Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

VIDEO: Τι ανακάλυψε το BBC στην Χαλκίδα...

«Στο λιμάνι της Χαλκίδας, οι ψαρόβαρκες φεύγουν κάθε μέρα πριν από την αυγή για να μπορούν να είναι στην ώρα τους τα ψάρια την αγορά».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το BBC το ρεπορτάζ του στην Εύβοια μιλώντας με τους Έλληνες ψαράδες και μεταδίδοντας την ανησυχία τους για την πτώση της τουριστικής κίνησης.

«Η δουλειά είναι σκληρή και οι ψαράδες ξέρουν ποιος φταίει» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο και φιλοξενεί συνεντεύξεις αλιέων.

«Θα πρέπει να μαζέψουμε όλους τους πολιτικούς και να τους πετάξουμε στη θάλασσα» δηλώνει ο 79χρονος Γιάννης που ρίχνει τα δίχτυα του εδώ και δεκαετίες. «'Έκλεψαν τα λεφτά και τώρα πεινάμε» προσθέτει.

Είναι η Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η ύφεση δείχνει τις επιπτώσεις της στη Χαλκίδα όπως και σε τόσες άλλες πτώσεις που λυγίζουν σιγά - σιγά.

Οι πολίτες τώρα αμφιταλαντεύονται τι να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας όπως λένε στα κόμματα που κυριαρχούσαν τόσα χρόνια.

Δεν ξέρουν ωστόσο αν θα πάρουν ξανά την ίδια απόφαση. «Ψήφισα από καθαρό θυμό» δηλώνει ένας αλιέας ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι τώρα θα ψηφίσει με μόνο κριτήριο το συμφέρον της Ελλάδας.

"Δώσαμε στους ανθρώπους ξανά την ελπίδα - θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική διάσωσης που θα μας οδηγήσει πίσω στη δραχμή", αυτά ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Αποστόλου, υποψήφιου βουλευτή Ευβοίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνος, μας θέλει εκτός ευρωζώνης, αυτά ήταν τα λόγια του Κώστα Μπαζίγου, επιχειρηματία στην Χαλκίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ BBC

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...