Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το ΠΑΜΕ Αλιβερίου καλεί στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς


 "Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία.  
   Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών".

Αυτό αναφέρει το ΠΑΜΕ Αλιβερίου, σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει:

"Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό.
   Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.

   Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μην  μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

   Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.

   Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.

   Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου  καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (παλιά γραφεία ΚΚΕ), τη Δευτέρα στις 13 Μάη, στις 8 μ.μ.

   Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και  η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί  στο δίκιο των εργατών!

Νόμος είναι το δίκιο  του εργάτη!"

Ποιά χορωδία έκλεψε την παράσταση στο 2ο Φεστιβάλ;


Η νεανική χορωδία και μαντολινάτα  της σχολής του Αγίου Παντελεήμονα, έκλεψε σήμερα την παράσταση, στην δεύτερη και τελευταία μέρα του 5ου φεστιβάλ χορωδιών, που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Χαλκίδας.


Η χορωδία εκτός προγράμματος είπε αρκετά και αγαπημένα τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό, που συμμετείχε και χειροκροτούσε ρυθμικά τα τραγούδια.


Η νεανική χορωδία και μαντολινάτα έκλεισε την εκδήλωση, με το τραγούδι ακόμα ένα ποτηράκι, αφού προηγουμένως είχαν προηγηθεί και χειροκροτήθηκαν οι χορωδίες : ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ, ΕΥΡΙΠΕΊΟΥ και του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΜΝΗΣ.    


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ



Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα στη Χαλκίδα


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΠΑΜΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 7μ.μ., στη Χαλκίδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"1. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Στοχεύουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι! Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη, στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

Η υπόθεση της επιστράτευσης  των εκπαιδευτικών αφορά όλο  το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές  μας.

Όλοι  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 7μ.μ.

Κάτω η πολιτική του «νόμος και τάξη»!

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση.

Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.

2. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (11 Μάη) κατέθεσαν την εξής πρόταση: Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα της επιστράτευσης (την Τρίτη 14 Μάη). Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ να κηρύξει την ίδια μέρα πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις. Την πρόταση για άμεση απεργιακή απάντηση την Τρίτη 14 Μάη θα επαναφέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 13 Μάη.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της  χώρας, παρά και ενάντια στην επιστράτευση να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις την Τρίτη 14 Μάη και να τις μετατρέψουν σε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση, στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

3. Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συντονιστεί σ' αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο και να αποφασίσει απεργιακή απάντηση στον αυταρχισμό και στην καταστολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΣΥΛΛΟΓΩΝ να πάρουν την οργάνωση της πάλης στα χέρια τους. Να παραμερίσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΔΟΕ. Να προγραμματίσουν Γ.Σ. των Συλλόγων την Τρίτη 14 Μάη με στόχο την κοινή δράση όλων των εκπαιδευτικών και τη συμπόρευσή τους με τον αγώνα του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.

ΌΛΟΙ στα συλλαλητήρια τη Δευτέρα 13 ΜΑΗ

ΌΛΟΙ στις Γενικές Συνελεύσεις την Τρίτη 14 Μάη!"

Enhanced by Zemanta

Aνησυχεί για το μωρό της που κατάπιε μπαταρία


Aνήσυχη για το μωρό της εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή η Έλλη Πολύζου (φωτο). Πρόκειται για τη μάνα του βρέφους από τον οικισμό "Γιάννηδες" Kονιστρών, που κατάπιε μπαταρία από τηλεκοντρόλ και υπέστη εσωτερικά εγκαύματα.

H μάνα μίλησε για το μωρό της και τα προβλήματα υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Δεν έκρυψε την οργή της για την αδυναμία των γιατρών του Nοσοκομείου Kύμης να εντοπίσουν εξαρχής το πρόβλημα.


Πέθανε ο Χαλκιδέος μαθηματικός Νικ. Κουρμπέτης


Σε ηλικία 68 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή ο Χαλκιδέος μαθηματικός Νικόλαος Κουρμπέτης, ο οποίος δίδαξε πολλά χρόνια στα σχολεία της Χαλκίδας ( κυρίως στο B' Γυμνάσιο και Λύκειο) και έμαθε μαθηματικά σε πολλές γενιές Χαλκιδέων. 

Ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του Παρασκευή είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, την Ειρήνη, την Μαρία και το Νικηφόρο, τα οποία παντρεύτηκαν όλα και τους χάρισαν εγγονάκια.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 3 το μεσημέρι.

http://egnomi.gr

Σοβαρό τροχαίο στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας


Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το Σαββάτο βράδυ στις 10 στην Χαλκίδα στον δρόμο από τα ΚΤΕΛ προς Λάμψακο στην εκκλησιά του Άγιου Στέφανου, στα "Σφαγεία". Στο τροχαίο είχαν εμπλακεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα και Ι.Χ αυτοκίνητο.

Η ουρά τον αυτοκινήτων ήταν μεγάλη και η κυκλοφορία είχε διακοπεί για αρκετή ώρα μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Πληροφορίες από μάρτυρες στον τόπο του ατυχήματος αναφέρουν ότι ο 22χρονος οδηγός της μηχανής χτύπησε θανάσιμα.

Οινόφυτα: «Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων


Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 44 και 38 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στις 20.35, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και έπειτα από έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 70 κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε 10 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη, επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 700 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και στα οποία δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους. Παράλληλα, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Τα πακέτα θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Νέα Λάμψακος: Τους συνέλαβαν με κομμένη την ανάσα από την... μπόχα!

Όταν οι άντρες της ασφάλειας Χαλκίδας βρήκαν αυτές τις κάλτσες έκλεισαν τις μύτες τους μιας και είχαν μια περίεργη μπόχα.
Δίκαια τους ονόμασαν οι ληστές με τις βρώμικες κάλτσες.

Τις χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν τα πρόσωπα τους και να καθαρίζουν τα αποτυπώματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα που πήγαν σε μία 74χρονη γυναίκα στην Λάμψακο με σκοπό να τις πάρουν τα χρήματα.

Τις πήραν 230 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο που βλέπετε.


Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν.

Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, βγήκε σκόπιμα εκτός οδοστρώματος και συνέχισε να κινείται σε αγροτικές οδούς, όπου αιφνιδιαστικά στάθμευσε το όχημα και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη σε παρακείμενους αγρούς, στο πλαίσιο της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο, που αντιστάθηκε για να αποφύγει την σύλληψή του.

Οι άλλοι τρεις αναζητούνται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και τρεις μήνες είχαν κάνει δέκα κλοπές.

Πετυχημένο το 5ο φεστιβάλ χορωδιών


 Το 5ο φεστιβάλ χορωδιών, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, ξεκίνησε σήμερα Σάββατο στην αίθουσα του Διοικητηρίου  Εύβοιας, με τις χορωδίες : Αιδηψού «ΤΑ ΠΑΝΤΕΜΙΑ», Νέας Αρτάκης, Ψαχνών «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», Αλιβερίου, και Δυστίων, συμμετείχε επίσης και η χορωδία ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ συνεργαζόμενη με την χορωδία Πειραιώς και νήσων της UNESCO.


Δεύτερη και τελευταία μέρα αύριο  Κυριακή, στις 11,30 π.μ. με τις χορωδίες : ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ, ΕΥΡΙΠΕΙΟΥ, ΛΙΜΝΗΣ και θα τελειώσει με την νεανική χορωδία και μαντολινάτα της σχολής Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και του Δήμου Μαρκοπούλου.


Όλες οι χορωδίες που συμμετέχουν, φεύγουν με αναμνηστικές πλακέτες.  


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


       
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...