Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας από το ΠΑΜΕ για τους χαλυβουργούς

Πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα η Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους απεργούς Χαλυβουργούς που διοργάνωσε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, ανέργων και νέων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7:30 και μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας με κατάληξη τη μικρή γέφυρα.

Οι διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα όπως:

"Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στ' αφεντικά κάνετε τις πλάτες" , "Όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη" κ.α.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Πλατεία Αγοράς μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Τα κύρια σημεία  της ομιλίας του:

"Σήμερα σε όλη τη χώρα στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα ότι οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους. Στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα και ότι η υπεράσπιση των χαλυβουργών είναι δική μας υπόθεση

Είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σήμερα το πρωί έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τους απεργούς χαλυβουργούς.

Με ιδιαίτερη μανία χτύπησαν τραυματίζοντας αρκετούς εργάτες που υπερασπίζονται τον ηρωικό αγώνα τους, το δικαίωμα στη δουλειά όλων.

Καθιστούμε υπεύθυνος για αυτό το χτύπημα ΚΑΙ τους ντόπιους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, τους βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια.

Συγχαίρουμε τους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη που και με δική τους εντολή χτυπήθηκαν οι εργάτες.

Είναι υπάλληλοι των βιομηχάνων, του Μάνεση και δουλεύουν για τα κέρδη του.

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το πρωί είχε καταληφθεί από τα ΜΑΤ, που βρίσκονται μέσα και έξω από το εργοστάσιο.

Δυνάμεις καταστολής, ένστολοι και διάφοροι ασφαλίτες περιδιάβαιναν τους χώρους και βρίσκονταν στους φούρνους του εργοστασίου.

Χτύπησαν κάρτα και είναι στην υπηρεσία του Μάνεση.

Είναι μια ακόμη ειδικότητα των δυνάμεων καταστολής.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωράει σε βάθεμα της καταστολής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα απέναντι στους αγώνες όπου πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις προκειμένου να γονατίσει το λαό και να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει με τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των απεργών στη «Χαλυβουργία», διεκδικώντας ταυτόχρονα με αξιώσεις τον τίτλο του απροκάλυπτου υπερασπιστή των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών.

Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε το χτύπημα της απεργίας των χαλυβουργών για να στείλει μήνυμα στο σύνολο της εργατικής τάξης ότι είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής

Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης και η κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της, προκειμένου να φέρει σε πέρας το σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...