Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σχέδιο 1 εκατ. ευρώ για την ευρυζωνικότητα στη Στερεά Ελλάδα


Σχέδιο δράσης που χρηματοδοτειται από πόρους του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του οποιου ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμενου να προωθηθει η ευρυζωνικοτητα και οι μορφες Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδας παρουσιασε στην αρμοδια υπηρεσια της Ε.Ε. η Γενικη Γραμματεας της Περιφερειας κ. Κατερινα Διαμαντοπουλου, "Στόχος μας ειναι κάθε επιχείρηση και κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα να αποκτήσει γρήγορη και φτηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο'' ειπε ενωπιον του Επιτροπου για την Περιφερειακη Πολιτικη κ. Johannnes Hahn,

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου συμμετείχε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό συνέδριο “Regions for Economic Change – Building Sustainable Growth”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμενη εβδομαδα στις Βρυξέλλες.

Στα πλαίσια του συνεδρίου υπέβαλλε και παρουσίασε στον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannnes Hahn τα σχέδια δράσης για την ευρυζωνικότητα και την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οπως αυτα προέκυψαν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC.

Η κ. Κατερινα Διαμαντοπούλου κατά την υποβολή του σχεδίου δράσης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

''Κάναμε μία καθυστερημένη, αλλά δυναμική «είσοδο» στα προγράμματα αυτά. Κάτι που οφειλόταν στην πολιτική αλλαγή η οποία συνέβη στη χώρα μου. Μετά τη διενέργεια των εκλογών και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, θέσαμε αμέσως νέες αξίες και νέες αρχές στην πολιτική της χώρας. Και είμαστε ταγμένοι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, η οποία είναι σύμφωνη και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει σα στόχο κάθε επιχείρηση και κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα να αποκτήσει γρήγορη και φτηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το σχέδιο δράσης που εκπονήσαμε θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ. Σας διαβεβαιώ τέλος, ότι και στο μέλλον θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τη συμμετοχή μας σε αυτά να μοιραστούμε μαζί σας νέες εμπειρίες και ιδέες».

Η Γενική Γραμματέας παρέστη επίσης σε γεύμα εργασίας με τον επίτροπο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις πάνω σε θέματα περιφερειακής πολιτικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Ευρωπαϊκό συνέδριο «Regions for Economic Change» διοργανώνεται από το 2006 σε ετήσια βάση με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση και την ποιότητα των προγραμμάτων συνοχής και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός δικτύου για την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των περιφερειών της Ευρώπης. Φέτος η θεματολογία του συνεδρίου αποτελείτο από τους άξονες i) Αειφόρος Ενέργεια, ii) Ανάπτυξη με νέες τεχνολογίες και εφαρμογές πληροφορικής iii) Πράσινες Ευρωπαϊκές πόλεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...