Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Συλλογή υπογραφών για την καταστροφή του οικοσυστήματος της Σκύρου

Με μεγάλη ανταπόκριση  από τους πολίτες της Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η δράση των  Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής  Εύβοιας το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου για την συλλογή υπογραφών προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  Κεντρικής Εύβοιας συνεχίζουν την  δράση τους συλλέγοντας υπογραφές  προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του οικοσυστήματος της Σκύρου από  την εγκατάσταση  ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 111 ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ανεμογεννητριών και μάλιστα 60 από αυτές μέσα στην περιοχή NATURA 2000.

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς και 20.00-22.30 στα αγάλματα στην παραλία Χαλκίδας.

Χαλκίδα: Ανήλικες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να κάνουν σεξ!

Οι γονείς διαπίστωσαν τι είχε συμβεί όταν είδαν τις συνομιλίες των παιδιών τους στο facebook - Με χειροπέδες οι δύο άντρες που τις έπεισαν...

Πρόκειται για έναν 25χρονο και έναν 27χρονο, που συνελήφθησαν επειδή όπως διαπιστώθηκε, κανόνισαν μέσω facebook, να συνευρεθούν ερωτικά με δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 & 17 ετών.

Έφυγαν από τα σπίτια τους χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς τους Σύμφωνα με το eviazoom, το ροζ ραντεβού είχε κανονιστεί το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (24-07-2013) στην Χαλκίδα, αλλά η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια. Οι δύο νεαροί συνομιλούσαν με τις ανήλικες εδώ καιρό, μέσω facebook και τελικά τις έπεισαν να βρεθούν.

Τα κορίτσια έφυγαν ξαφνικά από την Αθήνα, φθάνοντας στην Χαλκίδα με υπεραστικό ΚΤΕΛ την Τετάρτη το βράδυ, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους, οι οποίοι έμαθαν για την συνάντηση, όταν έψαξαν τον υπολογιστή τους και είδαν τις συνομιλίες.

Άμεσα ενημέρωσαν το Αστυνομικό τμήμα, ενώ έφθασαν και ίδιοι στο σημείο περιμένοντας να τους πιάσουν στα πράσα. Πράγματι μόλις κατέβηκαν τα ανήλικα κορίτσια από το λεωφορείο ήρθαν σε επαφή με τους δύο νεαρούς, που τις περίμεναν με ένα αυτοκίνητο.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες και όλοι οδηγήθηκαν στο τμήμα. Αν και οι ανήλικες, υποστήριξαν ότι το ραντεβού κλείστηκε με την θέληση τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τους δύο άντρες, η οποία κινήθηκε αυταπάγγελτα. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και επέστρεψαν στην Αθήνα, με την υπόσχεση ότι θα τις προσέχουν πιο πολυ στο μέλλον και ειδικά τις κινήσεις τους στο διαδίκτυο...

Χαλκίδα: Σοκ: 14χρονη καταγγέλλει 33χρονο για βιασμό


- Πήγε μαζί με την μητέρα της στην αστυνομία το πρωί και κατήγγειλε τον βιασμό
- Εξετάζονται τα στοιχεία της καταγγελίας και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού
- Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Όπως κατήγγειλε η 14χρονη, όλα έγιναν στις 2:00΄ τα ξημερώματα χθες στη Χαλκίδα μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο.

Χθες το απόγευμα η 14χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και κατήγγειλε ότι ο 33χρονος χθες περίπου στις 02:00΄τα ξημερώματα, μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο, την οδήγησε σε χώρο ιδιοκτησίας του στη Χαλκίδα, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε εξώγαμη κατά φύση συνουσία.

Σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 33χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό.

Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση, τόσο της 14χρονης, όσο και του φερόμενου ως δράστη 33χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας εξετάζονται τα στοιχεία της καταγγελίας και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Απεργία στα ξενοδοχεία της Εύβοιας μετά την απόλυση συνδικαλίστριας

Που λιποθύμησε από 26ωρη εργασία

Απεργία στα ξενοδοχεία της Εύβοιας μετά την απόλυση συνδικαλίστριας που λιποθύμησε από 26ωρη εργασία

Όργιο αυθαιρεσίας επικρατεί στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Ευβοίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού Εύβοιας, το οποίο κήρυξε 24ωρη απεργία το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόλυση της Ασημίνας Καραμπέτσου, προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από ξενοδοχείο της Ερέτριας, το οποίο ανήκει στο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι: " Στο ξενοδοχείο του Γενικού Γραμματέα της ¨Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας  όχι μόνον δεν εφαρμόζετε η κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά αντίθετα έχει συμφωνηθεί επιχειρησιακή σύμβαση με όρους ανειδίκευτου εργάτη (586 Ευρώ μικτά).

Η σύμβαση συμφωνήθηκε με αδιευκρίνιστες συνθήκες υπογραφής από μόλις 7 άτομα, κάποιο εκ των οποίων συγγενικά του πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο είχαμε και τραγελαφικά περιστατικά όπου στη θέα των επιθεωρητών εργασίας φυγαδεύονταν εργαζόμενοι, προφανώς ανασφάλιστοι.

Οι διαμαρτυρίες της Π.Ο.Ξ για αφορισμούς, λιθοβολισμούς και δαιμονοποίηση της ελληνικής ξενοδοχείας θα ήταν δικαιολογημένες αν μπορούσε την ίδια ώρα να περιορίσει την ασυνέπεια και αντικοινωνική δράση των μελών της".

Ματθαίος Γιαννούλης η Γωγώ Τσαμπά "χόρεψαν" την Δροσιά


Ο Ματθαίος Γιαννούλης η Γωγώ Τσαμπά και η παρέα τους,  σκόρπισαν άφθονο κέφι εχθές το βράδυ στη Δροσιά της Εύβοιας, σε ένα λαϊκό πανηγύρι που οργανώνεται κάθε χρόνο, την παραμονή της Αγίας Παρασκευής (25-7-2013). 



Παρόν στην εκδήλωση και ο Χρήστος Κουτσαύτης που τον συνδέει μια μακροχρόνια φιλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη !!!





ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


ΚΚΕ: Αμεση στήριξη των εργαζομένων στα κλειστά εργοστάσια

Από συγκέντρωση των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ 
Σκληρή δοκιμασία περνούν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργοστάσια που είναι κλειστά. Αμεση είναι η ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων και άσκησης πίεσης για να πληρωθούν τις δουλεμένες αποδοχές τους.

Το θέμα αυτό, για τρία μεγάλα εργοστάσια της βιομηχανίας στη Χαλκίδα, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, όπου αναφέρει τις περιπτώσεις του εργοστασίου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ», της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» (του βιομήχανου Εμφιετζόγλου) και των εργοστασίων ξύλου «ΝΕΟΣΕΤ» και «ΣΕΛΜΑΝ» στη Χαλκίδα.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι είναι μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες και ότι στις συνθήκες αυτές το ΚΚΕ θέτει ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και την έκτακτη οικονομική στήριξη των εργαζομένων των εργοστασίων με την καταβολή ενός μισθού με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ.
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: 30 χρονος ομογενής κυκλοφορούσε με ηρωίνη και κάνναβη στην τσέπη του

Συνελήφθη, χθες 25 Ιουλίου το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 30χρονος ομογενής με καταγωγή από το Καζακστάν, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα χθες περίπου στις 22:00΄ το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο σε περιοχή της Χαλκίδας και τον συνέλαβαν, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν αντίστοιχα ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (1,1) γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους (3,3) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η Χαλκίδα γιορτάζει την πολιούχο της, Αγ. Παρασκευή.


Η Χαλκίδα γιορτάζει την πολιούχο της, Αγ. Παρασκευή και πλήθος κόσμου τιμά  η μνήμη της. Από νωρίς η ομώνυμη εκκλησία είχε γεμίσει με κόσμο ο οποίος περίμενε καρτερικά και ευλαβικά για να προσκυνήσει.


Στον Μεγάλο Εσπερινό στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας της Ν. Δ. ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Θανάσης Ζεμπίλης, Δήμαρχος Χαλκίδας , ο τέως Διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο κ. Χρήστος Παγώνης, Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, ο κ. Δημήτρης Αναγνώστου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας,  ο  κ. Σπύρος Γαληνός, Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  καθώς και αξιωματικοί του Στρατού, του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Κυθήρων κ. Σεραφείμ,  Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και του οικείου Μητροπολίτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της Χαλκίδας μέχρι το στρογγυλό της παραλίας, όπου ψάλθηκε η καθιερωμένη δέηση.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αγίους Αρχιερείς και τα πλήθη των προσκυνητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ κήρυξε το θείο λόγο στους ευσεβείς προσκυνητές της Αγίας. Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε από την Παραλία και κατέληξε στον Ναό της Πολιούχου.

Όλη τη νύκτα ο Ιερός Ναός παρέμεινε ανοικτός για τους διερχομένους προσκυνητές, αλλά και για εκείνους που τηρούν την παλαιά παράδοση και «ξενυχτούν» προς τιμήν της Αγίας, παραμένοντας προσευχόμενοι στον Ιερό Ναό, στον οποίον ετελέσθη κατά τη διάρκεια της νύκτας Ιερά Αγρυπνία, με αποκορύφωμα την Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Κυθήρων κ. Σεραφείμ,  Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους συνοδούς των για την παρουσία τους



ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Περιζήτητη η μονάδα της Σέλμαν στην Εύβοια

Αντιδράσεις από τους εργαζομένους που ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Ισπανικές, πορτογαλικές αλλά και τούρκικες εταιρείες φημολογείται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης της μονάδας της Σέλμαν στο Βασιλικό Ευβοίας, ενώ βεβαίως δεν απουσιάζει και το ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες που βλέπουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως εν δυνάμει παραγωγική βάση αλλά και ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής.

Εν τω μεταξύ η κατάσταση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων είναι έκρυθμη μετά και την απόφαση της πρώτης να αναστείλει την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Οι εργαζόμενοι από την άλλη δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους, στα οποία αν συμπεριληφθούν και οι δόσεις από τις αποζημιώσεις όσον έχουν απολυθεί αλλά ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί φθάνουν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι από το 2010, που η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο της Alfa Wood μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί από την Σέλμαν περί τα 630 άτομα.

Επί τους παρόντος αναφέρουν πηγές μέλη του Σωματείου έχουν μπει μέσα στο εργοστάσιο της Σέλμαν προκειμένου να καταγράψουν την αξία του εμπορεύματος αλλά και των αναλωσίμων που διαθέτει. Η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι στη συγκεκριμένη μονάδα υπάρχουν σήμερα εμπορεύματα αξίας 5 εκατ. ευρώ καθώς και αναλώσιμα είδη αξίας 3 εκατ. ευρώ. Η άποψη των εργαζομένων είναι ότι η αξία ων προαναφερθέντων δεν είναι ούτε η μισή.

Τον Οκτώβριο η εκδίκαση για το άρθρο 99

Υπενθυμίζεται ότι για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης για την υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Το δικαστήριο έδωσε την αναβολή μετά από αίτημα των δικηγόρων των απολυμένων από τις αρχές του 2013 εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Χαλκίδα, οι οποίοι την Τρίτη κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης η οποία πήρε δικάσιμο για τις 2 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΕΛΜΑΝ προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και των 174 εργαζομένων που απασχολούνταν στη μονάδα του Βασιλικού Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου του 2013.


Πηγή:www.reporter.gr

30 χρόνια Πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Ξηρόβρυσης ΦΩΤΟ + VIDEO


30 χρόνια δραστηριότητας, γιόρτασε  στην πλατεία  της Αγίας Σοφίας, ο πολιτιστικός  εξωραϊστικός σύλλογος Ξηρόβρυσης, με παραδοσιακούς χορούς και λαϊκό γλέντι με τα σχετικά παρελκόμενα. 



VIDEO KAI ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ






Ορισμός Συντονιστή της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Εύβοιας

Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» για τον ορισμό ως Υπευθύνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστου Θεοδουλίδη και λόγω του ασυμβίβαστου των θέσεων του Επικεφαλής Συντονιστικής Επιτροπής και Υπευθύνου Περιφέρειας, γίνεται δεκτή η παραίτηση του από τη θέση του Συντονιστή της Επιτροπής και με ομόφωνη απόφαση των μελών της Σ.Ε. ορίζεται ως Συντονίστρια της Επιτροπής Κεντρικής Εύβοιας η κα Ευδοξία Χρυσάγη.

Η Περιφέρεια κατά της υποβάθμισης των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα, ενέκρινε ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης. Ειδικότερα, με αφορμή το σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ και με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα για τη σημασία και την αναγκαιότητα διατήρησης και λειτουργίας των Νοσοκομείων το Συμβούλιο δηλώνει :

«Την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μορφή υποβάθμισης των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και ζητάμε τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των δύο περιοχών, της Κύμης και της Καρύστου».

Κεδίκογλου - Γεωργιάδης: Καμία μεταβολή στη λειτουργία των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστο

Κατά  τη χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εξασφαλίστηκαν  οι  διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στη λειτουργία των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου για το 2013 και στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή πριν από εξαντλητικό διάλογο με την τοπική κοινωνία.

Αλιβέρι: Βγήκαν έξω από τα σπίτια τους και είδαν τρεις ανθρώπους μέσα στα αίματα!

Ήταν πρωινές ώρες σε ορεινό χωριό του Αλιβερίου όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Στο ένα όχημα βρίσκονταν ένα 20χρονο παιδί και στο άλλο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οδηγοί και συνεπιβάτης. Ο θόρυβος ήταν δυνατός και έκανε τους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια και να πάνε στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

Σοκαρισμένοι τους είδαν μέσα στα αίματα και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο όπου τους μετέφερε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου.

Ο 80χρονος παππούς ήταν τραυματισμένος πιο σοβαρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται.evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...