Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Xαλκίδα: H καλοκαιρινή γιορτή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ο Αίσωπος τότε και ο Αίσωπος τώρα, είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής γιορτής των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο θεατράκι Ορέστη Μακρή πίσω από την Αρέθουσσα. Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος κος Ζεμπίλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παιδαγωγούς και την διευθύντρια κα Μουτσάτου, ενημέρωσε το κοινό που παρέστει στην εκδήλωση πως του χρόνου θα λειτουργήσει το κτήριο της Αρέθουσσας ως μουσειακός χώρος, το κονδήλι εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

«Το πιο αρχαίο διηγηματικό υλικό, που το συναντάμε σε όλους τους πρωτόγονους λαούς, είναι οι ιστορίες για ζώα, για τις ιδιορρυθμίες, τη δύναμη, τα έργα και τους αγώνες του ανθρώπου» γράφει ο Μ.Γ. Μερακλής.


Στον ελληνικό κόσμο οι πρώτες λαϊκές αφηγήσεις για ζώα αποδίδονται στον Αίσωπο (6ος αι. π. Χ.). Οι ιστορίες του ζουν μέχρι τις ημέρες μας, περισσότερο ή λιγότερο διασκευασμένες, αλλά το ίδιο αγαπητές όπως παλιά.

Ο μύθος έχει παιδευτική αξία. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήθηκε τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία όσο και ως κείμενο κατάλληλο για να διοχετεύσει μηνύματα στους λαούς με αλληγορικό τρόπο, σε περιστάσεις που δεν υπήρχε η ελευθερία άσκησης κοινωνικής και κυρίως πολιτικής κριτικής. 


Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και με πολύ αγάπη, αφού οι δασκάλες τους τα υποστήριζαν ένθερμα, πίσω από τα παρασκήνια.

Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια κα Στέλλα Μουτσάτσου, η κα Σωτηρία Βούργα, ο παιδαγωγικός σύμβουλος κος Κουρετζής, οι δασκάλες Κατερίνα Αντωνίου, Βιβή Κορόζη, Κατερίνα Τούμπα, Νατάσσα Μπελιγιάννη, Τάνια Μάντζαρη, Βιβή Παππά, Μαρία Μαρκυδήμα, Σοφία Τσιτσάκη και όλο το προσωπικό των παιδικών δημοτικών σταθμών έκτακτο και τακτικό.


Στο τέλος, φώναξαν όλοι με μία φωνή Καλό Καλοκαίρι.....και εμείς τους ευχόμαστε να είναι όλοι καλά και οι παιδαγωγοί να έχουν την δύναμη που χρειάζονται για να μοιράζουν χαμόγελα στα "παιδάκια" τους, όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...