Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αποστόλου: Εμπόδια στην εκπλήρωση του έργου του "Χαμόγελου του Παιδιού" Χαλκίδας


Εμπόδια στην  εκπλήρωση  του έργου του "Χαμόγελου  του Παιδιού" Χαλκίδας καταγγέλλει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου με ερώτησή του στη Βουλή και επισημαίνει:

"Σύμφωνα με όσα έχουν επισημανθεί  από τους εργαζόμενους στο "Χαμόγελο του παιδιού" της Χαλκίδας ο  οργανισμός στην εκτέλεση του έργου του στην περιοχή της Εύβοιας αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων, λόγω της ανυπαρξίας του κράτους πρόνοιας και της ελλιπούς συνεργασίας του με τους αρμόδιους φορείς, τα οποία είναι:

α) Η έλλειψη δομών, γιατί δε μπορούν  να εργαστούν σωστά οι εργαζόμενοι και να καλύπτουν τις καθημερινές και σοβαρές ανάγκες που τους παρουσιάζονται.

β) Η ανύπαρκτη συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, πράγμα που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο κατά την άσκηση των  καθηκόντων τους. Συχνά για την  αντιμετώπιση περιστατικών δε διαθέτουν κατάλληλο και  εξειδικευμένο προσωπικό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αδυναμία κάλυψης πολλών σοβαρών περιστατικών που αφορούν παιδιά από το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

γ) Η απουσία υποδομών για να μπορούν να φιλοξενηθούν περιπτώσεις παιδιών για λίγες ώρες μακριά από την οικογένεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκάζεται ο οργανισμός να νοικιάζει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Χαλκίδας, και στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, και μάλιστα την ώρα που παραμένουν αναξιοποίητα μια σειρά από δημόσια και κρατικά κτήρια, και

δ) Τα λειτουργικά έξοδα που καλύπτονται  αυτή τη στιγμή από χορηγίες, ενίσχυση από τους απλούς πολίτες και από  τους επαγγελματίες του τόπου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, διερωτάται ο  κ. Υπουργός:

1. Με ποιές πράξεις προτίθεται να οδηγήσει στην ομαλή και ουσιαστική συνεργασία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού το "Χαμόγελο του Παιδιού" με τους κρατικούς φορείς, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τα περιστατικά των οικογενειών που κρίνεται αναγκαίο; Και

2. Αν σκοπεύει να προβεί στην παραχώρηση κάποιου κτηρίου του δημοσίου το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο για να διευκολύνει τόσο το έργο των εργαζομένων όσο και να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν".

Άλλες δύο μέρες αποχή από τους δικηγόρους της Χαλκίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των προέδων Δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για συνέχιση της αποχής των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους.
Έτσι οι δικηγόροι θα απέχουν την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012. Για άλλες δύο μέρες θα παραλύσουν τα δικαστήρια και άγνωστο παραμένει πότε θα λήξουν οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

Οι ποιητικές συλλογές του Δικηγόρου της Χαλκίδας Κώστα Κεμίδη.

ΦΩΤΟ από το panevoiko.gr
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, ο ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Σύλλογος Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα, παρουσιάζουν τις ποιητικές συλλογές του Δικηγόρου της Χαλκίδας Κώστα Κεμίδη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00μμ στο Θέατρο Παπαδημητρίου.
 
"Φεύγουν τα χελιδόνια κι έμειναν πια γυμνά, κι ορφάνεψαν τα κλώνια..."

Το έργο θα παρουσιάσει ο Φιλόλογος-Σχολικός Σύμβουλος Μ.Θ. Άγγελος Μαντά, ενώ ποιήματα θα απαγγείλουν οι: Ράνια Νταλαχάνη -Σκηνοθέτης - ηθοποιός, η Σουζάνα Ζαχαριάδη - Φιλόλογος και Κώστας Παπαγεωργίου - Εκπαιδευτικός. 

Τέλος τρία μελοποιημένα ποιήματα θα ερμηνέυσει ο Δικηγόρος-Συνθέτης Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Συντονιστές οι Εκπαιδευτικός - Λογοτέχνης Κώστας Μπαϊρακτάρης.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως για δημόσιους υπαλλήλους

Μια νέα ευκαιρία στους δημόσιους υπαλλήλους για επιμόρφωση εξ αποστάσεως προσφέρει το πρόγραμμα με αντικείμενο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αλλων Διεθνών Φορέων» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Ο νέος κύκλος μαθημάτων απευθύνεται στους υπαλλήλους των κάθε είδους φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της κατά τόπο και καθ’ ύλην (ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ) Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που ασχολούνται ήδη ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υπηρεσίες σχεδιασμού και διαχείρισης αναπτυξιακών ή κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες και τα χρηματοδοτικά τους μέσα, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων. Οι διδάσκοντες είναι έμπειρα στελέχη, δραστηριοποιημένα τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και καθηγητές Α.Ε.Ι., με εξειδίκευση στις διδακτέες ενότητες.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος, το οποίο αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου, είναι 350 ώρες και θα καλυφθεί εντός τριών μηνών.

Αλιβέρι: Μπήκε στο κοτέτσι και... έμεινε με το στόμα ανοιχτό!

Ξύπνησε και η πρώτη του δουλειά, όπως κάθε πρωί, ήταν να πάει στο κοτέτσι του, που βρίσκεται στο Αλιβέρι...

Πρόκειται για έναν 60χρονο που μένει στο Αλιβέρι. Κάθε πρωί συνήθιζε να πηγαίνει στο κοτέτσι, να ταΐζει τις κότες και να επιστρέφει σπίτι με το αυγό της ημέρας για να το δώσει στα εγγόνια του πριν πάνε στο σχολείο.

Σήμερα το πρωί όμως δεν είχε αυγό μιας και άγνωστοι έβαλαν στο μάτι τις 15 κότες του άτυχου άντρα και χωρίς να τους δει κανένας τις άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το evianews.com, αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

ΒΙΝΤΕΟ - Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου στα Κριεζά


Προπηλακισμοί, βαρύτατες εκφράσεις και η παρουσία εν τέλει, ισχυρής αστυνομικής δύναμης ήταν το σκηνικό χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου στο δημοτικό κατάστημα Κριεζών.

Όπως διαβάζουμε στο eviain.blogspot.gr, πολίτες από τα ορεινά χωριά του Αλιβερίου πήγαν να διαμαρτυρηθούν μιας και δεν θέλουν τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση με ψήφους 16 υπέρ και 12 κατά εγκρίθηκαν οι Παραμερίτες ως θέση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος συγκεντρωμένων με μαύρες σημαίες και πανό αποδοκίμαζαν το δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Πηγή: evianews.com

Τα προνοιακά επιδόματα σε λίγες μέρες, από το Δήμο Χαλκιδέων.

Τα προνοιακά επιδόματα του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα πληρωθούν, μέσα σε λίγες μέρες, από  το Δήμο Χαλκιδέων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν τα χρήματα στους Δήμους. Ο Δήμος Χαλκιδέων θα πάρει 2.183.402,78 ευρώ

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του αναφέρει:

Κατανέμουμε, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», συνολικό ποσό 110.406.620,26 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, για τους μήνες Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έτους 2012

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς ROMA στην Αρτάκη

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 04-12-2012 το πρωί σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Αταλάντης Φθιώτιδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόμμα Λαμίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις ανωτέρω περιοχές.
Συμμετείχαν συνολικά (57) αστυνομικοί και διατέθηκαν (28) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και των ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (457) άτομα.
Προσήχθησαν: (83) άτομα.
Συνελήφθησαν: (4) άτομα, εκ των οποίων (2) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και (1) αλλοδαπός και (1) ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.
Βεβαιώθηκαν:
•(31) περί Γ.Ο.Κ. παραβάσεις.
•(72) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•(2) παραβάσεις περί Αλλοδαπών.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

"Έγδυσαν" δύο ταξί στην Χαλκίδα

"Έγδυσαν" δύο ταξί που ήταν παρκαρισμένα στην οδό Κύπρου στην Χαλκίδα.

Τα ταξί ήταν παρκαρισμένα στον δρόμο και οι διαρρήκτες έκανανα γρήγορα και ... αποτελεσματικά τη "δουλειά" τους τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/12. 

Αφού έσπασαν τα πίσω τζάμια, πήραν ότι βρήκαν από γυαλιά ηλίου εώς ηλεκτρονικά τσιγάρα που είχαν οι οδηγοί ταξί αφήσει, στο αυτοκίνητο τους.

Τα κρούσματα είναι, πλέον, δεκάδες, για τους οδηγούς ταξί στην πόλη της Χαλκίδας, αφού μόλις πέρυσι είχαν γίνει 50 διαρρήξεις και κλοπές σε αυτοκίνητα ταξί.

Φέτος ο αριθμός των ληστρικών επιδρομών έχει αυξηθεί σημαντικά.

Αποστόλου: Συνάντηση με Ιχθυοκαλλιεργητές.

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Δραγασάκης και Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τους στόχους του κλάδου αλλά και την προσφορά τους στην Εθνική Οικονομία.

Οι βουλευτές αφού αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα χωροταξίας και χρηματοδότησης του κλάδου υποσχέθηκαν την ανάληψη πρωτοβουλίας για περαιτέρω στήριξη του κλάδου τους, μιας και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...