Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

7.5 εκ. για την επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στα πλαίσια της εκχώρησης προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για υλοποίηση δράσεων διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), τα έργα:
  • «Διευθέτηση του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α. και επέκταση κυττάρου στη θέση «Νευρόπολη» Δήμου Λαμιέων», προϋπολογισμού 11.193.090,00 €. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση/διευθέτηση 69 στρεμμάτων του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, τη διαμόρφωση και εκμετάλλευση νέου κυττάρου 42 στρεμμάτων καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
  • «Επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», προϋπολογισμού 7.524.900,00 €. Το αντικείμενο του έργο αφορά στην κατασκευή νέων κυττάρων επέκτασης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, ο οποίος έχει έκταση 44 στρεμμάτων και εξυπηρετεί 9 Δημοτικές Ενότητες της Κεντρικής Εύβοιας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, στην 2η Διαχειριστική Ενότητα της Π.Ε. Φθιώτιδας (ΧΥΤΑ Λαμίας) και στην 2η Διαχειριστική Ενότητα της Π.Ε. Εύβοιας (ΧΥΤΑ Χαλκίδας). Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας ότι θα χρηματοδοτήσουμε τα αναγκαία ώριμα έργα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν συνέχεια των ενεργειών μας για την εφαρμογή του «Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων» (ΠεΣΔΑ) και έχουν ως στόχο την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών, τη συνολική προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας». Ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων και εντάσσουμε έργα, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, με τα οποία στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη και ολοκληρωτική αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας».

500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία προλαβαίνουν να φύγουν με πρόωρη σύνταξη

Γλιτώνουν περίπου 500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία

Περίπου 500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία προλαβαίνουν είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης είτε να κατοχυρώσουν την έξοδο, με πρόωρη σύνταξη ώστε να μην τους πιάνουν οι νέες ρυθμίσεις που αναμένονται εντός του 2014.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από τις αλλαγές γλιτώνουν:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «Η μέθη της μεταμόρφωσης»


Η άχαρη, μονότονη και στερημένη ζωή της Κριστίνε αλλάζει όταν μια πλούσια θεία της την προσκαλεί για δύο βδοµάδες στο ελβετικό θέρετρο του Εγκαντίν. Η Κριστίνε φτάνει στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο, αφήνοντας τον εαυτό της να παρασυρθεί στη δίνη ενός ανέµελου κόσµου και να ζήσει για λίγες µέρες µες στην πολυτέλεια, παριστάνοντας την πλούσια Κριστιάνε φον Μπόολεν.

«Η μέθη της μεταμόρφωσης» είναι το βιβλίο που θα συζητήσει η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ του βιβλιοπωλείου μας

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα.

Ένα ωραίο μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάϊχ, που είναι βέβαιο ότι θα γίνει αφορμή για μία όμορφη φθινοπωρινή κουβέντα

Το βιβλίο βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο.

Η λέσχη ανάγνωσης είναι μία παρέα αναγνωστών, που συναντώνται μία φορά το μήνα και συζητούν για το βιβλίο που έχουν επιλέξει από τον προηγούμενο μήνα. Μέσα από το ανθρώπινο «μωσαϊκό» της παρέας οι αναγνώστες ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι ένα μυθιστόρημα ή διήγημα «κρύβει» μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από μία εποικοδομητική και πάνω απ΄ όλα διασκεδαστική και ευχάριστη κουβεντούλα διάρκειας μιας το πολύ μιάμισης ώρας. Το μυαλό ξεκουράζεται, «γεμίζουν οι μπαταρίες» και οι αναγνώστες περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.Η υποχρέωση των αναγνωστών είναι μόνο η αγορά του προς συζήτηση βιβλίου.

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335, 2221080107, 2221076394
FAX 2221080102

www.pergamalisds.gr

Αναγνωστάκης: Η σωστή λειτουργία των λιμένων της Εύβοιας, ευκαιρία για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος μας

Αναφορά κατάθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, την επιστολή του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσυσταθέντος οργανισμού.

Είναι προφανές ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη μιας περιοχής, εξαρτάται άμεσα και από την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών και κρατικών παροχών – υπηρεσιών. Δυστυχώς στην περίπτωση του Ο.Λ.Ν. Εύβοιας, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες, για την κάλυψη των νέων αρμοδιοτήτων που προέκυψαν, από την κατάργηση των Λιμενικών Ταμείων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως στις 2/9/13 κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι της Αιδηψού, κλήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου να διενεργήσει ελέγχους διαβατηρίων καθώς ο λιμένας της Αιδηψού δεν έχει σήμερα τέτοια δυνατότητα.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας, παραθέτει τα ζητήματα όλων των κύριων λιμένων του Νομού, ώστε να βρεθεί εγκαίρως λύση και να αποφευχθούν νέα προβλήματα.

Ο βουλευτής προσβλέποντας στη δημιουργία νέων τουριστικών πυλών, εντός του Νομού, ασκεί έλεγχο στο Υπουργείο Ναυτιλίας, επιδιώκοντας την άμεση αντιμετώπισή του.

Πασίγνωστη Ελληνίδα απολαμβάνει το τριήμερο στο ...γρασίδι της Εύβοιας!


Την όμορφη Εύβοια επέλεξε για να περάσει ένα χαλαρό και ξέγνοιαστο τριήμερο η γνωστή παρουσιάστρια. 

 

Ο λόγος για την γοητευτική Βίκυ Καγιά που ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από μία χαλαρή της στιγμή.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...