Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Σκαρίμπα


Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. (Αβάντων 50 Χαλκίδα) ο σύλλογος φιλολόγων Εύβοιας, ο σύλλογος φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα και με την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., πραγματοποίησαν απόψε ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Σκαρίμπα, μέσα από τις σελίδες δυο Αθηναϊκών φιλολογικών περιοδικών, το ένα είναι η ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ και το άλλο ΟΡΟΠΑΙΔΙΟ, με παρουσία αρκετών χρόνων στα εκδοτικά-φιλολογικά δρώμενα.

Μια ιδιαίτερη στιγμή για  το αναγνωστικό κοινό της Χαλκίδας, αλλά και φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκδότες.

Στο πάνελ ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο Αναστάσιος Στέφος, ο Συμεών Σταμπουλού και ο Κώστας Μπαϊρακτάρης. Την παρουσίαση έκανε η Κυριακή Λυμπέρη, (μέλος του συλλόγου φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Δημιουργία Ομάδων Εθελοντών Διακονίας Ασθενών και Βοηθείας κατ' οίκον

Από τη Μητρόπολη Χαλκίδας σε συνεργασία με την Διοίκηση και την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, συστάθηκε Ομάδα Εθελοντών, η οποία θα προσφέρει φροντίδα και εξυπηρέτηση σε μοναχικούς-εγκαταλελειμμένους ασθενείς, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Επίσης, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την εθελοντική ομάδα του Δήμου Χαλκιδέων, συστάθηκε εκκλησιαστική ομάδα εθελοντών, οι οποίοι θα προσφέρουν βοήθεια κατ’ οίκον.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες των δύο παραπάνω προσπαθειών θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια καταρτισμού.

Όσοι και όσες επιθυμούν να ενταχθούν στις εθελοντικές ομάδες, καθώς και όσοι έχουν ανάγκη συμπαράστασης, στο νοσοκομείο ή στο σπίτι, παρακαλούνται να απευθύνονται στην κυρία Όλγα Κορέλη, υπεύθυνη του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Μητρόπολης, στο τηλέφωνο 22210.42590, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Και χωρίς ταξί την Πέμπτη 8 π.μ.- 5 μ.μ.

Οι ταξιτζήδες της Xαλκίδας συμμετέχουν στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Oμοποσνδία Tαξί Eλλάδας.

H απεργία θα γίνει από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα της  Πέμπτης 18 Oκτωβρίου.

"Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού και ενημερώνουμε ότι για έκτακτα περιστατικά το τηλεφωνικό κέντρο του Ράδιο Ταξί θα λειτουργεί." τονίζουν στην ανακοίνωση.

ΧΑΛΚΙΔΑ: 'Επιασαν ζευγάρι που πλάσαρε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Χαλκίδας, κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν τρεις ROMA, εκ των οποίων ένας 44χρονος άνδρας, η 42χρονη σύζυγός του και μία 61χρονη συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς, προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αφορούσαν σε διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, οργανώθηκε χθες το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά στην πόλη της Χαλκίδας το Ι. Χ. Ε. αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Μετά από δυναμική επέμβαση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (101) γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του ζευγαριού, εντός του οικισμού ROMA στη Χαλκίδα, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 61χρονη συνεργός τους, ενώ βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον τεμάχια, ψαλίδι κ.λ.π.).

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το ζευγάρι προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσότητες ηρωίνης από την Αθήνα Αττικής, τις οποίες κατείχε στην οικία του και στην συνέχεια διέθετε, με την συνδρομή της 61χρονης, σε διάφορους χρήστες στη περιοχή της Χαλκίδας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών στην Μητρόπολη Χαλκίδας

Στην  Μητρόπολη Χαλκίδας έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 1979 Ειδική Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών. Επί σειρά ετών, με το ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, προσφέρει στους νέους, που επιθυμούν να υπηρετήσουν ως Κατηχητές στο νεανικό έργο της Εκκλησίας, την ευκαιρία να καταρτισθούν θεωρητικά και πρακτικά για το τόσο υψηλό έργο τους.

Σ’ αυτό το σεμινάριο, θα παρουσιάσουν διαλέξεις εκλεκτοί ομιλητές και άνθρωποι που έχουν εμπειρία στην Κατήχηση και όσοι παρακολουθήσουν έχουν πολλά να μάθουν, χρήσιμα για το έργο της Κατηχήσεως και για τη δική τους πνευματική οικοδομή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με πολλή πατρική στοργή, προσκαλεί τους νέους και τις νέες της Ιεράς μας Μητροπόλεως να συμμετάσχουν στο σεμινάριο σαν υποψήφιοι Κατηχητές-Κατηχήτριες.

Προϋποθέσεις για την φοίτηση στη Σχολή:
Στη Σχολή γίνονται δεκτοί ως σπουδαστές: α. μαθητές λυκείου, β. φοιτητές Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών και γ. απόφοιτοι Λυκείου ηλικίας 17-40 ετών.

Εγγραφές:
Οι εγγραφές γίνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Βάκη 21, όπισθεν του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος), κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Έναρξη Μαθημάτων:
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00, με αγιασμό.

Τόπος διδασκαλίας Μαθημάτων:
Τόπος διδασκαλίας Μαθημάτων η αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου ιδιοκτησίας Άγγελου Πνευματικού (οδός Μεσσαπίων 10).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο ώρα 18:00 έως 19:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Η παρουσία στο κάθε μάθημα είναι υποχρεωτική. Επιτυχημένος θεωρείται ο σπουδαστής, ο οποίος «λόγω σοβαρού κωλύματος» κάνει έως δύο απουσίες. Σ’ όσους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα απονεμηθούν ειδικές βεβαιώσεις.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να υπηρετήσουν την τοπική μας Εκκλησία ως Κατηχητές, μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά της.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, δηλ. έως την 10η Νοεμβρίου 2012.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 22210.60404, 60405, 60406, 60407 (εσωτερικό 9), στον υπέυθυνο Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η συζυγοκτόνος της Λαμίας με τον εραστή της

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε την Τετάρτη η 42χρονη κατηγορούμενη για την δολοφονία του συζύγου της στην Λαμία μαζί με τον συγκατηγορούμενο εραστή της.

Οι αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία δεν έχουν τέλος καθώς οι καταθέσεις των δύο εραστών είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Αυτήν την φορά σύμφωνα με το lamiareport.gr, η συζυγοκτόνος φαίνεται να είπε πως κατά την δολοφονία, τα δύο τους παιδιά κοιμήθηκαν μαζί με αυτήν στο κάτω διαμέρισμα, όμως ο εραστής της είπε πως το ένα από τα παιδιά κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο την ώρα του φονικού.

Μάλιστα ο εραστής της νέας αυτής «παπαδιάς» είπε πως όταν αυτός προσπάθησε να φύγει από το μπαλκόνι είδε την ερωμένη του να παίρνει το παιδί της αγκαλιά προκειμένου να το κατεβάσει στο από κάτω διαμέρισμα αναστατωμένη και της έκανε παρατήρηση.

Μάλιστα η ίδια φέρεται να είπε πως το 7χρονο αγόρι δεν μπορούσε να κοιμηθεί μόνο του και ότι πετάχτηκε από τον ύπνο επειδή είδε κάποιο όνειρο.

Τραυματισμένο σκυλάκι στο δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης

Το έσωσε περαστικός, που ειδοποίησε τον Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας...

Το σκυλάκι της φωτογραφίας ήταν τραυματισμένο στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου. Χτυπημένο στο πόδι δεν μπορούσε να κουνηθεί και το πιθανότερο ήταν να άφηνε εκεί την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ευτυχώς το εντόπισε κάποιος περαστικός με φιλοζωϊκά αισθήματα, που το μετέφερε στο πεζοδρόμιο και ειδοποίησε το Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας " Το Καταφύγιο". Άνθρωποι του Συλλόγου παρέλαβαν το σκυλάκι και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, που είχαμε, το σκυλάκι χειρουργήθηκε με επιτυχία και ανέλαβαν πλέον την ανάρρωσή του τα μέλη του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας.

Με λαμπρότητα άρχισαν τα Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ στην Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική τη συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Χαλκίδα οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, με την ονομασία «Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία έχουν πλέον καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία.

Οι Εκδηλώσεις των Κ΄ Δημητρίων άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2012, με την υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, η οποία έγινε στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος της Ιεράς Λιτανείας, του  Μητροπολίτη κ. Χρυσόστόμου.

Στην προσφώνησή του ο κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας, ευχαρίστησε τον κομίσαντα Ιερομόναχο π. Φιλόθεο Κουτλουμουσιανό και στο πρόσωπό του τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο (Ευβοέα στην καταγωγή και χειροτονηθέντα στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας) και προέτρεψε τους πιστούς ν’ αντλούν δύναμη κι ελπίδα από το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Θεού και ν’ αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινής βιοτής, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο Λαό να συμπεριφερθούν σαν τους κατοίκους της Νινευή στην Παλαιά Διαθήκη, οι οποίοι, αν και είχαν απομακρυνθεί από το θέλημα του Θεού και είχαν την διαβεβαίωσή Του ότι η Πόλη τους θα καταστραφεί, μετανόησαν και επέστρεψαν στον Θεό, κι’ αυτή τους η μετάνοια στάθηκε ικανή ώστε κι ο Θεός ο ίδιος να «μετανοήσει» και να μην προχωρήσει στην καταστροφή τους.

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του, διεβίβασε τις ευχές του αγίου Καθηγουμένου π. Χριστοδούλου, διαβεβαίωσε όλους ότι οι μοναχοί στο Άγιον Όρος προσεύχονται για όλο τον κόσμο και παρεκάλεσε τους πιστούς να πράττουν κι εκείνοι το ίδιο για τους μοναχούς.

Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, εψάλη η Ιερά Παράκλησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Ιερή Εικόνα θα παραμείνει στην Χαλκίδα έως την 28η Οκτωβρίου.
Enhanced by Zemanta

Οι Έμποροι του Αλιβερίου κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου, ανακοινώνει την συμμετοχή του στην γενική απεργία, με τα καταστήματα κλειστά, ενώ τα φώτα στις βιτρίνες δεν θα ανάψουν καθόλου.

Αναλυτικά η ανακοινωση του Συλλόγου:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη, αποφάσισε στην συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου την διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο καταστημάτων για την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου.
Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 18ης Οκτωβρίου.
Κλείνουμε όλοι τα καταστήματα μας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.


Το ΔΣ της ΕΣΕΕ έχει αποφασίσει να μισθώσει λεωφορεία για την μεταφορά μας στην Αθήνα.
Επίσης έγιναν εναλλακτικές προτάσεις όπως:
*Συσκότιση των εμπορικών καταστημάτων από το βράδυ της Τετάρτης έως και το βράδυ της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου με παράλληλη ενημέρωση των τοπικών αστυνομικών αρχών για την αποφυγή κρουσμάτων κλοπών.
*Τοποθέτηση διαγώνιας μαύρης ταινίας στις βιτρίνες και στις προθήκες των καταστημάτων.
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Παλαιολόγος Γιώργος  Κιούσης Δημήτριος
Enhanced by Zemanta

Λαμία: "Πυροβόλησα ένα νεκρό" λέει ο εραστής

Την ίδια στιγμή, που συγγενείς και φίλοι έλεγαν το τελευταίο αντίο στον 45χρονο Μιλτιάδη Δράμαλη, η σύζυγος και ο εραστής αλληλοκαρφώνοταν, ενώπιον του ανακριτή, λίγο πριν πάρουν και οι δύο τον δρόμο για την φυλακή.

«Πυροβόλησα ένα νεκρό» λέει ο εραστής

«Με χρησιμοποίησε ως θύμα. Αφού είχε σκοτώσει το σύζυγό της με κάλεσε στο σπίτι για να θολώσει τα νερά και να με ενοχοποιήσει. Με είχε ταράξει στα τηλέφωνα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί και από τις κλήσεις. Πιστεύω ότι πυροβόλησα το θύμα ενώ ήταν ήδη νεκρός από τα χτυπήματα της συζύγου του. Πιστεύω ότι η Ιατροδικαστική έκθεση θα με δικαιώσει», υποστήριξε μεταξύ άλλων στον ανακριτή ο 45χρονος εραστής.
«Ήμουν στο κάτω διαμέρισμα την ώρα του φονικού»

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα όσα υποστηρίζει ο εραστής, δήλωσε η δικηγόρος της συζύγου Άννα Μπακάκου, η οποία είπε ότι η πελάτισσα της έχει μετανοιώσει για ότι έγινε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο άσχημος έγγαμος βίος, ήταν που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς και η κατηγορουμένη υπήρξε θύμα της αναπόδραστης κοινωνικής εξίσωσης, που λέει ότι, η βια γεννάει βία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport.gr, η σύζυγος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο κάτω διαμέρισμα, όταν ο εραστής τηλεφώνησε και της είπε: "Έλα επάνω. Όλα τελείωσαν."

Εν τω μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να ολοκληρωθεί η Ιατροδικαστική έρευνα, αφού ακόμη εκκρεμούν οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων.
Μετα τις απολογίες τους, τόσο η 42χρονη γυναίκα όσο και ο 45χρονος εραστής της, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

ΔΗΜΑΡ: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα».

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές στα εργασιακά που προτείνει η τρόικα: 

"Οι απαιτήσεις της τρόικα στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.

Η πολιτική αναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας πρέπει να έχει στην πρώτη γραμμή την εξαίρεση των εργασιακών θεμάτων από τη συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις, μαζί, βεβαίως, με τα άλλα ζητήματα, όπως η χρονική επιμήκυνση, η δυνατότητα αντικατάστασης και απόσυρσης μέτρων στο βαθμό που θα υπάρχει υπεραπόδοση στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου και η ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει την υπόθεση των εργασιακών ζητημάτων να "την πάρει πάνω της". Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την ουσία της δήλωσης του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα».
Enhanced by Zemanta

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Η κυβέρνηση λέει ψέματα γιατί έχει ήδη συμφωνήσει

"Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει, κοροϊδεύει, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα όταν θέλει να δείχνει ότι διαπραγματεύεται «σκληρά» με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων. Λέει ψέματα γιατί ήδη έχει συμφωνήσει με τα βάρβαρα μέτρα και το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων".

Αυτό τονίζει το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"που σφαγιάζουν το λαό και γεμίζουν με κέρδη το ντορβά των μονοπωλίων, στέλνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα τάρταρα.

Η απάντηση της εργατικής τάξης, πρέπει να είναι: Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη, στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Οργάνωση, απεργιακός ξεσηκωμός, για να σπάσουμε και να πετάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 11 το πρωί.

Εμπιστοσύνη στη δύναμη μας".

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πολιτικών Ευβοίας στη Βουλή των Ελλήνων

Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαιδευτικών  επισκέψεων μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα την Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Πολιτικών Ευβοίας στο οποίο συμμετείχαν 34 μαθητές και 3 συνοδοί.

Στη Βουλή τους υποδέχθηκε ο Βουλευτής  Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Αναγνωστάκης Δημήτρης. 

Ο Βουλευτής χαιρέτησε τους μικρούς μαθητές είχε ένα σύντομο διάλογο μαζί τους και τους συνόδευσε για λίγο στην περιήγηση τους εντός των χώρων της Βουλής των Ελλήνων.

Σκέψεις για την δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής στο Μαντούδι

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.

Γενικά η ίδρυση και  οριοθέτηση μιας περιοχής ως βιομηχανικής περιοχής, είναι ένα θετικό γεγονός, από την άποψη ότι προσδιορίζουμε τον χώρο για μια συγκεκριμένη χρήση, δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι φιλοξενούμενες επιχειρήσεις, χωρίς να επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, τα ποτάμια, τα υπόγεια νερά, τον αέρα, τους κοντινούς οικισμούς. Αν στο μυαλό μας για παράδειγμα φέρουμε τα Οινόφυτα, μια περιοχή που μέχρι τη Θήβα, ίσως να φιλοξενεί και χίλιες επιχειρήσεις και η οποία δεν είναι χαρακτηρισμένη βιομηχανική περιοχή, δηλαδή δεν έχει καμιά από τις υποδομές λειτουργίας μιας βιομηχανικής περιοχής, κατανοούμε όλοι την ανάγκη και την χρησιμότητα να λειτουργούν οι επιχειρήσεις εντός χαρακτηρισμένων και αδειοδοτημένων βιομηχανικών περιοχών. Το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης της περιοχής του Ασωπού δεν είναι καθόλου άσχετη με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της μη ύπαρξης και λειτουργίας οργανωμένης και συγκροτημένης βιομηχανικής περιοχής. Άρα λοιπόν η έλλειψη χωροθέτησης και λειτουργίας συγκεκριμένης βιομηχανικής περιοχής στην περιοχή των Οινοφύτων, είναι ένα αρνητικό γεγονός και έλλειμμα πολιτικής για όλες τις μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις, με μεγάλες δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της περιοχής.
 

Η Μητρόπολη "σφράγισε" το εκκλησάκι στο «Holiday In Evia»

ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ "ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ" ΠΑΠΑ


Σφραγίζεται, με την υπ’ αριθμ. 33/2012 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «Holiday In Evia» , επειδή, κατά παράβαση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτου, τελέστηκαν εκεί Μυστήρια και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες, που έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου στο Facebook.

Ακόμη  και σήμερα το επίσημο site  του ξεοδοχείου δημοσιεύει φωτογραφία από εκκλησάκι και γράφει:

"Στο ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου, τελούνται γάμοι και βαπτίσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Οι δε δεξιώσεις που ακολουθούν στις πολυτελείς αίθουσες ή την πισίνα του συγκροτήματος, μένουν αξέχαστες".

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την τέλεση των ακολουθιών εκλήθησαν ιερείς από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίοι και θα ελεγχθούν αρμοδίως για την αντικανονική «παρ’ ενορίαν» δράση.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ατόμου, ονόματι Αλεξίου - Ανδρέα Χαραλάμπους, ο οποίος παρουσιάζεται ως Κληρικός.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 619/9-7-2012 έγγραφο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου, το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του υπ’ αριθμ. 3258/1349/13-7-2012 Εγκυκλίου σημειώματός Της διεβίβασε σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ανωτέρω αρνείται να επιδείξει οποιοδήποτε έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει την ιδιότητά του ως Κληρικού.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν έχει κανονική Ιερωσύνη, τότε ό,τι έχει τελέσει ως «Ιερεύς» είναι άκυρο.

Για τα θέματα αυτά η Τοπική Εκκλησία ζήτησε την προβλεπόμενη συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής.

Στο πρόσφατο παρελθόν με την υπ’ αριθμ. 32/2012 απόφαση, για τους ίδιους λόγους, διετάχθη το κλείσιμο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του Κτήματος «Μπουρέλη».       

Ζωή Λιβανίου: Ολοι στους δρόμους. Καμμιά ανοχή. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Αγαπητοί φίλοι , συνάδελφοι και άλλοι που συγκατοικούμε σ΄ αυτήν την πόλη.

Που μοιραζόμαστε τον ίδιο αέρα, τις ίδιες εικόνες, τα ίδια – με μικρές διαφορές στην ένταση προβλήματα- τις ίδιες αγωνίες και άγχη.

Που ονειρευτήκαμε μαζί, που γελάσαμε, που ήπιαμε κρασί, που πληγωθήκαμε.
Που είμαστε αυτή η πόλη.
Η Χαλκίδα.
Ο Εύριπος δηλαδή, το κάστρο, το Ουλαλούμ του Σκαρίμπα, ο κλέφτικος χορός του Σκαλκώτα, οι Καμάρες , η Αρέθουσα, εμείς όλοι.
Εμείς όλοι.
Ελάτε να δηλώσουμε με φυσική παρουσία, με τον πιο ειρηνικό τρόπο, φτάνει πια.
Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο.
Τα παιδιά πεινάνε. Ο πατέρας ψάχνει στα σκουπίδια. Η μάνα νοιώθει άχρηστη.
Σβηστό το φως. Το σπίτι παγωμένο.
Σκηνές από το μέλλον;
ΌΧΙ
Εικόνες που συναντάς στις γειτονιές της πόλης.
Είναι η φρίκη της ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε.
Σήμερα , τώρα.
Να κάνουμε κάτι.
Ας αναβάλλουμε την δουλίτσα που είχαμε.
Πρέπει να κάνουμε κάτι.
Σας καλώ να κάνουμε κάτι.
Και ποιος είσαι εσύ; θα μου πείτε.
Ποιος είσαι εσύ που μας καλείς;

Είμαι εσύ.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καλούν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα Τρίτη 16/10/2012 στις 7.00 το απόγευμα πίσω από τα δικαστήρια, στην αρχή της Αβάντων. Ολοι στους δρόμους. Καμμιά ανοχή. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ


Πάμε Πακέτο: Ο Κρίς από την Αγγλία ανακαλύπτει τον έλληνα πατέρα του

Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, το άνοιγμα του πακέτου φέρνει δυνατές αποκαλύψεις και εξομολογήσεις καρδιάς που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Αποστολέας του πρώτου πακέτου είναι ένα εντεκάχρονο κορίτσι, η Σαββίνα, που έρχεται από την Κάλυμνο προκειμένου να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που της έδωσε την έμπνευση για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερό της όνειρο. Τη δημιουργία μιας ανοιχτής βιβλιοθήκης στο νησί της! Η Σαββίνα πιστεύει πως ένα παιδί μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο και με αυτή τη φιλοσοφία κινείται στη ζωή της. Πριν ένα χρόνο, διαπίστωσε πως από τη μικρή κοινωνία του νησιού της, λείπει ένας χώρος όπου θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται τα νέα παιδιά, να διαβάζουν και να συζητούν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, δηλαδή μια ανοιχτή βιβλιοθήκη. Από τη στιγμή που πέρασε η ιδέα από το μυαλό της, δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί να την πραγματοποιήσει. Η μικρή αποστολέας χτύπησε τις πόρτες των τοπικών αρχών κι ο λόγος της κατάφερε να καθηλώσει και να αφυπνίσει όλους τους μεγάλους. Σήμερα πια, το όνειρό της έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά κι η Σαββίνα θέλει να ευχαριστήσει μια σπουδαία γυναίκα που έγινε, άθελά της, η αφορμή για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης. Πώς θα αντιδράσει η παραλήπτρια όταν αντικρύσει τη μικρή Σαββίνα για πρώτη φορά;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου θα προσπαθήσει να φέρει κοντά, για πρώτη φορά, ένα νεαρό αγόρι από την Αγγλία με τον Έλληνα πατέρα του. Ο Κρις είναι 23 ετών και έχει να δει τον πατέρα του από δύο χρονών, όταν η Αγγλίδα μητέρα του αποφάσισε, αιφνιδιαστικά, να εγκαταλείψει την Ελλάδα και τον σύζυγό της, παίρνοντάς τον Κρις μαζί της στην Αγγλία. Όλα αυτά τα χρόνια, ο αποστολέας ακούει διάφορες ιστορίες από την πλευρά της μητέρας του για τη συμπεριφορά του πατέρα του. Θεωρεί όμως ότι τα ερωτήματα που έχει μέσα στη ψυχή του πρέπει να απαντηθούν από τον ίδιο τον πατέρα του, καθώς η απουσία του, τόσο από τα παιδικά του χρόνια όσο κι από τα χρόνια της ενηλικίωσής του, τον έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα. Πώς θα αισθανθεί ο παραλήπτης όταν καταλάβει ότι ο αποστολέας του πακέτου είναι ο γιος του; Γιατί ζει μόνος του μετά από μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και συγκινήσεις και δεν έχει επαφή με κανένα από τα τέσσερα παιδιά του; Ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Αυτοψία στα υπόγεια γκαράζ που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στα υπόγεια γκαράζ που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά. Η δημιουργία επίσημου χώρου προσευχής είναι ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας που ζει στη χώρα μας, το οποίο η ελληνική κοινωνία επεξεργάζεται χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα. Ο Αντώνης Σρόιτερ συνομιλεί με μουσουλμάνους για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν. Πότε θα δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα; Τι λένε οι ίδιοι για τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα; Ποιους θεωρούν φανατικούς; Πού γίνεται η ταφή τους; Ποια είναι η άποψή τους για τη λαθρομετανάστευση, την οποία το Ισλάμ θεωρεί αμαρτία;

Ακόμη, στο μικροσκόπιο της εκπομπής και η μονοθεϊστική θρησκεία Σιχισμός, καθώς οι Σιχ στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει τη δική τους κοινότητα.

Ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος; Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...