Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Εργατικό Κέντρο: Ο ΓΑΛΗΝΟΣ ξεπουλά τα καταστήματά του...

"Συνεχίζοντας  την πρακτική της απαξίωσης των θεσμών και της ίδιας της συντεταγμένης πολιτείας, οι υπεύθυνοι από τα Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ δεν παρευρέθηκαν σε κάλεσμα της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου είχε προσφύγει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με αίτημά του προς συζήτηση για το θέμα: επιβολή συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης  στο προσωπικό 2η φορά".

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και επισημαίνει:

"Από την άλλη, κατά πληροφορίες, ξεπουλάνε τα καταστήματά τους, την ίδια ώρα που περιμένουν την απόφαση για το άρθρο 99 και χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, ΔΕΗ κ.λ.π..

Οι ύποπτες και αδιευκρίνιστες συναλλαγές αφήνουν εκτεθειμένους όλους  τους προαναφερόμενους κατά  το πόσο θα εισπράξουν τα οφειλόμενά τους.

Η πολιτεία οφείλει να διατάξει διερεύνηση  των τεκταινόμενων και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Η ασυδοσία των μεγαλόσχημων εργοδοτών και η κερδοσκοπία τους  ενάντια στους εργαζόμενους και στο κράτος πρέπει να σταματήσει άμεσα, εάν θέλουμε να έχουμε μία ευνοούμενη πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της.

Καταθέτοντας λοιπόν ένα κατάπτυστο υπόμνημα  όπου απαξιώνει και τους δύο φορείς ταυτόχρονα η επιχείρηση «ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ» συνεχίζει το έργο της γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλους.

Για άλλη μια φορά επιβάλει παράνομα εκ περιτροπής απασχόληση στο προσωπικό μονομερώς, χωρίς να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα.

Για το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας"

Πούλησαν παραμύθι με τη συναυλία του Παντελίδη στην Ερέτρια

Κάποιοι ήθελαν τον Παντελή Παντελίδη να τραγουδάει στην συναυλία της Πάολα στην Εύβοια, αλλά ο ίδιος μάλλον δεν το γνώριζε. 

Οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν τον κόσμο, ότι ακυρώνεται η φιλική συμμετοχή του τραγουδιστή στην εκδήλωση, όπως δημοσίευσε το eviazoom.

Ο Παντελής Παντελίδης έσπευσε να τοποθετηθεί, προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και τον κατηγορήσουν για κάτι που δεν ευθύνεται.

Έτσι, ο τραγουδιστής ενημέρωσε τους θαυμαστές του μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, ότι η μοναδική συναυλία που θα κάνει στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι είναι σε μαγαζί της Πάτρας.

Μάλιστα, αυτό το είχε γράψει στις 10 Ιουλίου και με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα για την εμφάνισή του στην Ερέτρια το ανάρτησε για άλλη μια φορά. Όπως τόνισε η περιοδεία του στην Ελλάδα θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2014.

Δύο τινά συνέβησαν στην Ερέτρια:

  • Ή κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν  το όνομα του Παντελίδη και να μαζέψουν  κόσμο και παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους 
  • Ή κάποιων η φαντασία οργιάζει...

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη...

Στην Εύβοια η μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή

Μια σπάνιας ποιότητας συναυλία, με ελληνικό χρώμα, στο θέατρο των Κατουνίων


Ήταν σαν να είχε φιλήσει ο ουρανός τη γη. Μπορεί οι στίχοι αυτοί του τόσο αγαπημένου τραγουδιού του Robert Schumann να μην ακούστηκαν, τους ζήσαμε όμως ένα φεγγαρόφωτο βράδυ τούτου του Αυγούστου στην Εύβοια, όταν με πρωτοβουλία της Βάνας Ξένου και του Αλέξανδρου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε στο μικρό θέατρο των Κατουνίων μιας σπάνιας ποιότητας συναυλία με τη Στέλλα Ντουφεξή να τραγουδά και τον Daniel Heide να τη συνοδεύει στο πιάνο.

Η ελληνογερμανίδα μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή, είναι σήμερα μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνις που συνεργάζεται στις μεγαλύτερες όπερες και αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, με τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής μας, όπως ο Claudio Abbado, ο Zubin Mehta, o Kurt Masur, o Bernard Haiting η ο Sir Simon Rattle.

Περιζήτητη, μπορούσε να είχε περιορισθεί στην ασφάλεια και την εμπορευσιμότητα των μεγάλων πρωταγωνιστικών ρόλων του Händel, του Mozart , του Richard Strauss η του Bizet , όμως σαν ολοκληρωμένη μουσικός και πνευματικός άνθρωπος με ανησυχίες , ανιχνεύει και ακολουθεί νέους δρόμους έκφρασης στον κόσμο του Lied και της σύγχρονης πρωτοποριακής μουσικής. Δισκογραφικά, τιμήθηκε τελευταία με το Diapason d' Or για τον δίσκο της με τραγούδια του Brahms , ενώ πρόσφατα ηχογράφησε με τον πιανίστα Daniel Heide ένα σπάνιας μουσικής ποιότητας δίσκο, με τραγούδια του Debussy, μεταξύ των οποίων και πέντε απο τα " Ανθη του Κακού " του Baudelaire . Με το εξαιρετικό νέο ελληνικό κουαρτέτο, μας έχει χαρίσει μια συγκλονιστική ερμηνεία του Ηλιοβασιλέματος του Respighi, αποδεικνύοντας οτι η μουσική αρχίζει εκεί, όπου τα λόγια δεν μπορούν πια να μας εκφράσουν . Μαθήτρια, μεταξύ άλλων, και του Dietrich Fischer Dieskau, δουλεύει σε βάθος τη σύζευξη στίχου και μουσικής, γνώση και χάρισμα που δυστυχώς σήμερα όλο και λιγότεροι διαθέτουν .

Κόρη ελληνα σκηνοθέτη που εργαζόταν συχνά στη Γερμανία και με Γερμανίδα μητέρα, είναι συναισθηματικά και πνευματικά δεμένη με τον τόπο μας. Η βραδιά που μας χάρισε, όπως λέει η ίδια, ηταν αποτέλεσμα μιας συνεχούς αναζήτησης των ριζών της. Όπως αναφέρεται και στο ιδιαίτερα επιμελημένο πρόγραμμα, στόχος της βραδιάς δεν ήταν η παρουσίαση μιας ανθολογίας του ελληνικού τραγουδιού και της εξέλιξης του, αλλά ο τρόπος που οι μουσικές εικόνες της Ελλάδας περιγράφονται στο έντεχνο τραγούδι συνθετών και ποιητών, διαφορετικών εθνοτήτων και περιόδων.

Τον στόχο αυτό, η Στέλλα Ντουφεξή με την εμπνευσμένη συνοδεία του χαρισματικού νεαρού πιανίστα Daniel Heide, πέτυχε στο κέντρο του, χαρίζοντας μας ένα βράδυ γεμάτο περισυλλογή και συγκίνηση.

Το πρόγραμμα άνοιξε με τους Θεούς της Ελλάδας του Schubert σε στίχους του Friedrich Schiller. Ακολούθησαν τρία μελοποιημένα ποιήματα του Σεφέρη απο τα "Σχέδια για ένα καλοκαίρι", του Αργύρη Κουνάδη και τα εξαίσιου ερωτισμού τρία τραγούδια της Βιλιτώς του Debussy σε στίχους του Pierre Louyis . Στη συνέχεια ακούσαμε το " Κώμα ", λυρική εικόνα, βασισμένη σε αποσπάσματα της Σαπφούς του σημαντικού νέου Γερμανού συνθέτη και συζύγου της Στέλλας Ντουφεξή Christian Jost. Η "Ηβη" του Ernest Chausson αποδόθηκε με σπάνια ευαισθησία ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η Κασσιανή του Δημήτρη Μητρόπουλου σε στίχους του Κωστή Παλαμά. Τα πέντε ελληνικά τραγούδια του Ravel συμπλήρωσαν το πρόγραμμα που έκλεισε με το, βαθιάς εσωτερικότητας, Ηλιοβασίλεμα του Schubert.

Σαν δώρο, απολαύσαμε το "Hôtel" του Poulenc σε στίχους του Guillaume Appolinaire και το πασίγνωστο " Morgen" του Richard Strauss όπου όλοι νιώσαμε "αυτή τη γη που αναπνέει τον ήλιο ".

Ήταν μια βραδιά που μας έκανε να ξεχάσουμε, έστω και για λίγο, τις δύσκολες εποχές που περνάμε, μαγεμένοι απο τη γοητεία της μουσικής και της ποίησης .

Υ.Γ. Η Βάνα Ξένου είναι η γνωστή γλύπτρια και ο σύζυγος της Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος αρχιτέκτονας και μουσικός .
tovima.gr

Enhanced by Zemanta

Οι καπνοί από τη φωτιά στη Λιβαδειά έχουν καλύψει και τη Χαλκίδα

Οι καπνοί από τη φωτιά στη Λιβαδειά έχουν καλύψει και τη Χαλκίδα

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Καρακόλιθος στην Λειβαδιά. Στην περιοχή σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία... επιχειρούν 28 πυροσβέστες,12 οχήματα,14 πεζοπόρα τμήματα, 3 αεροσκάφη και 2 PZL.

Η μεγάλη φωτιά είναι ανάμεσα στις περιοχές της Λιβαδειάς και του Διστόμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και οι φλόγες κατευθύνονται προς το βουνό καίγοντας προς το παρόν χαμηλή βλάστηση. 

Μιχάλης Ασλάνης: Αύριο η νεκροψία, την Παρασκευή η κηδεία στην Χαλκίδα

Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη.


Στενός συνεργάτης του σχεδιαστή που μίλησε με τις αδερφές του, είπε ότι αναμένεται να παραλάβει το γραφείο κηδειών το άψυχο σώμα του σχεδιαστή για να μπορέσει να γίνει νεκροψία. 

Όσο για την κηδεία, σύμφωνα με τα όσα έχουνε πει μέχρι τώρα οι αδερφές του, αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, στον τόπο όπου γεννήθηκε, την Χαλκίδα.

Τα ... "κρυφά ταλέντα" του Μιχάλη Ασλάνη

Τα ... "κρυφά ταλέντα" του στη  ζωγραφική, το κολάζ και τα γλυπτά παρουσίασε σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας ο Χαλκιδέος Μιχάλης Ασλάνης.

Εμφανώς αδυνατισμένος και ανανεωμένος, πόζαρε με τα έργα του αλλά και με μερικούς από τους φίλους του ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Μάκης Τσέλιος και ο Γιάννης Καζανίδης, η Τζένη Οικονόμου , η Μπέλλα Αδαμοπούλου, η Λάουρα Χατζηβαγγέλη κ.α.

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα από γονείς που κατάγονται από την Μικρά Ασία. Από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό.

Το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του.

Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.Εκτός από ρούχα, ο Μιχάλης Ασλάνης συνεργάζεται με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του

Αστυνομική επιχείρηση με πολλές συλλήψεις σε όλη την Εύβοια

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ της Τρίτης σε διάφορες περιοχές των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συνολικά συνελήφθησαν 39 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για κατοχή ναρκωτικών, για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και διάφορες άλλες παραβάσεις, ενώ προσήχθησαν 260.

Επιπλέον κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μεγάλος αριθμός κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων, χρηματικό ποσό και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Γλέντι με παραδοσιακή μουσική από τον Χορευτικό Όμιλο Χαλκίδας

Παραδοσιακό Γλέντι με την 6μελή ορχήστρα να παίζει ανεβάζονας το κέφι οργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Χαλκίδας στην Πλατεία Δέλτα της Νεάπολης.

Θα απολαύσετε και μια παραδοσιακή Χορευτική Παράσταση από το Χορευτικό Όμιλο Χαλκίδας και τον Καλλιτεχνικό Όμιλο Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μαύρος στο κλαρίνο, ο Σάκης Αξενόπουλος στο βιολί-τραγούδι, ο Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης στη γκάϊντα-καβάλι, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης στο ακορντεόν, ο Αντώνης Δρακονάκης στο λάουτο και ο Λευτέρης Παύλου στα κρουστά.

Είσοδος Ελεύθερη!

Βόρεια Εύβοια: Πνίγηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Ελληνικά στη Βόρεια Εύβοια.  
 
Ένας άνδρας πνίγηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο άτυχος άνδρας έχασε κάποιο αντικείμενο που του έπεσε στον βυθό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του evianews, ο ηλικιωμένος έκανε βουτιά για να το πιάσει και πνίγηκε.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο που προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή αλλά δυστυχώς ήταν νεκρός.

Η γυναίκα του σε κατάσταση πανικού άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

Μιχάλης Ασλάνης: Πως έφυγε, 17 χρόνων, από τη Χαλκίδα

Ο Μιχάλης Ασλάνης σε ηλικία 17 ετών , έφυγε από το σπίτι του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο σχεδιαστής μοιράστηκε στο περιοδικό Λοιπόν τη πιο δυνατή του ανάμνηση που έχει από την μητέρα του, με την οποία είχε πολύ καλή σχέση.

«Έφευγα από το σπίτι και γυρίζω στη γωνία, τη βλέπω , ήταν στην εξώπορτα με ένα μαντήλι κι έκλαιγε. Είναι η πιο δυνατή ανάμνηση. Που να ήξερε τι θα κάνω. Η μητέρα μου πρόλαβε την πρώτη μου επίδειξη. Ο πατέρας μου πρόλαβε λίγο. Του είπαν ότι τελείωσα τη σχολή μου καλά και τώρα αρχίζω και ‘ακούγομαι’».

ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ Μιχάλη Ασλάνη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες διακομίσθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο ο Χαλκιδέος μόδιστρος Μιχάλης Ασλάνης.


Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά πριν λίγες  είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και τον «έγδυσαν» κυριολεκτικά. Αποτέλεσμα ο  Ασλάνης να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να φοβάται ακόμη και για την ίδια του τη ζωή, όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013»: «Παράσταση Κλασικού & Μοντέρνου Χορού»

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013», που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) στη Δημοτική ενότητα Ν. Αρτάκης, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος), θα πραγματοποιηθεί «Παράσταση Κλασικού & Μοντέρνου Χορού», με τη συμμετοχή της σχολής χορού «Παρασκευή Υφαντή»

“4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ”

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 250 χορευτές & μουσικοί από 8 χώρες του κόσμου
Χρώματα και μουσικές από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν το Δήμο Χαλκιδέων.


Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “Τ’ Αλωνάκι” διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής. Διακόσιοι πενήντα (250) χορευτές και μουσικοί από οχτώ (8) χώρες θα συναντηθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Κόκκινο Σπίτι- Πλατεία Μάλλιου.

Με ρυθμούς από όλο τον κόσμο, οι χορευτές θα ταξιδέψουν τους θεατές από τη Γεωργία, μέχρι την Ινδονησία. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από την Ινδονησία, τη Γεωργία, την Τσεχία, την Ιορδανία, την Ινδία, το Ιράκ, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Το πολιτιστικό αυτό γεγονός επιδιώκει να κάνει τους θεατές να αγαπήσουν το χορό στις διεθνείς του διαστάσεις και να μάθουν για την κουλτούρα αυτών των χωρών μέσα από τον πολιτισμό τους.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013
Έναρξη Κόκκινο Σπίτι- Πλατεία Μάλλιου
Ώρα 21:00 –

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Ελάτε να ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες του κόσμου…
…με τους χορευτές του κόσμου”

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Κιμούλης - "Μήδεια" , μετά την Επίδαυρο έρχεται στη Χαλκίδα



Μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, ανεβαίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 21:00, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής», στο Πάρκο Λαού της Χαλκίδας.

Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.

Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη «Μήδεια» σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.

Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

«Η Μήδεια, είναι το έργο που σπάει τα καλούπια της λογικής, ακόμα και του ίδιου του συμβατικού πάθους. Και το πιο παράδοξο: η ηρωίδα ενώ έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, την παιδοκτονία, στο τέλος του έργου δεν τιμωρείται. “Αλλού” κινείται η Ευριπίδεια σύλληψη. Πέραν της ηθικής», προσθέτει.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι οι θεατές που θα βρεθούν σε κάποιον από τους σταθμούς της περιοδείας της «Μήδειας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καθόλου συμβατική παράσταση, σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Παραγωγός: Kώστας Μπάλλας Σύμπραξη: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαντζουράνη

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου.
Κορυφαίοι- Χορός: Τάσος Αλατζάς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Παντελής Φλατσούσης, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 20€
Φοιτητικά: 15€
Μαθητικά (ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ), Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι: 10€

Προπώληση: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΕΞ 22210 37877 / 22210 37878


- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=25357#sthash.hhjdiWOQ.dpuf

«Οι περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκη», στη Χαλκίδα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκη», έρχεται στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21:15 στο Θέατρο Ορέστη Μακρή στο Πάρκο του Λαού.

Αυτό το καλοκαίρι η παράσταση «Οι περιπέτειες του Μάικ» θα χαρίσει χαμόγελα σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αφού ο αγαπημένος τους ήρωας, Μάικ ο Φασολάκης, ταξιδεύει μαζί με όλο τον θίασο στην Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, να παρακολουθήσουν από κοντά την παράσταση και να γνωρίσουν τις συναρπαστικές του περιπέτειες.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική επιμέλεια - σύνθεση: Θάνος Παπανικολάου
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Γιαννής
Φιλική συμμετοχή: Σάκης Ρουβάς
Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Βησσαρίων Τσιώνας, Ολυμπία Σκορδίλη, Πάνης Καλοφωλιάς, Νεφέλη Παπαδερού, Μαρία Βασιλάτου.

Γενική είσοδος: 13€  

Προπώληση εισιτηρίων Δημ. Κιν/φος ΡΕΞ (10:00-14:00 & 19:00-23:00)

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=25647#sthash.RxmtVFfM.dpuf

Βόρεια Εύβοια: Πήγε να ποτίσει το χωράφι του και δεν πίστευε στα μάτια του

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Βόρειας Εύβοιας.


Οι δράστες επέλεξαν να πάνε να σκάψουν, την ώρα που είχε πανηγύρι και έτσι κανένας δεν ήταν στο σπίτι του. 

Την ώρα που έπαιζαν τα κλαρίνα και τα βιολιά στο χωριό, οι δράστες με εκσκαφέα έψαχναν για θησαυρό σε χωράφι συνταξιούχου. Κανένας δεν τους είδε.

Την επόμενη μέρα σύμφωνα με το istiaianews ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στα Καμάρια πήγε να ποτίσει και δεν πίστευε στα μάτια του.

Αντίκρισε μια εκσκαφή στην κορυφή μικρού λόφου, σε σχήμα Γ με διαστάσεις: μήκος 10 μέτρα σε κάθε πλευρά, πλάτος 3,5 μέτρα και βάθος 3 μέτρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία

Από το τζόκινγκ στο Νοσοκομείο: Του επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων σκύλων

Πήγε να κάνει τζόκινγκ, για να αθληθεί και του βγήκε ...ξινό, αφού δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων, η οποία τον έστειλε στο Νοσοκομείο. Ο λόγος για 40χρονο Χαλκιδέο, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 24 Αυγούστου στον παραλιακό χωματόδρομο, κάτω ακριβώς από τα γήπεδα τένις στη Λιανή Άμμο, όπου ο 40χρονος έκανε τζόκινγκ.

Ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με μία αγέλη αδέσποτων σκύλων, η οποία του επιτέθηκε. Στην προσπάθειά του να αμυνθεί ο 40χρονος έδωσε μία δυνατή κλωτσιά σε ένα από τα σκυλιά και στην προσπάθεια αυτή έπαθε τη ζημιά.

Ένιωσε ένα δυνατό πόνο στο πόδι, τον οποίο αρχικά δεν αξιολόγησε ως κάτι σοβαρό, αλλά όσο η ώρα περνούσε και ο πόνος δεν υποχωρούσε αναγκάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Εκεί του έγινε ακτινολογικός έλεγχος, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα σε τρία διαφορετικά σημεία, στο κουντεπιέ του ποδιού του, όπου του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας και του συνεστήθη πλήρης ακινησία για μία εβδομάδα.


egnomi.gr

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ.

Παλαιότερα το να τυπώσει κάποιος ιδιώτης ένα βιβλίο με τα ποιήματά του ή κάποιο διήγημα ή οποιοδήποτε άλλο γραπτό του, είχε να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο κόστος.

Τα μικρά τιράζ των 50, 100 ή 200 βιβλίων ήσαν απαγορευτικά.

Σήμερα όμως τόσον η τεχνολογία όσον και η εμπειρία μας σε συνδυασμό με τη ζήτηση (συνεκτυπώσεις) μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε σημαντικά το κόστος και να είμαστε σε θέση να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα προσφορά σε οποιαδήποτε ποσότητα επιθυμείτε.

Τηλεφωνήστε μας για περισσότερες πληροφορίες

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 22210 76335,  22210 80107, 22210 76394
FAX  22210 80102

Δημ. Αναγνωστακης - ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη να αναδασωθεί άμεσα η Ριτσώνα

Με τη δυσάρεστη αφορμή της φωτιάς, που έκαψε για πολλοστή φορά 5.000 στρέμματα δασών και καλλιεργειών στη Ριτσώνα στις 23 Αυγούστου, επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη να κηρυχθεί η περιοχή άμεσα αναδασωτέα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρήσης γης για άλλους σκοπούς, όπως έχει επιχειρηθεί πολλάκις κατά την τελευταία δεκαπενταετία.

Δυστυχώς η περιοχή της Ριτσώνας, λόγω της συχνότητας των πυρκαγιών ή των εμπρησμών, απειλείται με ουσιαστική μεταβολή του δασικού και αγροτικού χαρακτήρα της.

Η τελευταία πυρκαγιά προκάλεσε  επίσης μεγάλες ζημιές και στους αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής, για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα αποζημίωσης από την Πολιτεία.

Ο βουλευτής της  ΔΗΜΑΡ Δημ.  Αναγνωστακης, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδρασαν αποτελεσματικά και περιόρισαν τις καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς.

ΚΥΖΙΚΕΙΑ χωρίς DEPROFUNDIS και ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση των «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ 2013», με τη Χορωδία DEPROFUNDIS και τη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα: 21:00 στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...