Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πτώμα πεταμένο σε χωράφι στον Μύτικα!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας περαστικός στον Μύτικα όταν περνώντας από ένα χωράφι εντόπισε ένα πτώμα.

Ο περαστικός σοκαρίστηκε στη θέα αυτής της εικόνας, ενώ έπειτα από λίγα λεπτά τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της Χαλκίδας και ενημέρωσε για το περιστατικό.

Ύστερα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το άψυχο σώμα ανήκει σε έναν 25χρονο Πακιστανό.

Να σημειωθεί πως μέχρι και αυτή την στιγμή γίνονται έρευνες για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Δύο κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Xαλκίδας


Aνησυχία προκαλούν τα δύο κρούσματα ελονοσίας που εντοπίστηκαν σε κατοίκους του δήμου Xαλκίδας. Ένας 42χρονος από τα Φύλλα και ένας 49χρονος από το Φάρο Aυλίδας, βεβαιώθηκε από το Iνστιτούτο Παστέρ...ότι νοσούν απο την ασθένεια, που υποτίθεται ότι έχει εξαλειφθεί στη χώρα μας! Η είδηση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από όλους. Εντοπίσαμε , όμως, τον 42χρονο κάτοικο Φύλλων Δημήτρη, ο οποίος νοσεί από ελονοσία και μας έδειξε τη σχετική βεβαίωση του Ινστιτούτου Παστέρ, που διακρίνεται ένθετη στη φωτό με τον ασθενή.

Όπως είπε ο 42χρονος: «Mε τσίμπησε κουνούπι και ξαφνικά ανέβασα πυρετό και είχα ρίγη. Nοσηλεύθηκα για 15 μέρες στο Nοσοκομείο Xαλκίδας και στις 20 Iουλίου βγήκαν τα αποτελέσματα του Iνστιτούτου Παστέρ, που βεβαιώνουν ότι πάσχω από ελονοσία».

Ο Δημήτρης ακολούθησε ειδική θεραπευτική αγωγή και δεν κινδυνεύει η ζωή του. «Η ελονοσία, όμως -δήλωσε- μου έχει ρίξει τον αιματοκρίτη και το σημαντικότερο είναι πως μου έχει κάνει ζημιά στο συκώτι». Tο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Γνώμης" την Παρασκευή 5 Aυγούστου θορύβησε πολλούς, αλλά προκάλεσε και την αναγκαία κινητοποίηση στελεχών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KEEΛΠNO) που βρέθηκαν στα Φύλλα και ενημέρωσαν τους πολίτες.

Aνάλογα προβλήματα σε ζωτικά όργανα έχει προκαλέσει η ελονοσία και στον 49χρονο οικογενειάρχη από το Φάρο Aυλίδας, που μας μίλησε για τη μάχη που δίνει ακόμη για να αποθεραπευθεί.
Όλα βεβαιώνουν πως ο δήμος Xαλκίδας βρίσκεται αντιμέτωπος με την “ξεχασμένη” αλλά επικίνδυνη ασθένεια, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια κυρίως αφρικανικές χώρες και σκοτώνει περίπου 1.000.000 ανθρώπους ετησίως.
egnomi.gr

Προσάραξε σκάφος στη Χαλκίδα


Στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» Χαλκίδας, σε αμμώδη αβαθή, προσάραξε σήμερα το πρωί το σκάφος «ΑΚΟΥΑ ΝΤΑΝΣ», κατά τη διάρκεια χειρισμών πλαγιοδέτησης, με δύο επιβαίνοντες, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Από το συμβάν δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων και το σκάφος αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στο βόρειο λιμένα Χαλκίδας.
Παράλληλα, δεν τραυματίστηκε κανένας επιβαίνοντας, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους, μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Συνεχίζονται οι Ποιμαντικές περιοδείες του Μητροπολίτη Χαλκίδος


Συνεχίζοντας και κατά το μήνα Αύγουστο τις συχνές ποιμαντικές του περιοδείες σε Ενορίες και Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε, λειτούργησε, κήρυξε το θείο λόγο και επικοινώνησε με μέλη της εκκλησιαστικής μας κοινότητας...
σε πολλές από αυτές. Στις δύο πρώτες Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου χοροστάτησε και ομίλησε στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.


Την Τετάρτη 3 Αυγούστου το πρωί μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στις Ροβιές, όπου και συνέφαγε το μεσημέρι με τα κορίτσια της Δ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, έψαλλε μαζί τους την Παράκληση της Παναγίας και στη συνέχεια παρακολούθησε και ευλόγησε την Γιορτή Λήξης της Κατασκηνωτικής αυτής περιόδου. Την Πέμπτη 4 Αυγούστου το απόγευμα χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού. Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε των λατρευτικών Ακολουθιών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην πανηγυρίζουσα και ακμάζουσα Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου στον Εσπερινό κήρυξε ο Ίδιος τον θείο λόγο και στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους προσκυνητές η παρουσία στην πανήγυρη του πολυσεβάστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντώνη, ο οποίος μετά από τρίμηνη σχεδόν νοσηλεία στο Νοσοκομείο, επέστρεψε στην Ιερά Μονή. Το Σάββατο 6 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου στο νεόδμητο Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, μετέφερε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Πέτρου Αλεξανδρείας, Αντίπα επισκόπου Περγάμου και Παντελεήμονος του ιαματικού, τα οποία την επομένη ημέρα κατετέθησαν στην Αγία Τράπεζα του Παρεκκλησίου, κατά την διάρκεια των Εγκαινίων του. Την Κυριακή 7 Αυγούστου το πρωί, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων στους πιστούς, εξηγώντας παράλληλα και τα τελούμενα και αμέσως μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία στο ωραιότατο αυτό Παρεκκλήσιο, το οποίο είναι το τρίτο της Ιερά Μονής Γαλατάκη, το οποίο ο ίδιος εγκαινιάζει. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου το πρωί λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ι. Ν. Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, ενώ το βράδυ τις ίδιας ημέρας προεξήρχε στην Ιερά Αγρυπνία του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού. Ο Σεβασμιώτατος – συν Θεώ- σήμερα Τετάρτη και ώρα 8.30 το βράδυ θα προεξάρχει στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών, ενώ την Παρσκευή το βράδυ θα μεταβεί στη Σκόπελο, όπου θα χοροστατήσει στον τελευταίο για εφέτος Παρακλητικό Κανόνα της Θεοτόκου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, το δε Σάββατο θα λειτουργήσει στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Έλιος Σκοπέλου, όπου θα προεξάρχει και στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως της Ενορίας π. Βαρσαμά Γλύνη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...