Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Χαλκίδα: Χωρίς φανάρια η είσοδος της πόλης!

Μία ζούγκλα επικρατεί καθημερινά στην είσοδο της Χαλκίδας...

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Λαμψάκου τα φανάρια εδώ και αρκετές μέρες δεν λειτουργούν.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μποτιλιάρισμα στον δρόμο από Λάμψακο και όσοι δεν προσέξουν υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος μιας και ο δρόμος Αλιβέρι-Χαλκίδα είναι μεγάλης κυκλοφορίας.


"Η Γη περιστρέφεται. Εσείς;"

Η ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων νομού Ευβοίας "Κηφέας", διοργανώνει την πρώτη εισαγωγική ομιλία στην αστρονομίαμε θέμα: "Η Γη περιστρέφεται. Εσείς;"

Εισηγητής της ομιλίας θα είναι ο Νίκος Τρεμούλης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., Αβάντων 50, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 18:30.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος από μία σειρά ομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013.

Στόχος των ομιλιών αυτών είναι να φέρουν κοντά στην ενασχόληση με το νυχτερινό ουρανό το κοινό της Χαλκίδας

αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας. Τα επιμέρους θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν έχουν ως εξής: 
 
Εξοικείωση με το νυχτερινό ουρανό, το Ηλιακό σύστημα, εξελίξεις στην αστρονομία και τη διαστημική, δραστηριότητες ερασιτεχνών αστρονόμων.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα έχουν γίνει κατανοητά τα ακόλουθα:
Η Γη περιστρέφεται - ημερονύχτιο - έτος - λόξωση εκλειπτικής - εποχές - μετάπτωση του άξονα - εύρεση ουράνιου πόλου

Προσανατολισμός - Άρκτοι - Αρκτούρος - ουράνιος ισημερινός - εκλειπτική - θέσεις πλανητών - σύνοδοι πλανητών

Εκλειπτικές τροχιές - Ηλιακό σύστημα - Ήλιος - Σελήνη - πλανήτες - κομήτες - η θέση μας στο Σύμπαν - άλλες κινήσεις της Γης

Εξωπλανήτες - Supernovae - διαστημοσυσκευές

Δραστηριότητες ερασιτεχνών αστρονόμων - παρατήρηση - καταγραφή - εκλαΐκευση.

Είσοδος ελεύθερη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημήτρης Μάλλιαρης, 6947 827 612
Θοδωρής Φραντζεσκάκης, 6941 597 919

Το site της ομάδας Κηφέας,
http://www.astro-xalkida.eu/

Στην Εύβοια το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας 4Χ4 - Evia Trophy

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 κατευθύνεται στην Εύβοια για τον 4ο αγώνα του. Στις 18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου στην κεντρική Εύβοια θα διεξαχθεί το Evia Trophy με διοργανωτή την Αγωνιστική Ομάδα 4Χ4 Εύβοιας (www.aoe4x4.gr) μετά από έγκριση της ΕΠA / OMAE.

Οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν το όρος Πυξάριας και το όρος Καντήλι, oι διαδρομές που θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 περιλαμβάνουν δασικά μονοπάτια, περάσματα από ρέματα, λάσπη, πέτρα, πλάγιες κλίσεις, ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια. Τα συνεχόμενα εμπόδια, η ομορφιά της φύσης και η αδρεναλίνη θα σας αφήσουν σίγουρα τις καλύτερες αναμνήσεις.
Σκοπός του αγώνα είναι να διαφημίσουμε την Εύβοια ως τουριστικό προορισμό, να χαρούμε την φύση, τα αυτοκίνητα και την παρέα μας δείχνοντας πρωτίστως σεβασμό στο περιβάλλον και στον τόπο μας.

Ο αγώνας Trophy είναι ένας αγώνας που διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό για τους αγώνες περιπέτειας της ΟΜΑΕ . Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διατρέχει κομμάτια εκτός δρόμου ιδιαίτερης δυσκολίας. Τα πληρώματα προσανατολίζονται με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Δρομοβιβλίο (Road Book) και με σημάδια που έχει τοποθετήσει ο διοργανωτής σε επίκαιρα σημεία.

Εκκίνηση 1ης ημέρας: Στην Ε.Ο Χαλκίδας-Αιδηψού ταβέρνα Πανόραμα. Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει στις 8.00 , με απλή μετάβαση, και ακολουθούν οι υπόλοιπες ομάδες με διαφορά 10 λεπτών. Ακολουθεί η ειδική διαδρομή της ημέρας , στη περιοχή του όρους Πυξαριάς. Οι ομάδες θα εκκινήσουν με διαφορά 10 λεπτών

Εκκίνηση 2ης ημέρας: θα γίνει ομαδική μετάβαση από το ξενοδοχείο στη ταβέρνα ‘Πανόραμα’. Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει στις 8.00 , με απλή μετάβαση , και ακολουθούν οι υπόλοιπες ομάδες με διαφορά 10 λεπτών . Ακολουθεί η ειδική διαδρομή της ημέρας , στην περιοχή του όρους Καντήλι . Οι ομάδες θα εκκινήσουν με διαφορά 10 λεπτών

Εκκίνηση 3ης ημέρας: θα γίνει ομαδική μετάβαση από το ξενοδοχείο στο εκκλησάκι Αγ. Ιερεμίας. Η πρώτη ομάδα ξεκινάει 8.00  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Πάνος Μακρινός Τηλ επικ. 6972103005
Μάνος Γεωργιάδης Τηλ επικ. 6942400777
Βαγγέλης Αγγέλου Τηλ επικ. 6936752690

Θρίλερ στη Λαμία με τη δολοφονία 45χρονου – Οι αρχές ανακρίνουν τη σύζυγο του

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο στη Λαμία μετά από τη δολοφονία 45χρονου πατέρα δυο μικρών παιδιών, ενώ η αστυνομία αναζητεί στοιχεία προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις για ληστεία έπεσαν στο κενό και πλέον οι αρχές κάνουν λόγο για στυγερή δολοφονία.

Η σύζυγος του θύματος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο και ανακρίνεται για την υπόθεση. Ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν ένα σκηνικό ληστείας, μέσα στο σπίτι του θύματος, αφού μετά τη δολοφονία του άτυχου 45χρονου, άνοιξαν κάποια συρτάρια και προκάλεσαν μία ακαταστασία πετώντας ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 45χρονος δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα την ώρα που κοιμόταν, λίγες ώρες μετά το πάρτι γενεθλίων της 42χρονης συζύγου του.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν τη νεκροψία νεκροτομή και τις απαντήσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να πέσει φως σε αρκετά γκρίζα σημεία της υπόθεσης. Την ίδια ώρα αναζητούν και το φονικό όπλο, που πιθανότατα είναι κάποιο σφυρί η ακόμα και σκεπάρνι.

Ο αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακρίνουν από χθες το πρωί τη σύζυγο του 45χρονου μαζί με τους γονείς της, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για την προσωπική ζωή τους θύματος και για το αν είχε με κάποιον προσωπικές διαφορές.

Σκέψεις για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ


Ναι, η ζωή κάνει  κύκλους, επαναλαμβάνεται με παραλλαγές ως κωμωδία ή τραγωδία, με σκαμπανεβάσματα και υπαναχωρήσεις αλλά είναι σίγουρο ότι οι καλές ιδέες και τα καλά συλλογικά εγχειρήματα αφήνουν παρακαταθήκες και ρίζες να ξαναφυτρώσουν στο μέλλον.
Έτσι και το εγχείρημα των  κινήσεων πολιτών για την αυτοδιοίκηση, είτε σε δημοτικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο, μπορεί να έχουν μικρή ιστορία  στα αυτοδιοικητικά πράγματα της  χώρας, αλλά νομίζω ότι έχουν καλό μέλλον. Και αναφέρομαι στις προσπάθειες που έγιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές να συγκροτηθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αναφορές. Κινήσεις πολιτών δηλαδή που θα ξεπερνούν τις κομματικές περιχαρακώσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, και σεβόμενοι όλοι την διαφορετικότητα του καθένα, θα διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο για μια συνάντηση νέου τύπου. Στη βάση των τοπικών προβλημάτων χωρίς να αφαιρούν την πολιτική διάσταση των πραγμάτων, θα συγκροτούν ένα σύγχρονο πολιτικό, αυτοδιοικητικό λόγο, για το καλό των τοπικών κοινωνιών.
Έτσι λοιπόν πολίτες που ανήκαν ή δεν ανήκαν σε κάποιον πολιτικό χώρο, γεγονός αδιάφορο για τον καθένα που ερχόταν στην κίνηση, αφού δεν ενδιάφερε κανέναν τι ψήφιζε ο διπλανός του, συγκροτήθηκαν αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών σε αρκετές πόλεις της Χώρας. Μια απ’ αυτές ήταν και η Χαλκίδα. Συναντήθηκαν πολίτες με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, διαμόρφωσαν ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών αρχών και πορεύτηκαν μαζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές κερδίζοντας την εκπροσώπηση τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συναγωνιζόμενοι ακόμη και κομματικές παρατάξεις με έντονη παρουσία και ιστορία στην αυτοδιοίκηση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αιμοδοσία στην Ευαγγελίστρια Κανήθου

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας Κανήθου Αιμοδοσία.
"Θα θέλαμε και την δική σας βοήθεια και συμμετοχή στην προσπάθεια που κάνει η ενορία μας για την τράπεζα αίματος, οι οποία δημιουργήθηκε πριν ακριβώς από έξι μήνες για να μπορεί να εξυπηρετεί όλους όσους χρειάζονται την δική μας στήριξη και βοήθεια", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται:

"Καθημερινά είναι εκείνα τα αιτήματα που μας ζητούν αίμα για κάποιον συνάνθρωπο μας ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και εμείς ενώ κάποιες στιγμές ανταποκρινόμαστε, άλλες δεν έχουμε την δυνατότητα.

Οι περισσότεροι απ’ εμάς πολλές φορές αψηφούμε αυτήν την προσπάθεια διότι εκείνη την στιγμή το πρόβλημα βρίσκεται μακριά απ’ εμάς, ώστε να κινητοποιηθούμε. Όμως δεν αργεί το πρόβλημα να φτάσει και σ’ εμάς και μπορεί όχι σ’ εμάς προσωπικά αλλά σε κάποιον φίλο η συγγενικό μας πρόσωπο και ο οποίο θα πρέπει να βοηθηθεί.

Εδώ γίνεται το μεγαλύτερο λάθος γιατί πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι, γιατί πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το καθετί ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα τα οποία μας προκύπτουν.Στην περιοχή μας δεν υπάρχει καμία άλλη τράπεζα Αίματος".

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκκλησιαστικό Επίτροπο τον κ. Γεράσιμο Μυλωνά στο τηλ. 6944871770 για να δηλώσετε συμμετοχή στην Αιμοδοσία.

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ»,με την Παναγία την Βηματάρισσα

Για εικοστή συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, στην  Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτη μας Αγίου  Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

Στις Εκδηλώσεις αυτές, έχουμε την ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.


Εφέτος θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε ακριβές αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Η παράδοση θέλει την πρωτότυπη Εικόνα δώρο του Αλεξίου Α Κομνηνοῦ στη Μονή, ώστε δεχόμαστε ως χρόνο δημιουργίας της τον ύστερο 12ο αι. το αργότερο, γιατί είναι πιθανό να φιλοτεχνήθηκε, να τιμήθηκε, να θαυμάστηκε και ίσως να θαυματούργησε νωρίτερα απ τόν Κομνηνό. Στο επώνυμο του επιφανούς δωρητή οφείλεται η δεύτερη επωνυμία της, «Κομνηνή». Είναι γεγονός ότι για τους Κουτλουμουσιανούς του παρελθόντος, Πατέρες με λιγότερα «γράμματα» και πολλή αρετή, υπήρξε ένας πολύ απλός λόγος, για τον οποίο η Παναγία του Κομνηνού επονομάστηκε «Βηματάρισσα»: είναι τοποθετημένη στο άγιο Βήμα, πίσω από το ιερό Θυσιαστήριο. Κατέχει θέση βασιλική ένα – δύο βήματα παρέκει από το θρόνο του Χριστού, την αγία Τράπεζα.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας και θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Προετοιμάζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Χαλκίδα

Νίκος Σιόλιας
Συγκέντρωση πίσω από τα Δικαστήρια την ερχόμενη Tρίτη 16 Oκτωβρίου στις 7 το βράδυ ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί της Χαλκίδας και προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιούνται ο πρόεδρος της EΛME Nίκος Σιόλιας και του συλλόγου των δασκάλων Άρης Aυξωνίδης.

Μαζί με τους συνδικαλιστές  Aντώνη Δήμου και Bέτα Kορωναίου, οι δύο πρόεδροι, τόνισαν το πρόβλημα ενημέρωσης των συναδέλφων τους, όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις και ζήτησαν να γίνουν εντατικές ενέργειες για να οργανωθεί  ένα  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Xαλκίδα.

ΑΡΤΑΚΗ και ΨΑΧΝΑ: Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα τα διέλυε και τα έκανε ανταλλακτικά

Φωτό αρχείου
Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα τα διέλυε και τα έκανε ανταλλακτικά εξάρθρωσαν οι αρχές.

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί και γίνονται έρευνες ενώ αναμένονται και νέες συλλήψεις στην Αρτάκη και τα Ψαχνά.

Έχουν κατασχεθεί δεκάδες ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων από μάντρες στις δύο αυτές περιοχές και, σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκονται γνωστά ονόματα από το χώρο των αυτοκινήτων

Οι αποκαλύψεις αναμένεται να είναι μεγάλες και όλο το κύκλωμα θα ξεσκεπαστεί μια και έχουν εντοπιστεί και οι "εγκέφαλοι" της σπείρας.

Ο Αναγνωστάκης για το «6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ»

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ "κλείνει αυλαία" στην πόλη της Χαλκίδας, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2012.

Το Φεστιβάλ στα πέντε χρόνια λειτουργίας του κατάφερε,πέραν από τις όποιες αμφισβητήσεις του, να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δημιουργών και των θεατών, στηρίζοντας το Ελληνικό ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας μια διαφορετική ματιά του κόσμου, όπως αυτός γίνεται αντιληπτός μέσα από τις αισθήσεις μας.

Το Φεστιβάλ μέσα σε λίγο καιρό έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο θεσμό, που σίγουρα είναι προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...