Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τρόικα: 'H υπογράφει και ο Τσίπρας ή δεν παίρνετε λεφτά!

Τις υπογραφές όλων των πολιτικών αρχηγών και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα, ανεξάρτητα του αν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, φέρεται ότι θα ζητήσει εκ νέου η Τρόικα τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, για να αποδεσμεύσει τις επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης.


Την είδηση αυτή δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος» και σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η κίνηση αυτή των ξένων δανειστών μας θα στοχεύει φυσικά στον Αλέξη Τσίπρα που είναι ο μόνος από τους διεκδικητές της εξουσίας που τοποθετείται αναφανδόν κατά του Μνημονίου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής, οι δανειστές της χώρας θα θέσουν θέμα «νέας ενυπόγραφης δήλωσης για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου» αυτή τη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσουν να εγγυηθεί και εκείνος ότι θα εφαρμόσει «απαρέγκλιτα» το Μνημόνιο, «προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας».

Ουσιαστικά, με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ήδη στείλει στις Βρυξέλλες το δικό τους «αυτόγραφο» για το Μνημόνιο, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει ότι θα το καταργήσει, στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωζώνης συζητείται ανοιχτά -σύμφωνα πάντα με το Έθνος- το σενάριο να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει και εκείνος, όπως έκαναν τον Νοέμβριο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Μοχλός πίεσης» θα είναι φυσικά η συνέχιση ή η διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Μάλιστα, το ρεπορτάζ λέει ότι έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως για να γίνει αυτή η κίνηση από τη Δευτέρα και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν ισχύει αυτό το ρεπορτάζ, μένει να φανεί τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει σημειωθεί πάντως ότι στη χτεσινή διακαναλιακή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν μας δώσουν την δόση θα τους καταγγείλουμε για εκβιασμό»...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...