Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Στιφάδο στους Καλημεριάνους Ευβοίας, έθιμο του Δεκαπενταύγουστου



Δείτε φωτογραφίες από το έθιμο...








koumiotis.blogspot.gr

Δήμος Αρτεμισίου: Προκαταρκτική έρευνα ... διάρκειας 40 μηνών για απευθείας αναθέσεις

Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει έκνομη την εκτέλεση του έργου.


Για το γεφύρι της... Αρτας σίγουρα χρειάστηκε λιγότερος χρόνος. Για τη διαλεύκανση όμως μιας δυσώδους υπόθεσης, στην Εύβοια, με την απευθείας ανάθεση ενός τεράστιου έργου, δεν φτανουν ουτε σαραντα μήνες για να ολοκληρωθεί τουλάχιστον η προκαταρκτική εξέταση στη Δικαισοσυνη!!! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπαρχει ήδη απο το 2011 έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε το έκνομο της εκτέλεσης του έργου.

Η υπόθεση αφορά στην απ´ ευθείας ανάθεση έργου - με προταση του δημαρχου και του προεδρου της δημαρχιακης επιτροπής - υψους 644.000€ με μηδενικό ποσοστό έκπτωσης, στο οποιο προχωρησε ο πρώην Δήμος Αρτεμισίου Ευβοίας, ο οποιος στη συνέχεια εναχθηκε στον καλλικρατικό δήμο Αιδηψού. Ο σχετικός φάκελος έφτασε απο τον Μάρτιο του 2010 στη δικαιοσύνη, αλλα και στο υπουργειο Εσωτερικων καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για τον τροπο ανάθεσης, αλλα και υπόνοιες για υπερβολικό ύψος στο κόστος του έργου.
 
Και ενω από τον Δεκέμβριο του 2011 το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκηση συνεταξε την έκθεσή του, η δικαιοσύνη καθυστερει. Την υπόθεση έχουν χρεωθεί πέντε διαφορετικοί εισαγγελείς. Η πρώτη ήταν στις 14 Απριλίου του 2010 και η τελευταία χρέωση ειναι στις20 Μαρτίου 2013.

Την όλη υπόθεση βαρύνει και η σκιά με τις περίεργες σχέσεις του εργολάβου, που ανέλαβε το έργο με τον τότε δήμαρχο Αρτεμισίου. Σύμφωνα με απόφαση ποινικού δικαστηρίου ο εργολάβος έχει εκδώσει πλαστα και εικονικά τιμολό για ιδιωτικό έργο του Δημάρχου το οποίο είχε ενταχθεί στο νόμο περί επιδότησης της επένδυσης. Έπειτα απο έλεγχο της ΔΟΥ Ιστιαίας επιβλήθηκε πρόστιμο και στους δυο, ενώ το δικαστήριο επέβαλε πρωτοδίκως στον Δήμαρχο ποινή φυλάκισης 15 μηνών. H ποινή διαγραφτηκε, όπως ορίζει ο νόμος - ελληνικής πρωτοτυπιας προφανώς - όταν καταβλήθηκαν τα πρόστιμα, πυ είχε επιβάλλει η ΔΟΥ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Θυμήθηκαν τον Πάνο Γεραμάνη στο Βασιλικό


Στη γενέτειρά του, το Βασιλικό της Χαλκίδας, η οικογένεια του Πάνου Γεραμάνη, τέλεσε τρισάγιο σήμερα εορτή της Παναγίας, στη μνήμη του.

Ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη νομού Ευβοίας, όπως πάντα έδωσε το παρόν του και ο ποιητής του συλλόγου Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης, έγραψε και του αφιέρωσε ένα ποίημά του !!!


* Εις την γενέτειρά σου γη / Πάνο μας Γεραμάνη / για την μεγάλη σου ψυχή / σου στέλνουμε μία ευχή / κι εσύ στείλε φιρμάνι. Σ΄ αυτούς που κλείσανε τη ΝΕΤ / γραψ΄ τους σταράτα λόγια / απ΄ τα δικά σου τα γνωστά / αυτά που ξέρεις τα καυτά / σε όλα τα λαμόγια. Διαλύσανε Πάνο το πάν / στο δεύτερο κανάλι / αυτό που είχες κάνει εσύ / για μας μια λαϊκή σχολή / με ακρόαση μεγάλη. Απ΄ τους μπαξέδες του Ουρανού / που σεργιανίζεις πάνω / ριξ΄ αστραπές και κεραυνούς / και κάψ΄ τους όλους στη γη αυτούς  / τη ΝΕΤ που ΄κλείσαν  Πάνο. Μήνυμα στείλε στο λαό / σαν πάει να ψηφίσει / όλους τους άχρηστους αυτούς / σαν τους ζητήσουνε σταυρούς / να τους καταμαυρίσει.


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Χτύπησαν γιατρό σε Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας

Οπως καταγγέλλει μια ακτινολόγος γιατρός δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από ασθενή και τον συνοδό του, οι οποίοι την χτύπησαν και εξαφανίσθηκαν


Δύο άτομα επιτέθηκαν σε ακτινολόγο γιατρό στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας προχθές (13/8) το πρωί. Την απείλησαν και την χτύπησαν με γροθιές επειδή αρνήθηκε να εξετάσει τον ασθενή που δεν είχε βιβλιάριο υγείας προσκομίζoντας παραπεμπτικό με άλλο ονοματεπώνυμο!

Μόλις έφθασε η Αστυνομία εξαφανίσθηκαν

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας την Τρίτη ( 13/ 8 ) το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Οπως καταγγέλλει μια ακτινολόγος γιατρός δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από ασθενή και τον συνοδό του, οι οποίοι την χτύπησαν και εξαφανίσθηκαν.

Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, έφτασαν στο κέντρο υγείας και προσήλθαν στο ακτινολογικό εργαστήριο για να εξετασθεί η ασθενής. Ο συνοδός αρχικά με απαξιωτικές εκφράσεις ζητούσε και επέμενε να εξυπηρετηθούν προσκομίζοντας παραπεμπτικό το οποίο ήταν γραμμένο σε άλλο όνομα και χωρίς να έχουν το βιβλιάριο υγείας, αλλά η γιατρός αρνήθηκε και τα αίματα άναψαν για τα καλά.

Η ασθενής την έβριζε συνεχώς και ο συνοδός άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας ότι θα γίνουν οι ακτινογραφίες ότι και να γίνει και άρχισε να σπρώχνει την γιατρό, η οποία προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο τον Διευθυντή της, αλλά της άρπαξαν το ακουστικό από τα χέρια. Τότε δέχτηκε γροθιές στην πλάτη και έντρομη κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας προς την έξοδο.

Η γιατρός αφού εξήγησε το συμβάν στους συναδέλφους της, ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά τα δύο άτομα εξαφανίσθηκαν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον των δύο ατόμων και έχει την απόλυτη στήριξη από την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων της Εύβοιας, η οποία καταγγέλνει το περιστατικό με την εξής ανακοίνωση:

«Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει το παρακάτω συμβάν ως απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο μας και σημειώνει ότι δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που δέχονται συνάδελφοι επίθεση από πολίτες συνοδευόμενη και από χειροδικία εις βάρος τους. Τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους μαζικούς φορείς. Παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν την δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Επιφυλλασόμαστε να στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου τόσο για το κατώτερο συμβάν όσο και για οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο συμβεί στο μέλλον».

eviazoom.blogspot.gr

Λάμψακος: Ο πιτσιρικάς βρήκε χειροβομβίδα στον δρόμο

Ήταν χθες το απόγευμα όταν ένα δεκάχρονο παιδάκι βγήκε στην γειτονιά για να παίξει μπάλα.

Καθώς πετάχτηκε η μπάλα μακρυά και πήγε να την πιάσει, είδε μία παλιά χειροβομβίδα.

Πλησίασε πιο κοντά και ευτυχώς δεν την ακούμπησε.

Αμέσως έτρεξε και πήγε στους γονείς του όπου τους εξήγησε για το τι είδε.

 Όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για χειροβομβίδα, πάγωσαν και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, όπως γράφει το evianews.com.

Το σημείο αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς και ειδοποίησαν τις στρατιωτικές αρχές για το εύρημα στην περιοχή της Νέας Λαμψάκου.

Νωρίς το πρωί (γύρω στις 8) βρέθηκαν στο σημείο και πήραν την χειροβομβίδα όπου είναι αμερικανικού τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα είχε χρησιμοποιηθεί και ήταν σκουριασμένη.

Χαροπαλεύει 35χρονος μοτοσικλετιστής στη Χαλκίδα - "Καρφώθηκε" σε τοίχο!

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άνδρας, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και "καρφώθηκε" στην μάντρα ενός πρατήριου υγρών καυσίμων. 

Ο 35χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.
 
 «Έβγαζε αίμα από το στόμα σαν να ξεψυχούσε, ακόμα τρέμουμε» λένε αυτόπτες μάρτυρες στην eviazoom.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι συγγενείς του ευελπιστούν να ακούσουν κάποιο ευχάριστο νέο από τους γιατρούς.

Κάλαμος: Η παραλία που σε κάνει να την θαυμάζεις για ώρες


Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές του πλανήτη. 

Είναι η παραλία που ευχαριστιέσαι να την βλέπεις και να κολυμπάς!
Και όμως η παραλία αυτή ανήκει στην Εύβοια.


Eίναι πασίγνωστη, και καθημερινά πόλος έλξης από πολλούς που θέλουν να κολυμπήσουν στο αιγαίο και να μην έχει κύμα.

Η παραλία Κάλαμος είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που βρέχεται από το Αιγαίο.

Υπάρχουν δύο μικρές διαδοχικές παραλίες.


Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους "Καλή" γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά, ενώ η δεύτερη ονομάζεται "Κακιά" γιατί συνήθως είναι πιο "αγριεμένα " τα νερά.

http://eviagreen.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: Πανηγυρίζει η Παναγία στο Βασιλικό Χαλκίδας


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ έγινε χτες σε ένα από τους πρώτους Ιερούς Ναούς που δεσπόζουν στην πόλη του Βασιλικού, της ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 



Όλες οι τοπικές , πολιτικές και στρατιωτικές αρχές έδωσαν το παρών τους ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε χτες τον εσπερινό και σήμερα τη Θεία Λειτουργία.

Ιστορικός Ναός

Το Βασιλικό όπως λένε οι κάτοικοί του δημιουργήθηκε τον 15ον αιώνα κοντά στην θάλασσα , που η περιοχή ονομάζεται Λευκαντί.


Οι Τούρκοι το 1470 αποβίβασαν στρατό στο Λευκαντί και κατέλαβαν όλη την περιοχή. Οι κάτοικοι  τρομαγμένοι από την καταστροφικότατα των Τούρκων με τις συχνές τους λεηλασίες άφησαν και απομακρύνθηκαν από την θάλασσα , και έχτισαν την πόλη τους στην περιοχή την σημερινή δηλαδή κοντά στον Πύργο στην περιοχή της σουβάλας όπως έλεγαν την τοποθεσία αυτή γιατί εκεί λίμναζαν νερά από το ποταμό Λήλα . Η μετακίνηση αυτή του πληθυσμού της πόλης έγινε περίπου το 1700 και εγκαταστάθηκαν γύρω από τον πύργο για να προφυλάσσονται από τις επιθέσεις των Σαρακηνών. Εκεί,  γύρω από τον πύργο χτίζουν την νέα πόλη τους και ως γνωστό για την θέρμη της πίστεως τους χτίζουν και την Εκκλησία τους ώστε ο Ιερός Ναός τους "να τιμάται στο πρόσωπο της γλυκιάς Παναγίας ως προστάτιδα και μεσίτρια από των πολλών κινδύνων και συμφορών" της εποχής εκείνης .


Ο σημερινός Ιερός Ναός της ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ είναι όπως λένε το τρίτο κτίσμα στην ίδια θέση εκείνη που φτιάχτηκε ο πρώτος Ιερός Ναός. Δεσπόζει Μητροπολιτικά στο Βασιλικό.


Μεγαλοπρεπής κατασκευασμένος από την προσωπική εργασία των κατοίκων  του Βασιλικού. Ο Ιερός Ναός αρχιτεκτονικά αναφέρεται ως τρίκλητη βασιλική μορφή μετά τρούλου.


Μια αναγραφή στην είσοδο ακριβώς του Ναού  αναφέρει ότι θεμελιώθηκε το 1907 από μαρτυρίες όμως μεγαλύτερων ανθρώπων δείχνει να μην θεμελιώθηκε τότε αλλά να τελείωσε η κατασκευή του το έτος αυτό αφού είχε αρχίσει να κατασκευάζεται από το 1877.

Πολλές εικόνες αναγράφουν χρονολογίες όπως το 1882 και ο πρώτος Ιερέας της ενορίας που αναφέρεται μέσα από το αρχείο της Iεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας είναι ο π. Αναστάσιος Παπαφράγκας το 1862.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...