Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα- Λιθουανία 2-0

Ένα ημίχρονο έφτανε για την Εθνική μας ομάδα για να πάρει τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας και να κάνει το "δύο στα δύο". Άλλαξε το παιχνίδι της Εθνικής η είσοδος του Μήτρογλου που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι. Πολύ καλός και ο Νίνης με γκολ και ασίστ
Με τον Κώστα Μήτρογλου να αλλάζει όλο το παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με το "δύο στα δύο" έφτασε στους έξι βαθμούς στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2014.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ


Η Μαρία Σπυράκη και το σαρδάμ που μας έφερε... πίσω στη δραχμή [βίντεο]

Πίσω στη δραχμή μας πήγε το σαρδάμ της δημοσιογράφου Μαρία Σπυράκη, την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Θα εξαγοράσει Ελληνικό χρέος 50 δισεκατομμυρίων δραχμών..» είπε στον αέρα η δημοσιογράφος προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του Γιάννη Πρετεντέρη και της Όλγας Τρέμη οι οποίοι έσπευσαν χαμογελώντας να της υπενθυμίσουν ότι το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ.

Πηγή| iefimerida.gr

Παραιτείται ο Μανιτάκης; - Δεν δέχεται απολύσεις στο δημόσιο τομέα

Δεν πρόκειται να δεχθεί απολύσεις στο δημόσιο τομέα διαμηνύει ο Αντώνης Μανιτάκης, θεωρώντας ότι μπορεί να πείσει την τρόικα με επιχειρήματα ότι έχει αποτέλεσμα το σχέδιο του για συνταξιοδοτική ωρίμανση. 

Κι αυτό γιατί όπως λέει ο ίδιος είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση που ακόμα και αν δεν υπήρχε σχέδιο μέχρι το 2015 θα είχαν αποχωρήσει 150.000 άτομα μόνο και μόνο από φυσιολογικές διαδικασίες αποχώρησης.

Αν δεν τους πείσει, λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, και η κυβέρνηση επιλέξει άλλη πολιτική, δηλαδή τις απολύσεις, τότε θεωρεί ότι δεν έχει σχέση στο κυβερνητικό σχήμα.

ΣτΕ: "Δεν θα κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι"

Και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύεται πλέον η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. 
Πρόκειται για την υπ. αριθμόν 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας η οποία είχε συνεδριάσει τον περασμένο Δεκέμβρη για να εξετάσει προσφυγή πολίτη κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή κρίνοντας ότι το ειδικό τέλος επιβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα της χώρας, πλην όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
thestival.gr

Ο Αναγνωστακης (ΔΗΜ.ΑΡ.) για την καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημ. υπαλλήλων

Στην καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρεται ο Δημ. Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρονται τα εξής: 

 
Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ.3 του ν. 4057/2012, η συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία προβλέπεται η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (άρθρο 146Β ν.3528/20007), θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως την 14.6.2012.

Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις ( άρθρο 104, παρ. 2. του ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε από το ν. 4057/12), όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον/στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων, από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί. Αναστολή, η οποία αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί της υπόθεσης εντός 30 ημερών από τη επιβολή της. Προβλέπεται δε και πειθαρχικός  έλεγχος του προϊσταμένου για παράλειψη της επιβολής του μέτρου.

Η καθυστέρηση, όμως, που παρατηρείται στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων καθιστά ατελέσφορη την πρόνοια του νομοθέτη για αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ελεγχομένου υπαλλήλου. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε.

Επειδή η παράταση της εκκρεμότητας παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στις οποίες εργάζονται οι ελεγχόμενοι, και καλλιεργεί υπόνοιες ατιμωρησίας στην κοινή γνώμη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.         Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, που προκάλεσε και την πρόσφατη επείγουσα εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/2/οικ.20265 του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου;

2.         Πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η σύσταση τους;

Χαλκίδα: Κάνουν μάθημα μέσα στο στρατόπεδο!

Με τα βιβλία στο χέρι θα περνούν για δεύτερη χρονιά το κατώφλι του τάγματος πεζοναυτών, 600 μαθητές του 3ου και 6ου γυμνασίου Χαλκίδας.

Δεν θα πάνε εκεί για σκοπιά αλλά για μάθημα!

Πριν από περίπου δύο χρόνια, πάνω από 600 μαθητές έμειναν χωρίς κτίριο μιας και κρίθηκε ακατάλληλο για λόγους στατικότητας.

Τότε αποφασίστηκε σε ένα μέρος του τάγματος πεζοναυτών να μπουν τα κοντέινερ και να γίνεται εκεί το μάθημα.

Οι υπεύθυνοι εκείνη την εποχή υποσχέθηκαν πως θα ήταν προσωρινή η κατάσταση αλλά δυστυχώς έπεσαν έξω μιας και φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια που οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσα στο στρατόπεδο.

Πολλοί γονείς φάνηκε να μην ενοχλούνται με τον χώρο που είναι περιποιημένος αλλά με τα κοντέινερ που όσο περνούν τα χρόνια παλιώνουν.

Το evianews του Γιώργου Κουτσελίνη, βρέθηκε στον αγιασμό. Μάλιστα υπήρχε και γονέας που πριν από 20 χρόνια έκανε εκεί την θητεία του.

Δείτε πως αντέδρασε όταν σήμερα το πρωί πήγε την κόρη του στο σχολείο....


evianews.com

Την πήρε ο ύπνος ενώ οδηγούσε το scooter της και προσέκρουσε σε νταλίκα [video]

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μια γυναίκα από τη Ρωσία κατάφερε να κοιμηθεί πάνω στο scooter της τη στιγμή που οδηγούσε – κι αυτό δεν είναι το πιο παράξενο της ιστορίας. 

Το ανεξέλεγκτο δίκυκλο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα όπου προσέκρουσε σε μια νταλίκα που ερχόταν με  μεγάλη ταχύτητα, αλλά ως εκ θαύματος η γυναίκα βγήκε ζωντανή από τη σύγκρουση.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως δεν φορούσε ούτε κράνος, τότε μάλλον πρόκειται για την πιο τυχερή γυναίκα στον πλανήτη...
otherside.gr

Κάρυστος: 15 Σεπτεμβρίου- Εθελοντικός καθαρισμός ακτών

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρύστου, σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), διοργανώνει στις 15/9, παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών, εθελοντικό καθαρισμό παραλιών της Καρύστου.

Προσκαλούμε φορείς, συλλόγους, σχολεία και πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Τόπος συνάντησης: Η άγκυρα στο λιμενοβραχίονα
Πορεία διαδρομής:
1η ομάδα: Μπούρτζι-Λύκειο Καρύστου
2η ομάδα: Αρχιπέλαγος-Γαλλίδα
Ώρα συνάντησης: 10.00 π.μ.
Αναχώρηση: 10.20 π.μ.
Απαραίτητος εξοπλισμός: καπέλο, νερό, κατάλληλα άνετα ρούχα
Θα διανεμηθούν γάντια και σακούλες και θα γίνει διαχωρισμός απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και απορρίμματα για την χωματερή.

Με την υποστήριξη του Δήμου και του Λιμεναρχείου Καρύστου.

Για το ΓΕΛ Καρύστου, Α.Μπαγιάτης

Ο Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) έφερε στη Βουλή το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

"Σε μια δύσκολη, κρίσιμη και οδυνηρή για τους εργαζόμενους της χώρας μας στιγμή, και ενώ η ανεργία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε απόγνωση, η τακτική των διοικούντων του ομίλου Νεοχημική και των υπευθύνων στο εργοστάσιο ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ στην Εύβοια τους τελευταίους μήνες, οδήγησε την εταιρεία σε απαξίωση και τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και το μέλλον τους αβέβαιο".

Αυτό τονίζει σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και επισημαίνει:

"Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας μετά την συμφωνία (14-5-2012) με τους εργαζόμενους, έχουν “εξαφανιστεί”, δεν ενδιαφέρονται για την πορεία του εργοστασίου, δεν αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα των εγκαταστάσεων του, δεν προσεγγίζουν πελάτες που θα επέφεραν αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα. Παράλληλα, εκτός της στάσης της διοίκησης για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, κάλεσαν στα άλλα εργοστάσια και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου όλους τους εργαζόμενους να παραιτηθούν και να πάρουν την νόμιμη αποζημίωση τους. Αυτό πραγματοποιήθηκε, με καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του προσωπικού της στις 3/8/2012.

Την ίδια στιγμή που η μητρική εταιρεία Νεοχημική μοιράζει αποζημιώσεις για απολύσεις, δεν πληρώνει τις νόμιμες υποχρεώσεις της που είναι οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στις θυγατρικές της εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α΄ και Β΄.

Επειδή από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η μητρική εταιρεία «Νεοχημική» δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας, αφού μοιράζει αποζημιώσεις για απολύσεις και σίγουρα κάτι άλλο επιδιώκει

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1) Σε ποιές ενέργειες θα προβούν τα υπουργεία σας ώστε να μην συνεχισθεί η απαξίωση του εργοστασίου ΙΝΤΕΚΕΡΜ ΕΛΛΑΣ και ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων του;

2) Ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις θυγατρικές εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α και Β ;"

Μίκης Θεοδωράκης: Ενιαίο μέτωπο αντίστασης

Με άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης προτρέπει τους λαούς της Ευρώπης στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης. Κάτι τέτοιο εκτιμά ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης πως «θα οδηγούσε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου».

Αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

"Μπράβοι τοκογλύφων έσφαξαν σε ξενοδοχείο Ροδίτη επιχειρηματία"

Σικάγο θύμιζε χθες το απόγευμα η περιοχή του Λαγονησίου μετά το μαφιόζικο «χτύπημα» σε βάρος πασίγνωστου Ροδίτη επιχειρηματία, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr- είχε δανειστεί το ποσό των 750.000 ευρώ με τοκογλυφικούς όρους.

Ο επιχειρηματίας, βρέθηκε από τη σύζυγό του, μέσα σε μία λίμνη αίματος σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Οι μπράβοι τον μαχαίρωσαν και με διακριτικότητα έγιναν άφαντοι. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε σοβαρή κατάσταση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Ευβοίας: «Ελάτε στα βιβλιοπωλεία της περιοχής σας»

Ο Σύλλογος εύχεται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, καθηγητές και δασκάλους και τους καλεί στα βιβλιοπωλεία του.
«Οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν τα βιβλιοχαρτοπωλεία της περιοχής τους,  όπου θα μπορέσουν να συζητήσουν και να επιλέξουν τα σωστά προϊόντα, αποφεύγοντας τις παραπλανητικές διαφημίσεις από πολυκαταστήματα και ευκαιριακούς για δήθεν χαμηλές τιμές.

Τα βιβλιοχαρτοπωλεία της Εύβοιας έχουν επιλέξει με γνώμονα της ποιότητα τη καταλληλότητα κα την τιμή. Κανένα βιβλιοχαρτοπωλείο δεν πουλάει «φύκια» για μεταξωτές κορδέλες.

Ελάτε να εξυπηρετηθείτε στο βιβλιοχαρτοπωλείο της περιοχής σας ελάτε στο φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον και όχι στις χρωματιστές και απρόσωπες σειρήνες.

Σύλλογος βιβλιοχαρτοπωλών Ευβοίας»

Eργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στα Πολιτικά

Eργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης εντοπίσθηκε στην Εύβοια, μέσα σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Βέλγου και ενός Έλληνα, και στην κατάσχεση 1.948 δενδρυλλίων, ποσοτήτων κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης, ECSTASY, ενός πιστολιού, φυσιγγίων κ.ά.

Ειδικότερα αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για ύπαρξη εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κτίριο στην περιοχή της Εύβοιας, εντόπισαν συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο οποίο διαπίστωσαν ότι διέμεναν δύο άτομα τα οποία προσέρχονταν και αποχωρούσαν λαμβάνοντας προφυλάξεις, ενώ παρέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας εντός αυτού. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι, οι δύο συλληφθέντες είχαν μετατρέψει το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, με κατάλληλη τροποποίηση των χώρων, σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες αγόραζαν μέσω διαδικτύου τους σπόρους της κάνναβης, τους οποίους καλλιεργούσαν με ειδικό εξοπλισμό στον παραπάνω χώρο. Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών, χρησιμοποιούσαν υγραντήρες, ειδικά συστήματα εξαερισμού, τεχνητό φωτισμό, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, μετρητές θερμοκρασίας και PH καθώς και ειδικά λιπάσματα,.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδος.

Με λεφτά της Γιάννας θα πληρώνεται ο Παπανδρέου για να διδάσκει στο Harvard

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντάχθηκε στο δυναμικό του Harvard Kennedy School. Αυτή είναι η είδηση όπως προκύπτει από την ένταξη του ονόματος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην επίσημη λίστα των διδασκόντων του ιδρύματος.

Πίσω όπως από μια απλή ανακοίνωση κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία. Οπως είχε αποκαλύψει πριν από ακριβώς ένα χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 το iefimerida.gr η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ίδρυσε και ενισχύει οικονομικά, στο Harvard Kennedy Shcool, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρόστιμα στους οδηγούς του «Δεν Πληρώνω» δρομολογεί η «Νέα Οδός»

Να φρενάρει το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσπαθεί η κοινοπραξία «Νέα Οδός», η οποία, σύμφωνα πληροφορίες εντοπίζει τους οδηγούς που σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια και ετοιμάζεται να στείλει τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι παραβάσεις στις Αφίδνες έχουν περιοριστεί στο 5 -7%. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι βεβαιώσεις παραβάσεων ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ ανά άτομο, χωρίς να υπολογισθεί το πρόστιμο που ανεβάζει το ποσό στο 20πλάσιο του τιμήματος.

Στην περίπτωση που οι παραβάτες αρνηθούν να πληρώσουν το πρόστιμο εντός 15 ημερών, τότε θα εκδίδεται διαταγή πληρωμής.
 

Με χαμόγελα, φωνές και .. αγωνία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Με χαμόγελα, φωνές και .. αγωνία  ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης βρέθηκε στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και μέσα από τις φωτογραφίες τους μας μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα.

Οι μικροί μαθητές, τα "πρωτάκια" έκλεψαν την παράσταση με τα γέλια και τις σκανδαλιές τους.

Οι γονείς τους, σε μια γωνία παρακολουθούσαν με...  αγωνία την προσαρμογή των παιδιών τους στο νέο περιβάλλον.

Οι μικροί αγνοούν αυτά τα συναισθήματα. Άλλωστε έχουν "πολύ δρόμο" μπροστά τους.

Ο κόσμος είναι δικός τους και πρέπει να τον διεκδικήσουν!

Θανατηφόρο τροχαίο με ανδρόγυνο στην Αμάρυνθο

Νεκρός ο σύζυγος, τραυματίας η γυναίκα του...


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο δρόμο Αμαρύνθου-Γυμνού. Επιβατικό Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 67χρονος οδηγός του από χωριό του Δήμου Ερέτριας.

Η σύζυγος και συνοδηγός τού άτυχου άνδρα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας;

Την ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται εκ νέου να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των νέων μέτρων, η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει. Την ασύλληπτη έκτασή της αποκαλύπτουν τα ευρήματα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε 121 υποθέσεις. Την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθούν να δηλώνουν εισοδήματα κάτω και από το αφορολόγητο όριο, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δηλώσεων που υπέβαλαν το 2011 (το σχετικό ρεπορτάζ στη σελ. 30).

«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν, εξάλλου, σήμερα (στις διπλανές στήλες) λίστα με τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Εφορία, ως φυσικά πρόσωπα, επώνυμοι τραγουδιστές για τα έτη 2008 και 2009.

Αρκετές από τις περιπτώσεις αυτές βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των αρμόδιων φορολογικών Αρχών που ερευνούν αν τα ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα που έχουν δηλωθεί από αρκετούς καλλιτέχνες δικαιολογούνται από τις υψηλές αμοιβές που επικρατούσαν στον χώρο αυτόν τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή πριν από την εκδήλωση της κρίσης. Διευκρινίζεται πάντως ότι το χαμηλό δηλωθέν εισόδημα δεν αποτελεί απαραιτήτως στοιχείο ανειλικρίνειας, αφού στον χώρο αυτόν είναι διαδεδομένη η σύσταση εταιρείας (και με τη μορφή off shore) προκειμένου τα έσοδα και οι αμοιβές των καλλιτεχνών να φορολογούνται ως κέρδη με χαμηλότερο συντελεστή.

Στοιχεία για τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για τα έτη 2008 και 2009, τα οποία δηλώθηκαν το 2009 και το 2010, αντίστοιχα, καθώς και στοιχεία για την αντικειμενική αξία της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας τους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 1 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Η λίστα που δημοσιεύει βέβαια η εφημερίδα δεν περιλαμβάνει το σύνολο των καλλιτεχνών, αλλά όσα ονόματα περιήλθαν εν γνώσει της. Η αναφορά στα προ κρίσης στοιχεία γίνεται σκόπιμα καθώς τη διετία 2008-2009 τα κέντρα δούλευαν τέσσερις φορές την εβδομάδα -και όχι μόνον Παρασκευή και Σάββατο, όπως σήμερα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Γιάννης Πλούταρχος με καθαρό δηλωθέν εισόδημα 1.489.180 ευρώ τη διετία 2008-2009 (667.121 το 2008 και 822.059 το 2009) είναι από τους πλέον καλοπληρωμένους καλλιτέχνες - και από τους πιο ειλικρινείς φορολογουμένους.

Ακολουθεί ο Πασχάλης Τερζής - τα δύο τελευταία χρόνια απείχε από τις πίστες -, ο οποίος δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.081.968 ευρώ (609.355 το 2008 και 472.613 το 2009, όταν εμφανιζόταν με την Ελενα Παπαρίζου και τον Μάνο Πυροβολάκη, που επίσης περιλαμβάνεται στη λίστα). Ο Νότης Σφακιανάκης - ο οποίος είχε βρεθεί παλαιότερα στο μικροσκόπιο της Εφορίας - δήλωσε στο ίδιο διάστημα εισόδημα 638.665 ευρώ (262.995 το 2008 και 375.670 το 2009), ενώ έσοδα 388.386 δήλωσε ο Πάνος Κιάμος (174.826 το 2008 και 213.560 το 2009) την εποχή της μεγάλης επιτυχίας του.
Η Αννα Βίσση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το 2008 δήλωσε καθαρό εισόδημα 30.751 ευρώ και το 2009, 3.223 ευρώ. Αυτό όμως δεν αφορά τις αμοιβές της που «πέρασαν» στην εταιρεία την οποία φέρεται να διατηρεί με τον Νίκο Καρβέλα. Στα 4.786 και 6.753 ευρώ, αντίστοιχα, για το 2008 και το 2009, έχει καταγραφεί το εισόδημα της Δήμητρας Γαλάνη, με ακίνητη περιουσία (προφανώς τα σπίτια στον Κεραμεικό και στο Πήλιο), αντικειμενικής αξίας 407.212 ευρώ.

Ανάλογα ποσά (7.152 και 4.782 ευρώ για το 2008 και το 2009) εμφανίζει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που τότε δεν είχε ακόμη ξεκινήσει την έντονη συναυλιακή δραστηριότητα. Τέλος, μεγάλη εμφανίζεται η ψαλίδα - ίσως και λόγω νέου δίσκου - στα εισοδήματα τις δύο χρονιές (23.402 και 80.103 ευρώ) για τον Κώστα Μακεδόνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα στο όνομα του Γιάννη Κότσιρα εμφανίζεται ποσό 24.281 ευρώ το 2008, αλλά καμία εγγραφή στο 2009. Ο τραγουδιστής, ο οποίος - όπως αρκετοί άλλοι - έχει εταιρεία στην οποία «περνούν» και οι αμοιβές και τα έξοδά του, φαίνεται ότι δεν είχε κέρδη που από τον εταιρικό λογαριασμό να καταχωριστούν στον προσωπικό (και να φορολογηθούν ξανά, κατά την τακτική της φορολογικής Αρχής) το 2009. Εως το 2010 εξάλλου είχε περάσει από όλους τους ελέγχους και είχε ολοκληρώσει και την περαίωση. Κάπως έτσι εξηγείται και η εγγραφή της Ελλης Κοκκίνου, που είχε το 2008 καθαρό εισόδημα 4.447 ευρώ. Ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε για το 2008 καθαρό εισόδημα 69.216 ευρώ και για το 2009 καθαρό εισόδημα 67.628 ευρώ. Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε το 2008 καθαρό εισόδημα 65.586 και το 2009 εμφάνισε εισόδημα 45.176 ευρώ. Ο Θάνος Πετρέλης δήλωσε το 2008 καθαρό εισόδημα 128.787 ευρώ και το 2009 καθαρό εισόδημα 45.553 ευρώ.

Οσον αφορά την ακίνητη περιουσία, από τις μεγαλύτερες δηλωθείσες είναι αυτή του Γιάννη Πλούταρχου, με αντικειμενική αξία 1,32 εκατ. ευρώ (αφορά και το σπίτι που έχτισε για την οικογένειά του), της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (982.910 ευρώ), του Νότη Σφακιανάκη (923.224 ευρώ), του Πασχάλη Τερζή (855.288 ευρώ), της Ελλης Κοκκίνου (564.247 ευρώ).

Η Πέγκυ Ζήνα, τέλος, το 2008 εμφάνισε εισόδημα 79.231 ευρώ και το 2009, 125.682 ευρώ. Οσο για τη φερομένη ως φοροδιαφυγή 4,2 εκατ. ευρώ, την οποία δημοσιεύματα απέδωσαν στην ίδια και στον σύζυγό της - και παραγωγό - Γιώργο Λύρα (το ζεύγος, μέσω εκπροσώπου εταιρείας του, έχει δηλώσει ότι παρείχε εξηγήσεις στην αρμόδια φορολογική Αρχή), φαίνεται, σύμφωνα με πηγές, ότι διαπιστώθηκε αρχικά αναντιστοιχία μεταξύ των καταθέσεων που γίνονταν σχεδόν καθημερινά και των αναφερομένων στο συμβόλαιο της τραγουδίστριας ποσών.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται ονόματα τραγουδιστών που ήδη πριν από τον Μάρτιο του 2011 είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ή έχουν βεβαιωθεί φόροι και προσαυξήσεις για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στo Πλατανιστό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, στην περιοχή Πλατανιστό Ευβοίας.


Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες και 12 οχήματα καθώς και επτά μέλη πεζοπόρου τμήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...