Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στα…οπίσθια τους για να δουν τις αντιδράσεις! [video]

Δυο φίλες από την Δυτικό Χόλιγουντ που κυκλοφορούν με κρυφή κάμερα τοποθετημένη στα οπίσθιά τους!

Η Τζέσιε και η Ρεανιν θέλοντας να αποδείξουν ότι ένα ωραίο σώμα τραβά πάντα τα βλέμματα αποφάσισαν τοποθετώντας την κάμερα να δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τις συμπεριφορές του κόσμου όταν τις βλέπει από πίσω.

Rear View Girls - Los Angeles από Newscaster

ΒΙΝΤΕΟ - Καρέ - καρέ η ληστεία στο κατάστημα του Κώστα Βαρδακώστα

Στην τηλεόραση του Alpha έπαιξε η κλοπή στο κατάστημα του Κώστα Βαρδακώστα

Ήταν πρωί όταν ο 25χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, πετάχτηκε στο διπλανό μαγαζί του πατέρα του.

Όταν ο δράστης είδε ότι κανένας δεν ήταν στο κατάστημα, μπήκε μέσα, πήγε στο γραφείο, πήρε περίπου 200 ευρώ και έφυγε σαν καλός κύριος, κρατώντας τον φραπέ του στα χέρια!
Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, συνέλαβαν τον δράστη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 περίπου ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. 

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.Δείτε το ρεπορτάζ του ALPHA


enikos.gr ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ Η ΚΑΜΕΡΑ ALPHA από Enikos_gr

Εντοπίστηκε πτώμα νεαρού άνδρα στη Χαλκίδα

Αναστάτωση προκλήθηκε στη συνοικία του Aγίου Iωάννη στη Xαλκίδα.

Πριν από λίγη ώρα, εντοπίστηκε το πτώμα νεαρού άνδρα δίπλα σε σπίτια και κοντά στη γειτονιά των τσιγγάνων. Η σορός βρέθηκε σε ακάλυπτο οικόπεδο.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του νεκρού. Eπί τόπου βρίσκεται η Αστυνομία και ερευνά το χώρο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία.

Oι έρευνες για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του νεκρού και για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου συνεχίζονται.

Oι κάτοικοι της περιοχής πάντως αποδίδουν στα κυκλώματα ναρκωτικών το θάνατο του νεαρού.

Κεδίκογλου: Ολοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι - Μεγάλη αποκρατικοποιήση το φθινόπωρο

Λανθασμένο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον διαχωρισμό των ενστόλων σε μάχιμους και μή, ενώ προανήγγειλε για το Φθινόπωρο μία «μεγάλη αποκρατικοποίηση που θα αλλάξει το κλίμα»...


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Flash) και αναφερόμενος στο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων, o κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι η «προσπάθεια να βρεθεί η δικαιότερη δυνατή λύση συνεχίζεται» και χαρακτήρισε λάθος την διάκριση σε μάχιμους και μη λέγοντας:

«Δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι. Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος. (...) Βέβαια ναι μεν είναι όλοι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, υπάρχει μία κλιμάκωση. Αλλά όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι».

Αναγνώρισε δε την δυσκολία των περικοπών λέγοντας: «Προσπαθούμε να κόψουμε από εκεί που δεν υπάρχει πια λίπος, το είπε και χθες ο Πρωθυπουργός, το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο. Δυστυχώς, όμως, το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας, όχι μόνον ήταν τεράστιο, αλλά είχε και μεγαλύτερες συνέπειες από αυτές που οποιοσδήποτε μπορούσε να προβλέψει.»

Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε και για το «λόμπι της δραχμής» εκτός αλλά και εντός συνόρων με ειδική αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εννοούμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη, γιατί η καταστροφή του ενός είναι το όφελος του άλλου. Και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δυνάμεις, δεν ξέρουμε ποια είναι τα κίνητρα, μπορεί να είναι η αφέλεια, μπορεί να είναι η άγνοια, μπορεί να είναι λάθος εκτίμηση, πάντως αυτές είναι οι συνέπειες των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ».

Εποπλέον, σε δηλώσεις του στον ΒήμαFM, ο κ.Κεδίκογλου προανήγγειλε μεγάλη αποκρατικοποίηση μέσα στο φθινόπωρο: «Στο επίπεδο των αποκρατικοποιήσεων, πιστεύω ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε μία μεγάλη αποκρατικοποίηση να προχωρά και να αλλάζει το κλίμα. Διότι, ξέρετε, οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι για το ταμειακό όφελος και μόνο».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Με δυο μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό και την Χρυσή Αυγή να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΕΙΑ 2012 : Τίμησαν τον Στέλιο στον Αγ. Κωνσταντίνο με δυναμική Ευβοϊκή παρουσία

Έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια από το μεγάλο ταξίδι του Στέλιου, για να ενεργοποιηθούν οι τοπικοί σύλλογοι του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και να διοργανώσουν εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Λαϊκού Βάρδου, που όπως ξέρουμε όλοι μας, αυτό το μέρος διάλεξε ο Στέλιος και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του.


Οι εκδηλώσεις είναι τριήμερες με μεγάλο πρόγραμμα, ξεκίνησαν την Τετάρτη 30 Αυγούστου και θα λήξουν αύριο 2 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των άλλων το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ, από τη ζωή του Στέλιου, απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην κυρία Βάσω Καζαντζίδη και μουσικό πρόγραμμα με σπουδαίους μουσικούς, μεταξύ αυτών ο Αντώνης Παυλίδης που ήρθε από τη Δράμα και ο Στελάκης Περπινιάδης, γιος του Αείμνηστου Βαγγέλη Περπινιάδη και ο Σύλλογος Νέας Ιωνίας – Νέου Ηράκλειου Αττικής.

Το παρόν βέβαια έδωσε και ο Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» με τον πρόεδρο Χρήστο Κουτσαύτη, να τονίζει στο βήμα πως ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ότι καλλίτερο είχε να προσφέρει ο Θεός στο Ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Θέμης Αδαμαντίδης στο Αλιβέρι: "Η Εύβοια μου αρέσει"

Είναι αγαπητός στο πανελλήνιο και τα τραγούδια του έχουν αφήσει εποχή. Όχι μόνο διακοπές αλλά και δουλειά συνδυάζει ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης

Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι ο φωτογραφικός φακός του evianews τον βρήκε να χαλαρώνει σε κρεπερί   στον περιφερειακό Αλιβερίου.

Ευδιάθετος και μαζί με την παρέα του, αφού δοκίμασε τα σάντουιτς, του μαγαζιού, κουβέντιασε με την παρέα του και στην συνέχεια έκανε την βόλτα του στο Αλιβέρι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαικός τραγουδιστής έρχεται στην περιοχή μας.

"Η Εύβοια μου αρέσει και όποτε βρίσκω χρόνο έρχομαι εδώ μιας και είναι δίπλα στην Αθήνα" μας είπε.

Πως να φορέσετε το αγαπημένο τζιν σας

Το τζιν παντελόνι είναι πλέον από τα must-have κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σε όλα τα στυλ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό είναι ότι πλέον στη αγορά μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για το δικό σας κορμί. Χρειάζεται ψάξιμο αλλά όταν το βρείτε δεν θα το βγάζεται από πάνω σας.

Styling tips:
• Τα skinny jeans είναι καλύτερα να φοριούνται απ’ όσες έχουν αδύνατα και καλλίγραμμα πόδια. Διαφορετικά, κάνουν το σώμα να δείχνει άχαρο και δεν κολακεύουν καθόλου. Επίσης τα φαρδιά jeans χρειάζονται αδύνατα πόδια αναλογικά με την υπόλοιπη σιλουέτα. Τα υπερβολικά φαρδιά jeans σε χοντρά πόδια θα χάσουν την ουσία τους και θα κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο χοντρά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ένα τζιν σε ίσια γραμμή είναι που φτάνει ως τον καβάλο θα κάνει τα πόδια σας ψηλότερα και πιο αδύνατα.
• Προτιμήστε να τα συνδυάσετε με φαρδιά πουλόβερ και t-shirts για casual look. Από την άλλη τα top σε ίσια γραμμή συνδυασμένα με τζιν μπορούν να κάνουν το ντύσιμο πιο κομψό και πιο επίσημο.
• Δοκιμάστε να φορέσετε τζιν με επίσημο top και ψηλοτάκουνα. Είναι ένα ντύσιμο που άνετα μπορεί να σας συνοδεύσει στις βραδινές σας εξόδους.

Extra tip: Φορέστε το τζιν σας στη δουλειά με μπαλαρίνες κι ένα πουκάμισο. Αν θέλετε να συνεχίσετε από τη δουλειά για μία βόλτα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα κι ένα blazer θα σας μεταμορφώσουν.

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία - 8 χιλιάδες μαθητές δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους

Η οικονομική κρίση και οι εισοδηματικές απώλειες που τη συνοδεύουν αυξάνουν τον αριθμό των νοικοκυριών που αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία. Το κύμα φυγής έχει...
συμπαρασύρει περίπου 8.000 μαθητές, των οποίων οι οικογένειες επιλέγουν τη λύση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Το φαινόμενο φέτος είναι περισσότερο έντονο από πέρυσι, όταν το 10% των παιδιών δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους.
Κύμα φυγής των μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς περίπου 8.000 μαθητές δεν έχουν επανεγγραφεί λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι». Η οικονομική κρίση που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες αναγκάζει πολλούς να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα τον Ιούνιο, ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν δηλώσει επανεγγραφή σε πολλές ιδιωτικές σχολικές μονάδες της χώρας, έφτανε τους 10.000, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τον περσινό της αντίστοιχης περιόδου.

Βέβαια, αρκετοί από τους γονείς επιθυμούν πάση θυσία να συνεχίσουν να φοιτούν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και την ερχόμενη χρονιά και περιμένουν από τους ιδιοκτήτες των σχολειών μήπως ρίξουν τα δίδακτρα ή προχωρήσουν σε διευκολύνσεις για την πληρωμή τους.
Επισήμως τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει ορισμένα σχολεία, μέσω των ιστοσελίδων τους, να ενημερώνουν τους γονείς για μειώσεις διδάκτρων που φτάνουν κοντά στο 15%. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά άνθρωποι με εμπειρία στον χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης εκτιμούν ότι προκειμένου οι σχολάρχες να κρατήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν στα σχολεία, θα αναγκαστούν να μειώσουν τα δίδακτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα σχολεία κάνουν εκπτώσεις για γονείς που έχουν δύο ή και τρία παιδιά στο σχολείο, ενώ κάποια άλλα μειώνουν τα ετήσια δίδακτρα για όσους τα καταβάλουν εφάπαξ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή των μαθητών είναι η 15η Σεπτεμβρίου. Την περσινή χρονιά, κατά τον μήνα Ιούνιο, δεν είχε επανεγγραφεί το 10% του μαθητικού δυναμικού έναντι 15% φέτος, αλλά μέχρι τη λήξη των εγγραφών η μείωση που καταγράφηκε το 2011, ήταν πολύ μικρότερη από την αρχική εκτίμηση, φτάνοντας στο 2,5%.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2010-11 το μαθητικό δυναμικό στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν 86.734, ενώ το 2011-12 μειώθηκε σε 84.825.
Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία


Κατά τα λοιπά, και τη φετινή χρονιά ορισμένα σχολεία -λίγα μέχρι στιγμής- αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» καθώς οι μαθητές που είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν ήταν ελάχιστοι. Πρόκειται για τρεις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, στις οποίες έτσι κι αλλιώς φοιτούσε μικρός αριθμός μαθητών. Την περσινή χρονιά είχαν κλείσει πέντε ιδιωτικές μονάδες, με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Δημοτικό: Τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν από τα 2.200 ευρώ και φτάνουν έως τα 11.300. Ο μέσος όρος φτάνει τα 5.000 ευρώ

Γυμνάσιο: Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αρχίζει από τα 3.900 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000

Λύκειο: Από 3.850 έως 10.000 ευρώ οι τιμές για τα παιδιά που φοιτούν στο Λύκειο


Μαγνήτης πλέον τα σχολεία με χαμηλά δίδακτρα
Απειλή λουκέτου για τα μικρά εκπαιδευτήρια

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία τα οποία έχουν χαμηλά δίδακτρα και παρέχουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή τους.

Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει ορισμένες σχολικές μονάδες να διατηρήσουν τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να έχουν «χτίσει» ένα καλό όνομα στην Εκπαίδευση, έχει τις μικρότερες απώλειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και λίστες αναμονής αφού προσελκύουν μαθητές και από άλλα σχολεία, δημόσια αλλά και ιδιωτικά.

Οι σχολικές μονάδες που φαίνεται να «πληρώνουν τη νύφη» είναι όσες έχουν μικρό αριθμό μαθητών, καθώς κάποιες από αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν τα δίδακτρα, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού.

Πάντως, όπως τόνισαν στο «Εθνος» παράγοντες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, οι γονείς όταν παίρνουν την απόφαση να μην επανεγράψουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, το κάνουν όταν το παιδί αλλάζει βαθμίδα.

Δηλαδή, όταν ο μαθητής ολοκληρώνει τη Στ΄ Δημοτικού και ετοιμάζεται να φοιτήσει στην Α΄ Γυμνασίου, ή όταν ολοκληρώνει την Γ΄ Γυμνασίου και προετοιμάζεται για το Λύκειο.

Στο μέσο για παράδειγμα του Δημοτικού σχολείου και πολύ περισσότερο στο Λύκειο, όπου τα παιδιά έχουν δώσει όλη τους την προσοχή στις Πανελλαδικές, είναι σπάνιο το φαινόμενο να φεύγουν οι μαθητές από τα ιδιωτική προς τη δημόσια Εκπαίδευση.

Τη φετινή χρονιά όμως, και εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ολοένα και επιδεινώνεται, θα υπάρξουν και τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές.

Νέοι μαθητές
Σοβαρό πρόβλημα στα δημόσια σχολεία

Σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού αναμένεται στα δημόσια σχολεία -εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για μαζική φυγή μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση- την ώρα που οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο και χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Η φετινή χρονιά για τα δημόσια σχολεία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών από πλευράς διορισμών. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν, ανακοινώθηκαν μόλις 225 μόνιμοι διορισμοί ενώ την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί σχεδόν 5.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα, 3.198 καθηγητές δευτεροβάθμιας υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την 1η έως τις 10 Ιουλίου, ενώ ο αριθμός για τους δασκάλους έφτασε τους 1.384. Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η ποιότητα της εκπαίδευσης εάν δεν υπάρξουν οι αναγκαίοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύπτουν τον Σεπτέμβριο.

Πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Βαρύ φορτίο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Τεράστιες αποκλίσεις από σχολείο σε σχολείο καταγράφονται στα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Τα δίδακτρα κατά μέσον όρο κυμαίνονται μεταξύ 4 και 5 χιλιάδων ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό τα έξοδα για τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις τα 1.500 ευρώ για κάθε χρονιά.

Για τα πρωτοκλασάτα ιδιωτικά σχολεία, πάντως, τα ετήσια δίδακτρα μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τους καταλόγους με τα δίδακτρα ανά σχολική μονάδα, φαίνεται ότι για το Δημοτικό οι γονείς θα πρέπει να καταβάλουν από 2.200 έως 11.300 ευρώ, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 5.000 ευρώ. Για τη μεταφορά των παιδιών θα πρέπει να υπολογίζουν επιπλέον 1.200 έως 1.800 ευρώ, ενώ σε λίγες περιπτώσεις το ποσό που ζητείται πέφτει κάτω από τα 1.000 ευρώ.

Για το Γυμνάσιο, τα ποσά δεν διαφέρουν σημαντικά. Τα δίδακτρα, ανάλογα με τη σχολική μονάδα και τις παροχές προς τους μαθητές, αρχίζουν από τα 3.900 και φτάνουν έως και τα 10.500 ευρώ. Για τη μεταφορά των μαθητών τα ποσά που απαιτούνται είναι αντίστοιχα με αυτά στο Δημοτικό.

Για το Λύκειο, το ύψος των διδάκτρων είναι παρόμοιο αφού ένας γονιός μπορεί να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό λύκειο καταβάλλοντας ποσό που ξεκινά από 3.850 και υπολογίζοντας επιπλέον 1.200 με 1.500 ευρώ για τη μεταφορά του.

Για όσους θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν και σχολεία στα οποία τα δίδακτρα έχουν διαμορφωθεί κοντά στα 10.000 ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αντιφασιστική εκδήλωση στη Λαμπούσα

Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 10.30 πμ στο μνημείο της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ, η Αχτιδική Επιτροπή Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Εύβοιας διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν:
  • Τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας.
  • Την νίκη του ΕΛΑΣ στη μάχη της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ.
  • Το Βασίλη Μήτρου, καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΔΣΕ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ κε Φαρμάκη"!

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς , έχει χιούμορ. Για την παράιτηση Φαρμάκη από την ΣΕΛΜΑΝ έβγαλε μια "καυτή" ανακοίνωση που τα λέει όλα:

«Έπειτα από το «Θεάρεστο» έργο που επιτέλεσε, στην άλλοτε μεγάλη και κραταιά «ΣΕΛΜΑΝ» (600 απολύσεις περίπου), παραιτήθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστους όρους ο κ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο γνωστός πρώην Υπουργός και μεγαλοστέλεχος.

Ευχόμαστε από εδώ και μπρος να σταματήσει να προσφέρει το έργο του στους εργοδότες και να πάει στο σπίτι του και να ξεκουραστεί επιτέλους, έπειτα από τόσο επίπονη προσπάθεια που κατέβαλε.

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!!!!"

Βρυσάκια: Τον απείλησαν, τον έδεσαν και τον λήστεψαν ενω η γυναίκα του κοιμόταν!

Συνεχίζονται οι έρευνες, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (31-08-2012), το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε εξοχική οικία, στην θέση ¨Βρυσάκια¨ Διρφύων Ευβοίας.

Ειδικότερα χθες και περί ώρα 23:30΄, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε ισόγεια εξοχική οικία, ιδιοκτησίας 81χρονου , από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή μαχαιριών, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, δένοντας του τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια του, ενώ η 65χρονη σύζυγός του κοιμόταν σε παρακείμενο υπνοδωμάτιο.

Ακολούθως, οι δράστες αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1250) ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές (laptop), δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, ενώ διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Πύρινο μέτωπο σε δάσος στα Μεσοχώρια Καρύστου

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσοχώρια του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.


Μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη.

Ο μισθός του Μητροπολίτη Χαλκίδας

Ανακοίνωση της Μητρόπολης  Χαλκίδας:

"Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μ.Μ.Ε. των Αθηνών, κάνοντας λόγο για μισθό των Μητροπολιτών, ύψους 4.500 €, προς αποκατάσταση της αληθείας και μόνον, κοινοποιούμε συνημμένως την Βεβαίωση Αποδοχών του μηνός Αυγούστου 2012 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Σεβασμιωτάτου είναι 1.707,80 €.
            Οι αποδοχές αυτές, πριν την εφαρμογή του Μνημονίου (Ιούνιος 2009) έφθαναν το ποσό των 2.135,16 €, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς.
            Τονίζουμε δε ότι σ’ αυτό τον αρχιερατικό μισθό βασίζονται και αρκετοί άνθρωποι".

Spiegel: Αν διαλυθεί το ευρώ η Γερμανία θα υποφέρει

Σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel που της καταλογίζει ότι παίζει...
«σκληρό πόκερ» στο ζήτημα του ευρώ με «κακό χαρτί».

Όπως υποστηρίζει, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για την ίδια χώρα, στην περίπτωση που διαλυόταν η ευρωζώνη.

«Αν το ευρώ διαλυθεί, όλοι θα υποφέρουν, αλλά για τους Γερμανούς θα είναι χειρότερα από ότι για τους Ιταλούς. Η γερμανική ανταγωνιστικότητα θα εκμηδενιζόταν, το νέο γερμανικό νόμισμα θα γινόταν πανάκριβο, το τραπεζικό σύστημα θα πτώχευε γιατί θα έπρεπε να διαγράψει τις απαιτήσεις του από τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου. Και το γερμανικό κράτος θα έπρεπε να ξεχάσει οφειλές ενός τρισ. ευρώ» αναφέρει το Spiegel.

Για τον ίδιο λόγο το περιοδικό διερωτάται: «Μήπως λοιπόν η Γερμανία έχει κακά χαρτιά και παρ΄όλα αυτά επιμένει να παίζει σκληρό πόκερ;».

Όπως όμως συμπληρώνει το δημοσίευμα, « το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί που παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι επειδή πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει καλό χαρτί.

Σε στιγμές κρίσης, τα κράτη, όπως και οι παίκτες του πόκερ, δεν εκτιμούν πάντοτε ορθολογικά την κατάστασή τους».

Κατά το Spiegel η εντύπωση ότι η Γερμανία είναι εκβιάσιμη πλέον διαδίδεται και τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες θα εξευρεθεί μια συμφωνία. «Το ελληνικό πακέτο κάπως θα χαλαρώσει.

Ουδείς πιστεύει ότι η Ελλάδα στο τέλος θα αποπληρώσει τα χρέη της. Η μεγάλη διαγραφή ελληνικού χρέους έρχεται αλλά θα γίνει εντός της Ευρωζώνης».

Βοηθήστε να βρεθεί ο μικρός Ιωάννης

Ώρες αγωνίας ζουν εδώ και τρεις περίπου μήνες η μητέρα και οι οικείοι του τετράχρονου Ιωάννη Μουζακίτη την επιμέλεια του οποίου ασκεί η μητέρα του με προσωρινή διαταγή.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο μικρός Ιωάννης από τις 18/5/2012, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του χωρίς νόμιμο δικαίωμα, από την Κηφισιά Αττικής προς άγνωστη διεύθυνση. Ο Ιωάννης έχει ύψος 1,15 μ και ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα της απομάκρυνσης του φορούσε μπλε μπλούζα, μπλε σορτς και πορτοκαλί-χακί παπούτσια και επιπλέον στο αριστερό του φρύδι φέρει ουλή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Δ.Ε. Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ

Piano
Piano (Photo credit: esc861)
Το Μουσικό Εργαστήρι της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., ξεκινάει τις εγγραφές του από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τις ώρες 17:00 με 20:00 και λειτουργεί με τα εξής τμήματα:


Πιάνο, Βιολί, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κλασσική Κιθάρα, Ηλεκτρονική Κιθάρα, Μπάσο, Μπουζούκι, Ντζουράς, Μπαγλαμάς, Ντράμς – Κρουστά, Πνευστά, Θεωρεία της Μουσικής, Αρμονία, Μουσική Προπαιδεία κα.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 2221041680
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...