Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας, συμπαραστέκεται στους φυλακισμένους των Φώτων

Ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας:

Στην Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».

Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, και αφού τους απομόνωσε τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης.
Είναι φανερό πως ο στόχος τους ήταν η απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής ειρηνικής διαμαρτυρίας και η ανακοπή πράξεων αντίστασης.
Σ’αυτά τα πλαίσια οι προσαχθέντες  παραπέμφθηκαν σε δίκη με την «διαδικασία του κατεπείγοντος» για την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.
Με βούλευμα του Αρείου Πάγου η δίκη μεταφέρθηκε στην Αθήνα και ορίστηκε εκ νέου να γίνει στις  28 Ιουνίου 2012,ημέρα Πέμπτη, 9:00 π.μ. στο Β΄Μονομελές Πλημ/κειο Αθηνών (πρώην Ευελπίδων).
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους συμπολίτες και διεκδικεί δημιουργικά και ενεργά το δικαίωμα των Πολιτών να αντιστέκονται και να κινητοποιούνται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, στη βάση των αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Είμαστε μαζί τους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Πολιτικής διαφωνίας και αμφισβήτησης που είναι η ουσία της Δημοκρατίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...