Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Περλεπέ: Ρεαλιστικές και αποτελεσματικές οι ρυθμίσεις για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και αυθαίρετα

Κατά την ομιλία της στη Bουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με το νέο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων και για τη ρύθμιση αυθαιρέτων, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ -Σηφουνάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Έχοντας απαλλαχθεί, από τη γραφειοκρατία των περιττών φακέλων, την τυπολατρία και τη θεωρητική προστασία στα χαρτιά, γίνεται με τη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, ένα πολύ μεγάλο άλμα για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν ότι, το σύστημα αυτό εξαντλούνταν ουσιαστικά στο στάδιο των μελετών, για τους περιβαλλοντικούς όρους. Μετά, ανοχή, και έλλειψη παρακολούθησης των επιπτώσεων από τη λειτουργία του έργου ή της δραστηριότητας.

Με τη νέα φιλοσοφία που εισάγει αυτό το νομοσχέδιο, η προστασία του περιβάλλοντος από έργα ή δραστηριότητες, διασφαλίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό και πατάει πάνω σε κανόνες όπως:

η κατάταξη των έργων σε κατηγορίες βαρύτητας, ανάλογα με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ο καθορισμός των μελετών και του περιεχομένου τους ανά κατηγορία, η ανάρτηση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική υποβολή της μελέτης.

Όμως το πιο σημαντικό είναι, η συνεχής παρακολούθηση και οι τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...