Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποστόλου: Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων δεν επαναφέρει στην εργασία 33 εργαζόμενους

Στη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευάγγελος Αποστόλου στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους 33 εργαζόμενους στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντά στα ερωτήματα που αφορούν τις διοικητικές και ποινικές ευθύνες για το χειρισμό του θέματος ως εξής:

«Η αρμοδιότητα επίλυσης του ζητήματος εναπόκειται, βάσει ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία καλείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τις οποίες αποκαθίστανται οι εργαζόμενοι στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων.», ενώ παρακάτω υπογραμμίζει « δεν υφίσταται κενό ως προς την άσκηση του ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., δεδομένου ότι ο σχετικός έλεγχος κατά τα άρθρα 225, 226 και 227 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α'/07.06.2010) ασκείται από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις Ειδικές Επιτροπές του άρθρου 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και τις Επιτροπές Ελέγχου των Πράξεων του άρθρου 68 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Π.Δ. 30/1996).»

Ο κ. Στυλιανίδης ωστόσο αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με το πως σκοπεύουν τα Υπουργεία να επαναφέρουν στην τάξη τους ανωτέρω υπευθύνους και εάν ευθύνες καταλογίζονται και στο Δήμαρχο, ο οποίος προχώρησε σε προσλήψεις άλλων με ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με ποιόν τρόπο τα όργανα της Δημόσιας Διοίκησης θα αποκαταστήσουν τους 33 αυτούς εργαζόμενους.

Τέλος παρουσιάζει ανάμεσα στις προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών την ενίσχυση του θεσμού του Ελεγκτή Νομιμότητας, μελετώντας το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης συλλογικού έναντι του ήδη προβλεπόμενου μονοπρόσωπου οργάνου στην άσκηση ελέγχου.

Το ζήτημα όμως είναι ότι τόσο ο Δήμαρχος Μεσσαπίων όσο και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, δεν εφαρμόζουν το Νόμο. Μένει λοιπόν και στους εργαζόμενους να αναζητήσουν την εφαρμογή του Νόμου στα δικαστήρια , καθώς και στον αρμόδιο εισαγγελέα να πράξει το καθήκον του.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση με εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, είχαν την Τετάρτη 21.11.2012 οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, εξέφρασαν το αίτημα της πλήρους κατοχύρωσης των Κέντρων Πρόληψης και της ισότιμης μεταχείρισής τους με τους υπόλοιπους Φορείς Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, χωρίς να χαθεί ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας των δομών και των υπηρεσιών. Ως μόνο τρόπο για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν την πρόταση της μετεξέλιξης των 71 Τοπικών Παραρτημάτων (αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες) σε 13 θεσμικά ισχυρά παραρτήματα Περιφερειακών ΝΠΔΔ.

Από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς, έγινε αναφορά στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε σχετικά με την προοπτική της βιωσιμότητας των Κέντρων Πρόληψης. Ο κ. Αναγνωστάκης περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της ΔΗΜ.ΑΡ., οι οποίες στόχο έχουν τη διασφάλιση της συνέχισης των δομών των Κέντρων Πρόληψης. Τέλος, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου του Κέντρων Πρόληψης, καθώς και στη συνολική πρόταση διασφάλισης των εργαζομένων σ’ αυτά.
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Τροχαίο πριν την ψηλή γέφυρα

Στην πιο επικίνδυνη στροφή της Χαλκίδας, λίγο πριν τη γέφυρα, σημειώθηκε τροχαίο όταν αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. 


Στο σημείο βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε τον οδηγό στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Enhanced by Zemanta

Επανέρχονται οι κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας - Θα γίνουν προσλήψεις

Από τη σύσκεψη στο υπουργείο
Όλες οι κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας που είχαν ανασταλεί επανέρχονται και σύντομα θα γίνουν και οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. 

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της τεχνικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, οι γενικές γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κα. Γερακούδη Καλλιόπη (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος) και κα. Καλογήρου Χριστιάνα (Αιγαίου), ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπιλάνης Ιωάννης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κα. Άννα Δαλλαπόρτα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η επανενεργοποίηση των δράσεων Κοινωνικού Ταμείου στις δύο Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι οποίες έχουν καταταχθεί στην κατηγορία των περιφερειών με κατά κεφαλήν εισόδημα υψηλότερο του 75% του κοινοτικού μέσου όρου (Περιφέρειες στόχου 2). Οι συγκεκριμένες δράσεις είχαν τεθεί σε αναστολή λόγω έλλειψης πόρων, ωστόσο έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων εξασφαλίστηκαν οι πόροι της χρηματοδότησής τους.

Με το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συγκεκριμένη πολύ θετική εξέλιξη και τόνισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντέδρασε άμεσα και δυναμικά στην ανακοίνωση της αναστολής των δράσεων Κοινωνικού Ταμείου στις Περιφέρειες στόχου 2. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας καταφέραμε να βρούμε λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που ανέκυψε. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι τα όλα τα προγράμματα Κοινωνικού Ταμείου, μεταξύ των οποίων τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, των ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες), των ΤΟΠΣΑ (Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης) θα διεξαχθούν κανονικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξεύρεση λύσης για το συγκεκριμένο πρόβλημα χρηματοδότησης και σαφώς δικαιωμένος, που η αδιάλειπτη προσπάθειά μας τελεσφόρησε».

Περιφερειακή Ενότητα: Η κατάληψη συνεχίζεται - Αύριο κρίσιμες αποφάσεις

Αύριο το πρωί οι υπάλληλοι  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα πάρουν αποφάσεις για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, μετά και με την αναγγελία από το υπουργείο ότι οι Δήμοι που δεν θα δώσουν ονόματα υπαλλήλων ΔΕΝ πρόκειται να πληρωθούν.

Με σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων  συνεχίζεται και αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου η απεργιακή κινητοποίηση και η κατάληψη του Διοικητηρίου στη Χαλκίδα.

Η έναρξη των κινητοποιήσεων έγινε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

ΚΥΜΗ: Τα δέντρα έσωσαν τον οδηγό!

Το αυτοκίνητο έφερε τούμπες αλλά ο οδηγός ήταν αρκετά τυχερός μιας και τον έσωσαν... τα δέντρα!

Στον δρόμο Κύμη-παραλία Κύμης, το αυτοκίνητο που βλέπετε στη φωτογραφία του EviaNews, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι.

Στο σημείο βρέθηκε η πυροσβεστική και έκανε προσπάθειες να απεγκλωβίσει τον οδηγό που μέσα στην ατυχία του, γλίτωσε τα χειρότερα γιατί αν είχε μεγαλύτερη ταχύτητα θα έπεφτε στον γκρεμό.

Κατάφεραν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και ευτυχώς χωρίς να πάθει την παραμικρή γρατζουνιά...

Μαρκόπουλος: Να μην απολυθούν οι 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.

Η υπόθεση αφορά επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία της μεταφοράς τους στο Ίδρυμα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν από τον κ. Μαρκόπουλο τη συνδρομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να βρεθεί λύση και να μην απολυθούν οι 530 υπάλληλοι του Ιδρύματος, αλλά και να προσληφθούν επίσης και οι 850 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό 8Κ.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των εργαζομένων και τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Αιμοδοσία από την αδελφότητα Καρυστίων της Αθήνας

Η αδελφότητα Καρυστίων της Αθήνας διοργανώνει χειμερινή αιμοδοσία από 1 – 2 Δεκεμβρίου 08:30 π.μ. - 13:30 μ.μ. στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή γιατί οι ανάγκες είναι αυξημένες σε αίμα. Τον τελευταίο χρόνο, υπήρχε σχετική δυσκολία στην εξυπηρέτηση. Δεν θέλουμε να βρεθούμε στην ίδια θέση και φέτος. Πέρυσι συγκεντρώσαμε 530 φιάλες και εξυπηρετήθηκαν περίπου 1000 φιάλες.

Στην αιμοδοσία (Δεκεμβρίου), η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. Η αιμοδοσία είναι μια διαδικασία ανθρωπιστική και παράλληλα ωφελεί τον οργανισμό μας.

Ο Πρόεδρος        Η Γενική Γραμματέας
Α. Δεληγιώργης    Σ. Παντελιά

ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Έκοψε επίδομα από τους εργαζόμενους


Από διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Τσιμέντα για τις χορηγίες της Lafarge
Η κοινωνική  πολιτική της εταιρείας  ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε... εκδικητική και την πλήρωσαν τα παιδιά των εργαζομένων στο τσιμεντάδικο!

Η εταιρεία εδώ και χρόνια χορηγεί οικονομική ενίσχυση σε ετήσια βάση, σε όλους τους εργαζόμενους, που διαθέτουν παιδιά σε κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ακόμη και νήπια, αλλά φέτος έκοψε το σχολικό επίδομα μόνο για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Χαλκίδας,

Σύμφωνα  με τη διοίκηση του σωματείου, η ΑΓΕΤ  συνεχίζει να το καταβάλλει κανονικά το επίδομα  στα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου.

Το Σωματείο Εργαζομένων προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία αποφάνθηκε ότι κακώς δεν καταβλήθηκε η οικονομική ενίσχυση για τα παιδιά, από τη στιγμή που χορηγείται στους εργαζόμενους των υπολοίπων εκμεταλλεύσεων της εταιρείας  και συνιστά στους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Από την πλευρά του το Σωματείο σε ανακοίνωση, μιλά "για προκλητική διάκριση της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων της Χαλκίδας".

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για κατάθεση ομαδικής αγωγής, σύμφωνα με τη υπόδειξη της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πού δημιουργούνται - τι διεκπεραιώνουν τα ΚΕΦ


Το δρόμο για τη δημιουργία 63 νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στις έδρες των Δήμων όπου λειτουργούσαν μέχρι πρότινος Εφορίες οι οποίες έκλεισαν στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των Δ.Ο.Υ , ανοίγει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στέγασης και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας του από τον Δήμο, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ που θα εργάζονται σε αυτό, Γραφεία Δ.Ο.Υ ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται, δημιουργούνται στους παρακάτω Δήμους:

Ξυλοκάστρου, Αμφιλοχίας, Ακτίου- Βόνιτσας, Σπετσών , Γορτυνίας ( Δημητσάνα), Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Βόρειας Κυνουρίας (Παράλιο Άστρος) , Διονύσου (Άγιος Στέφανος), Άνδρου, Λαυρεωτικής (Λαύριο), Κέας, Μεγαρέων, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Σαλαμίνος, Αιγιαλείας ( Αίγιο), Καλαβρύτων , Δεσκάτης, Καρπάθου, Καλυμνίων, Λέρου, Διδυμοτείχου, Ιστιαίας- Αιδηψού ( Ιστιαία), Καρύστου, Κύμης –Αλιβερίου ( Κύμη), Ήλιδας ( Αμαλιάδα), Ζαχάρως , Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Λεχαινά), Αλεξανδρείας, , Νάουσας, Φαιστού ( Μοίρες) , Χαλκηδόνος( Άγιος Αθανάσιος), Θάσου, Παγγαίου ( Ελευθερούπολη), Παξών (Γάιος), Ιθάκης , Μυκόνου, Τήνου, Θήρας, Πάρου, Ανατολικής Μάνης ( Γύθειο), Μονεμβασιάς ( Μολάοι), Κυθήρων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Ιεράπετρας, Σητείας, Λέσβου ( Καλλονή), Λήμνου ( Μύρινα) , Αλμυρού, Σκιάθου, Σκοπέλου, Τριφυλίας ( Κυπαρισσία) , Πύλου- Νέστορος ( Πύλος), Αλμωπίας ( Αριδαία) , Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος), Σιντικής ( Σιδηρόκαστρο) , Ηράκλειας, Αμφίκλειας – Ελάτειας ( Αμφίκλεια), Λοκρών ( Αταλάντη), Αριστοτέλη (Αρναία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ «δουλειές» κάνουν τα ΚΕΦ


«Πρόταση Γάμου» στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Κοσμοθέατρο» και το Θεατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων «Κύκλος», παρουσιάζουν την  την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30  ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, την κωμωδία «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το έργο…..

Με την «Πρόταση γάμου», μέσα από αυτή την φάρσα της προεπαναστατικής Ρωσίας, ο Τσέχωφ, ο μεγάλος Ρώσος δραματουργός, αποδεικνύει πως η ανθρώπινη ματαιοδοξία αλλά και μικρότητα είναι παρούσα σε όλες τις εποχές.

Μας παρουσιάζει την ιστορία ενός τρομοκρατημένου ξεπεσμένου «αγροτοαριστοκράτη» ο οποίος ξεκινάει να ζητήσει σε γάμο την κόρη του κατά τα φαινόμενα φίλου και γείτονά του γαιοκτήμονα. Κάθε φορά όμως που αγωνιά να αρθρώσει το «λαμβάνω την τιμή να ζητήσω την χείρα της κόρης σας» κλπ, σκοντάφτει πάνω σε ένα σωρό παρεξηγήσεις κατά τις οποίες περιπλέκονται «χωράφια, σπίτια, τούβλα, σκυλιά, παππούδες, θειάδες, συμβόλαια, θεριστέδες…» κι ο χορός της φάρσας τελειωμό δεν έχει.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Ηλίας Γκέκας
Ηθοποιοί: Ηλίας Γκέκας, Νίκος Ξένος, Ελένη Τζελά, Δημήτρης Τσολάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Σπύρος Βέρας
Μετάφραση : Δημήτρης Τζελάς

Απάντηση υπουργού στον Αναγνωστάκη: 45 εκ. ευρώ για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Με 45 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας για να συνεχίσουν το έργο τους αναφέρει ο αναπληρωτής οικονομικών κ Σταϊκούρας σε απάντηση ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αναφερθεί στην υποχρηματοδότηση και αδυναμία λειτουργίας των μονάδων ψυχικής υγείας, και ζητούσε να γίνουν άμεσα ενέργειες για να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι που επί μήνες δούλευαν απλήρωτοι.

Δειγματοληψία νερού στα Γιάλτρα από το Υγειονομικό


Κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας επισκέφθηκε το χωριό των Γιάλτρων προκειμένου να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού.

Συγκεκριμένα έγινε δειγματοληψία νερού από πολλά σημεία, τόσο του δημόσιου δικτύου ύδρευσης, όσο και του πόσιμου νερού από τις δημόσιες βρύσες που έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους. Ανάλογη δειγματοληψία έγινε και στην παραλία των Γιάλτρων, τα Θερμά Λουτρά (Μπάνια) Γιάλτρων.

Το Υγειονομικό προχώρησε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους έπειτα από σχετική καταγγελία.

Πέρα του ότι εν έτη 2012 οι ντόπιοι κουβαλούν πόσιμο νερό με... στάμνες, στα νοικοκυριά τους, πρόσφατα στο νερό εμφανίστηκαν και... σκουλήκια! Οι κάτοικοι των Γιάλτρων συνέλεξαν υπογραφές και απαιτούν από τον Δήμο άμεση λύση του προβλήματος - απειλή για την δημόσια υγεία.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ ΝΙΟΥΖ πρώτο ανέδειξε το πρόβλημα με το ρεπορτάζ "μάζεψαν υπογραφές στα Γιάλτρα για το νερό που έβγαλε σκουλήκια - με τις... στάμνες! κουβαλούν πόσιμο νερό"

Πισσώνας: Σεμινάριο Κρητικών χορών


O Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πισσώνος διοργανώνει σεμινάριο Κρητικών χορών με εισηγητή τον ερευνητή - χοροδιδάσκαλο Γιάννη Μεγαλακάκη την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Καθενών.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ:
1.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
2.ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
3.ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
4.22 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ / ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
5.ΑΝΤΡΙΚΟΙ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ
6.ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ

Στο σεμινάριο μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε άνω των 14 ετών και ανεξάρτητα από το χορευτικό του επίπεδο.

Διάρκεια σεμιναρίου : 4 - 5 ώρες

Κόστος συμμετοχής: € 17

Πληροφορίες - Συμμετοχές: 6942573773 και 6948745000

Ιστιαία:Ο άντρας άραξε και έβαλε τη γυναίκα του, να σπρώχνει το αυτοκίνητο!

Οι υπόλοιποι οδηγοί αλλά και οι περαστικοί έδειχναν να το διασκεδάζουν 

– Σπρώξε γυναίκα» αυτά ήταν τα λόγια του οδηγού στη γυναικά του, που έσπρωχνε το αυτοκίνητο μπας και πάρει μπρος.

Πρόκειται για ένα παλιό όχημα που έμεινε στην μέση κεντρικού δρόμου της Ιστιαίας.

Ο άντρας κάθισε άνετα στο τιμόνι του αυτοκινήτου και άφησε την γυναίκα μόνη να το σπρώχνει. Οι οδηγοί που περίμεναν υπομονετικά να περάσουν όχι μόνο δεν νευρίασαν αλλά φαίνεται σύμφωνα με το istiaianews, να το διασκέδασαν κιόλας.

Κάποιοι χειροκροτούσαν, κάποιοι άλλοι τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ την ίδια στάση κρατούσαν και εκείνοι που περπατούσαν στα πεζοδρόμιο. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να βοηθήσει…

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ''


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο  Θέατρο ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ '' για τον 6μηνο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας και κινησιολογίας καθώς και για Θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, υπό την Διεύθυνση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Σμπυράκη.

Διδάσκουν ο σκηνοθέτης ηθοποιός Γιώργος Σμπυράκης και  η ηθοποιός Βάσια Σκούρα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα :
6947942790     Φούλη Βαρβούζου
6944516583     Μίνα  Χρυσοπαίδου


για το Θέατρο ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ''


η Πρόεδρος                                                     η  Γεν. Γραμματέας

Φούλη Βαρβούζου                                          Μίνα Χρυσοπαίδου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...