Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ.: γιατί αποκλείστηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το ΕΚΤ;

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, στέλνουν βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Θέμα: «Αποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου»
Σύμφωνα με την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόϊκα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μένει εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης. Η απόφαση αυτή που αφορά και στον Δήμο Χαλκιδέων  βασίζεται στο επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια  έχει στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από τον μέσο όρο της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου(ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα στον Δήμο Χαλκιδέων ακυρώνονται τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Φροντίδας Τσιγγάνων, η επιδότηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών που λειτουργούν με επιτυχία.
Ταυτόχρονα αποκλείονται δράσεις και εγκεκριμένοι σχεδιασμοί για Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, η Παροχή Συσσιτίων.
Ακυρώνεται η δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο για άνεργους μέσω προγραμμάτων για έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας στο αστικό και φυσικό περιβάλλον του Δήμου, όπως επίσης και τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο πλαίσιο τοπικού σχεδίου για την απασχόληση στην Εύβοια με την στήριξη Νέων Επιχειρηματιών(ΤΟΠΕΚΟ).
 
Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι η κοινωνική προστασία και η προστασία των θέσεων εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα και ιδίως αυτή την περίοδο της κρίσης και της κοινωνικής κατάρρευσης.
Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

•Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση;
•Τι προτίθενται να πράξουν για την ανάπτυξη όλων των δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας, ως προϋπόθεση για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και παράλληλα για την διασφάλιση, τουλάχιστον, των υπαρχουσών θέσεων εργασίας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Μαρία Γιαννακάκη
Γιώργος Κυρίτσης
Σπύρος Λυκούδης
Πάρις Μουτσινάς
Γιάννης Πανούσης
Νίκη Φούντα
Γρηγόρης Ψαριανός

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...