Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η σφαίρα... βρήκε τη γυναίκα του

Στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής μία γυναίκα, ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε από...
το σύζυγό της.

Ο 56χρονος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυροβόλησε πέντε φορές μέσα στο σπίτι με πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία η μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι τη σύζυγό του.

Ο σύζυγός, είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Το όπλο κατασχέθηκε, ο δράστης συνελήφθη ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
dete.gr

Αυτοκίνητο παρέσυρε κοριτσάκι στη Λαμία

Η μικρή ξέφυγε από τη μητέρα της και επιχείρησε να διασχίσει μόνη της το δρόμο...

Το τροχαίο συνέβη νωρίς το μεσημέρι στην οδό Αθηνών, στη Ν. Άμπλιανη. Η μητέρα είχε πάει με το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι της στο φούρνο για ψωμί.

Μόλις βγήκαν το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο μόνο του.

Ο οδηγός του Ι.Χ., που είχε κατεύθυνση από Λαμία προς Μοσχοχώρι, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να το αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ευτυχώς σύμφωνα με το LamiaReport.gr δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός και το κοριτσάκι διακομίσθηκε για προληπτικούς κυρίως λόγους στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η τροχαία Λαμίας ερευνά τα ακριβή αίτια του τροχαίου.

ΓΚΑΛΟΠ Alco: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ 21,4%

KANTE ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ
Μια νέα δημοσκόπηση που φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 1,7% έρχεται στο φως της δημοσιότητας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να κρατούν τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές της 6ης Μάιου και το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να χάνουν δυνάμεις.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΤΟ ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Αλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.

Αρνητικό είναι και το ισοζύγιο για τους πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με τη στάση τους και τους χειρισμούς τους από τις εκλογές και μετά. Οι χειρισμοί του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζονται αρνητικά σε ποσοστό 63%, του Αλέξη Τσίπρα 54%, του Ευάγγελου Βενιζέλου 60%, του Πάνου Καμμένου 64%, ενώ το μικρότερο αρνητικό ποσοστό για τους χειρισμούς του συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 52%.

ΓΚΑΛΟΠ Metron Analysis: Πρώτος Ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε απόσταση αναπνοής η Ν.Δ.

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άνοδο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει και νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 16 έως τις 17 Μαΐου, αυτήν την φορά από τη Metron Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας Protagon.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα καταγράφει τα κάτωθι ποσοστά:

-ΝΔ 19.7%, -ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, -ΠΑΣΟΚ 14,4%, -Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, -ΚΚΕ 4.8%, -Χρυσή Αυγή 4%, -ΔΗΜΑΡ 5,2%, -ΛΑΟΣ 1,5%, -Δημιουργία Ξανά 2,3%, -'Aλλο 3,6%, -'Ακυρο-Λευκό 1%, -Δεν θα ψηφίσω 4,6%, -Δεν έχω αποφασίσει 9%, -Δεν απαντώ 2,5%

Παράλληλα, σημειώνεται πως με αναγωγή στα έγκυρα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως  εξής:

ΣΥΡΙΖΑ  25,1%
ΝΔ με 23,8%, 
ΠΑΣΟΚ 17,4%,
Ανεξάρτητοι Ελληνες  7,8%, 
Δημοκρατική Αριστερά 6,3%
ΚΚΕ 5,8%, 
Χρυσή Αυγή 4,8%.

Στη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο ο Αλέξης Τσίπρας. Αναλυτικά τα ποσοστά των αρχηγών είναι τα ακόλουθα: Αλέξης Τσίπρας 17%, Αντώνης Σαμαράς 16%, Ευάγγελος Βενιζέλος 12%, Φώτης Κουβέλης 4%, Πάνος Καμμένος 3%, Αλέκα Παπαρήγα 2%, Ν. Μιχαλολιάκος 2%, 'Αλλος 5%, Κανένας 27%, Δεν απαντώ 12%.

Προεκλογική απεργία στη ΛΑΡΚΟ

"OXI στην απαξίωση της ΛAPKO. OXI στο ξεπούλημα της ΛAPKO. OXI στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου."

Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα και αιτήματα των εργαζομένων  στη ΛΑΡΚΟ που προκήρυξαν 24ωρη πανΛαρκική απεργία για την Tετάρτη 8 Iουνίου και ενώ θα βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Tην ίδια μέρα οι εργαζόμενοι σκοπεύουν αν πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Aθήνα.

Μπορούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο; Κινδυνεύουμε με έξοδο από το ευρώ;

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 23:15 στο MEGA, η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα εξετάζει δύο επίκαιρα ερωτήματα.
Ερώτημα πρώτο: Πόσο πιθανή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Τι θα σήμαινε αυτό για την ίδια τη χώρα; Και τι θα σήμαινε για την ευρωζώνη συνολικά; Η «Έρευνα» ρίχνει φως στα ερωτήματα που αυτές τις ημέρες κάνουν τον γύρο του κόσμου, συζητώντας τόσο με δημοσιογράφους που υπογράφουν τις αναλύσεις περί ελληνικής εξόδου, όσο και με εκείνους που επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις: τον εκπρόσωπο του νέου Γάλλου Προέδρου  Μπενουά Αμόν, τους οικονομικούς συμβούλους της καγκελαρίου Μέρκελ, Π. Μπόφινγκερ και Χ. Ζιν, και τον Ρομάνο Πρόντι, τον άνθρωπο που ήταν Πρόεδρος της Κομισιόν όταν το ευρώ γεννιόταν και η Ελλάδα γινόταν μέλος της ζώνης.
Ερώτημα δεύτερο: Τι περιθώρια «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου έχει η Ελλάδα;  Η «Έρευνα» ταξιδεύει στην Ρουμανία και καταγράφει την πρόσφατη εμπειρία της χώρας που κατάφερε να επαναδιαπραγματευθεί με το ΔΝΤ την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που το ρουμανικό μνημόνιο είχε περικόψει.
Στην Αθήνα, συζητούν γύρω από τα ίδια ερωτήματα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νότης Μηταράκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 20 Μαΐου στις 23:15 στο MEGA

Πρώτο κόμμα η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το πρώτο θέμα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν περίπου ανέπαφη την ποσοστιαία διαφορά τους , όπως καταγράφηκε στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά περίπου τρεις μονάδες.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
Νέα Δημοκρατία 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ 21,4%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
Δημοκρατική Αριστερά 6%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 3,8%
Άλλο κόμμα 7,7%
Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα, υποχωρεί λίγο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλα τα λεγόμενα μικρά κόμματα συρρικνώνονται σε σχέση με τα αποτελέσματα της αναμέτρησης του Μαΐου.
Από την έρευνα προκύπτουν μια σειρά από αντιφάσεις. Για παράδειγμα, ενώ οι Έλληνες αποδοκιμάζουν με την ψήφο τους το μνημόνιο, «υπερψηφίζουν» κατά 80% την παραμονή στο ευρώ και μόλις 10% των ερωτηθέντων θέλει την επιστροφή στην δραχμή.
Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κυριότερος υπεύθυνος για το ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το 15% για το μη σχηματισμό κυβέρνησης θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και μόλις 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αρνητικό είναι και το ισοζύγιο για του πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με τη στάση τους και τους χειρισμούς τους από τις εκλογές και μετά. Οι χειρισμοί του Αντώνη Σαμαρά  αντιμετωπίζονται αρνητικά σε ποσοστό 63%, του Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 54%, του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 60%, του Πάνου Καμμένου σε ποσοστό 64%, ενώ το μικρότερο ποσοστό αρνητικό ποσοστό για του χειρισμούς συγκέντρωσε ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 52%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκροές των μικρότερων κομμάτων προς τα δύο πρώτα.Εκεί φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα, το 17,5% αυτών που ψήφισε το κόμμα του Πάνου Καμμένου κατευθύνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, το 17% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στρέφεται επίσης προς την Κουμουνδούρου, ενώ το 13,5 % που ψήφισε Χρυσή Αυγή τώρα πάει προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες. Το 37% θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το 24% μια κυβέρνηση ΝΔ με την συμμετοχή των κομμάτων της κεντροδεξιάς.
Enhanced by Zemanta

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Ασφαλιστικά μέτρα με πρόσχημα την Πειρατεία.

Αυτή την εβδομάδα γίναμε και στην Ελλάδα μάρτυρες προσπάθειας φίμωσης του διαδικτύου με αφορμή τις καταχρηστικές εξουσίες των "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών (που έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων τους) με πρόφαση τους απαράδεκτους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα ζητούν το μπλοκάρισμα από τους παρόχους internet ενός site που έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 και ενός άλλου που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί νόμιμα με βάση το νομικό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εν τω μεταξύ έχει αλλάξει διεύθυνση IP.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι ενάντιο σε οποιoδήποτε τεχνικό τρόπο λογοκρισίας ή φίμωσης του διαδικτύου, με οποιαδήποτε αφορμή και ειδικά με το απαράδεκτο νομικό καθεστώς περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Αν ανοίξουμε την πόρτα στη λογοκρισία, σήμερα μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα που παρέχει links σε “πειρατικό” περιεχόμενο, αύριο μπορεί να είναι ένα blog, μεθαύριο ένα πολιτικό site, ένα θρησκευτικό site, ένα blog που διαφωνεί με τις μεθόδους μιας εταιρίας, μιας κυβέρνησης...

Ο εξαναγκασμός των παρόχων (ISPs) σε επιβολή μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα τους προσθέτει επιπλέον έξοδα και τους μεταβάλλει από ουδέτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, σε όργανα επιβολής νόμων.

H απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου, που θυμίζει περισσότερο αναφορά Μηχανικού Πληροφορικής, ανοίγει την πόρτα σε ιδιωτικά μονοπώλια ώστε να αποκτήσουν λόγο πάνω στο πως θα λειτουργούν οι τεχνολογικές υποδομές ονοματοδοσίας στο διαδίκτυο.

Βέβαια αγνοεί ότι το Internet ερμηνεύει τη λογοκρισία ως βλάβη στο δίκτυο και δρομολογεί την κίνηση από εναλλακτικούς δρόμους, ξεπερνώντας τον αποκλεισμό.

Η πρόσφατη απαγόρευση με τον ίδιο τρόπο του Piratebay στην Αγγλία του προσέθεσε 12.500.000 επισκέψεις.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, πέρα από αυτό το δελτίο τύπου, ενημερώνει ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει κάθε νόμιμο τεχνολογικό μέτρο, ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία της επικοινωνίας, του λόγου και της ανταλλαγής ιδεών στο διαδίκτυο αλλά και στην κοινωνία.

Ήδη λειτουργούμε σύστημα ανακατεύθυνσης για την παράκαμψη του αποκλεισμού του PirateBay από τους Ολλανδικούς παρόχους (ISPs), σε συνεργασία με τους Ολλανδούς Πειρατές.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πιθανή εφαρμογή τεχνολογικών μέτρων από μέρους του Κόμματος Πειρατών δεν προσβάλλει τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αφορούν την παρεμπόδιση πρόσβασης από μέρους των παρόχων (ISPs) και όχι απαγόρευση επίσκεψης στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε υπέρ παράνομων ενεργειών, αλλά θεωρούμε πιο σημαντικό το δικαίωμα πρόσβασης στην κοινωνία της πληροφορίας (όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα) από την προάσπιση του απαράδεκτου νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα μονοπωλιακά και οικονομικά συμφέροντα.

Απώτερος σκοπός μας είναι η προσαρμογή του νόμου, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των δημιουργών και του δημόσιου συμφέροντος για πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό.

Από το http://www.pirateparty.gr/2012/05/vs-isps/

Την Κυριακή το μνημόσυνο της δημοσιογράφου Μ. Παπαγιαννίδου

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" Μαίρη Παπαγιαννίδου, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή του Πάσχα, αφού για 25 ολόκληρα χρόνια πολεμούσε το Aids! Την είδηση του θανάτου της κοινόποιησε αρχικά - μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - η συνάδελφός της, Λώρη Κέζα και λίγο μετά ο σύζυγός της, Σεν Πιερ.

H Mαίρη, που μολύνθηκε το 1985, πίστευε πάντα και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες, ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 

"Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου. Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS, στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007.

Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές. Ώσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα", έγραφε η ίδια στο site της.


Σήμερα ο σύζυγός της κοινοποίησε πως αύριο, Κυριακή θα γίνει το μνημόσυνό της, στις 12:00 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Ο Σεν Πιερ ήταν πάντα στο πλευρό της! Ενώθηκε μαζί της με τα ιερά δεσμά του γάμου, γνωρίζοντας την ασθένειά της και σκοπεύει να συνεχίσει το έργο της. Θα προσπαθήσει να αποδείξει αυτό για το οποίο πολεμούσε η Μαίρη επί σειρά ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: H δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου έφυγε αφού έδωσε 25 χρόνια μάχη με το AIDS

Νεκρός νεαρός μετά από συμπλοκή

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 29χρονος νεαρός από τις Ιτιές, που σήμερα τα ξημερώματα χτυπήθηκε με μαχαίρι σε συμπλοκή με τρεις αλλοδαπούς, στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.


 Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο άτυχος άνδρας καυγάδισε με την παρέα των αλλοδαπών πιθανόν για προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί με μαχαίρι και να τραυματιστεί σοβαρά.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των αλλοδαπών που φέρονται ως δράστες της επίθεσης και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Πήγε να αυτοκτονήσει για 20 ευρώ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν και στο δημαρχείο της Πάτρας. Δημότης πλήρωσε δύο φορές μία κλήση ύψους 20 ευρώ. Έκανε απίστευτο σαματά για να πάρει τα λεφτά του πίσω και στο τέλος απειλούσε να πέσει στο κενό από το παράθυρο του δημαρχείου όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν άμεσα!

Ο αγανακτισμένος Πατρινός πήγε στην οικονομική υπηρεσία, ζήτησε τα χρήματά του, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον ενημερώσουν γιατί δεν είχε περαστεί στο σύστημα η πληρωμή της συγκεκριμένης κλήσης στις 26/10/2009 με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί εκ νέου. Κανείς δεν του έδινε εξήγηση και τότε εκείνος αγανακτισμένος άνοιξε το παράθυρο και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τον παρακαλούσαν να μην πηδήξει και κάποιοι έβγαζαν χρήματα από την τσέπη τους, για να του επιστρέψουν τα 20 ευρώ. Κλήθηκε και η αστυνομία και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ηρεμήσουν. Με τη συνοδεία τους οδηγήθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος του εξήγησε πως η διαδικασία επιστροφής χρημάτων είναι περίπλοκη και χρονοβόρα και θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

NEO ΓΚΑΛΟΠ - Public Issue - Καθημερινή: ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, ΔΗΜΑΡ άνοδος, Τζήμερος στη Βουλή

Βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14%.

Από τα μικρά κόμματα διασώζεται μόνο το κόμμα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με 3%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ 28%
  • Νέα Δημοκρατία 24%
  • ΠΑΣΟΚ 14%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
  • ΔΗΜΑΡ 7%
  • ΚΚΕ 5%
  • Χρυσή Αυγή 4,5
  • Δημιουργία Ξανά 3%

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Αλιβέρι

the logo of syriza
(Photo credit: Wikipedia)

Προεκλογική εκδήλωση διοργανώνει αύριο 2 Μάη στις 8,30 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Αλιβερίου ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές ,τον βουλευτή Εύβοιας Αποστόλου Βαγγέλη και τον βουλευτή Αττικής Αλέξη Μητρόπουλο (γνωστό εργατολόγο).

Enhanced by Zemanta

Πυρπόλησαν το πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στην Κεφαλλονιά

Λίγες ώρες μετά την επίθεση αγνώστων με πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παικτών του «τριφυλλιού» και την ακύρωση του πρώτου τελικού μεταξύ των δύο ομάδων, τα ξημερώματα στην Κεφαλλονιά άγνωστοι πυρπόλησαν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία το πούλμαν ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, που διαμένει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, στην περιοχή Λάσση του Αργοστολίου.

Στις τρεις τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν το χώρο έβαλαν φωτιά και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Οι έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.
Φωτο: inkefalonia.gr

Ε. Μενεγάκη: Αυτό είναι το πρώτο της μπάνιο στα Άχλα της Άνδρου!

Τα Άχλα αποτελούν τον επίγειο παράδεισο της Ελένης Μενεγάκη και δεν χάνει την ευκαιρία να ταξιδεύει στην Άνδρο κάθε φορά που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της το επιτρέπουν. Πρόσφατα απόλαυσε το πρώτο της μπάνιο στα δροσερά νησιά των Κυκλάδων.

Η Ελένη επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον αγαπημένο της προορισμό παρέα με τον γιο της Άγγελο. Ο σύντροφός της Ματέο ήταν ήδη εκεί στην επιχείρηση του. Η παρουσιάστρια απόλαυσε το μπάνιο της στα δροσερά νερά της παραλίας του νησιού. Και το Hello! ήταν εκεί και αποθανάτισε τα πάντα.

Δες 6 SEXY  φωτογραφίες από το πρώτο μπάνιο της Ελένης ΕΔΩ

Kάνηθος: Βρέθηκε νεκρός μετά πολλές ώρες - ΄Επεσε θύμα ληστών;

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, βρέθηκε ο ανωτέρω θανών μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας του, δίπλα στο κρεβάτι, φιμωμένος με μονωτική ταινία και δεμένος στα χέρια και στα πόδια με πλαστικά καλώδια (κλιπς).
Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, διαπιστώθηκε διάρρηξη παραθύρου της οικίας του, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση αντικειμένων, καθώς ο θανών διέμενε μόνος του.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, ενώ στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και ο χρόνος θανάτου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε θύμα ληστών και ξεψύχησε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περιπολικά και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας πήγαν σπίτι του 79χρονου στην Kάνηθο και έχουν καλέσει ιατροδικαστή, προκειμένου να εξετάσει το πτώμα.

H ιατροδικαστική έρευνα καλείται να αποδείξει αν ο θάνατος  προήλθε από παθολογικά αίτια ή από κάποια εγκληματική ενέργεια.

Πάνος Γεραμάνης: Ένα τηλεοπτικό πορτρέτο με πολλές συμμετοχές και μεγάλες αλήθειες, από τον Χρ. Κουτσαύτη

Ο Χρήστος Κουτσαύτης με τη Ναυσικά Γεραμάνη

Μια εκπομπή για τον Πάνο Γεραμάνη ετοίμασε ο Χρήστος Κουτσαύτης και θα προβληθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ το βράδυ στις 10 - 12 από το κανάλι Εψιλον.


Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος - Ναυσικά Γεραμάνη
Με την παρουσία της γυναίκας του Πάνου, Ναυσικάς Γεραμάνη, οι καλεσμένοι αφηγούνται προσωπικές και όχι μόνο, ιστορίες από τη ζωή του Πάνου που εξακολουθεί να είναι ανάμεσά μας παρόλο που φέτος έκλεισαν 7 χρόνια από τον άδικο χαμό του.

Η δημοσιογραφική καριέρα του Πάνου, η αγάπη του για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο, η "προδοσία" του "Θρύλου" για να μπορέσει να πλησιάσει τον Στέλιο Καζαντζίδη (δήλωσε...ΑΕΚτζής!), οι "Λαικοί Βάρδοι" , τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού,   η δυνατή σχέση του με το Βασιλικό και τη Χαλκίδα, η λατρεία του για το ραδιόφωνο ήρθαν στη μνήμη των φίλων του Πάνου που έδωσαν το "παρών" τους στο "Exodos Live" πίσω από τον Αγ, Νεκτάριο Κανήθου, όπου γυρίστηκε η εκπομπή.


Γιώργος Τικταπανίδης
Το πάνελ της εκπομπής αποτελούσαν οι:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΑΤΑΣ , ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ,
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΛΑΚΙΤΣΗΣ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ, Ο μικρός ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ, 
ΝΑΥΣΙΚΑ ΓΕΡΑΜΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΜΙΓΑΔΗΣ, ΖΑΧΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΪΛΙΔΗΣ

Τα τραγούδια που λάτρευε ο Πάνος έπαιξαν οι μουσικοί:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΩΤΗΣ
ΝΑΤΑΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΟΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ
Συμμετείχαν ακόμη ο Γιάννης Λεμπέσης, που αφηγήθηκε πώς με τη βοήθεια του Πάνου κάνει μια σημαντική καριέρα και ο Γιώργος Τικταπανίδης, που στο μαγαζί του, απέναντι από το γήπεδο Χαλκίδας "δοξάζει" δύο "θεούς": Τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Πάνο Γεραμάνη

Ο χορευτικός όμιλος από το Βασιλικό, την πατρίδα του Πάνου μας θύμισε τη συμβολή του δημοσιογράφου στα τοπικά πολιτιστικά πράγματα. Και χόρεψαν οι:

ΧΡΥΣΑ ΤΣΑΛΑ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΛΙΤΣΑ ΔΑΥΡΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ
ΦΑΝΗ ΤΟΥΛΟΥΜΗ
ΤΑΣΟΥΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΧΡΘΣΟΥΛΑ ΜΠΕΚΡΙΔΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΜΙΤΖΗ
ΦΡΩΣΩ ΣΚΙΑΔΑ

Νεα εκλογική επιτροπη ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

Συνεδρίασε χθες η εκλογική επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και αφού ανανεώθηκε η ισχύς της και για την επόμενη εκλογική μάχη διευρύνθηκε και με άλλα μέλη ,αφού το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη έθεσε περισσότερες ευθύνες ώστε να περάσουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε περισσότερο κόσμο.

Ο στόχος της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας να δραστηριοποιήσει τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ , που τελευταία αυξάνονται ραγδαία αφού πολύς νέος κόσμος απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και διατίθεται να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ώστε να γνωστοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας

το επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα μας βγάλει από την κρίση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Η σύνθεση της Νέας εκλογικής επιτροπής και οι αρμοδιότητες του κάθε μέλους είναι η κάτωθι :

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗΣ   ΘΟΔΩΡΗΣ
6980534965  2221022301 Email : rumel@hol.gr
(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ   ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)
(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ)
                                                                     ΣΙΟΛΙΑΣ  ΝΙΚΟΣ  
(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)
(υπεύθυνος  για  Πρωτοδικείο) 
(ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ)
                                                               ΠΑΠΠΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ 
(ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ)
   ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 
(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ)
ΜΠΟΤΖΙΒΑΛΗ   ΛΑΜΠΡΙΝΗ  
(Συντονίστρια  υποψηφίων)
ΚΟΛΩΝΙΑ   ΡΟΖΙΝΑ  
(Υπεύθυνη  ελέγχου ταμπλώ και λειτουργίας  γραφείων)
ΤΣΙΓΩΝΗ  ΕΙΡΗΝΗ
(ΤΑΜΙΑΣ)
ΤΗΝΙΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ 
(υπεύθυνος δημιουργίας προεκλογικού φυλλαδίου  για  τον  νομό)
(υπεύθυνος  υλικού)
ΖΕΡΒΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ 
(υπεύθυνος  για  εκλογικούς αντιπροσώπους)
ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΥ  ΑΘΗΝΑ  
(Υπεύθυνη  λειτουργίας  εκλογικού κέντρου παραλίας)
                                                             ΚΑΤΣΑΤΟΣ  ΤΑΣΟΣ  
(Υπεύθυνος μετακίνησης  ψηφοφόρων)

ΣΚΟΥΡΑΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ   Λίμνη   Ευβοίας  
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ   Λ.Αίδηψού 
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ   Αλιβέρι    

Πυροβόλησαν κοσμηματοπώλη για να τον ληστέψουν

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 20:30 στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου τραυματίστηκε στο πόδι από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας αντιστάθηκε όταν πήγαν να τον ληστέψουν και έτσι οι ληστές τον πυροβόλησαν. Οι ληστές τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα.

Έλληνες ομογενείς προβάλλουν την Ελλάδα στις ΗΠΑ - VIDEO

Γιγαντοαφίσα που προβάλει την Ελλάδα ως φιλόξενο τουριστικό προορισμό, τοποθετήθηκε σε κεντρικό δρόμο της Ουάσιγκτον με πρωτοβουλία και δαπάνη μιας ομάδας ομογενών της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Φωνής της Αμερικής", η ομάδα συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειάζονταν για το πρόγραμμα αυτό από συνεισφορές ιδιωτών, με στόχο να στείλει σε Αμερικανούς συμπολίτες της το μήνυμα πως η Ελλάδα ακόμα και στις δύσκολες αυτές μέρες παραμένει εξαιρετικά ελκυστική.

Η γιγαντοαφίσα στήθηκε στη "7th Street", έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσιγκτον, ακριβώς στην μέση μιας διαδρομής 16 οικοδομικών τετραγώνων, που αρχίζει από το Καπιτώλιο και καταλήγει στον Λευκό Οίκο.

Το κτίριο στο οποίο τοποθετήθηκε, βρίσκεται δίπλα από την είσοδο της Κινεζικής γειτονιάς της πρωτεύουσας, που συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθημερινά.

"Οι γιγαντοαφίσες στην Ουάσιγκτον, την Νέα Υόρκη και αργότερα σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ένα και μόνο σκοπό –να πουν στους Αμερικανούς ότι η ελληνική κρίση χρέους, την οποία τους θυμίζουν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια, έχει κάνει τον λαό της Ελλάδας πολύ πιο φιλόξενο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας του και έτοιμο να προσφέρει τα πάντα για να διασφαλίσει πως οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ζήσουν φέτος στην χώρα του, την μαγεία ενός ονείρου, γεμάτου ιστορία και ομορφιά", αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Η Ελλάδα σε γιγαντοαφίσες από CDemo83

Ομπάμα-Ολάντ: "Μέσα στην ευρωζώνη η θέση της Ελλάδας"

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συναντηση που είχε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα με το νεοεκλεγέντα πρόεδροτης Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντηση τους αναφέρθηκαν στο θέμα της Ελλάδας και της κρίσης που επικρατεί στη χώρα. Κοινή βούληση Ομπάμα και Ολάντ είναι να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα από την πλευρά του τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να μπορέσει η Ελλάδα με τα κατάλληλα μέτρα να βγει από την κρίση.

Επιπλεόν και οι πρόεδροι έκαναν αναφορά στην κρισιμότητα των εκλογών της 17ης Ιουνίου σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο κ. Ολάντ έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό τονίζοντας πως: «Η θέση της χώρας είναι στην ευρωζώνη και πρέπει να γίνουν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να τα καταφέρουμε».

Διάψευση από το Βερολίνο για τα περί δημοψηφίσματος - Άλλα λέει ο Παπούλιας..

Η γερμανική καγκελαρία διέψευσε πριν από λίγο ότι η κα Μέρκελ πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές  με ερώτημα δραχμή ή ευρώ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας της με τον κ. Παπούλια.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιδέα υπάρχει στις Βρυξέλλες και στα ευρωπαϊκά κέντρα, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρότεινε κάτι ανάλογο.

Νωρίτερα σε επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρονταν τα εξής:

peiraikos proedros dimokratias Ελληνικά: Ο Πει...
(Photo credit: Wikipedia)
«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Σαμαράς: "Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τοποθέτησή του σχολίασε την πρόταση της κας Άνγκελας Μέρκελ για διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές στην Ελλάδα, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι: «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ.

Επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες.

Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός το σεβασμό των εταίρων του.

Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος –και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός η παρέμβαση Μέρκελ

"Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή»", αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωση του.

"Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. 

Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους".

Π. Καμμένος: "Η Μέρκελ να κάνει δημοψήφισμα στη χώρα της"

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter απάντησε στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για δημοψήφισμα για το ελληνικό νόμισμα.

"Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα καιί να φύγει απο το Ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα" έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Π. Καμμένος.

Τσίπρας: "Στις εκλογές ο ελληνικός λαός θα δώσει οριστική απάντηση στη Μέρκελ"

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας με τοποθέτησή του πριν από λίγο, σχολίασε την πρόταση της κας Άνγκελας Μέρκελ, για διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές στην Ελλάδα, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «Η κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους.

Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση.

Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

O Μάνεσης σε Κομβικό Σημείο, από τη Δευτέρα

Καθώς η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον αλλεπάλληλων διλημμάτων, οι καθημερινές εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Η νέα καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, Κομβικό Σημείο, θα μεταφέρει τον παλμό της επικαιρότητας έγκυρα και με σαφήνεια.

Με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ, εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των θεμάτων και με τη συμβολή όλου του δημοσιογραφικού επιτελείου του Alpha, η εκπομπή Κομβικό Σημείο θα προβάλλεται καθημερινά στις 11.00. Παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης.

Στο studio της εκπομπής, καλεσμένοι από τον πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και εμπειρογνώμονες θα μοιράζονται την οπτική τους στα θέματα της επικαιρότητας.

Κομβικό Σημείο, από τη Δευτέρα, 21 Μαΐου στις 11:00, στον Alpha.

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στη Χαλκίδα!

Ταχύρρυθμα Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS-AED), με εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο  Lucy το Σάββατο 26 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία και η οργάνωση, ανήκει στην εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών/ BLS-AED, και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Σοφία Χονδρογιάννη (φωτό από το Facebook) η οποία θα διδάξει στο σεμινάριο με ομάδα εκπαιδευτών από την Αθήνα.

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια, των 24 ατόμων το καθένα και στο τέλος του 5ωρου μαθήματος, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή:

Το πρώτο σεμινάριο θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 26 Μαΐου (ώρες 8:30-13:30) και το δεύτερο το απόγευμα της ίδιας μέρας (ώρες 15:30-20:30). Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους γιατί ο αριθμός των εκπαιδευόμενων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά στις αιτήσεις.

Μετά τη θεωρητική και πρακτική τους κατάρτιση, θα αποκτήσουν πιστοποίηση  από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, διάρκειας 4 ετών.  Επειδή η «πρώτη βοήθεια», είναι θεμελιώδους σημασίας για όλα τα περιστατικά, ειδικά την καρδιακή ανακοπή, το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όλους, ακόμα και για ανειδίκευτα άτομα.

Το ολικό κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ( περιλαμβάνει εγχειρίδιο, ταυτότητα, την τελική πιστοποίηση, καφέ και σνακ) είναι 20 ευρώ για κάθε εκπαιδευόμενο. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να στείλουν μήνυμα  smsμέχρι την Κυριακή 20 Μαΐου στο τηλέφωνο 69.48.900.900 ( Σοφία Χονδρογιάννη),  που θα περιλαμβάνει:

1. το ονοματεπώνυμο σας με λατινικούς χαρακτήρες (όπως ακριβώς είναι γραμμένο στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο)
2. την πλήρη ημερομηνία γέννησης
3. το επάγγελμα σας
4. και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail)
Τα στοιχεία, είναι απαραίτητα για την ERC, για να εκδοθούν τα πτυχία.

Στην Ευαγγελίστρια Κανήθου η Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ

Η Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος έρχεται την Δευτέρα 21 Μαΐου στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) Κανήθου. Η υποδοχή της θα γίνει στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 10 το βράδυ, προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί την Αγία Κάρα.

Την Τρίτη 22 Μαΐου θα τελεστεί το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ στις 8:30 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμή της γιορτής της Αποδόσεως του Πάσχα. Ο Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 9 το πρωί, θα τελεστεί Ευχέλαιο και στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η αναχώρηση της Αγίας και θαυματουργού Κάρας για την Ιερή Μονή του Οσίου Δαυίδ, στις Ροβιές.

Οικολόγοι Πράσινοι: Υιοθετεί τα ρατσιστικά συνθήματα ο νέος Υ.ΕΘ.Α;

"Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες.

Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας";.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...