Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Χαλκίδα: Έκλεψαν τα καλώδια και βύθισαν στο σκοτάδι για ένα μήνα μία γειτονιά!

Το περιστατικό έγινε πριν από ένα μήνα. Άγνωστοι πήγαν σε πάρκο της πόλης και...
το έγδυσαν από τα καπάκια των φρεατίων μέχρι τα καλώδια!

Μάταια οι κάτοικοι την επομένη περίμεναν να δουν φως.

Όλα ήταν σβηστά.

"Με το που θα νυχτώσει, κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας.

Δεν τολμάμε να κοιτάξουμε ούτε από τα παράθυρα. Όλα είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

Αν είναι ανάγκη και πρέπει να βγούμε έξω μόνο με φακό πηγαίνουμε μιας και δεν υπάρχουν καπάκια στα φρεάτια." μας είπε κάτοικος της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

evianews.com

"Μεθοδευμένη απαξίωση" της ΙΝΤΕΡΚΕΜ


Για "μεθοδευμένη απαξίωση" προκειμένου κάποιοι να επωφεληθούν από το "φιλέτο" της ΙΝΤΕΡΚΕΜ κάνει λόγο το Σωματείο των εργαζομένων και επισημαίνει ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2012!

Η ανακοίνωση:

"Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ είναι εταιρία παραγωγής – αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων, η οποία λειτουργεί και αναπτύσσεται από το 1968, απασχολώντας σήμερα 100 εργαζόμενους.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο και με το γεγονός ότι διαθέτει το μοναδικό λιμάνι στην Ελλάδα, με άδεια για διακίνηση χημικών προϊόντων, την χρίζουν ως «φιλέτο» με μεγάλη προσέλκυση ενδιαφέροντος για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καιρό τώρα μέσα από δελτία τύπου ενημερώναμε τους πάντες, τόσο για την μεθοδευμένη απαξίωση της Εταιρίας από την διεύθυνσή της εφόσον δεν αξιοποιούσε τα πλεονεκτήματα των εγκαταστάσεων της, όσο και για την στάση που κρατούσε απέναντί μας, ως εργαζόμενους μιας και δεν εκπλήρωνε τις νόμιμες υποχρεώσεις της.

Μη καταβολή των δεδουλευμένων μισθών μας από τον μήνα Ιούλιο 2012 - Δώρο Χριστουγέννων – κ.λ.π.)

Σήμερα, μετά την απαξίωση της Εταιρίας, η Διοίκηση άλλοτε βγάζοντας μια ξερή εταιρική ανακοίνωση ενημερώνει απλά ότι η εταιρία έχει καταθέσει Αίτηση Πτώχευσης και άλλοτε χωρίς να ενημερώσει κανέναν, καταθέτει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα, την στιγμή που πρώτοι εμείς θα ήμασταν αυτοί που θα συνηγορούσαμε, προκειμένου να παρέμβουμε στη δίκη, που είχε διανοιχθεί για την δήθεν εξυγίανση της Εταιρίας μας, καθώς από το μέλλον αυτής εξαρτώνται οι θέσεις εργασίας μας η ικανοποίηση των γεγενημένων οικονομικών δικαιωμάτων μας και γενικά η λειτουργία και βιωσιμότητα της Εταιρίας.

Επομένως η κοινή λογική λέει, ότι ο καλοπροαίρετος και καλόπιστος εργοδότης, που ανησυχεί για το μέλλον της επιχείρησής του, εάν είχε βρεθεί πράγματι επενδυτής, θα έσπευδε να ενημερώσει τους εργαζόμενους και όχι κρυφά να καταθέτει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106ια.

Άρα, για άλλη μια φορά, η Διοίκηση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ , χρησιμοποιώντας πονηρούς μεθόδους έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο της απέναντι στους 100 εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να προστεθούν στους εκατοντάδες απολυόμενους του Ομίλου Νεοχημικής, που είναι η μητρική της ΙΝΤΕΡΚΕΜ.

Κατόπιν των προαναφερθέντων θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ρωτήσουμε τα εξής:

1. Ποιό είναι τελικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ;

2. Ποιος είναι ο «μέγας» αυτός επιχειρηματίας που αγοράζει επιχειρήσεις και κατόπιν προχωράει σε Αιτήσεις Πτώχευσης;

3. Θα υπάρξει δικαιοσύνη και τιμωρία για όλους αυτούς που κάνουν τους εργαζόμενους να υποφέρουν;

4. Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για να μην κλείσει η ΙΝΤΕΡΚΕΜ, αλλά και για τον οικονομικό μαρασμό που έχει επέλθει η κοινωνία μας από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας;"

«Μελλοντικούς Ηγέτες» ψάχνουν στην... Ερέτρια!


Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινά το ΔΙΑΖΩΜΑ σε συνεργασία με τη νεοσύστατη αστική, μη κερδοσκοπική οργάνωση «FutureLeaders», η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς.

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το «Διάζωμα» και τους «Μελλοντικούς Ηγέτες» (Future Leaders) και αφορά στη συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές διαφορετικών ειδικοτήτων, με την καθοδήγηση συμβούλων από μεγάλες επιχειρήσεις (στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), θα εκπονήσουν μελέτη με σκοπό:

α) την ανάπτυξη στρατηγικής για την επέκταση της δράσης του «Διαζώματος» (από την προστασία των αρχαίων θεάτρων) προς τη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω του πολιτισμού και με πυρήνα τα αρχαία θέατρα και

β) την πιλοτική εφαρμογή της στρατηγικής στην περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας

 Ή επίσημη έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στην Ερέτρια (Ξενοδοχείο Avantis, Παραλία της Ερέτριας, κοντά στο «Νησί των Ονείρων» (www.avantis-hotel.gr, τηλ. 22290 64004).

Το πρόγραμμα εκδήλωσης έχει ως εξής:

10.20 π.μ. Βασίλειος Βελέντζας (Δήμαρχος Ερέτριας) Χαιρετισμός - Καλωσόρισμα
10.30 Κρις Αμιράλης (Future Leaders) και Ιωάννης Πούλιος (Διάζωμα) Φιλοσοφία και στόχοι του Προγράμματος
10.40 Σταύρος Μπένος (Πρόεδρος Διαζώματος) Σωματείο Διάζωμα: Ο ρόλος των πολιτών στην ανάδειξη των μνημείων
11.00 Φωτεινή Μπέλλιου (Αρχιτέκτων μηχανικός) Αρχαίο θέατρο Ερέτριας: Προβλήματα και στόχοι της μελέτης αποκατάστασης
11.10 Κωνσταντίνος Μπουκάρας (Αρχαιολόγος ΙΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) Αρχαίο θέατρο Ερέτριας: Πρόδρομες εργασίες για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης
11.20 Ιωάννης Πούλιος (Διάζωμα) Τοπικές κοινωνίες, διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς και βιώσιμη ανάπτυξη: διεθνής εμπειρία
11.40 Συζήτηση
12.10 Περιήγηση στο αρχαίο θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας
Επόμενα βήματα του Προγράμματος

Παρουσίαση της μελέτης στην Ερέτρια: Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00 π.μ. (Ξενοδοχείο Avantis)

Παρουσίαση της μελέτης στην Αθήνα: Μάιος 2013 (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα)

Υπεύθυνος προγράμματος (Διάζωμα): Δρ. Ιωάννης Πούλιος, σύμβουλος διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς

Για τη δράση των Future Leaders: www.futureleaders.gr

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Χαλκιδέων - Ποιοι δικαιούνται


Ξεκίνησε η εγγραφή των δικαιούχων του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για δωρεάν διανομή σε άπορα άτομα και οικογένειες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, τροφίμων από τα αποθεματικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το πρόγραμμα φέτος έχει εφαρμογή στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Χαλκιδέων, με ανάδοχο φορέα υλοποίησης (προμήθειας, μεταφοράς και διανομής των τροφίμων) τον ΔΟΠΠΑΧ.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, ως εξής:

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ

2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

α. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 10.700 ευρώ

β. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 11.520 ευρώ

γ. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη)μέχρι και 14.400 ευρώ

δ. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 17.280 ευρώ

ε. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των τριών, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Επίσης, σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Τα άπορα άτομα και οι άπορες οικογένειες εντός των κριτηρίων επιλεξιμότητας, ως δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων (ενδεικτικά: ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί), θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Σχετική αίτηση (σε ειδικό έντυπο που θα τους δίδεται)

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του ΔΟΠΠΑΧ και μόνο

3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης

4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στην περίπτωση οικογενειών (άπορες, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες)

5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο

6. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από τη ΔΟΥ για το φόρο εισοδήματος του 2012. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή.

6. Σχετικά βεβαιωτικά έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος εντάσσεται στην κατηγορία αναπηρίας 67% και άνω

7. Άδεια παραμονής, στις περιπτώσεις αλλοδαπών με νόμιμη διαμονή στη χώρα

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 20 Μαΐου 2013, στα γραφεία του ΔΟΠΠΑΧ (τηλ. 2221020241) και στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.

Δεντροφύτευση στη Ν. Λάμψακο


Πρόσκληση προς τους πολίτες με ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος απευθύνουν η Αντιδημαρχία Πρασίνου και η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 9 το πρωί, στη Νέα Λάμψακο.

Πρόκειται για «πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης στην ιδέα ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες» και «δράση έμπρακτου ενδιαφέροντος και φροντίδας για τους ελεύθερους χώρους, με πολλαπλά τα οφέλη», όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αλέξανδρος Πιτσούνης.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Μορφωτικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο «Αναξαγόρας», τον Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο «Πορφύρα» και του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου, σε δημόσια έκταση 5 στρεμμάτων στο τέρμα αριστερά της παραλίας (προ του Γραφείου του Συλλόγου Αλιέων, εκεί όπου παλαιότερα πραγματοποιείτο η Γιορτή Κρασιού).

Θα φυτευθούν κατάλληλα κωνοφόρα δενδρύλλια ενώ η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών θα εγκαταστήσει και σύστημα αυτόματης άρδευσης για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους.

Αναγνωστάκης: Αύξηση του ποσοστού προκαταβολής σύνταξης


Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  της Επιτροπής Οικονομικών για  τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του  Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά Δημοσιονομικές και Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, o βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, αρχικά υποστήριξε την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό προκαταβολής της σύνταξης από 50% που προβλέπει το Νομοσχέδιο σε 60%. Επιπροσθέτως ζήτησε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση, ώστε στην πρόβλεψη για προκαταβολή του 60% της σύνταξης, να ενταχθεί και μια ειδική κατηγορία πολιτών αυτή των χηρευσάντων συζύγων δημοσίων υπαλλήλων, που δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το άρθρο  για τις τιμητικές συντάξεις  καλλιτεχνών, ο βουλευτής ζήτησε να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο που ισχύει και σήμερα ο αριθμός των τιμητικών συντάξεων και παράλληλα να αναπροσαρμοστεί το ύψος του εισοδηματικού κριτηρίου.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την  πρωτοβουλία του Υπουργείου για  τον χειρισμό τον αδρανών λογαριασμών καθώς θα αποτελέσουν μια νέα σημαντική πηγή εσόδων για την πολιτεία που πασχίζει να βρει νέους πόρους.

Έκλεισε την ομιλία του ζητώντας η ισχύς του νόμου να αρχίσει από 01/01/2013 ώστε να αποφευχθεί το  ενδεχόμενο κατηγοριοποιήσεων και να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνταξιούχοι στο νέο μέτρο της χορήγησης προκαταβολής σύνταξης.

Σφοδρή σύγκρουση μοτό με ΙΧ σε δρόμο καρμανιόλα της Λαμψάκου...

Φωτό αρχείου

Άλλο ένα θύμα των δρόμων - καρμανιόλα που έχει η Λάμψακος. Ο άτυχος άνδρας 41 χρόνων κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του  χθες στις 10 το βράδυ. 

Το  μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο οδηγός του δικύκλου βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένος...

Με το ασθενοφόρο που κάλεσαν οι γείτονες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία του.

Οι δρόμοι - καρμιανόλα στην είσοδο αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμψάκου έχουν ελλιπή σηματοδότηση και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή μελέτη για να αποφεύγονται τα τροχαία που είναι καθημερινά....

Δραπέτης από το Μαλανδρίνο, έκλεψε στη Χαλκίδα, συνελήφθη στον Βύρωνα

Συνελήφθη στο Βύρωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος... ήταν δραπέτης των Φυλακών Μαλανδρίνου από 20-1-2011, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και δύο μηνών για ληστεία, κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 36χρονος επέδειξε πλαστό διαβατήριο Ρωσίας. Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, το διάστημα μέχρι τη σύλληψή του είχε διαπράξει δεκαέξι διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα στην Αθήνα, το Χολαργό, το Χαϊδάρι, τον Άλιμο, το Περιστέρι, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, την Κόρινθο και την Χαλκίδα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...