Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους ευρωπαίους ηγέτες

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέταξε ο πρωθυπουργός, κος Αντώνης Σαμαράς, την οποία θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στην...
επιστολή ο έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνεται σε κάθε έναν ευρωπαίο ηγέτη ξεχωριστά, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο κείμενο θα σημειώνει ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να μείνουν στο ευρώ, απόφαση που έδειξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα ζητεί την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης.

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίζει ακόμα ότι οι Έλληνες υποβάλλονται ήδη σε μεγάλες θυσίες και θα ζητήσει από τους εταίρους να προσθέσουν πολιτικές ανάπτυξης, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση.

Παράλληλα στην επιστολή θα ζητήσει να γίνει αναθεώρηση του μνημονίου σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...