Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τον έκλεψαν 4 φορές μέσα σε 10 μέρες

Επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έχει δεχτεί 4 φορές παραβίαση στο μαγαζί του στην Βόρεια Εύβοια

Ο 60χρονος τις κατήγγειλε ότι το ποσό των κλοπιμαίων σε αξία φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Τις τρεις πρώτες φορές δεν πήγε στην αστυνομία αλλά την τέταρτη μέσα σε 10 ημέρες δεν άντεξε.
Οι κλοπές ξεκίνησαν από τις 10 Οκτώβρη μέχρι και τις 20 του ίδιου μήνα.

ΕΥΒΟΙΑ: Χωρίς φαρμακεία την Τετάρτη 7/11

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση των μέτρων του μνημονίου.

«Σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΦΣ της 29/10/2012, στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι μεγάλων συλλόγων,τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα απεργούν Τετάρτη 7/11 συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης των μέτρων του Μνημονίου.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι με το νέο Μνημόνιο που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων:

- Υποβαθμίζεται η περίθαλψη με νέες περικοπές.
- Το ΕΤΑΑ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ (κλάδος Υγείας)
- Το φαρμακείο υφίσταται νέα πλήγματα

Το Μνημόνιο αντιστρατεύεται όλο τον Ελληνικό Λαό, τους επιστήμονες Υγείας , τους φαρμακοποιούς.»

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντάει τη Ρίτα Αντωνοπούλου

English: Greek composer and ex-minister of cul...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντάει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και παρουσιάζουν και στη Χαλκίδα, στην οδό Ονείρων, ένα πρόγραμμα πιάνο - φωνή που θα σας εντυπωσιάσει.

Θα ακούσετε πασίγνωστα τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, μεγάλες επιτυχίες ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες, ερμηνευμένα μοναδικά από την Ρίτα Αντωνοπούλου.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα τραγούδια από τον «Σταυρό του Νότου» σε συνδυασμό με τους περίφημους αυτοσχεδιασμούς του στο πιάνο. Παρουσιάζονται επίσης κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που ερμηνεύει η χαρισματική Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος γνώρισε τη Ρίτα Αντωνοπούλου το 2006. Τον ενθουσίασε αμέσως η σκηνική της παρουσία και η δυνατότητά της να αφομοιώνει τους τρόπους ερμηνείας μεγάλων τραγουδιστριών και να τους εντάσσει στον δικό της τρόπο και στη δική της χειρονομία.

Ήρθε η πρώτη δισκογραφική τους συνεργασία με τα τραγούδια Για φωνή και ορχήστρα έργο απαιτητικό και δύσκολο. Η Ρίτα εντυπωσίασε στις συναυλίες με αποκορύφωμα την εμφάνισή της στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2009.

Η δεύτερη δισκογραφική τους συνεργασία ήταν ο κύκλος τραγουδιών Πάμε ξανά από την αρχή σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Ήταν κοινή πεποίθηση πια ότι η Αντωνοπούλου ήταν μια σπουδαία τραγουδίστρια μεγάλου φάσματος, η σημαντικότερη της γενιάς του 2000. Έγινε μόνιμη συνεργάτης του συνθέτη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ανέκαθεν πίστευε ότι οι συναυλίες στην περιφέρεια τον χειμώνα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό. Έτσι επέλεξε τη Ρίτα πήρε το πιάνο του και ξεκινάει το ταξίδι του χειμώνα με οπλοστάσιο τραγούδια του που αγαπήθηκαν απ΄ όλους, τραγούδια άλλων συνθετών που ο ίδιος λατρεύει, τραγούδια ερμηνείας που απαιτούν τη σιωπή, τραγούδια που ενώνουν τη σκηνή με την αίθουσα και ξαναστήνουν το “Εμείς σ΄ αυτή την εποχή της μεγάλης Κρίσης, σ΄ αυτή την εποχή της βαρβαρότητας”.

Σήμερα που περισσότερο από κάθε φορά «η ιστορία έγινε σιωπή» ο Θάνος και η Ρίτα είναι παρόντες.

Οδός Ονείρων
Ώρα εισόδου 22.00μμ
Τιμή εισιτηρίου 15€



Enhanced by Zemanta

ΠΑΜΕ Εύβοιας: 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη!

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία που θα γίνει στις 6 και 7 Νοέμβρη και παράλληλα προετοιμάζει δύο συγκεντρώσεις:

Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11.00πμ στην Πλατεία Αγοράς

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7.00μμ στην Πλατεία Αγοράς

"Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ όπου αναφέρονται και τα εξής:

"Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό! Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ε.Ε..

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.

Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.

Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.

Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε ούτε τα μέτρα και ούτε την εξαθλίωση.

Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.

Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!

Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.

Τιμή και ευθύνη είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.

Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω

Τρίτη 11πμ Πλατεία Αγοράς, Τετάρτη 7μμ Πλατεία Αγοράς"

Σε νέο αντιμνημονιακό κόμμα ο Μαρκόπουλος μαζί με Νικολόπουλο και Κακλαμάνη

Σενάρια για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στον χώρο της αντιμνημονιακής Δεξιάς με πρωταγωνιστές τρία προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής διακινούνται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία.

Πρόκειται για τον διαγραφέντα από την ΝΔ βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις τους βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε παρασκηνιακές συζητήσεις για την ίδρυση κόμματος που θα κινείται στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αρχικά παραιτήθηκε από υφυπουργός Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, κινείται δραστήρια το τελευταίο διάστημα αναζητώντας πυρήνες στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα ενώ απέφυγε να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όπως οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα συνέβαινε.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, διανύει εδώ και αρκετό καιρό μια περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Καμμένο και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος του. Αποφεύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες παλιότερα έκανε πολύ συχνά, ακριβώς γιατί διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση το κόμμα του.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο που αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του Γραμματέα του κόμματος , απέναντι στον επίσημο υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ήταν έτσι κι αλλιώς ψυχρές όλα τα τελευταία χρόνια ενώ μόλις σήμερα έθεσε ζήτημα σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή στις χθεσινές ονομαστικές ψηφοφορίες. Στην επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα ο βουλευτής ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι προκύπτει «μείζον πρόβλημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας» εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολόπουλος σε κατ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζει ότι ο κ. Μαρκόπουλος θα καταφέρει να προσελκύσει στον νέο φορέα και άλλους βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ενώ σε ότι αφορά το θέμα της ηγεσίας, το αφήνει ανοικτό προς συζήτηση.

Στόχος πάντως είναι η ίδρυση του νέου φορέα να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αξιοποιηθεί η έντονη ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό.

Πηγή: | iefimerida.gr

ΧΑΛΚΙΔΑ: "Μπάλωσαν" με χώμα την τρύπα στη Σαλονικιιού - Κι αν βρέξει;


Άμεση ήταν η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην οδό Σαλονικιού με την δημιουργία μίας λακκούβας -πηγάδι.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά με την κάλυψη της λακκούβας με χώμα, ωστόσο πρέπει σύντομα να γίνει οριστική αποκατάσταση γιατί με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση το χώμα θα φύγει και θα ανοίξει πάλι η λακκούβα.


egnomi.gr
Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ: Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η ΝΔ, ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, πέφτουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Προβάδισμα τριών μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ-23%
Νέα Δημοκρατία-20%
Χρυσή Αυγή-11,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες-6,5%
ΠΑΣΟΚ-6,5%
ΔΗΜΑΡ-4%
ΚΚΕ-5%


Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του, καθώς συγκεντρώνει 25,5% έναντι 22% της ΝΔ.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής:

Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%


Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...