Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλαβαν ζευγάρι για ναρκωτικά...

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών...Ένα ζευγάρι από τη Χαλκίδα συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας. Συγκεκριμένα οι άνδρες της ασφάλειας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα χθες στις 4 το απόγευμα στο σπίτι τους στη Λιανή Άμμο και βρήκαν:

33 γραμμάρια ηρωίνη, σε συμπαγή μορφή «βράχος», 4,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη
(18) δισκία του ναρκωτικού φαρμακοσκευάσματος HIPNOSEDON, (18) δισκία του ναρκωτικού φαρμακοσκευάσματος VULBEGAL, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, (2) κινητά τηλέφωνα Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο 27χρονος και η 30χρονη σύντροφός του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν αρκετές φορές τις αρχές για ναρκωτικά.
LamiaReport.gr

H Χαλκιδέα που εκνεύρισε τη Σερένα Γουίλιαμς

Είκοσι οκτώ εβδομάδες τον χρόνο η Εύα Ασδεράκη βρίσκεται σε ταξίδια, διευθύνοντας αγώνες σε διάφορα τουρνουά. Μπουένος Αϊρες, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Παρίσι, προορισμοί που θα ζήλευε ο περισσότερος κόσμος. Πόσοι μπορούν να ταξιδεύουν συνεχώς έστω και για επαγγελματικούς λόγους; Η 29χρονη διαιτήτρια δεν είναι απλώς διεθνής, αλλά έχει συμπεριληφθεί εδώ και τρία χρόνια στην κατηγορία Gold η οποία περιλαμβάνει μόλις πέντε μέλη. Είναι επαγγελματίας, ανήκει στην ελίτ και έτσι μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, Γκραν Σλαμ ή Μάστερς.

Κι όλα αυτά, από μία κοπέλα η οποία ξεκίνησε από τη Χαλκίδα και τους τελευταίους μήνες ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Ασφαλώς και της λείπει η Χαλκίδα, το σπίτι της και η οικογένειά της. Δεν είναι κι εύκολο από τον ήλιο και τη θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου να μένεις στο μουντό και βροχερό Λονδίνο. Κάπως έτσι όμως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες. Η ίδια υποστηρίζει ότι η ζωή στο Λονδίνο δεν είναι άσχημη, όμως της λείπει το σπίτι της.

Η Ασδεράκη έχει συμβόλαιο με την WTA (το επαγγελματικό σωματείο των γυναικών που έχει την ευθύνη για τα τουρνουά). Φυσικά, διευθύνει αγώνες και σε τουρνουά των ανδρών. Πώς είναι λοιπόν η ζωή με μία βαλίτσα στο χέρι; «Ο συναγωνισμός στα τουρνουά, οι πόλεις στις οποίες ταξιδεύεις, όλα αυτά κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον», δηλώνει η Εύα στα «Νέα». «Ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Όταν έχεις πάει αρκετές φορές στην ίδια πόλη έχεις δημιουργήσει φιλίες, και χωρίς αμφιβολία αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν χρειάστηκε πάντως να σκεφτώ πολύ γι' αυτό που ήθελα να κάνω. Κι ήταν μία απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω. Ούτε κούραση μπορώ να πω ότι αισθάνομαι, άλλωστε είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, είχε την πρώτη της σημαντική εμπειρία, αφού βρέθηκε στον τελικό των γυναικών, στο Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη του τελευταίου Γκραν Σλαμ για το 2011. Ηταν ο πρώτος τελικός στην καριέρα της και φυσικά θα της μείνει αξέχαστος, αφού δέχτηκε την άδικη φραστική επίθεση της Αμερικανίδας Σερένα Ουίλιαμς.

Η Εύα αντιμετώπισε την επίθεση με απόλυτη ψυχραιμία, γεγονός που αναγνωρίστηκε απ' όλους. Η φράση «Well done» γράφτηκε από πολλά άτομα στη σελίδα της στο facebook.

Πώς σχολιάζει τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών στα γήπεδα του τένις; «Οι γυναίκες συνήθως φωνάζουν περισσότερο. Και κλαίνε περισσότερο. Αντίθετα, οι άνδρες είναι περισσότερο ψύχραιμοι». Οι ώρες που έχει περάσει με τους σταρ του αθλήματος της επιτρέπουν και μια ψυχαναλυτική προσέγγιση: Ο Αμερικανός Ρόντικ και ο Αυστραλός Χιούιτ, λέει, είναι αθλητές που εκνευρίζονται περισσότερο. Εχει να λέει όμως, για την εξαιρετική συμπεριφορά του Ρότζερ Φέντερερ, την ευγένεια του Ράφα Ναδάλ και το καλοσυνάτο χαμόγελο του Μάρκου Παγδατή. Με τον κύπριο τενίστα συζητάει συχνά στα τουρνουά και πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν έχει γνωρίσει τον Τζον
ΜακΕνρο ο οποίος ήταν... μόνιμα θυμωμένος. Οσο για την ποινή που περιμένει έναν αθλητή ή αθλήτρια όταν παρεκτραπεί; Στην αρχή είναι παρατήρηση. Αυτό έδωσε η Ασδεράκη και στη Σερένα Ουίλιαμς. Αν συνεχίσει χάνει τον επόμενο πόντο, ακολουθεί η απώλεια του γκέιμ και αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο ο κανονισμός προβλέπει ακόμα και αποβολή από το τουρνουά! Ακραία περίπτωση βέβαια, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια!

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Αντιά!

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, η πυρκαγιά στην περιοχή Άντια Καρύστο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική .

Toν προπέρσινο εφιάλτη ξαναζούν οι κάτοικοι στα Αντιά που εδώ και αρκετές ώρες μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τέσσερα ελικόπτερα για αρκετές ώρες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, που στις 4 το απόγευμα απείλησαν το χωριό χωρίς ευτυχώς να καούν κατοικίες.

Η μάχη συνεχίζεται προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο που μέχρι στιγμής έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα.

"Ας ελπίσουμε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μην ξαναζήσουμε αυτά που βιώσαμε πριν δύο χρόνια όταν η φωτιά έφτασε στην Κάρυστο." μας είπε κάτοικος της περιοχής.
evianews.com

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στην ΑΙδηψό, στη Ξηροβρύση και στον Αγ. Νεκτάριο

Την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, για την εορτή της Υψώσεως του
Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, κηρύξας και τον θείο λόγο, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ιερά Μητροπόλεώς μας.
Μάλιστα, κατόπιν εισηγήσεως του εφημερίου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Ηλία Ευθυμιόπουλου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Ιωάννη Καραγκούνη.
Και αυτή η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και όλες σχεδόν οι αρχιερατικές παρουσίες – ποιμαντικές περιοδείες του Ποιμενάρχου μας σε χωριά και κοινότητες της βορειοκεντρικής Ευβοίας αυτό το διάστημα.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 15ης Σεπτεμβρίου 2011, κοιμήθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μάνος, ένας εκ των εκλεκτών Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, με σπουδαία και σημαντική προσφορά.
Η εξόδιος Ακολουθία του ετελέσθη την Παρασκευή 16.9 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μποτσουάνας κ. Γενναδίου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου.
Για τον μακαριστό Ιερέα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, τόσο στην εξόδιο ακολουθία, όσο και στην Θεία Λειτουργία πού προηγήθηκε και στην οποία προεξήρχε, αναφερθείς στην εκλεκτή του διακονία στην αγία μας Εκκλησία, από όποιες θέσεις πέρασε.
Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Χαλκίδος.
Ο μακαριστός Ιερέας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1940 στον Δοκό Χαλκίδος, ήταν πτυχιούχος της Ριζαρείου Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγγαμος με 4 τέκνα (εκ των οποίων το ένα, ο π. Παλαιολόγος, υπηρετεί ως Κληρικός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης και η μία θυγατέρα του αξιώθηκε να γίνει πρεσβυτέρα στο πλευρό του π. Ιωάννου Γκρινιάρη), χειροτονήθηκε Διάκονος το 1966 και Πρεσβύτερος το 1967 και υπηρέτησε στους Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Αγίου Παντελεήμονος Γηροκομείου Χαλκίδος, στις όμορες Μητροπόλεις Καρυστίας και Σκύρου και Θηβών και Λεβαδείας, ενώ οι ικανότητές του έκαναν τους κατά καιρόν προϊσταμένους του να του εμπιστευθούν υψηλές διακονίες, όπως του Ταμία της Ιεράς Μητροπόλεως, του Διευθυντού του Εκκλησιατσικού Γηροκομείου κ.ά. Υπηρέτησε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής θεολόγος, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε προ δεκαπενταετίας.
Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από την επάρατο νόσο, την οποία αντιμετώπισε με καρτερία και υπομονή, ενώ απόλαυσε τη στοργή και την φροντίδα της καλής του πρεσβυτέρας Μαρίας και των τέκνων του.
Ας είναι η μνήμη Του αιωνία!

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε το εσπέρας της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο νεόδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, χοροστατούντος κατά τον Εσπερινό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης μας και με αφορμή το μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, αναφέρθηκε στο γεγονός του μαρτυρίου και της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού στον κόσμο και ιδιαιτέρως της πρόνοιας που οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε, ώστε τα παιδιά μας να ζούν κοντά στο Χριστό.
Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί χριστιανοί μας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, πλαισιούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Αφράτη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όλοι οι προσκυνητές έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στον Ι. Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, στα όρια του οποίου ευρίσκεται το Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ανήμερα της εορτής μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Σοφίας (Λιμνιώνας) Μεσσαπίων, όπου λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στους πιστούς του μικρού αυτού χωριού της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...