Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες με δήθεν επιδοτήσεις

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, υπόσχοντάς τους ότι θα ενταχθούν σε εθνικά ή κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα.
Χθες (11-6-2012) το πρωί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 33, 34, 40 και 52 χρονών αντίστοιχα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο (2) χρόνια και υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αφορούσαν κυρίως την επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα την ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης των εξαπατηθέντων πολιτών ή την επιδίωξη για βελτίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, των οποίων το ύψος ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.
Προκειμένου να γίνουν πειστικοί, παρουσιάζονταν είτε ως υπάλληλοι Υπουργείων ή Οργανισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και τη σίγουρη ένταξη και έγκριση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ η αστυνομική έρευνα του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιστατικών εξαπάτησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης που γίνονταν κατ’ εξακολούθ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...