Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το παραεμπόριο στο "στόχαστρο" του Επιμελητηρίου

Συνεδρίασε την Παρασκευή 22/06/2012 και το Σάββατο 23/06/2012 η Γ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Λαλανίτης.

Τα θέματα που συζητηθήκαν στην Γ. Σ. ήταν ο εκσυγχρονισμός του θεσμού των Επιμελητηρίων, το παραεμπόριο και τρόποι αντιμετώπισης  του και θέματα Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Κατά την δεύτερη ημέρα  παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κου Χατζηδάκη και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τέθηκαν από τους συνέδρους, με δραματικό τρόπο, τα προβλήματα της αγοράς, τα προβλήματα της ρευστότητας και συζητήθηκαν επιτακτικά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της  δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΕ κος Σίμωσης Παναγιώτης έθεσε το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανείων παρουσία του Υπουργού κου Χατζηδάκη και του ζήτησε εκ νέου διευθέτηση των πυρόπληκτων δανείων έτσι ώστε να πάρουν οικονομικές ανάσες οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, στους οποίους ως γνωστόν περιλαμβάνεται και η Εύβοια.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΕ κος Σίμωσης Παναγιώτης ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη της επιχειρηματικότητας και νέες αρμοδιότητες στα Επιμελητήρια, έτσι ώστε αυτά να είναι πραγματικά οι πυλώνες της ανάπτυξης σε κάθε νομό, άποψη με την οποία ταυτίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κος Μίχαλος Κωνσταντίνος όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Χατζηδάκης Κωνσταντίνος.
Στην τοποθέτηση του το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΕ κος Λαλανίτης Ιωάννης τόνισε την ανάγκη της περιφερειακής συνεργασίας των Επιμελητηρίων, έτσι ώστε για τα θέματα της επιχειρηματικότητας τα οποία συζητούνται στα περιφερειακά συμβούλια να υπάρχει ενιαία θέση της επιχειρηματικής κοινότητας της κάθε περιοχής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...