Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Η εκκλησιαστική κοινότητα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, αφουγκραζόμενη τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων στις δύσκολες εποχές που ζούμε, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε νοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη και σε συνεργασία με Ιατρούς – Εθελοντές της Πόλεως μας, δημιούργησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο οποίο εθελοντές ιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αδελφούς χριστιανούς μας, αποκλεισμένους από τις υπηρεσίες του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, αστέγους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Το Ιατρείο θα στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού (οδ. Νεοφύτου και Αντωνίου) και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 6:30 το απόγευμα.

Παρατείνεται η αγωνία για την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας - Θύελλα αντιδράσεων στην Στερεά Ελλάδα

Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΔΗΣΥ
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος που προωθεί η κυβέρνηση, η φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ χρόνια που εδρεύει στην Λαμία – μιας υπηρεσίας που για 10 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς - έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στο επίπεδο Ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε από στελέχη του Π.Σ. και οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη της επιτροπής οι ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η 7η ΕΜΑΚ Λαμίας, καθώς στην περιοχή ευθύνης της εμπίπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικά τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα πλέγμα δευτερευόντων οδών της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, παράλληλα με ένα μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με σήραγγες, γέφυρες και απόκρημνες περιοχές διέλευσης του Σιδηροδρόμου. Επίσης, έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ορεινού όγκου της Κεντρικής Ελλάδας, εκεί ανήκει ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, η οροσειρά της Γκιώνας, ο Παρνασσός, ο Καλλίδρομος, τα Βαρδούσια το Βελούχι τα Άγραφα, ο ορεινός όγκος της Εύβοιας κ.α. και τα χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βελουχίου, καθώς και οι μονάδες εξόρυξης βωξίτη, ενώ καλύπτει και ένα μεγάλο μήκος υγρού στοιχείου (Σπερχειός, Γοργοπόταμος, Κηφισός, Μόρνος, Ασωπός, Αγραφιώτης, Καρπενησιώτης, δέλτα Σπερχειού κ.α.), σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει στρατηγικά σημεία, όπως η μεγαλύτερη Αποθήκη Υλικού Πολέμου του Στρατού στο Αυλάκι Στυλίδας και κομβικά σημεία ενέργειας, όπως ο αγωγός καυσίμων του Στρατού και ο αγωγός φυσικού αερίου ενώ καλύπτει χημικά την ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας και την μεγαλύτερη ΒΙ.ΠΕ. της χώρας στα Οινόφυτα.
Η χώρα μας έχει υποφέρει από τις πυρκαγιές και απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη, καθώς το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και την ελληνική γη.

Κ. Μαρκόπουλος: Τα golden boys της Συγγρού, πίσω από τις διαγραφές των βουλευτών

Για golden boys που "παρέσυραν" τον Α. Σαμαρά, και προχώρησε στις διαγραφές, έκανε λόγο ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του... προέδρου της ΝΔ, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Διαλέξεις Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως

ΧΑΛΚΙΔΑ
Η έκτη διάλεξη για φέτος, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το τμήμα της Χαλκίδος θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο της οικογενείας Πνευματικού όπου μέχρι πέρυσι στεγάζονταν τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως), με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ».
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΜΑΝΤΟΥΔΙ
Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το τμήμα του Μαντουδίου θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, με ομιλητή τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ»
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΙΣΤΙΑΙΑ
Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το τμήμα της Ιστιαίας θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, με ομιλήτριες την κ. Μαρία Κουλούρη, Λογοθεραπεύτρια καί Σύμβουλος Ψυχικῆς Ὑγείας και την κ. Ἀγγελική Βασιλειάδη, Λογοθεραπεύτρια, οι οποίες θα εισηγηθούν το θέμα: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΕΤΗ».
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Ζιώγα, Ειδική Παιδαγωγός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...