Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ»: Χορευτές και κοινό έγιναν ένα στο κλείσιμο της βραδιάς

Ρένος Χαραλαμπίδης
Νίκος Βικέτος
* Με την τρίτη μέρα εκδηλώσεων του συλλόγου παραδοσιακής μουσικής & χορού «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» που κεντρικό θέμα της είχε την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ» που έγραψε ο Ευβοιώτης συγγραφέας και σκηνοθέτης, Σταμάτης Τσαρουχάς, έκλεισε το πολιτιστικό τριήμερο.

* Παρευρέθησαν : ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, η Λίλιαν Ζλακώνη, ο Γιώργος Γεραντώνης, ο Δήμος Κόρδης, προεδρία αδελφών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Δημήτρης Λιανοστάθης και ο συγγραφέας Σταμάτης Τσαρούχας
* Ο Ρένος Χαραλαμπίδης άνοιξε και παρουσίασε το πρόγραμμα, ενώ διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν πρόεδρος του συλλόγου «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» Δημήτρης Λιανοστάθης, η Λίλιαν Ζλακώνη.  

Χρήστος Τσιαμούλης
* Προβλήθηκαν δυο σπουδαία ντοκιμαντέρ, το ένα αφορούσε την Δόμνα Σαμίου και το άλλο τον ξεριζωμό των προσφύγων της Μικράς Ασίας, ενώ ακούστηκαν συγκινητικά τραγούδια από το συγκρότημα που φρόντισε ο Θωμάς Παναγόπουλος, (ο οποίος έπαιξε και μπουζούκι) με την φιλική συμμετοχή του σπουδαίου και καταξιωμένου τραγουδοποιού Χρήστου Τσιαμούλη, τα οποία χάρηκαν χορεύοντάς τα, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.


* Συγκίνηση σκόρπισαν τα λόγια του Γραμματέα της ένωσης Σμυρναίων Ελλάδος, κυρίου Νίκου Βικέτου, που μίλησε για το βιβλίο.

* και η βραδιά έκλεισε, με το Καβοντορίτικο χορό, που χόρεψαν οι πάντες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...