως τώρα 20 εθελοντές Ιατρούς της Ιστιαίας και της Αιδηψού, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

· Τον ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, τον παριστάμενο Πρόεδρό του κ. Δημήτριο Τσομώκο και τους 10 φαρμακοποιούς της Ιστιαίας και της Αιδηψού, οι οποίοι στηρίζουν το έργο του με προσφορά φαρμάκων και επίπλων και εθελοντική εργασία για το στήσιμό του και την λειτουργία του.

· Τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και την Πρόεδρο του τοπικού παρατήματος κ. Καίτη Λυμπερίου και τις εθελόντριες για την στελέχωση του Ιατρείου.

· Τα Τοπικά Μ.Μ.Ε., τα οποία πάντοτε προβάλλουν το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και την καθιστούν γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

· Τους πατέρες των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Χαιρόπουλο και Ιωάννη Θάνο και όλους τους Ιερείς των Περιφερειών της Ιστιαίας και της Αιδηψού.
Μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Δημήτριος Τσομώκος, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Αλέξανδρος Δαύρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας κ. Γ. Αναστασίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλους τους ιατρούς και φαρμακοποιούς για την συμβολή τους και κάλεσαν όλους να έλθουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, κάνοντας γνωστό το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Βορείου Ευβοίας απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας και λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατά τις ώρες 5.00 έως 6.00 μ.μ.

Όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
  2. Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
  3. Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.
  4. Βεβαίωση του Εφημερίου της Ενορίας του αιτούντος, ότι είναι άνεργος και χρήζει ενισχύσεως.

Νέο Γκάλοπ: Μπροστά η Ν.Δ. - 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ



Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει ακόμη μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για έρευνα που έκανε η Alco για το Newsit.gr, η οποία καταγράφει ακόμη άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πτώση της Χρυσής Αυγής σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, έχει ως εξής:

ΝΔ 24,9%
ΣΥΡΙΖΑ 23,8%
Χρυσή Αυγή 11,1%
ΠΑΣΟΚ 8,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,9%
ΚΚΕ 5,6%
ΔΗΜΑΡ 4,7%

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Alco για το Newsit, από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

"Εφοδος" του ΠΑΜΕ στα JUMBO


"Την Τετάρτη 13/2 κλιμάκιο του σωματείου  μας πραγματοποίησε εξόρμηση στα  JUMBO με σκοπό να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και να τους καλέσει να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική Απεργία στις 20 Φλεβάρη".

Αυτό ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ Εύβοιας και αναφέρει ότι:

"Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας  που επικρατεί στην εν λόγω  εταιρεία είναι το γεγονός  ότι με την είσοδο των συνδικαλιστών  στο κατάστημα επικράτησε ένας  πανικός λες και γινόταν ληστεία.

Σε  μερικά λεπτά κατέφτασε και ο  διευθυντής του καταστήματος (άνθρωπος της μεγαλοεργοδοσίας και πρώην γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αρτάκη), ο οποίος δεν ήταν παρών εξ αρχής αλλά τον έφεραν άρων άρων για να αντιμετωπίσει τους «εχθρούς εργάτες».

  • Αλήθεια τι είναι αυτό που φοβίζει τόσο πολύ τη μεγαλοεργοδοσία;;
  • Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα σε ένα απλό κάλεσμα του σωματείου μας στην Απεργία;;
  • Για ποιο λόγο το τσιράκι της εργοδοσίας για πολλοστή φορά δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το Σωματείο μας αλλά στάζει μέλι το στόμα του για το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων;;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις, τα σωματειά που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν πτοούνται από τέτοιες πρακτικές. Το δικαίωμα των συνδικαλιστών να έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους έχει κατακτηθεί με ΑΓΩΝΕΣ και ΑΙΜΑ! Η συγκεκριμένη παρέμβαση του σωματείου δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία!

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που προσπαθούν να επιβάλουν στους  χώρους εργασίας ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η τρικομματική συγκυβέρνηση κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία για να περάσει αναίμακτα τα εγκληματικά σχέδιά της.

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ – ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ"

Λουκέτο στη Σέλμαν ΑΕ της Χαλκίδας


Έκλεισε το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ ΑΕ στο Βασιλικό Χαλκίδας αλλά το υπουργείο Εργασίας δεν ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις των 174 εργαζόμενων.

Διακόπηκε οριστικά στις 8 Φεβρουαρίου κάθε δραστηριότητα του εργοστασίου της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ στο Βασιλικό Χαλκίδας, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της 3ης Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Εργασίας, με την από 8/2/2013 απόφασή του -η οποία κοινοποιήθηκε στη διοίκηση στις 11/2/2013- δεν ενέκρινε τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις. Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τριμερείς συναντήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Εργασίας. Για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζόμενων της συγκεκριμένης μονάδας, η ΣΕΛΜΑΝ ΑΕ, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, είχε προσφύγει στη διαδικασία του Ν.1387/1983.

Αποτέλεσμα ήταν, παρά το ότι η μονάδα Βασιλικού έκλεισε οριστικά, η επιχείρηση να μην κάνει τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων και επί του παρόντος διερευνά τις δυνατότητες που της παρέχει η κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για μείωση του λειτουργικού κόστους.

Να σημειωθεί πως από τις 11 Φεβρουαρίου, η Σέλμαν συνεχίζει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του ομίλου.

«Ο Γκέμπελς φιλούσε υπέροχα» είπε ο Κεδίκογλου μετά το φιλί που του έδωσε ο Τσίπρας


Κι όμως, μπορεί στην Αθήνα οι σχέσεις τους να είναι εκρηκτικές, όμως στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σίμος Κεδίκογλου ήρθαν -κυριολεκτικά- πιο κοντά παρά ποτέ.

Σύμφωνα με τον σημερινό Βηματοδότη και οι δύο άντρες βρέθηκαν στη Ρωσία για επίσκεψη αστραπή και συναντήθηκαν στη ρώσικη πρεσβεία. Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις αντίκρισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έσπευσε να τον φιλήσει, εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους με τη θέρμη του. Σύμφωνα μάλιστα με τον Βηματοδότη αργότερα ο Σίμος Κεδίκογλου έλεγε στα ρώσικα (τα οποία μιλάει άπταιστα): «Ο Γκέμπελς φιλούσε υπέροχα».

ΠΑΣΥ: Απαγορεύουν την κάθοδο των αγροτών στην Χαλκίδα - Επιχείρηση στο Δερβένι

"Η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ για άλλη μια φορά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει με τον ωμό αυταρχισμό και τα ΜΑΤ την αγωνιστική κινητοποίηση των Αγροτών".

Αυτό καταγγέλλει η ΠΑΣΥ Εύβοιας και επισημαίνει:

"Αυτή τη φορά κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Δερβένι της Εύβοιας και απαγορεύουν την κάθοδο των αγροτών της Β/Κ Εύβοιας που ξεκίνησαν για την Χαλκίδα .

Ας το πάρουνε χαμπάρι !

Όσο θα ενισχύουν την καταστολή και την αστυνομοκρατία τόσο θα δυναμώνουν και θα πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε σε ξεσηκωμό όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους της Εύβοιας.

Εργάτες , Αγρότες , μικροί αυτοαπασχολούμενοι , Συνταξιούχοι , νεολαία όλοι μαζί κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ".

Τα 12 θέματα που θα συζητήσει σήμερα το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

Με 12 θέματα θα ασχοληθεί το Δ. Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αρτάκης [Δημαρχιακό μέγαρο– Κωνσταντινουπόλεως 80], όπως παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ο: «Συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας»

ΘΕΜΑ 2Ο: Ορισμός εκπροσώπων για την κίνηση των Τραπεζικών Λογαριασμών

ΘΕΜΑ 3ο : «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έτους 2013»

ΘΕΜΑ 4ο: «Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών και παροχής υπηρεσιών έτους 2013»

ΘΕΜΑ 5ο: «Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών έτους 2013»

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής εργασιών και μεταφορών »

ΘΕΜΑ 7ο : Σύναψη δεκαοκτώ ( 18) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου με Καλλιτέχνες για τις Πολιτιστικές Δομές του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ, αμειβόμενους από το αντίτιμο που καταβάλουν οι ωφελούμενοι.

ΘΕΜΑ 8ο : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Περί έγκρισης όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση καντίνας στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ηρώων του ‘ 40 ».

ΘΕΜΑ 10ο: ΛΥΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Υπογραφή της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank» με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω Συστήματος

ΘΕΜΑ 12ο: Αίτηση από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ «IKTINOΣ» για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

ΒΙΝΤΕΟ - Ντοκουμέντα: Τι είπε ο υπουργός στον Αναγνωστάκη για τον κατώτατο μισθό

Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τις  απαράδεκτες δηλώσεις του Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, με αναφορά στον κατώτατο μισθό και τις δήθεν δυσκολίες που προβάλει το ύψος του, για την ανάπτυξη της οικονομίας και σας παραθέτουμε απάντηση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για τον κατώτατο μισθό.

Συγκεκριμένα στην επίκαιρη ερώτηση 868-22/01/2013 για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού που συζητήθηκε στην Βουλή στις 28/01/2013, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρητά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό καθώς αυτό δεν θα οδηγούσε σε ανάσχεση της ανεργίας.

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης σε Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκίδας

Την Δευτέρα 18/2/2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, Φαρμακίδου 15 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων. 

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση δαπανών σχολικών μονάδων μηνός Ιανουαρίου.

2.Εξέταση αιτημάτων , ΓΕΛ Βασιλικού,4ου Γυμνασίου ΕΕΕΕΚ ,Γυμνασίου Λαμψάκου. 1oυ Γυμνασίου

3.Εξέταση αιτήματος Αθλητικού Συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» .

4. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού Κυλικείου Γυμν. Δροσιάς

5.Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού καθαριστικών.

6.Λήψη απόφασης για ένταξη του ΝΠΔΔ στην ενιαία αρχή πληρωμών.

7.Ενημέρωση του Δ.Σ. για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης

Ο Πρόεδρος

Γουρνής Βασίλης

Αναγνώστης ανακάλυψε το... "διπλοβαρκάρισμα"!

Σημερα στη Χαλκίδα ανακάλυψα ότι εκτός των άλλων υπάρχει και το... διπλοβαρκαρισμα!

Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 20 Φλεβάρη, και συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Αγοράς

"Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους σε σύγχρονα κάτεργα".


Αυτό τονίζει το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή του και καλεί  σε απεργία και στις 20 Φλεβάρη, και συγκέντρωση στις 11:00  στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας.


"Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ! - αναφέρεται στην ανακοίνωση που 'εχει ως εξής:

"ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Ο εργαζόμενος λαός να δώσει την απάντηση του.

Να μην περάσει η διαίρεση των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για δίμηνες-τρίμηνες ανάσες. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.

Αυτός είναι ο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε. Δεν έχουμε.
Να πούμε όχι στα χαράτσια. Όχι μας φόρους.

Η χιονοστιβάδα των φόρων, τα συνεχόμενα χαράτσια, το τσεκούρι μας παροχές υγείας και Παιδείας μας ματώνει. Κανείς να μη μείνει μόνος του.

Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Να μην περάσει ως φάρμακο στην εξαθλίωση, η ελεημοσύνη των δήθεν ΜΚΟ, τα προγράμματα της ανακύκλωσης της φτώχειας και του μοιράσματος της ανεργίας. Δε μας αξίζει τέτοια ζωή! Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειες τους με διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου διάρκειας του, με πάγωμα των χρεών τους.

Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Να βάλουμε τέλος στη σαπίλα να γίνεται ο ιδρώτας μας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους.

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να ξεθαρρέψουμε όλοι!
Να μπούμε στη μάχη πιο αποφασιστικά.

Στην αντεπίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτααπαχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών ελάτε κι εσείς, που έως τώρα δεν έχετε απεργήσει, αλλά βασανίζεστε και πιέζεστε από τα μέτρα. Ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα της σύγκρουσης. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν για να γυρίσει ο τροχός. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα στην οργάνωση μας. Να σκορπίσουν οι αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να διορθωθεί και να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός. Με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στους τόπους δουλειάς.

Με τους αγώνες μας, με την ενότητα μας να απομονώσουμε κάθε φωνή που βρίσκεται απέναντι, τους μηχανισμούς του κράτους, τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Σήμερα χρειάζεται κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, δε θα είναι νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός. Να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 11:00 πλατεία Αγοράς"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...