Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Θεμελίωση Ι.Ν. Κοιμητηρίου Λ. Αιδηψού


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 ο Αγιασμός της θεμελίωσης του νέου Κοιμητηριακού Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Μηχανιωτίσσης στα Λουτρά Αιδηψου, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ στην ιερά Τελετή συμμετείχαν και πληθύς Ιερέων των δύο Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψίων της Βορείου Ευβοίας, καθώς και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, γηγενείς αλλά και λουόμενοι.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη σημασία του αιτήματος των Ορθοδόξων Χριστιανών να προσφέρουν τα πάντα στη ζωή τους προς τον προσωπικό τους εγκαινισμό, αλλά και την δοξολογία του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Παράλληλα, τόνισε την μητρική παρουσία της Παναγίας της Μηχανιωτίσσης και στη Λουτρόπολη της Αιδηψού, με την ευκαιρία της αφιερώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν Της, ενώ παρέλειψε να κάμει λόγο για τους πρόσφυγες της Παλαιάς Μηχανιώνας που ήρθαν πριν 90 χρόνια από τα ιερά Χώματα της Μικρασιατικής γης και εγκαταστάθηκαν στην μητέρα Ελλάδα και ένα τμήμα αυτών στην Αιδηψό. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον δραστήριο Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, Πρωτοπρεσβ. π. Νικόλαο Αργυρίου και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία ανέγερσης του Ιερού Ναού και την εξασφάλιση της Αδείας από την Διεύθυνση Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και όλους τους δωρητές και αφιερωτές του για την ουσιαστική συνδρομή και βοήθειά τους.

Μετά το πέρας του Αγιασμού Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους προσφυγες της παλαιάς Μηχανιώνας αλλά και για τους αναπαυομένους στο Κοιμητήριο της Λουτροπόλεως της Αιδηψού.

Σεμινάρια από το Οικονομικό Επιμελητήριο στη Χαλκίδα

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Χαλκίδα επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα : «ΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ».
Τo πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της  ΔΟΑΠΠΕΧ, πρώην Δημαρχείο, Αβάντων 50 στη  Χαλκίδα, την ΤΕΤΑΡΤΗ,  10   Οκτωβρίου  2012, θα έχει διάρκεια 25 ωρών και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ   10/10/2012    από 17:00  έως  22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ   13/10/2012   από 09:00  έως  17:00
ΔΕΥΤΕΡΑ    15/10/2012    από 17.00  έως  22.00  και
ΣΑΒΒΑΤΟ   20/10/2012    από 09:00  έως  16:00

Εισηγητής του Επιμ. Προγράμματος θα είναι ο κ.  ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια έχουν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, των οποίων οι Επαγγελματικές ταυτότητες είναι ανανεωμένες  μέχρι 31/3/2013 και τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα,  εφ΄όσον δεν έχουν παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μέσα στο ίδιο έτος. Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς του ΟΕΕ (Λεωφόρος Χαινά 75 και 25ης Μαρτίου )  μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων  ( 65 ), παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να είναι παρόντες ώστε να μην στερήσουν την συμμετοχή από άλλους συναδέλφους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ. 2221080710(και Fax)     και  2221060669.

Έντυπο αίτησης θα διατίθεται στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς και από εδώ

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν  από τρίτο πρόσωπο, με Fax  και ηλεκτρονικά στο mail του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς: oee9pt@oe-e.gr

Αίτηση

Χαλκίδα: Δεν πήγαν στο σχολείο για μάθημα αλλά για... σπάσιμο!

Τα απωθημένα τους στο γυμνάσιο πήγαν να βγάλουν δύο 22χρονοι Χαλκιδέοι και ένας 20χρονος Αλβανός.

Μπήκαν μέσα στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, και άρχισαν να προκαλούν φθορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και δύο χρόνια μιας και κρίθηκε ακατάλληλο λόγω στατικότητας. Οι γείτονες άκουσαν τον θόρυβο και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Κατά καιρούς αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν φθορές στο κτίριο-Στο βάθος βλέπετε τα σπασμένα τζάμια

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους βρήκαν μέσα και αμέσως τους συνέλαβαν.
evianews.com

Εργαζόμενοι Ηλεκτρομηχανικής Κύμης: να λειτουργήσει πάλι το εργοστάσιο

Με παρέμβασή του, το Σωματείο Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Εργατικού Κέντρου κ.Μπασινά και κ.Σμυρναίου παραβρέθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας (Νομαρχία), βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του νομού.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι βουλευτές του νομού Ευβοίας κκ Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ, Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι του γραφείου του κ.Μαρκόπουλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ.Σίμου Κεδίκογλου, καθώς επίσης ο Αντιπεριφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκίδας κ. Ζεμπίλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Σωματείο Εργαζομένων εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης το τελευταίο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών της εταιρίας για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Επίσης τέθηκε ζήτημα απορρόφησης του εργοστασίου από το ΥΕΘΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας σε μία περιοχή (Κύμης- Αλιβερίου) που μαστίζεται από την ανεργία.

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, οδηγώντας την εταιρία στο λουκέτο με μαθηματική ακρίβεια.

Λήγει η αποχή κρατουμένων από το συσσίτιο, στις φυλακές Χαλκίδας

Το «πράσινο φως» για λήξη της κινητοποίησης των κρατουμένων σε μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με αίτημα τον «εκσυγχρονισμό απαρχαιωμένων και γραφειοκρατικών θεσμικών διατάξεων», έδωσε το πρωί ο Κορυδαλλός, ύστερα από 4ωρη συνάντηση εκπροσώπων των κρατουμένων με τον γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη. Τα μαγειρεία που είχαν «κλειδωθεί» άνοιξαν και οι κρατούμενοι σιτίζονται κανονικά. Λήξη της αποχής από το συσσίτιο αποφάσισαν και οι κρατούμενοι των φυλακών στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

Συνεχίζουν, για την ώρα, την αποχή από το συσσίτιο οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός της κινητοποίησης παραμένουν από την αρχή 22 φυλακές σε όλη τη χώρα και οι αγροτικές.

Όπως διευκρίνιζαν σε ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι, τον υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα «έχει ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος «σωφρονισμός» να αποτελεί διαρκή τιμωρία δίχως τέλος». Απαιτούσαν «τη θεσμοποίηση των δικαιωμάτων τής άδειας και της αναστολής, καθώς επίσης και την επισημοποίηση της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης».

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημανθεί ότι οι κρατούμενοι κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ιστιαία: Δείτε πως πάλευαν για να σώσουν τα αυτοκίνητα τους! - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν θα ξεχάσουν με τίποτα οι κάτοικοι της Ιστιαίας το μπουρίνι του Σαββατοκύριακου.

Εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις είχαμε και αρκετές υλικές ζημιές μιας και τρία αυτοκίνητα βρέθηκαν στα χαντάκια! Για αρκετές ώρες οι κάτοικοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσουν τους οδηγούς και να επαναφέρουν τα οχήματα στο οδόστρωμα.

Δείτε το βίντεο του istiaianews και θα καταλάβετε

Φόροι από το πρώτο ευρώ – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

- Εταιρεία θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να γλιτώνουν φόρους
- Ανεβάζουν στο 30% η φορολογία στα μπλοκάκια
- “Οδηγός” οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών για όλους


Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα έσοδα. Οι πολίτες στο σύνολό τους ανεξάρτητα από το εισόδημα θα πρέπει να πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που προς το παρόν θεωρείται δεδομένο για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετάται να καταργηθεί και για μισθωτούς και συνταξιούχους (στο μέλλον όχι άμεσα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες).

Ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια. Δεν είναι άλλα από τη φορολόγηση της πρώτης κατοικίας και των αγροτεμαχίων, του σπιτιού και και των χωραφιών δηλαδή που δεν αποφέρουν κανένα όφελος στον ιδιοκτήτη, αλλά στο όνομα της αύξησης των εσόδων του κράτους φορολογούνται.

Έτσι και το εισόδημα. Ανεξάρτητα από το ύψος του θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Ίσως παραμείνει ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 2.000 ή 3.000 ευρώ, ωστόσο επί της ουσίας η αύξηση των φόρων θα είναι μεγάλη για όλους.

Παράδειγμα θα μπορεί να αποτελέσει το σχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Ακόμη και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εργαζόμενοι δηλαδή με μόνιμη σχέση εργασίας με μια εταιρεία και χαμηλά εισοδήματα θα χάσουν το αφορολόγητό τους.

Αυτό με λίγα λόγια θα σημάνει 500 ευρώ επιπλέον φόρο το χρόνο για όλους.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΙΣΤΙΑΙΑ: 33χρονος βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο

Ένας 33χρονος βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο, σήμερα τα ξημερώματα στην Ιστιαία.

Με αυτό τον τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του ο νεαρός στην Ιστιαία. Στις 6 το πρωί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και βούτηξε στο κενό.

Ο νεαρός  εργαζόταν στο κοσμηματοπωλείο της οικογένειάς του και  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Ιστιαία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Public Issue: Προβάδισμα 2 μονάδων για τη ΝΔ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

Βραχεία κεφαλή για τη ΝΔ στην παράσταση νίκης δίνει το πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Συνολικά, στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...