Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τρείς ρουμάνοι έστησαν επιχείρηση με κλεμμένες εξωλέμβιες από την Εύβοια

Τρείς ρουμάνοι είχαν στήσει επιχείρηση με εξωλέμβιες μηχανές που έκλεβαν από την Εύβοια!

Οι τρεις ρουμάνοι συνελήφθησαν στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Λουτρών Αιδηψού από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού τρεις (3) άνδρες Ρουμανικής καταγωγής 40, 29 και 25 ετών, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα:
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού, στα πλαίσια αξιοποίησης σχετικής πληροφορίας και  συντονισμένης επιχείρησης, να κινούνται σε επαρχιακό δρόμο της ανωτέρω περιοχής με δυο (2) αυτ/τα τα οποία είχαν ενοικιάσει από εταιρείες της Αθήνας και στο ένα επέβαιναν οι δυο πρώτοι ως προπομποί ενώ στο άλλο, το οποίο ακολουθούσε σε μικρή απόσταση,  ο τρίτος ο οποίος μετέφερε τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες τους οποίους είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή τις προηγούμενες ώρες.
Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασυμπλήρωτα έντυπα φορτωτικής αλλοδαπών εταιρειών με έδρα το Βουκουρέστι, τα οποία συμπλήρωναν κατά περίπτωση με τα τεχνικά στοιχεία των κλαπέντων κινητήρων, ώστε να τα επιδεικνύουν στις Αρχές κατά τον έλεγχο και τις παραπλανούν για το νόμιμο της κατοχής και μεταφοράς αυτών.
Από την προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν διαπράξει δέκα πέντε (15) ακόμη κλοπές εξωλέμβιων κινητήρων στις περιοχές Χαλκίδας και Ερέτριας, τις οποίες μετέφεραν με την προαναφερόμενη μέθοδο στη Ρουμανία.
Ο 25χρονος δράστης είναι υπόδικος για διακίνηση λαθρομεταναστών και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης ανά μήνα στο Τ.Α. Λευκάδας.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

800 καθηγητές μαθηματικών στη Χαλκίδα


Του Θανάση Τοτόμη

Με τη συμμετοχή δεκάδων καθηγητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, περισσότερων από οκτακοσίων συνέδρων - καθηγητών από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής, της Κύπρου, και εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, αλλά και με ένα υψηλό αξιακό  συμβολισμό δύο ημέρες μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73, πραγματοποιείται στη Χαλκίδα το 27o συνέδριο της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2010.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ρόλου της μαθηματικής επιστήμης στην τεχνολογία και στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής της χώρας, αλλά και του ρόλου του εκπαιδευτικού, του καθηγητή των μαθηματικών, η υποστήριξη και αποτελεσματική λειτουργία του, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στη ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται ζητήματα όπως ο επαγγελματισμός του εκπαιδευτικού, οι καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, οι χαρισματικοί καθηγητές, η μεθοδολογική ικανότητα στη διδασκαλία. Ο δάσκαλος των μαθηματικών στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην κοινωνία. Η δια βίου μόρφωση και η παιδαγωγική κατάρτιση των μαθηματικών. Η ψηφιακή γνώση στο ψηφιακό σχολείο. Τα δίκτυα των εκπαιδευτικών. Tο κοινωνικό κύρος του καθηγητή των μαθηματικών. Ο ‘απίστευτος’ θεσμός των φροντιστηρίων στην Ελλάδα.
Η αξιολόγηση και η επιλεξιμότητα των δασκάλων από τους μαθητές, η αξιοποίηση των 3.900 περίπου πτυχιούχων μαθηματικών και η ένταξή τους στη σχολική διαδικασία, και τέλος η επιμελητηριακή λειτουργία της μαθηματικής εταιρείας για τους άνεργους μαθηματικούς.
Η τοπολογία του Brower για τις υπερσφαίρες, το θεώρημα του Kakutani, η θεωρία του Nash, από τα μαθηματικά του ‘σήμερα’, είναι μέρος της εισήγησης του κεντρικού ομιλητή του συνεδρίου Κώστα Δασκαλάκη, καθηγητή στο MΙΤ.
Θα υπάρξουν ακόμη στρογγυλά τραπέζια με θέματα - μεταξύ άλλων - τη λειτουργία του μαθηματικού στην τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Συντονιστής είναι ο Θεοδόσης Ζαχαριάδης, αν. καθηγητής πανεπιστημίου Αθήνας.
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Έλενα Ναρδή, καθηγήτρια στο University οf East Anglia, Ειρήνη Μπίζα καθηγήτρια στο University Of Loughborough, Δέσποινα Πόταρη, αν. καθηγήτρια πανεπιστήμιου Αθήνας, Μαριάνα Τζεκάκη, αν. καθηγήτρια Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρήστου, καθηγητής πανεπιστήμιου Κύπρου.
Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν μεταξύ άλλων οι Σταύρος Παπασταυρίδης, καθηγητής Άλγεβρας στο πανεπιστήμιο Αθήνας, και για δεκαπέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο Πάτρας, ως πρόεδρος, Διονύσης Λάππας, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, ως αναπληρωτής πρόεδρος, Ευγενία Κολέζα, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Πάτρας, Σπύρος Πνευματικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πάτρας, Θεοδόσης Ζαχαριάδης, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, Νίκος Παπαναστασίου, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, Παναγιώτης Βλάμος, επ. καθηγητής στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, Ευγένιος Αυγερινός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Από το πανεπιστήμιο Πάτρας συμμετέχουν ακόμη οι καθηγητές, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ανδρέας Αρβανιτογεώργος, Παναγής Καραζέρης, Ευφροσύνη Μακρή, Βασίλης Παπαντωνίου, Ευγενία Πετροπούλου και Μιχάλης Βόσκογλου.
Σημαντική - τέλος - αναμένεται να είναι η συμβολή του συνεδρίου στην τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας της Εύβοιας, στην έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...