Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επεχείρησαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνομικό σε έφοδο στην Κυψέλη

 Επεισοδιακές σκηνές εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προχθές στην Κυψέλη, όπου 43χρονος, μέλος σπείρας πλαστογράφων, επιχείρησε να δολοφονήσει γυναίκα αστυνομικό -με το όπλο της- και στη συνέχεια και άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 42 και 51 ετών, και ο 43χρονος ο οποίος είναι συριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα γεγονότα εκτυλίχτηκαν ως εξής:

Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για ύπαρξη σπείρας που κατασκεύαζε και διακινούσε σε αλλοδαπούς πλαστά πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, εντόπισαν τη Δευτέρα διαμέρισμα της σπείρας στην Γ' Σεπτεμβρίου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα τρία μέλη της. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν, όταν αυτοί βγήκαν από την πολυκατοικία.

Οι τρεις ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στην πολυκατοικία, παρασύροντας βιαίως στον χώρο του θυρωρείου γυναίκα αστυνομικό που τους ακολούθησε. Αφού την κτύπησαν, ο 43χρονος αφαίρεσε με βία το υπηρεσιακό της πιστόλι, το οποίο έστρεψε εναντίον της και επιχείρησε να την πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση στο θώρακα, πατώντας την σκανδάλη επανειλημμένα, αλλά το ασφαλισμένο όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Τα δύο μέλη συνελήφθησαν ενώ ο 43χρονος κατέφυγε στο διαμέρισμα, όπου όταν οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν μέσα, τους επιτέθηκε με μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών. Τελικά ο 43χρονος αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες αποτελούσαν εγκληματική ομάδα, η οποία εκτός από την κατασκευή και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ασχολούνταν και με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή αναγνώρισης υδατογραφημάτων (SUV), η οποία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο πλαστών εγγράφων (διαβατηρίων), δύο ξύλινες σφραγίδες ιδιωτικών εταιρειών, οκτώ διαβατήρια διαφόρων χωρών, ασυμπλήρωτα, τρία δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων από διάφορες χώρες και έναν αθλητή από τη Γεωργία, μία αυτοκόλλητη άδεια διαμονής Ελλάδος, μία βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για ανανέωση άδειας διαμονής, μία άδεια κυκλοφορίας οχήματος εκδοθείσα από τις αρχές της Βουλγαρίας, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, πέντε βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, δύο κάρτες τραπεζικών αναλήψεων, ένα μαχαίρι, 4,7 γραμμάρια κάνναβης, έξι κινητά τηλέφωνα και πλήθος χρυσαφικών.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, απειλή, πλαστογραφία, αδικήματα περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...