Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Περγαντάς προς Επίτροπο: Ενίσχυση της Στερεάς Ελλάδας, με την υλοποίηση των σημαντικών έργων


English: Austrian politician, minister Johanne...
Johannes Hahn(Photo credit: Wikipedia)
Με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της  Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Johannes Hahn, συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβριου 2012, ο Περιφερειάρχης, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, σε κοινή προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας.
Στόχος της  συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν  οι 13 Περιφερειάρχες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου, και των Διαχειριστικών Αρχών ήταν η συζήτηση για την επιτάχυνση της πορείας του ΕΣΠΑ, η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων και θέσεων για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και των υπό επεξεργασία Κανονισμών της Ε.Ε. εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn αναφέρθηκε στην ομιλία του στη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης για την περιφερειακή καινοτομία και την διοικητική ικανότητα των Περιφερειών και στον προγραμματισμό και τον καταμερισμό εργασιών για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, κατά την τοποθέτησή του, παρουσίασε θέσεις και προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε κεντρικά θέματα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα :
  • Στην επιτυχημένη υλοποίηση και απορρόφηση των εκχωρημένων ποσών στην Στερεά Ελλάδα με ταυτόχρονο αίτημα για περισσότερη εκχώρηση. Συγκεκριμένα επί  εκχώρησης 212.573.378 € έχουν αναληφθεί συμβάσεις ύψους  249,95 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 117,58 % και έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα δαπάνες 139,62 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 65,68 % που παραμένει ένα από τα υψηλοτέρα στην Ελλάδα
  • Στη δυνατότητα μεταφοράς πόρων μεταξύ των αξόνων του προγράμματος, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης που θα κατευθύνεται στις ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας.
  • Στην απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων του Κοινωνικού Ταμείου καθώς παρά την υψηλή ανεργία  δεν έχει δοθεί στην Περιφέρεια, λόγω Στόχου 2,  η δυνατότητα χρηματοδότησης ανέργων και ευπαθών ομάδων
  • Στην επιπλέον ενίσχυση της Στερεάς Ελλάδας, με την υλοποίηση των σημαντικών έργων μέσα από τομεακά προγράμματα των Υπουργείων και ειδικά από το Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προσπελασιμότητας και του Περιβάλλοντος
  • Στην αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επόμενη Ε΄ Προγραμματική Περίοδο, με διαφορετικούς και πραγματικούς όρους. Δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το κριτήριο του ΑΕΠ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη ευημερίας των Περιφερειών, αλλά να συνεκτιμηθεί ένα σύνολο δεικτών, όπως για παράδειγμα η ανεργία, η αλλαγή των ετών αναφοράς και συγκεκριμένα να τεθεί ως βάση η τριετία 2009-2011, ώστε να αποδίδεται η πραγματική οικονομική κατάσταση των Περιφερειών. Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την συγκεκριμένη πρόταση, για την οποία εξέφρασε θετική άποψη, στα αρμόδια όργανα.
  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ετοιμάζεται με γοργό και συντονισμένο ρυθμό για την επόμενη περίοδο. Διαβουλεύεται με τους Φορείς και σχεδιάζει την Στρατηγική της και τους Στόχους συνυφασμένους πάντα με την σημερινή οικονομική κατάσταση 
Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης «Οι συναντήσεις με τον Επίτροπο, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι για μας κορυφαία γεγονότα. Με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων και με ρεαλιστικές προτάσεις επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ειδικά μέσα από έναν αναβαθμισμένο και ουσιαστικά συμμετοχικό ρόλο του νέου θεσμού της αιρετής Περιφέρειας , αλλά και να διαμορφώσουμε την στρατηγική μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο που είναι: η ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και παράλληλα η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος και προώθηση καινοτόμων επενδύσεων σε όλους τομείς όπου διαθέτουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (αγροτικός τομέας - ενέργεια – τουρισμός –κομβική θέση) με λειτουργία της Περιφέρειας ως ισχυρού αυτοδιοικητικού οργάνου.Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν άμεσα οι βασικές υποδομές (μεταφορές – ευρυζωνικά δίκτυα- βασικές περιβαλλοντικές δράσεις), ο χωρικός σχεδιασμός (χωροταξικές μελέτες- πολεοδομικές – κτηματολόγιο), η Διοικητική μεταρρύθμιση - ηλεκτρονική διακυβέρνηση με απλούστευση θεσμικών και διαχειριστικών διαδικασιών και τέλος η ενεργοποίηση της συμμετοχής μας σε διευρωπαϊκά δίκτυα.Με αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε δημιουργικά, συντονίζοντας τη δράση μας έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη.»
Enhanced by Zemanta

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Προβάδισμα σε Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας RASS, για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Στην πρόθεση ψήφου, για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην πρώτη θέση με 23,8%, έναντι 22,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Σταθερά στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 9,2% και πιο πίσω ΠΑΣΟΚ με 7,2%. Ακολουθούν οι  Ανεξάρτητοι Ελληνες με 6,1%, ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,0% και ΚΚΕ με 4,5%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει 1,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 11,6%, η απάντηση «άλλο» στο 3,6% και το «λευκό-άκυρο» στο 3,1%.   

Στην δημοσκόπηση, θα διαβάσετε επίσης τι λένε οι πολίτες για :
-το ενδεχόμενο ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ,
-τα πρόσωπα του επόμενου ανασχηματισμού,
-τους εν δυνάμει διαδόχους του Ευάγγελου Βενιζέλου και, βέβαια
-για το ποια πρέπει να είναι η στάση της τρικομματικής κυβέρνησης σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως και για τις εκπλήξεις τύπου εργασιακές αλλαγές που έβαλε ξαφνικά στο τραπέζι η τρόικα. 

Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Να επισπευθεί η ολοκλήρωση των μελετών για το νέο λιμάνι Μαρμαρίου

Να επισπευθεί η ολοκλήρωση των μελετών για το  νέο λιμάνι Μαρμαρίου, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ , Δημ. Αναγνωστάκης και επισημαίνει:


"Ο   νέος  λιμένας  του  Μαρμαρίου  είναι  στρατηγικό  έργο  για  την  περιοχή  της  Καρυστίας, θα  αναβαθμίσει εμπορικά  και τουριστικά  την νότια Εύβοια, δημιουργώντας  περιβάλλον ανάπτυξης.

Μέχρι  σήμερα  διαπιστώνεται  καθυστέρηση  για  την  ολοκλήρωση  των  μελετών  και  για  την  αδειοδότηση  του  νέου  λιμένα  Μαρμαρίου  απο  την  Επιτροπή  Σχεδιασμού  &  Ανάπτυξης  Λιμένων ( ΕΣΑΛ ).

Τα  κονδύλια   που  έχουν   δεσμευτεί  καθώς  και  η  άμεση  δημοπράτηση  του  έργου  πρέπει  να  αξιοποιηθούν  άμεσα  προκειμένου  να  ενταχθεί  το  έργο  εντός  του  2012.

Για   όλα  τα  παραπάνω

Ερωτάσθε  Κε  Υπουργέ,

α) σε  ποιές  ενέργειες  θα  προβείτε , ώστε  το  νέο  λιμάνι  του  Μαρμαρίου  να  γίνει  πραγματικότητα για  τους  κατοίκους της ευρύτερης περιοχής,

β)ποιές  άμεσες  προσπάθειες  θα  καταβάλλετε  για  να  ολοκληρωθούν  οι  μελέτες  εντός  έτους"
Enhanced by Zemanta

Επιτέλους! Νέο Νοσοκομείο στη Χαλκίδα (Και ας είναι σε μακέτα)

Αποκτήσαμε νέο νοσοκομείο στη Χαλκίδα! Μη βιάζεστε να ... αρρωστήσετε, γιατί, προς το παρόν, μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο σε.. μακέτα!

Τη μακέτα του... νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι εξασφαλίστηκε η ...χρηματοδότηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου, η θετική για το νομό μας εξέλιξη σημειώθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Υγείας, όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ παρουσίασαν την τροποποιημένη μελέτη εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και του περιβάλλοντος χώρου, προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η δέσμευση του υπουργού Υγείας για την χρηματοδότηση του υπόλοιπου ποσού, εκτός από τα 22 εκατομμύρια ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου, από το Τομεακό Πρόγραμμα 2014-2020. Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Προς το παρόν "φάτε μάτια"... μακέτες!





ΧΑΛΚΙΔΑ: Ζευγάρι κυκλοφορούσε με τον "λευκό θάνατο" στο...Ι.Χ.!

Τον "λευκό θάνατο" ήθελε να σπρώξει στην Χαλκίδα ένα ζευγάρι...

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αφορούσαν σε διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, οργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά στην πόλη της Χαλκίδας το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Έπειτα από δυναμική επέμβαση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

- δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 101 γραμμαρίων
- το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών και
- ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του ζευγαριού, εντός του οικισμού Ρομά στη Χαλκίδα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 61χρονη συνεργός τους, ενώ βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
- δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων
- ένα κινητό τηλέφωνο
- διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για τη συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον τεμάχια, ψαλίδι κ.λπ.).
Enhanced by Zemanta

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια και τα "παπαγαλάκια" οργιάζουν!

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς
Τρία χωριά ζητούν από την Δήμο Αλιβερίου-Κύμης, να μην κατασκευάσει στα όρια τους, έργο διαχείρισης απορριμάτων. 
 
Τα χωριά Παραμερίτες, Τραχήλη και Άγιος Γεώργιος, αποφάσισαν, μετά από συνελεύσεις των κατοίκων, πως δεν θα δεχθούν να κατασκευαστεί  μονάδα στην περιοχή τους.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου υποστηρίζει πως ούτε ένα κιλό σκουπίδι δεν θα μείνει και δεν θα θάβεται στην περιοχή.

Η ανακοίνωση

 "Με αφορμή τα ανεύθυνα δημοσιεύματα και σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων – κομποστοποίησης, είναι σκόπιμο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία των κατοίκων, μετά την συνεχή άκρατη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για την δημιουργία χωματερής (!) και την απόπειρα δαιμονοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλώνουμε ακόμη μια φορά ξεκάθαρα, ότι καμία χωματερή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο μας.

Ούτε ένα κιλό σκουπίδια δεν θα μένει και δεν θα θάβεται στο Δήμο μας.

Κάτι τέτοιο εξάλλου θα ήταν ανεπίτρεπτο από την νομοθεσία αλλά και τις αρμόδιες για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες ελέγχουν, εγκρίνουν και χρηματοδοτούν το έργο.

Τα «παπαγαλάκια» της παραπληροφόρησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το έργο ελέγχεται από ειδικούς και υπόκειται σε ελέγχους σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά παρόλαυτά συνεχίζουν ανέξοδα να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που δικαίως ανησυχούν για τον τόπο τους. Ας σταματήσουν επιτέλους να μπερδεύουν τον κόσμο με πομπώδεις αναφορές και σχολιασμούς όπως π.χ. για τα διερχόμενα οχήματα.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διαθέτει 15 απορριμματοφόρα, τα μισά εκ των οποίων εξυπηρετούν την περιοχή Δυστίων και Ταμυνέων.

Μέρος τους εξυπηρετεί την Δημ. Ενότητα των Κονιστρών (Κρεμαστός, Μακρυχώρι κλπ), επομένως αν χρησιμοποιηθεί ο παραποτάμιος δρόμος του Χόνδρου, ο οποίος σημειωτέον περνά 600 μέτρα νότια του Αγίου Γεωργίου, από αυτόν θα διέρχονται 5 με 6 το πολύ οχήματα την ημέρα και μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ακολουθώντας και την παραίνεση της Περιφέρειας, ώστε η Μονάδα να εγκατασταθεί σε νέο μέρος στο οποίο θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση.

Μετά από συνεχείς επαφές και ελέγχους αποκλείστηκαν οι περιοχές εντός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Τραχηλίου και Παρθενίου μετά και την διαφωνία των κατοίκων και των φορέων των περιοχών αυτών. Η αναζήτηση για εξεύρεση χώρου εκτός των περιοχών αυτών συνεχίζεται.

Η συνεχής παρουσία και του Δημάρχου σε διάφορα σημεία , ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το τεράστιο πρόβλημα που χρόνια κάποιοι σκοπίμως συντηρούν και η ενημέρωση των κατοίκων μέσα από ανοικτές διαδικασίες, ας σταματήσει επιτέλους να σπιλώνεται.

Πέραν των άλλων είναι ξεπερασμένη και ατυχής μέθοδος. Η οποιαδήποτε κορύφωση αντιδράσεων από κατοίκους και φορείς των πιο πάνω συγκεκριμένων περιοχών, θα υποκρύπτει άλλου είδους σκοπιμότητες, μια και θα στερείται παντελώς επιχειρημάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι πόρτες των Δημαρχείων σε όλες τις Δημοτικές ενότητες αλλά και του γραφείου του  Δημάρχου, παραμένουν ανοικτές για κάθε πολίτη ή φορέα που θέλει να συζητήσει, να ενημερωθεί και να καταθέσει τις απόψεις του.
Enhanced by Zemanta

Μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Εύβοια, Χαλκίδα- Αλιβέρι -Ιστιαία.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εργάτριες και τους εργάτες που απέργησαν κόντρα στην εργοδοτική, κρατική και ιδεολογική τρομοκρατία. Τις δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη από τα χαράματα για την περιφρούρηση εργασιακών χώρων διευκολύνοντας τη συμμετοχή συναδέλφων από εργασιακούς χώρους γκέτο. Τους μικρούς επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Τους μαθητές και σπουδαστές που ενίσχυσαν τη ζωντάνια των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Όλες και όλους που με αυταπάρνηση συνέβαλλαν στην προετοιμασία της απεργίας και την επιτυχία των συγκεντρώσεων σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Ιστιαία.

Μεγάλες ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Εύβοια που δείχνει ότι ενισχύονται οι γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ..

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα, την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε..

ΧΑΛΚΙΔΑ: Το πιο...γλυκό μεροκάματο-Άφησαν το μυστρί για το καλλίγραμμο κορμί!

Το πιο γλυκό μεροκάματο είχαν τρεις εργάτες που έκαναν μερεμέτια στην Χαλκίδα. Εκτός από τα χρήματα που πήραν... βρήκαν τον τρόπο να χαλαρώσουν. 

Ήταν πρωί της περασμένης Δευτέρας (15-10-2012) όταν πήγαν σε σπίτι για να κάνουν κάποιες εργασίες. Μπορεί από το πρωί να είχε πολύ δουλειά αλλά όταν έκαναν το πρώτο διάλειμμα, άφησαν τις τυρόπιτες και έμειναν με τον στόμα ανοιχτό, για... χάρη μιας γυναίκας γύρω στα 35 που έμενε σε διπλανό σπίτι.

Όπως έλεγαν οι εργάτες, είχε βγει να κάνει τσιγάρο και φορούσε μόνο το ραντάκι της και ένα καυτό μίνι που δεν έκρυβε τίποτα. Μάλιστα η ίδια τους κατάλαβε και άρχισε να τους χαμογελά και το τσιγάρο συνεχίστηκε με δουλειές στην βεράντα...

"Θα πάω να της μιλήσω" είπε ένας από την παρέα αλλά πριν προλάβει να κάνει το πρώτο βήμα, τον πρόλαβε άλλος! Ο άντρας της που γύρισε σπίτι. Κάπως έτσι η γυναίκα μπήκε μέσα και δεν εμφανίστηκε ξανά μπροστά στους εργάτες...

ΧΑΛΚΙΔΑ: Και άλλο τροχαίο στη φονική στροφή Τσεκούρα

φωτο αρχειου

Στο πλευρό του οδηγού από την πρώτη στιγμή, συγγενείς και φίλοι


Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι (18-10-2012) σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Χαλκίδας, με τους διερχόμενους οδηγούς να ''παγώνουν'' από τις εικόνες.

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην επικίνδυνη στροφή Tσεκούρα. Κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία της πόλης, το αυτοκίνητο  συγκρούστηκε με μηχανή.


Ο δρόμος έκλεισε για αρκετά λεπτά ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο της πόλης. Σ

ύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή αλλά χτύπησε σοβαρά στο πόδι του και εξακολουθεί να νοσηλεύεται...

Πλατάνα: Ρίχνουν ζάρια και περιμένουν να περάσουν! [video]

Και όμως υπάρχει δρόμος στην Εύβοια που είτε θα πας από τρακάρισμα είτε από βράχια!

Οι οδηγοί που περνούν από το σημείο κάνουν τον σταυρό τους να βγουν ζωντανοί. Σαν να μην έφτανε το χάλι του δρόμου έξω από την Πλατάνα με τους βράχους να πέφτουν, εδώ και μέρες τα φανάρια και από τις δύο κατευθύνσεις δεν λειτουργούν, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, παρόλο τα απαγορευτικά σήματα που έχουν τοποθετηθεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ύστερα από το ατύχημα με την κοπέλα που δυστυχώς έχασε το πόδι της από πτώση βράχου, οι αρμόδιοι είχαν δώσει στην κυκλοφορία μόνο το ένα ρεύμα βάζοντας τσουβάλια. Ωστόσο για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία είχαν βάλει φωτεινούς σηματοδότες.

Τώρα τα φανάρια για πάνω από δέκα μέρες δεν λειτουργούν και οι οδηγοί το παίζουν στα ζάρια για το ποιο ρεύμα θα ακολουθήσουν.

"Ο κίνδυνος είναι μεγάλος δεν ξέρω από ποιο ρεύμα να πάω. Αν πάω από το αντίθετο θα προστατευτώ από τα βράχια αλλά μπορεί και να τρακάρω μιας και δεν υπάρχει ορατότητα. Από το άλλο ρεύμα που πάνε οι πιο πολλοί αν είσαι τυχερός θα γλυτώσεις" μας είπε ο οδηγός.

Δείτε βίντεο....
Δείτε πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος στο παρακάτω ρεπορτάζ που είχαμε κάνει πριν δυόμιση χρόνια. Δείτε επίσης ατυχήματα που έχουν γίνει στο σημείο \ evianews.com

Ορμόνες στο “κόκκινο”: Η Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 16:50, προσεγγίζει για πρώτη φορά το μεγάλο θέμα των ορμονών και διερευνά πώς αυτές επιδρούν στη ζωή ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών. Αναζητά και παρουσιάζει τα σημάδια που θα μας προειδοποιήσουν ότι οι ορμόνες δεν εκκρίνονται σωστά στο σώμα μας και προτείνει φυσικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ορμονική μας ισορροπία.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι ορμόνες ουσιαστικά μας “κυβερνούν” καθώς αποφασίζουν για το πόσο αγχωμένοι είμαστε, τί διάθεση έχουμε, πότε θα αλλάξει ο μεταβολισμός μας, αν θα είμαστε γόνιμοι, αν θα αναπτυχθούμε σωστά, ακόμη και αν θα ερωτευθούμε.

Σε βίντεο παρουσιάζεται το “24ωρο τον ορμονών” αλλά και τί προκαλεί η έλλειψή τους ενώ διερευνάται αν η ορμονική υποκατάσταση με οιστρογόνα στις γυναίκες και τεστοστερόνη στους άνδρες είναι σήμερα μια ασφαλής διαδικασία. Οι ειδικοί αναφέρονται σε τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στην αυξομείωση της έκκρισης των ορμονών καθώς και στις λύσεις που θα μας βοηθήσουν σε κάθε ηλικία να κερδίσουμε την ορμονική ισορροπία, η οποία σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της αντιγήρανσης.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων στο στούντιο εξηγούν γιατί είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ορμονών, καθώς η διαταραχή τους σχετίζεται με καρδιοπάθειες, πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις αλλά και διακυμάνσεις του βάρους μας.

Η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της και απαντάει στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη της υπάρχει “η χημεία του έρωτα”. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί στο στούντιο εξηγούν εάν οι φερορμόνες είναι τελικά αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε.

Δημοσκόπηση VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΝΔ 27%

Μια δημοσκόπτηση με αποτελέσματα που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα «Ελλάδα αύριο». Σύμφωνα με την έρευνα της VPRC η οποία μετρά εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 30,5% και η ΝΔ ακολουθεί με 27%. 

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνοντας 5,5%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
    ΝΔ 27%
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
    ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%
    ΚΚΕ 6,5%
    ΠΑΣΟΚ 5,5%
    ΔΗΜΑΡ 5,5%
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%
    ΛΑΟΣ 0,5%
    ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%
Enhanced by Zemanta

Αλ Τσαντίρι Νιουζ Θα γίνει και πάλι της… Τρίτης για 9η σεζόν στον Αlpha!

Πρεμιέρα, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 21:00

O Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, για να στήσει για 9η σεζόν το τσαντίρι του στον Alpha.

Η πολιτική, κοινωνική και τηλεοπτική επικαιρότητα θα παραδοθούν άνευ όρων για άλλη μια χρονιά στη σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ με τη διεισδυτική ματιά, το αυθεντικό και καυστικό χιούμορ του Λάκη, αλλά και τα βίντεο και τα ανατρεπτικά σκετς, θα συνεχίσει και φέτος να ψυχαγωγεί, να συγκινεί αλλά και να προβληματίζει, καθώς εδώ θα ακούσετε αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν και θα δείτε αυτά που οι άλλοι δεν δείχνουν.

Ως αυθεντικό τσαντίρι, το Αλ Τσαντίρι Νιουζ μετακινείται, αλλάζει διεύθυνση και μας υποδέχεται φέτος σε ολοκαίνουργιο σκηνικό, στις εγκαταστάσεις του Alpha στην Κάντζα. Κάποιες συνήθειες, όμως, δεν αλλάζουν, γι’ αυτό ετοιμαστείτε γιατί θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι όπως πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομπή μπορείτε να καλέσετε στο 212 212 5566.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έρχονται στον Alpha, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 21:00 και θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Απείλησαν τον Ευβοιώτη Μητροπολίτη Παύλο λίγες ημέρες μετά τη δημόσια κριτική του στη Χρυσή Αυγή

<
Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Ευβοιώτης Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, λίγες ημέρες αφότου εξέφρασε τις επικριτικές του θέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Οπως αναφέρει το pheme.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και απείλησε τον Μητροπολίτη Παύλο: «Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ......».

Εντρομος ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού, πατήρ-Στέφανος, ο οποίος είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα, ενημέρωσε αμέσως τον πρωτοσύγκελτο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο για την τηλεφωνική επίθεση. Λίγο αργότερα απειλητικό τηλεφώνημα δέχθηκε και ο πρωτοσύγκελλος Εφραίμ.

Οι ιερείς της περιοχής  σε επικοινωνία που είχαν με το pheme.gr, εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Σιατίστης. «Ουδείς γνωρίζει τι είναι ικανοί να πράξουν. Όταν δεν φοβούνται να υβρίσουν με ακατανόμαστες εκφράσεις τους ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας, είναι ικανοί να πράξουν οτιδήποτε», υποστηρίζουν.

Τους φόβους τους, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Παύλος, ο οποίος φέρεται να τους είπε: «Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ: Το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα επιστρέφει στο MEGA για όγδοη σεζόν, με την ίδια φιλοδοξία: να φωτίζει αθέατες όψεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, να ερευνά ιστορίες και μαρτυρίες που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας. 

Η πρώτη «Έρευνα» για τη νέα χρονιά έχει τίτλο: «λευκός τρόμος». Και είναι μια έρευνα για το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις εδώ και μήνες, τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τα θύματα και τους θύτες, τις ρίζες αυτού του κύματος βίας αλλά και τους κινδύνους που σέρνει μαζί της.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 23:15 στο MEGA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...