Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι πέντε δημοσκοπήσεις που θα δείξουν τον νικητή της Κυριακής

Πέντε δημοσκοπήσεις οι οποίες ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ώρες αναμένουν με αγωνία στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χαράξουν και την στρατηγική τους για τα τελευταία προεκλογικά εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, απόψε το βράδυ θα βρίσκονται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα δύο δημοσκοπήσεις μεγάλων εταιριών οι οποίες καταγράφουν όχι μόνο την πρόθεση ψήφου αλλά και την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα δείγματα των προηγούμενων ημερών και από τις δυο αυτές έρευνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από την Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την αγωνία τους για τους αριθμούς που θα δουν σήμερα μπροστά τους

Τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται από μεγάλες εταιρίες για λογαριασμό της Νεας Δημοκρατίας θα βρίσκονται σε εξέλιξη και σήμερα και θα παραδοθούν αύριο στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά. Στην Συγγρού υποστηρίζουν ότι τα δείγματα των προηγούμενων ημερών έφερναν το κόμμα τους μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς υπάρχει το προηγούμενο των εκλογών της 6ης Μαΐου, όταν οι περισσότεροι δημοσκόποι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το «ρεύμα» που είχε δημιουργηθεί υπέρ του κ. Τσίπρα.

Με δεδομένο ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αναποφάσιστων, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η πλειοψηφία αυτών θα επιλέξει να ψηφίσει "παραδοσιακά" επιλέγοντας το αστικό κόμμα που επενδύει και στον φόβο του αγνώστου ή θα ακολουθήσει το αριστερό αντιμνημονιακό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με σύνθημα την ελπίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...